مهم ترین مهارت مورد نیاز کارافرینان استارتاپی چیست؟
در این مقاله به بررسی موضوع مهارت مورد نیاز کارافرینان استارتاپی پرداخته ایم. در ابتدا ضمن ارائه مقدمه ای بر مهارت مورد نیاز کارافرینان استارتاپی، تعریفی از کارافرین و مهارت های آن ارائه داده ایم. سپس مهارت های مورد نیاز کارافرینان استارتاپی را به تفصیل مورد تحلیل و بررسی قرار داده ایم. در ادامه چگونگی و نحوه توسعه دادن مهارت مورد نیاز کارافرینان استارتاپی را مطرح نموده ایم. در نهایت نیز دلایل اهمیت مهارت مورد نیاز کارافرینان استارتاپی را توضیح داده ایم. می توان گفت با مطالعه این مقاله به فهم مناسبی در زمینه موضوع مهارت مورد نیاز کارافرینان استارتاپی دست خواهید یافت. در آخر می توانید دیدگاه ها و نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
مقدمه ای بر مهارت مورد نیاز کارافرینان استارتاپی
گزینههای شغلی بسیار زیادی فراتر از شغلهای معمولِ وجود دارد. بسیاری از افراد، شور و اشتیاق و علایق خود را به سرمایهگذاریهای تجاری سودآور تبدیل میکنند. اگر در حال بررسی این موضوع هستید که مسیر خودتان را دنبال کنید و یک کارآفرین باشید، برای اطمینان از موفقیت در کاری که انجام میدهید، به مهارتهای خاصی نیاز دارید. در واقع می توان گفت شروع یک کسبوکار هیجانانگیز است، اما حقیقت این است که کارآفرینی چیزی فراتر از اشتیاق به محصول یا خدمات شما میطلبد. همانطور که بسیاری از کارآفرینان به زودی متوجه میشوند، مهارتهای معینی وجود دارند که بلافاصله آشکار نیستند اما برای موفقیت بلندمدت ضروری هستند. این مهارتها اغلب تفاوت بین یک کسبوکار شکوفا و کسبوکاری که برای همگام شدن تلاش میکند را رقم میزنند، زیرا بسیاری از شکستهای کسبوکارهای جدید در دو سال اول فعالیت رخ میدهند. در این مقاله، به این موضوع میپردازیم که کارآفرین کیست، مهارتهای کارآفرینی چیست و چند نمونه از مهارتهایی را ارائه میدهیم که میتوانید برای پیشرفت در حرفه خود آنها را توسعه دهید.
کارافرین کیست؟
کارآفرین فردی است که از تفکر خلاق برای شروع یک سرمایهگذاری تجاری استفاده میکند. معمولاً به آنها خود-شروعکننده و صاحب کسب و کار گفته میشود. بسیاری از کارآفرینان با شناسایی یک مشکل یا شکاف در بازار و توسعه ایدهها و خدمات نوآورانه که آن مشکل را حل میکند، شروع میکنند.
بیشتر بخوانید: تعریف دقیق استراتژی کارآفرینی سازمانی چیست؟
مهارتهای کارافرینی چیست؟
مهارتهای کارافرینی از مهارتهای بسیار فنی گرفته تا مهارتهای خلاقانه و مهارتهای نرم را شامل میشود. برای یک کارآفرین موفق بودن، ممکن است به چند مورد از این مهارتها نیاز داشته باشید. از آنجایی که کارآفرینی توانایی فرد در تبدیل ایدههای نوآورانه به خدمات مولد است، این مهارتها میتوانند مختص خدماتی باشند که شما ارائه میدهید. به عنوان مثال، اگر خدماتی که ارائه میدهید شامل تعامل شما با مشتریان زیادی باشد، قطعاً به مهارتهای ارتباط بین فردی کمی بیشتر از دیگران نیاز خواهید داشت. بهتر است مهارتهای مورد نیاز برای حوزه کارآفرینی خود را مطالعه کنید.
