تعریف دقیق استراتژی بازاریابی جوانی چیست

تعریف دقیق استراتژی بازاریابی جوانان چیست؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی جوانان بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی جوانان را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی جوانان خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی جوانان بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.

مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی جوانان

نوجوانان و جوانانی که امروز آنها را میشناسیم بعنوان یک بخش مشخصی از جمعیت محسوب میشوند و تأثیر ویژه ای بر مفاهیم جامعه شناسی بازاریابی داشته اند. فرهنگ جوانی بطور چشمگیری در فیلم، موسیقی و روابط اجتماعی، خود را نمایان میکند. آنها سالهایی از دوره جوانی خود را جشن می گیرند که نشان میدهد جوانان دیگر کودک نیستند ولی کاملاً هم بزرگ نشده اند تا بخواهند محافظه کارانه برای خودشان تصمیم بگیرند. در بسیاری از مواقع مشاهده میشود که جوانان بطور ناگهانی از هویت شخصی خود، آگاه میشوند و این امر شاخصی برای ارزیابی این دسته از مخاطبان است تا بتوان بطور خاص برای این دسته از مخاطبان، استراتژی بازاریابی جوانان را برنامه ریزی کرد. جوانان در این دوره بطوری خاص و معمولا شتابزده عمل میکنند، آنها عاشق چیزهای جذاب میشوند و گرایش خاصی به شور و هیجان دارند و همه این عوامل میتواند بر روند تصمیم گیری خرید آنها تأثیر گذار باشد.

یک اقتصاد پر رونق بدین صورت تعریف میشود که جوانان بتوانند درآمد مستقل داشته باشند و بتوانند بودجه خود را به راحتی خرج کنند و اجناسی را بخرند که شاید یکبار در طول زندگی از آن استفاده می کنند. جوانان در این برهه هیجان انگیز زندگی خود، به طور اغراق آمیزی شروع به خرید لباس، محصولات آرایشی و بهداشتی و محصولات سرگرم کننده، مانند کنسول های بازی دیجیتال میکنند که نظیر آن را در دوره نوجوانی و کودکی تجربه نکرده اند و شاید بعد از این دوره هم دیگر انگیزه ای برای این نوع فعالیت ها نداشته باشند. متخصصان و فعالان حوزه بازاریابی، به خوبی متوجه این روند شدند و شروع به طراحی محصولات و تبلیغاتی کردند که مخصوص جوانان و نوجوانان طراحی شده است و با همین اقدامات اختصاصی، اولین گام های برنامه ریزی و پیاده سازی استراتژی بازاریابی جوانان برداشته میشود.

نوجوانان و جوانان در دهه های متمادی یکی از مهمترین عناصر جمعیتی در جامعه محسوب شده اند که شدیداً به مصرف کردن انواع مختلفی از محصولات گرایش دارند. ازینرو عملکرد جوانان باید بطور اختصاصی مورد سنجش و پایش قرار گیرد و در تحلیل رفتار مصرف کننده، مشخصات رفتاری آنها بطور جداگانه بررسی شود. هر کسب و کاری که مشتریان بالقوه اش، جمعیت جوانان را در بر گیرد، باید بطور اختصاصی رفتار جمعیت جوان مورد بررسی قرار دهد تا بتواند تصمیم درست را برای آینده خود اتخاذ نماید. طبق تحقیقات مجله مارکتینگ واکس (MarketingVox)، کل پول صرف شده توسط مصرف کنندگان نوجوان در سال ۲۰۱۲ قریب به ۲۰۸.۷ میلیارد دلار بوده است که این رقم میتواند توجه تولید کنندگان  بسیاری را به خود جلب کند. کسب و کارهایی که بخواهند بازار خود را معطوف به رفع نیاز جوانان کنند، میتوانند منتظر یک عایدی چشمگیر باشند. بطور کلی اگر هر کسب و کاری بتواند استراتژی بازاریابی جوانان را بطور جداگانه در برنامه های استراتژیک خود لحاظ کند، میتواند سود قابل ملاحظه را صرفا ازین گروه مشتریان دریافت نماید.