بیشتر بخوانید: استارتاپ چیست؟ | چه مراحلی برای راهاندازی استارتاپ وجود دارد؟
مهارت مورد نیاز کارافرینان استارتاپی:
نمونههای مختلفی از مهارتهای کارافرینی وجود دارد و همه آنها به نوبه خود به یک اندازه مهم هستند. این مهارتها ذاتی نیستند و اگر ثابت قدم و سخت کوش باشید، میتوانید آنها را توسعه دهید. این مهارتها طیف وسیعی از مهارتهای نرم تا چند مهارت سخت یا فنی را شامل میشود. مهارتهای نرم ویژگیهای شخصی هستند که یک فرد را به یک کارمند، کارفرما و در این مورد، کارآفرین عالی تبدیل میکنند. مهارتهای سخت قابل اندازهگیری هستند و به جنبههای فنی نقش شما مربوط میشوند. در این بخش چند نمونه از مهارتهای کارآفرینی که ممکن است به آنها نیاز داشته باشید آورده شده است:
- هوش هیجانی و تابآوری
اداره یک کسبوکار چالشهای غیرمنتظرهای را به همراه دارد. اضطراب و استرس بالا به ترتیب از مهمترین نگرانیهای مربوط به سلامت روان برای ۵۰.۲٪ و ۴۵.۸٪ کارآفرینان بودهاند. کارآفرینان باید بتوانند احساسات خود را مدیریت کنند، دیگران را درک کرده و با آنها همدلی نشان دهند و در شرایط فشار آرام بمانند. توسعه هوش هیجانی به کارآفرینان کمک میکند تا استرس را مدیریت کرده و در دوران سخت تابآور بمانند، که این امر کلید موفقیت بلندمدت است.
- مهارتهای رهبری
اگر به هر کارآفرین موفقی نگاه کنید، خواهید دید که همه آنها مهارتهای رهبری قوی دارند. جای تعجب نیست که این مهارت در صدر فهرست مهارتهای کارآفرینی مورد نیاز برای برتری شما قرار دارد. کارآفرینان معمولاً یک چشم انداز روشن و یک هدف بلندپروازانه دارند. برای متقاعد کردن افراد به اشتراک گذاشتن دیدگاه شما، حمایت از آن و احساس الهام برای کار در جهت رسیدن به هدف، به مهارتهای رهبری عالی نیاز دارید. همچنین با رشد کسب و کارتان، باید آن را در طول زمان گسترش دهید. مهارتهای رهبری به شما کمک میکند تا گروهی از افراد را به طور موثر سازماندهی و رهبری نمایید. برای تشویق و انگیزه دادن به کارمندان خود به این مهارت نیاز دارید تا کسب و کارتان موفق شود.
- مهارتهای ارتباطی
یک کارآفرین عالی به مهارتهای ارتباطی قوی نیاز دارد. اگر میخواهید دیدگاه خود را به مخاطبان هدف و سرمایهگذاران بالقوه بفروشید، این مهارت ضروری است. هنگام برقراری ارتباط باید واضح، مطمئن و صبور باشید. میتوانید روی این مهارت در زندگی حرفهای و شخصی خود کار کنید. مهارتهای ارتباطی شما در رهبری یک تیم، ارائه ایده کسب و کارتان، تفویض وظایف و بسیاری از موقعیتهای دیگر به عنوان یک کارآفرین حیاتی است.
- توجه به جزئیات
داشتن چشمی آموزشدیده برای جزئیات تضمین میکند که عملیات کسب و کار شما به آرامی پیش میرود. کارآفرینان به توجه عالی به جزئیات نیاز دارند. خواندن کتاب و شرکت در سمینارهای مرتبط کمک زیادی به تقویت این مهارت ضروری خواهد کرد. همچنین میتوانید با کار کردن در محیط مناسب، تواناییهای خود را تقویت کنید. به عنوان مثال، هنگام تصحیح یک سند، فضایی با کمترین میزان حواسپرتی یا بدون آن پیدا نمایید تا تمام توجه خود را به آن معطوف کنید.