استراتژی بازاریابی جوانان چیست؟

تعریف دقیق استراتژی بازاریابی جوانان به هر فعالیت بازاریابی اتلاق میشود که مخاطبان آن صرفا جوانان بوده و شامل یک برنامه ریزی منحصر به فرد، متناسب با رفتارها، سلایق و علایق جوانان باشد. این گروه بسته به سنشان معمولاً به بخشهای کوچکتر نیز تقسیم می شود که نوجوانان، جوانان، دانشجویان و جوانان بالغ که بین ۲۳ الی ۳۴ سال سن دارند را شامل می شود. ازینرو در همین بخش بندی میتوان علاقه مندی های متفاوتی را شاهد بود، زیرا با رشد فناوری های گوناگون، عادات، رفتارها، سبک زندگی و نحوه تعاملات در جامعه بسیار تغییر می کند و پیش بینی میشود با رشد تکنولوژی، این تفاوت ها بیش از پیش آشکار شود. در این فضای رقابتی پویا، شرکتهایی موفق هستند که برای هر بخش از بازارِ جوانان، محصولات منحصر به فرد و سفارشی سازی شده ای را تولید نمایند. آنها باید به اقتضای هر بخش از بازارجوانا، کمپین تبلیغاتی مختص به آن را طرح ریزی کنند که به طور خاص یک گروه سنی مشخص را هدف قرار داده است.

استراتژی بازاریابی جوانان محدود به یک کانال ارتباطی یا یک تکنیک بازاریابی خاصی نیست. استراتژی بازاریابی جوانان میتواند با استراتژی های دیگر تلفیق شود و بازدهی بیشتری داشته باشد؛ بطور مثال، این ظرفیت وجود دارد تا با استراتژی بازاریابی سنتی ترکیب شود و پیام بازاریابی خود را به جمعیت کثیری از جوانان انتقال دهد. یا میتواند با استراتژی بازاریابی دیجیتال ترکیب شود و بطور ویروسی پیام خود را در گروه ها و کانال های محبوب و مخصوص جوانان منتشر کنند. هر کسب و کاری میتواند پیام خود را از طریق تلویزیون، رادیو، به صورت چاپی ویا بصورت آنلاین و در فضای دیجیتال به مخاطبان جوان خود ارائه نماید.

شرکت ها غالباً از ورزشکاران خوش هیکل، نوازندگان محبوب و تیم های ورزشی دبیرستانی به عنوان راهی برای ورود به دنیای جوانان استفاده کرده و از شخصیت های جذاب آنان حمایت ویژه می کنند. اصالت برای جوانان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، آنها می خواهند برند هایی که از آنها حمایت می کنند، ارزش ها و سلیقه های آنها را در محصول منعکس کند و چیزی را به آنان ارائه نماید که آنها میپسندند، حتی اگر آن چیز مناسب جامعه نباشد و با عرف ناسازگار باشد. البته این گونه هم نوا شدن با جوانان میتواند به برندهایی که با شخصیت آنها سازگاری ندارد، صدمه بزند. (همچنین به بازاریابی برند مراجعه کنید)

جوانان به دلیل تأثیرگذاری در روند تصمیم گیری خرید دوستان و خانواده خود، میتوانند مصرف کنندگان با ارزش دیگری را ایجاد می کنند. آنها در واقع میتوانند ارزش افزوده ای را بر خرید خود اضافه نمایند. علاوه بر اینکه جوانان خود مصرف کننده هستند، نوجوانان همچنین می توانند در خانواده خود بسیار تأثیرگذار باشند، آنها میتوانند بر روند برگزاری و چگونه گذراندن تعطیلات تأثیر گذار باشند، آنها همچنین میتوانند نسبت به مدل اتومبیل نظر بدهند و بر نحوه تصمیم گیری دوستان و خانواده خود اعمال سلیقه نمایند. به عنوان مثال آنها میتوانند سبک لباس پوشیدن نزدیکان خود را تغییر دهند و بر روند لباس پوشیدن و لباس خریدن آنها تأثیر بگذارند. اگر یک محصول یا برند در بین جوانان محبوب باشد، میتواند تصویری از “باحال بودن و جذاب بودن” به دست آورد و طرفداران زیادی را جذب خود کند. بعبارتی اگر یک محصول برای جوانان جذاب باشد به راحتی تبدیل به مد روز میشود و میتوان انتظار داشت تا افراد مسن به تبعیت از نسل جوان، خرید های نا متعارف انجام دهند. بعبارتی تأثیر گذاری این رده سنی بگونه است که میتواند رده های سنی دیگر را با خود همراه کند و افراد را مجاب کنند تا کاری را انجام دهند که جوانان انجام می دهند.