- مهارتهای شنیداری فعال
به عنوان یک کارآفرین، شما دائماً با افراد مختلفی از جمله کارمندان، سرمایهگذاران و مشتریان در تماس هستید. برای دریافت بازخورد یا انتقاد سازنده، به مهارتهای شنیداری فعال نیاز دارید. دانستن نحوه برقراری ارتباط موثر کافی نیست. مهارتهای شنیداری فعال جنبه مهمی از ارتباط هستند و شما باید بتوانید هنگام صحبت کردن دیگران با شما نیز گوش دهید. با این مهارت، میتوانید روابط کاری خوبی با همه افرادی که با آنها روبرو میشوید حفظ کنید.
- مهارتهای سازمانی
قبل از شروع سفر کارآفرینی خود، باید یک ساختار تجاری را برنامهریزی کنید. مهارتهایی که برای یک ساختار عملیاتی کارآمد به آنها نیاز دارید، مهارتهای سازمانی هستند. آنها ضروری هستند زیرا شما باید یک برنامه جامع برای کسب و کار خود ترسیم کنید. همچنین مهم است زیرا با شروع رشد کسب و کارتان، تیم شما وظایف مختلفی را انجام میدهد و به شما گزارش میدهد. برای نظم بخشیدن به فعالیتهای تجاری و تفویض وظایف بر اساس آن، به مهارتهای سازمانی قوی نیاز دارید.
بیشتر بخوانید: شبکه سازی در استارتاپ چگونه اتفاق می افتد؟
- مهارتهای ریسکپذیری
بسیاری از کارآفرینان موفق، ریسکپذیر هستند. این یک مهارت ضروری است زیرا خطرات زیادی در شروع یک کسب و کار وجود دارد. مدیریت این خطرات برای ارائه نتایج مولد، نیازمند یک ریسکپذیر عالی است. بدون پذیرش ریسکهای حسابشده، کسب و کار شما همچنان میتواند موفق شود، اما ممکن است به اندازهای که امیدوارید به طور تصاعدی رشد نکند. برای موفقیت به عنوان صاحب یک کسب و کار، باید ریسک نمایید.
- تدبیر و چارهاندیشی
تدبیر و چارهاندیشی مهارتی است که برای یک کارآفرین موفق بودن به آن نیاز دارید. باید به سرعت واکنش نشان دهید و در موقعیتهای غیرمنتظره راه حل پیدا کنید. به عنوان مثال، بسیاری از کارآفرینان در طول همهگیری شروع به کار از خانه کردند. هیچ کس آن تغییر ناگهانی را پیشبینی نمیکرد، اما کسب و کارها با محیط جدید سازگار شدند و راه حلهای مدبرانهای را توسعه دادند که به تیم آنها اجازه میداد از راه دور کار کنند.
- مهارتهای مدیریت زمان
بیست و هفت درصد از کارآفرینان گزارش دادهاند که تعادل ضعیفی بین کار و زندگی شخصی دارند، که این موضوع فشاری را که بسیاری در مدیریت زمان خود با آن روبرو هستند، برجسته میکند. در حالی که وسوسهانگیز است که تمام انرژی خود را صرف کسبوکارتان کنید، کار مداوم برای ساعات طولانی میتواند به سرعت منجر به فرسودگی شغلی شود، که ۳۴.۴٪ آن را تجربه میکنند. هنگام راه اندازی یک کسب و کار جدید، ضرب الاجلهای مهم زیادی برای رعایت کردن وجود دارد. برای اطمینان از اینکه میتوانید به آن ضرب الاجلها برسید و نتایج را تحویل دهید، به مهارتهای مدیریت زمان قوی نیاز دارید. توسعه این مهارت همچنین مهم است تا بتوانید یاد بگیرید که به طور موثر چند کار را با هم انجام دهید و وظایفی را که به اهداف بزرگتر شما کمک میکنند، به طور کارآمد به پایان برسانید.