نقش جوانان در جامعه و بر روی اقشار مختلف بقدری زیاد و تأثیر گذار است که میتواند طرز فکر و آداب و رسوم گذشته را به راحتی تغییر دهد. آنها میتوانند برای خود کمپین هایی را راه اندازی کنند و با گذشت تنها چند روز، تعداد زیادی از افراد را با خود همراه کنند. کسب و کارهایی که از استراتژی بازاریابی جوانان در فروش محصولات خود استفاده میکنند و بر موج آنها سوار میشوند، میتوانند سبک زندگی مشتریان و مخاطبان خود را عوض کنند و آنها را به جایگاهی سوق دهند که مطلوب شرکت است. مثلا شرکتی که توانایی تولید یک نوع دستبند خاص را دارد، میتواند با بهره گیری از استراتژی بازاریابی جوانان، طوری عمل کند که داشتن این دستبند بعنوان یک محصول جذاب در جامعه تلقی گردد و طیف وسیعی از مشتریان را با خود همراه کنند. نقطه اوج این کار زمانی آشکار میشود که هر کس وقتی آن دستبند را بدست میکند، احساس جذاب بودن داشته باشد و بعنوان یک وکیل مدافع، از آن برند دفاع کند.

اقدامات موثر در استراتژی بازاریابی جوانان

از رسانه های دانشجویی کنید: تا میتواند باید از تبلیغات در روزنامه های دبیرستانی و برنامه های ویدیویی دانشگاهی استفاده کنید و در رسانه های مربوط به جوانان دانشگاهی حضور داشته باشید. توجه داشته باشید که قشر دانشجو میتواند حتی در عرصه سیاست نیز نقش بسیار ایفا نماید و این تأثیر گذاری در محیط کسب و کار نیز بسیار پررنگ است.

از تبلیغات متنی استفاده کنید: پر واضح است که جوانان دوست دارند متن های مربوط به دوره سنی خود را بخوانند و بدین سبب، اکثر آنها اخبار مرتبط با خودشان را دنبال میکنند. پس میتوانید با ارسال پیام های خاص، پیشنهادات را مستقیماً به تلفن همراه آنها ارسال کنید. ایجاد پیام های اختصاصی باعث میشود تا آنها احساس غرور کنند و خود را بعنوان یک شخصیت مستقل بپندارند که برای آنها بسیار خوشایند خواهد بود.

به دانشگاه ها سفیر بفرستید: به پردیس های دانشگاهی و سالن های برگزاری لیگ های ورزشی دبیرستانی بروید. نمونه های رایگان و اطلاعات شرکت را به آنها ارائه دهید و با افراد تأثیر گذار جمع، صحبت کنید. این کار باعث میشود تا آنها با شما احساس راحتی کنند و با حضور در جمع های دانشجویی میتوانید بفهمید که چه چیزهایی برای آنها جذاب است. آنها با مصرف محصول شما بصورت رایگان، میتوانند بهترین بازخورد را به شما بدهند تا شما بتوانید علائق و سلائق آنها را بخوبی تشخیص دهید.

از یک دلیل حمایت کنید: تحقیق کنید که کدام موضوعات و کدام مجموعه ها برای جوانان مهمتر هستند، پس از دانستن متغیرهای محرک میتوانید کمک های مالی یا پیشنهاد مشارکت خود را بصورت اختصاصی ارائه کنید. داشتن یک دیدگاه منحصر به فرد و داشتن ایده لوژی در این دوره سنی برای آنها بسیار جذاب است. آنها دوست دارند تا یک جریان بسازند یا به دغدغه های جامعه متصل شوند. آنها دوست دارند چالش ایجاد کنند یا با چالش های روز خود را سرگرم کنند، ترجیح میدهند به آنها بپیوندند تا بهتر دیده شوند. شرکتهایی که به پر و بال گرفتن موضوعات و چالش های روز دامن میزنند و از یک دلیل خاص حمایت میکنند، میتوانند به راحتی طیف گسترده ای از جوانان را با خود همراه کنند.

سریع اقدام کنید: اکثر جوانان کم صبر و بی طاقت بوده و بدنبال نتیجه در کوتاه مدت هستند، ازینرو فرآیند فروش محصولات باید سریع، مستقیم و مؤثر باشد. باید این قابلیت را در کسب و کار خود ایجاد کنید تا آنها بتوانند بهترین چیزها را در کسری از ثانیه بدست آورند. طولانی شدن و کند بودن فرآیندهای کسب و کار آنها را آزار میدهد و باعث میشود تا آنها برروی کسب و کارهایی که میتواند سریع تر عمل کنند، تمرکز کنند.

تعاملی کار کنید: از وسایلی مانند بازی ها، فیلم ها و برنامه های آنلاین برای درگیر نگه داشتن جوانان و نوجوانان استفاده کنید. آنها خیلی رغبت دارند تا به نظرشان گوش کنید و نظرشان را در یک جای بخصوص ثبت کنید. آنها دوست دارند که هم دیده شوند و شنیده شوند؛ پس میتوان با تهیه گزارش هایی از آنها، ویدیوهایی را درست کرد تا عقایدشان را خیلی صمیمانه بیان کنند ویا بستری فراهم کنید تا انها بتوانند در مورد محصولات شما نظر بدهند. همچنین برای جلب نظر آنها میتوانید بهترین نظرات و پیشنهادات را در وبلاگ خود و با نام آنها ثبت کنید و پیشنهادات ویژه ای را برای آنهایی که با شرکت تعامل میکنند، ارائه نمایید.

به انها احترام بگذارید: به درخواست های این گروه باید خوب توجه کنید و به بازخورد مشتریان جوان احترام بگذارید، هر چند اگر مخالف شما بیانیه صادر کنند. مصرف کنندگان جوان می خواهند مانند یک شریک صمیمی با برند در نظر گرفته شوند، هر چند به آنها فایده ای نرسد، ولی میخواهند احساس کنند که در روند بهبود شرکت نقش داشته اند و نظراتشان مورد بررسی و احترام قرار میگیرد.

از پوسترهای جذاب استفاده کنید: در محل های ارزان قیمت یا اماکنی که نصب پوستر رایگان است، شروع به درج آگهی نمایید و آن را در جاهایی که بیشتر جلب توجه میکند، قرار دهید؛ مثل پاتوق ها، پاساژ های جوان پسند و کافی شاپ هایی که جوانان در آن جمع می شوند. اگر بتوانید استراتژی بازاریابی چریکی را با استراتژی بازاریابی جوانان تلفیق کنید، به احتمال بسیار قوی، گزینه مورد پسند مخاطبان جوان خواهید شد. کسانی که به دنبال یک شور و هیجان خاص هستند و میخواهند لحظه های متفاوتی را تجربه کنند بیشتر یا شما ارتباط برقرار خواهند کرد.

چه کسانی از استراتژی بازاریابی جوانان استفاده میکنند؟

استراتژی بازاریابی جوانان یک استراتژی بسیار موفق برای کسب و کارها بشمار می آید و توسط طیف گسترده ای از شرکت ها مورد استفاده قرار میگیرد، به ویژه آنهایی که کالاهای مصرفی را می فروشند. شرکت هایی که تولید کننده محصولاتی همچون، مواد غذایی، پوشاک، وسایل الکترونیک شخصی و لوازم سرگرمی هستند، توصیه میشود تا سرمایه گذاری زیادی را جهت اجرا و پیاده سازی استراتژی بازاریابی جوانان انجام  دهند. شرکت های بزرگی که در بازارهای بزرگی فعالیت دارند و مشتریان آنها طیف گسترده ای از مصرف کنندگان را شامل میشود، باید بطور ویژه برای گروه های مختلفی از جوانان و نوجونان برنامه های بازاریابی را تدوین و اجرا نماید.

البته کسب و کارهای کوچک نیز از استراتژی بازاریابی جوانان برای بهبود فعالیت های مربوط به فروش و تولید محصول خود استفاده میکنند. یک فروشگاه پیتزا فروشی محلی را تصور کنید که تخفیف ویژه ای برای دانشجویان ارائه می دهد. آنها میتوانند با این رویکرد، رستوران محلی خود را مثل یک پاتوق درست کنند و به راحتی فروش خود را از قبال دانشجویان افزایش دهند. این رستوران بعد از مدتی که نام رستورانش بر سر زبانها افتاد و خود را به یک مکان شلوغ تبدیل کرد، به احتمال قوی مشاهده میکند که علاوه بر بسیاری از دانشجویان که مشتری دائمی او هستند، نفرات دیگر با رده سنی های مختلف نیز بطور ناخودآگاه به آنجا سرریز شده اند. این همان نکته ای است که قبلا بدان اشاره شد، که اگر استراتژی بازاریابی جوانان بدرستی انجام پذیرد، طیف های مختلفی از مشتریان را به خود معطوف میکند و نتیجه آن منحصرا به یک گروه خاص ختم نمیشود. حتی شرکت هایی که به نظر می رسد هیچ علاقه ای به مصرف کنندگان جوان ندارند (مثل فروشندگان ماشین لباسشویی و بیمه نامه عمر) سعی می کنند تبلیغات خود را با توجه به سلیقه جوانان به بازار ارائه کنند. مصرف کنندگان جوان سرانجام به بزرگسالانی تبدیل می شوند که نیاز به خرید ماشین لباسشویی و بیمه نامه زندگی دارند و میتوانند در سالهای بعدی از زندگی خود، مشتری محصولات آنها باشند.