- مهارتهای خدمات مشتری
مهارتهای خدمات مشتری برای هر کسب و کاری حیاتی است، از جمله کسب و کارهایی که معمولاً به عنوان کسب و کارهای رو در رو با مشتری در نظر گرفته نمیشوند. یکی از راههای مطمئن برای بهبود مهارتهای خدمات مشتری، تقویت مهارتهای بین فردی است. میتوانید از این مهارتها برای ساختن برند خود و ایجاد روابط با مصرف کنندگان برای تبدیل آنها به مشتریان دائمی استفاده کنید. این مهارتها با سایر مهارتهای حیاتی مانند ارتباط و شنیداری فعال مرتبط هستند، بنابراین با تلاش برای توسعه یکی از این مهارتها، در واقع همه آنها را بهبود میبخشید.
- مهارتهای شبکهسازی
شبکهسازی مهارتی است که بسیاری از صاحبان کسب و کار و کارآفرینان برای رشد برندهای خود از آن استفاده میکنند. با افرادی که میتوانند از شما حمایت کنند و ایده شما را به یک سرمایهگذاری تجاری موفق و تحقق یافته تبدیل کنند، در تماس باشید. یک ایده نوآورانه، هدف بلندپروازانه و اخلاق کاری قوی برای یک کارآفرین حیاتی است. با این حال، این عناصر به تنهایی کافی نیستند. شما همچنان به جامعهای از افراد نیاز دارید که شما را تشویق کنند، به شما الهام ببخشند و برند شما را به جلو ببرند. ابزارهای زیادی وجود دارد که میتوانید برای کمک به ساختن شبکه حرفهای خود از آنها استفاده کنید، از جمله ارتباط با صاحبان کسب و کار موفق برای یادگیری از آنها.
بررسی مهارتهای کارآفرینان موفق همیشه الهامبخش است. در ادامه به ذکر چند نمونه از این موارد خواهیم پرداخت:
- ایلان ماسک (Elon Musk) توانایی او در دیدن آینده و نوآوری مداوم، یک مهارت کلیدی برای هر کارآفرین است.
- شرکت اپل (Apple) توانایی آنها در پیشبینی نیازهای بازار و ارائه محصولات بدیع، نشاندهنده اهمیت دیدگاه نوآورانه در موفقیت بلندمدت است.
- ساتیا نادلا (Satya Nadella) از مایکروسافت (Microsoft): نادلا با تغییر فرهنگ مایکروسافت و تمرکز بر همکاری و نوآوری، رهبری تحولآفرینی را به نمایش گذاشته است.
بیشتر بخوانید: بهترین تکنیک های افزایش نرخ تبدیل در استارتاپها کدام اند؟
چگونه مهارت مورد نیاز کارافرینان استارتاپی را توسعه دهید؟
در این بخش به چگونگی و نحوه توسعه دادن مهارت مورد نیاز کارافرینان استارتاپی پرداخته ایم:
- کتابهایی در مورد کارآفرینی بخوانید
اگر تجربه دست اولی در کارآفرینی ندارید، خواندن راهی عالی برای کسب اطلاعات مورد نیاز است. کتابها نظرات تخصصی در مورد مسائل مربوط به کارآفرینی را در اختیار شما قرار میدهند و ذهن شما را برای توسعه مهارتهای کارآفرینی باز مینمایند. آنها تجربیات و مثالهای واقعی را ارائه میدهند تا به شما در هدایت راه اندازی کسب و کارتان کمک کنند.
- در سمینارها یا وبینارها شرکت کنید
اگر میخواهید سخنان افراد با تجربه را در مورد موضوعات خاص بشنوید، سمینارها عالی هستند. در کارگاهها یا وبینارهای مربوط به مهارتهای کارآفرینی و نحوه توسعه آنها شرکت کنید. برای یافتن موضوعات مرتبط و سخنرانان معتبر، در مورد رویدادهای آینده تحقیق نمایید.
- یک دوره آموزشی بگذرانید
برای راهنمایی شما به دنیای کارآفرینی، در تجربه آکادمیک خود سرمایهگذاری کنید. یک دوره آنلاین یا یک کلاس در مورد ایجاد مهارتهای کارآفرینی، شما را برای شروع و اداره کسب و کارتان آماده میکند.