استراتژی بازاریابی جوانان یک رویکرد بازاریابی و تبلیغاتی رایج است و برای عموم کسب و کارها نیز بنحوی مرتبط، موضوعیت خواهد داشت، زیرا جوان بودن با آزاد بودن، خوشحالی، خونسردی، داشتن فرهنگ و روحیه خاص مرتبط است که همه این ویژگی ها، مورد پسند عموم جامعه است. این تصویری است که هر برند تجاری حتی اگر مخاطبانش مصرف کنندگان مسن را در بر گیرد، تمایل دارد تا بتواند خود را در گروه جوانان جای دهد و خود را با نماد یک شخصیت جوان و پویا به تصویر کشد. تصاویر و شعارهای تبلیغاتی که در استراتژی بازاریابی جوانان استفاده می شود، غالباً در تبلیغات شرکتهایی به چشم میخورد که می خواهند به نظر جاودانه، جدید، به روز و نقادانه به نظر برسند.

نمونه هایی موفق از بکارگیری استراتژی بازاریابی جوانان

شرکت اپل (Apple): هنگامی که محصول آی پاد iPod را برای اولین بار معرفی کرد، یک سری از تبلیغات گسترده سنتی را اجرا کرد که نشان میداد در هنگام گوش دادن به آی پاد، شبح سیاه هم به رقص وادار میشود. این تبلیغات بقدری برای جوانان جذاب بود که باعث شده تا محصول آی پاد یک محصول نوآورانه، پرانرژی، جذاب و ذاتاً جوان به بازار معرفی گردد. مضمون تبلیغات آی پاد با رنگبندی فوق العاده و استایل روز جوانان آمیخته شده بود که میتوانست به راحتی با مخاطبان جوان ارتباط برقرار نماید.

نمونه های موفق کمپین بازارایابی جوانان

شرکت سونی (Sony): پس از آنکه رئیس سونی متوجه شد موسیقی برای دختر نوجوانش چقدر مهم است، اقدام به ساخت محصول واکمن (Walkman) نمود. او فهمید که سیر تغییر و تحولات محیطی بسیار سرعت گرفته است و فرهنگ جوانان در حال عبور از مسیری است که آنها را قادر سازد در همه جا موسیقی گوش کنند. ازینرو توانست با درک درست از ذهنیت مخاطبان جوان، برای آنها محصولی تولید نماید که با یک سری اقدامات تبلیغاتی، به سرعت جایگاه خود را در صنعت پخش موسیقی وارد کند و بعنوان رهبر بازار این فناوری جدید شناخته شود.

ویرجین موبایل (Virgin Mobile): این شرکت با اقتباس از ایده “دام والدین” تبلیغاتی را ایجاد کرد که نوجوانان را وادار میکرد تا والدین خود را مجبور کنند، شارژ بیشتری را برای تلفن های همراه خود خریداری کنند. این تبلیغات در مجله هایی مانند CosmoGirl قرار می گرفت که قسم اعظمی از مخاطبان آنها نوجوانان بودند. ویریجین با استفاده از روند روز توانست خود را بر روی موج مخاطبان نوجوان سوار کند و از آنها برای افزایش فروش خود بهره گیرد.

تاکو بل (Taco Bell): یک شرکت تولید فست فود است که با باز نگه داشتن رستوران های خود در  زمانهای نا متعارف از روز، توانست یک سری از مخاطبان پروشور و آنهایی که دنبال هیجان بودند  را جذب خود کند. آنها رستوران خود را در بعد از ساعت کاری متعارف رستوران های آن زمان باز نگه داشتند و بعد از نیمه شب نیز به مشتریان خود سرویس میدادند. آنها ایده “وعده غذایی چهارم” را ترویج کردند که در بعد از نیمه شب ارائه میشد. آنها توانستد با همین ایده، جوانان هیجان طلب که بدنبال هیجانات خاص و حضور در محافل تابوشکن بودند را به خود جلب کند و در یک بازه زمانی کوتاه به جمع جوان نفوذ کرد.

وال مارت (Walmart): این خرده فروشی با استفاده از یک ستاره موسیقی پاپ توانست تا یک سری از محصولات لباس را برای دختران خردسال معرفی کند. استفاده از افراد مورد علاقه جوانان باعث میشد تا آنها به خاطر اسطوره های خود از لباس های وال مارت استفاده کنند.

عقاب امریکایی (American Eagle): این تولید کننده پوشاک، صندل های خود را بعنوان تبلیغ، بطور رایگان در اختیار دانشجویان تازه وارد به دانشگاه قرار داد. چیزی نگذشت که با استفاده دانشجویان تازه وارد، این محصول مورد استقبال دیگر دانشجویان قرار گرفت و یک مدت بعد، بسیاری از این افراد از این صندل استفاده میکردند.

ردبول (Red Bull): این تولید کننده نوشیدنی انرژی زا، برای تشویق مخاطبانش جهت مشارکت در رسانه های اجتماعی خود، بازی ها و برنامه های تلفن همراهِ مخصوص جوانان را تولید می کند. این بازی ها و برنامه های جذاب به افزایش نرخ تعامل مخاطبان کمک میکند و باعث میشود تا یک ارتباط مستمر با مشتریان برقرار شود.

چگونه میتوان استراتژی بازاریابی جوانان را اجرا کرد؟

استراتژی بازاریابی جوانان بسیار متنوع است و شکل های مختلفی را به خود می گیرد که بیان یک قاعده کلی، برای اجرای آن ممکن نیست و نمیتوان بطور قطع در مورد چگونگی عملکرد یک برنامه بازاریابیِ جوانان اظهار نظر کرد. زیرا در زمان های مختلف، جذابیت ها و مشخصات رفتاری بشدت تحت تأثیر عوامل محیطی و جغرافیایی تغییر خواهند کرد. برای درک بهتر از نحوه اجرای استراتژی بازاریابی جوانان باید مثال های واقعی را بیان نمود تا ابعاد اجرایی آن مشخص شود، مثالهایی که توسط شرکتهای تولیدی یا خدماتی اجرا شده است، بطور نمونه میتوان به شرکت تولیدی شلوار جین لیوایز Levi’s اشاره کرد.

در اواسط دهه ۹۰ میلادی، تولید کنندگان منسوجات جین در حال تکاپو برای رقابت شدید در بازار بودند. با ورود رقبای قوی همچون برند دیزل و گپ، سهم بازار آنها بشدت کاهش یافته بود و تصویر برند لیوایز در بازار تضعیف شده بود. سالها بود که لیوایز بر روی شهرت بدست آمده اش تکیه میکرد، شهرتی که در اثر کمپین های تبلیغاتی اش بدست آورده بود. تبلیغاتی که شاید دوره حکومتش پایان یافته بود و کمی قدیمی شده بود و با مد روز فاصله گرفته بود، شعارهایی همچون “لیوایز بپوشید تا خوش تیپ به نظر برسید (مثل هیپی ها)”. برند سازی موفق در یک زمان خاص بهانه ای شده بود تا سالهای متمادی واحد بازاریابی کارخاصی نکند و تنبل شود که همین عامل باعث از بین رفتن این شهرت شد و برند لیوایز به آرامی برای جوانان نا مانوس شده بود.

این شرکت به سرعت فهمید که طراحی کلاسیک آنها دیگر مورد توجه جوانان قرار نمیگیرد. تحقیقات بازار نشان داد که این برند قدیمی شده است و محصولات تولید شده برای مصرف کنندگان میانسال طراحی شده بود. لیوایز استراتژی بازاریابی جدید خود را با یک تحلیل دقیق از شرکت های رقیب آغاز کرد و رفتار مشتریانش را به دقت مورد بررسی قرار داد. این تجزیه و تحلیل نشان داد که مشکل این محصول مربوط به خود محصول است و به نحوه عرضه آن مربوط نمیشود. پس از گذشت مدتی یک برنامه بازاریابی جدید تدوین شد که برای شرکت لیوایز، گویای یک استراتژی کاملاً جدید با رویکرد بازاریابی جوانان بود.