- یک مربی پیدا کنید
یک مربی یک متخصص با تجربه و کسی است که میتوانید برای راهنمایی و مشاوره به او مراجعه کنید. این شخص در هنگام مواجهه با چالش یا نیاز به راهنمایی، مرجع شما خواهد بود. به دنبال مربیای باشید که در زمینه کاری شما موفق باشد تا بتواند پیشنهادات و توصیههای روشنگرانهای ارائه دهد.
- به یک انجمن بپیوندید
عضویت در انجمنی از افرادی که اهداف و آرزوهای مشابهی دارند، یک دارایی ارزشمند برای کارآفرینان است. میتوانید با انجمن خود تعامل داشته باشید تا ایدهها را به اشتراک بگذارید، از یکدیگر حمایت کنید، الهام بگیرید و در رقابت سالم شرکت نمایید. یافتن افراد همفکر شما را با انگیزه و الهام نگه میدارد تا به توسعه سرمایهگذاری تجاری خود ادامه دهید.
بیشتر بخوانید: نقش بازاریابی دیجیتال در موفقیت استارتاپها چیست؟
چرا به مهارتهای مورد نیاز کارافرینان استارتاپی نیاز دارید؟
در این بخش چند دلیل برای ضروری بودن توسعه مهارتهای خاص کارافرینی برای شما آورده شده است:
- شما را در مواجهه با چالشها راهنمایی خواهند کرد.
- آنها شما را برای رشد برندتان و رسیدن به پتانسیل کامل آن آماده میکنند.
- شما قادر خواهید بود تعادل بهتری بین کار و زندگی شخصی خود حفظ کنید.
- شما به طور معناداری به جامعه خود یا به پیشرفت جهانی کمک خواهید کرد.
- به رشد شخصی و حرفهای شما کمک میکنند.
- بیشتر بخوانید: دلایل شکست استارتاپ ها چه می باشد؟
نتیجه گیری:
در دنیای پرشتاب کارآفرینی، تغییر تنها امر ثابت است. انعطافپذیر بودن کلیدی است، خواه تغییر در تقاضای بازار باشد، خواه تکامل فناوری یا رقابت غیرمنتظره. کارآفرینان اغلب برای حفظ ارتباط و جذب مشتری مجبور به تغییر جهت یا بازنگری در برنامههای تجاری خود هستند. توانایی ارزیابی سریع بازار، دریافت اطلاعات جدید و تغییر مسیر در صورت لزوم میتواند برای یک کسبوکار در حال رشد بسیار مهم باشد. از سوی دیگر در مراحل اولیه کارآفرینی، شما نقشهای متعددی مانند بنیانگذار، نماینده خدمات مشتری، بازاریاب و حسابدار را بر عهده دارید. با رشد کسبوکار، باید یاد بگیرید به دیگران اعتماد کنید و وظایف را تفویض کنید. این امر به طور موثر به شما امکان میدهد بر جنبههای اصلی کسبوکار تمرکز کرده و کارایی عملیات روزانه را بهبود بخشید. در واقع باید گفت کارآفرینی یک سفر چالش برانگیز اما پربار است. برای موفقیت به مجموعه متنوعی از مهارتها نیاز دارید، اما مجموعه مهارتهای شما باید شامل هوش هیجانی و تابآوری، مدیریت زمان، سواد مالی، سازگاری و تفویض اختیار و … باشد. با شناخت و توسعه این مهارتها، کارآفرینان میتوانند بهتر از عهده خواستههای اداره یک کسبوکار برآیند و خود را برای موفقیت پایدار آماده کنند. اگر هنوز شروع به تقویت این مهارتها نکردهاید، اکنون زمان انجام آن است.
جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوط لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع مهارت موردنیاز کارآفرینان برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است. شما میتوانید با ارائه درخواست مشاوره از طریق ارسال فرم، مشاوره رایگان در خصوص کسب و کار خود دریافت نمایید. پس از ارسال درخواست، کارشناسان شریف استراتژی در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
در گفتگو ها شرکت کنید.