طراحان لباس، یک خط تولید جین و شلوار را ایجاد کردند که از مواد جدید ساخته میشد و میتوانست مدل های جدید شلوار را برش بزند. آنها برای کمک به ترویج محصولات خود و برندسازی مجدد در شرکت، از روش بازاریابی چند کاناله و تهاجمی استفاده کردند. آنها تصمیم گرفتند تا چندین فروشگاه مستقل را افتتاح کنند و محصولات این شرکت را منطبق بر روند روز بازار تولید کنند. این محصولات جدید لیوایز که بر پایه بهره گیری از مد و طراحی روز تولید شده بود، توانست بازارهای شهری را هدف فروش خود قرار دهد و نتایج مطلوبی را برای این شرکت رقم بزنند.

لیوایز به خوبی میدانست که اگر می توانست خود را به عنوان یک برند “جالب” به بازار معرفی کند، توانایی این را خواهد داشت که توجه جوانان را به خود جلب کند. آنها یک کمپین تبلیغاتی گسترده تلویزیونی را با استفاده از یک عروسک زرد که ترکیب کاملی از صداقت و روابط دوستانه بود را طراحی کردند که برای بسیاری از بینندگان جوان عجیب به نظر میرسید. تمرکز سنگین روی استراتژی بازاریابی ویروسی، چریکی و سایر شکل های غیر سنتی، باعث تمایز لیوایز از سایر تولیدکنندگان جین شد. (همچنین میتوانید به استراتژی بازاریابی ویروسی مراجعه کنید)

لیوایز ممکن است هرگز به آن برند نمادین که در سالهای گذشته ایجاد کرده بود، تبدیل نشود، اما آنها موفق شدند خود را به عنوان یک برند پوشاک که مورد پسند جوانان است، در بازار جا بزنند و این کار را با موفقیت هرچه تمام انجام دادند. لیوایز به جای اینکه بصورت  لجبازانه کارهای قبلی خود را تکرار کند و به شهرت رو به افول خود بچسبد و بر تصورات منسوخ شده خود تکیه کند، ترجیح داد تا تغییرات بزرگی در فرآیند تولید و بازاریابی خود ایجاد نماید و بطور اساسی تصویر برند شرکت خود را باز طراحی نماید.

برای استراتژی بازاریابی جوانان از چه روشهای تبلیغی استفاده کنیم؟

یک دانش آموز دوره متوسطه یا یک دانشجو، برای ادامه تحصیل مجبور است تا با بسیاری از چالش های روانشناختی دست و پنجه نرم کند، جوانان در این دوران، با یک زندگی اجتماعی پر جنب و جوش روبرو هستند و در زندگی خود با چالش های جدیدی مواجه میشوند که ناچاراً برروی سبک زندگی آنها و روش زندگی کردن آنها، تأثیر شگرف میگذارد؛ ازینرو در استراتژی بازاریابی جوانان باید به مسایل و چالش های دنیای جوانان توجه ویژه ای داشت تا بتوان اثربخشی اقدامات آتی را افزایش داد. نمودار زیر، براساس داده های تحلیلی موسسه MarketingSherp انجام شده است و روش های تبلیغاتی مختلف را با یکدیگر مقایسه نموده و میزان واکنش مخاطبان به هرکدام از آنها را بررسی کرده است. آنها این تحقیق را انجام داده اند تا بفهمند که  کدام یک از شیوه های تبلیغاتی بر روی دانشجویان بیشترین تأثیر را دارد و آنها نسبت به کدام یک از روشهای تبلیغاتی واکنش نشان میدهند. با کمال تعجب مشاهده میشود که ایمیل و تبلیغات تلویزیونی تأثیر بسیار بیشتری نسبت به رسانه های اجتماعی یا تبلیغات موبایلی دارند. بازاریابی در رسانه های جدید ممکن است توجه بیشتری از مخاطبان را به خود جلب کند و بازدید کنندگان زیادی را به خود اختصاص دهد، اما تلویزیون هنوز هم بهترین راه برای ارتباط و تأثیر گذاری بر روی دانشجویان است.

رهیافتی از استراتژی بازاریابی جوانی چیست

در اجرای استراتژی بازاریابی جوانان چه کسانی باید استخدام شوند؟

در روند تدوین و اجرای استراتژی بازاریابی جوانان بهره گیری از افراد جوان در موقعیت های شغلی مهم، امری حیاتی محسوب میشوند. افرادی که نه تنها سن آنها جوان باشد، بلکه یک روحیه جوان داشته باشند و بخوبی بتوانند درک کنند که ویژگی های یک جوان فعال و پرانرژی چیست. ازینرو مشاغل مهمی که در اجرای استراتژی بازاریابی جوانان فعالیت می کنند علاوه بر تجربه و تخصص در حوزه بازاریابی، باید بتوانند خود را به سادگی با بازار جوانان و تغییرات محیطی پویا تطبیق دهند.

کارشناس مد و روند بازار

آنان کارشناسان طراحی هستند که در خیابان شهرهای بزرگ، به دنبال تشخیص روند جدید در مد و فرهنگ هستند. آنها از مشاهدات خود برای کمک به شرکتها در تولید محصولات جدید استفاده می کنند تا محبوب ترین محصولات را از بعد ظاهری و مفهومی، به بازار روانه کنند. تعداد بسیار محدودی از این کارشناسان متخصص در رده های مختلف شغلی وجود دارند، اما تأثیر آنها در بازار بسیار زیاد است و آنها میتوانند یک نقش اساسی در پیاده سازی استراتژی بازاریابی جوانان بازی کند.

یک کارشناس مد و روند بازار نیازی به داشتن مدرک تخصصی در حوزه بازاریابی ندارد، اما داشتن پیش زمینه ای در بازاریابی، برای فعالیت در این سمت، بسیار مفید خواهد بود. در اصل آنها باید سبک هایی را که به عنوان سبک های پر فروش تلقی میشوند را در بازار شناسایی کنند و گرایش مخاطبان جوان را به محصولات پرفروش تشخیص دهند.

مدیر برندینگ

مدیران برند کلیه تبلیغات مربوط به یک برند خاص را برنامه ریزی و پیاده سازی می کنند. بسیاری از برند ها منحصراً به بازار جوانان گرایش ویژه ای پیدا می کنند. مدیر برند نیاز به تحقیق و مطالعه در مورد نیاز روز جوانان و یافتن مؤثرترین راه برای برقراری ارتباط با آنها دارد و این کار را باید از طریق فعالیت های مرتبط بازاریابی انجام دهد. همه مدیران برند باید در رشته بازاریابی، یک مدرک تحصیلی معتبر کسب کنند. بسیاری از آنها دارای مدرک پیشرفته دراین رشته هستند و همچنین آموزش های تکمیلی خود را در رشته ارتباطات یا روانشناسی ادامه می دهند. یک مدیر برند معمولاً بهتر است در حوزه بازاریابی چند سال کار حرفه ای را تجربه کرده و در صنایع مشابه و برند سازی محصولات مرتبط، سابقه کاری موفق داشته باشد.

کپی رایتر

کپی رایتر ها از یکسری کلمات نوشتاری تأثیرگذار برای فروش محصولات و خدمات خود استفاده می کنند. هر متنی، چه نوشتاری و چه گفتاری که توانسته است تأثیر عمیقی بر مخاطب داشته باشد، توسط یک کپی رایتر ایجاد شده است. متن های حرفه ای باید بتوانند پاسخ خاصی را از مخاطب دریافت کنند و مصرف کننده را وادار سازد تا نسبت به متن آگهی واکنش نشان دهد. در روند اجرای استراتژی بازاریابی جوانان غالباً از عبارات، شعارها و زبان عامیانه مربوط به جوانان استفاده می شود تا بتوان با این جمعیت خاص ارتباط برقرار کرد.

نوشتن مطالب تبلیغاتی نیازی به داشتن مدرک معتبر در حوزه بازاریابی ندارند. بسیاری از افراد پس از تحصیل در رشته زبان فارسی، انگلیسی یا ارتباطات وارد این حوزه می شوند. برای هر نویسنده ای که به دنبال کار باشد، دانستن و داشتن مهارت های نوشتاری در بکارگیری و استفاده صحیح از کلمات میتواند کارگشای آنها باشد؛ دانستن دستور زبان یا همان گرامر میتواند به نویسنده در خلق جملات خلاقانه و جذاب کمک نماید.

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی جوانان برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

Youth Marketing Connection

Youth Marketing Strategy Online 2020

VOXBURNER’S Youth Marketing Strategy

Six of the Most Popular Youth Marketing Trends

Marketing Strategies That Actually Work for Businesses

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *