موضوعات کتاب مدیریت نوآوری
در کتاب مدیریت نوآوری سعی شده است تا چار چوبی ساده برای فرایند نوآوری ارائه شده است که شامل چهار مرحله جستجو، انتخاب، اجرا و تصاحب ارزش است. اگرچه گام های مذکور در مورد فرایند نوآوری، تازگی نداشته و قبلا در ادبیات توسط دیگر محققین مورد اشاره قرار گرفته اند، ولی هنر نویسندگان کتاب در تشریح جزئیات هر مرحله همراه با ذکر مثال های ناب از دنیای کسب و کار است.
به علاوه در وبگاه کتاب مجموعه ای از مورد کاوی ها، تمرینها، ابزارها و منابع تصویری متنوع و مرتبط با مباحث هر بخش از فرایند نوآوری . ارائه شده است که به غنای بیشتر کتاب و فهم بهتر مطالب کمک می کنند.
بخش های مختلف کتاب مدیریت نوآوری
کتاب از شش بخش تشکیل شده است و هر بخش شامل دو فصل است. در بخش اول کتاب، چیستی و اهمیت نوآوری و مدیریت آن مورد بحث قرار می گیرد. به علاوه چارچوب چهار مرحله ای مدیریت نوآوری معرفی و به اختصار تشریح می شود.
بخش دوم به تأثیر عوامل زمینه ای در موفقیت نوآوری می پردازد و نقش عوامل کلیدی همچون رهبری، ساختار سازمانی، روابط میان کارکنان و نظام انگیزشی را به تفصیل مورد بررسی قرار میدهد.
بخش سوم به نخستین مرحله فرایند نو آوری اختصاص دارد و به این سؤال پاسخ می دهد که منشأ نوآوری چیست و آغاز آن با چه چالش هایی روبه رو است. در این بخش همچنین با زیرفعالیتهای “جستجو” و ابزارهای مرتبط با آن آشنا می شویم، معمولا در پایان مرحله جستجو با تعداد زیادی ایده های نوآوری روبه رو هستیم که جذابیت یکسانی ندارند و منابع محدود سازمان نیز اجازه پرداختن به همه آنها را نمی دهد. لذا ناچار به “انتخاب” از میان ایده های جذاب تر هستیم.
بخش چهارم کتاب این موضوع را مورد بررسی قرار داده و به معیارها، مدل ها و ابزار مناسب برای تصمیم گیری به ویژه در شرایط عدم قطعیت می پردازد. بخش پنجم تحت عنوان “اجرا یا پیاده سازی” به تحقق ایده های نوآوری در عمل اشاره دارد و روش های سازماندهی و مدیریت سبد پروژه های نوآوری را مورد بحث قرار میدهد. در این بخش همچنین سازوکارهای لازم برای پشتیبانی فرایند نوآوری، معرفی می شوند.
بخش پایانی (ششم) به موضوع تصاحب ارزش از نوآوری پرداخته و به این سؤال پاسخ می دهد که چگونه از تلاش های انجام شده در زمینه نوآوری ارزش بیافرینیم و منفعت کسب کنیم؟”. این بخش مفاهیمی چون پذیرش و انتشار نوآوری و نیز روشهای توسعه کسب و کار مبتنی بر نوآوری را مورد توجه قرار میدهد.
نسخه ترجه شده کتاب مدیریت نوآوری
ترجمه کتاب مدیریت نوآوری در سال ۱۳۸۹ و به دنبال چاپ ویراست چهارم (۲۰۰۹) گرفته شد؛ که نسبت به سه ویراست قبلی از در نظر گستردگی مطالب و به روزآوری مثالها، تفاوت چشمگیری داشت. بیم آن می رفت که دشواری “متن ادبی و فراوانی”اصطلاحات تخصصی مانع از رجوع محققین دانشگاهی و نیز مدیران و کارشناسان صنعت به کتاب مدیریت نوآوری شود.
به همین دلیل تیمی از متخصصین آشنا و مسلط که قبلا ترجمه کتابهای دیگری را از حوزه مدیریت نوآوری و دیگر حوزه های مرتبط در کارنامه دارند، گرد هم آمدند و تلاشی دو ساله را آغاز کردند. ترجمه کتاب در دو بخش صورت گرفته است. بخش اول شامل فصول اول تا ششم) در این جلد از نظر خوانندگان محترم می گذرد. فصول هفت تا دوازده در قالب جلد دوم کتاب عرضه شده است.
فهرست کتاب مدیریت نوآوری
فصل اول: نوآوری چیست و چه اهمیتی دارد؟
- چرا نوآوری مهم است؟
- سؤالی قدیمی، زمینهای جدید
- نوآوری چیست؟
- نگاهی فرایندی به نوآوری
- حوزه ها با انواع نوآوری
- ابعاد چهارگانه فضای نوآوری
- نگاشت فضای نوآوری
- بررسی ابعاد مختلف نوآوری
- نوآوری تدریجی انجام بهتر کار فعلی
- نوآوری در پلتفرم و نوآوری ناپیوسته
- نوآوری در معماری
- اجزا و اهمیت دانش چرخه عمر نوآوری، تأکیدهای متفاوت در گذر زمان
فصل دوم: نوآوری: یک فرایند محوری کسب و کار
- تفاوتها حول یک موضوع
- واحد نوآوری و خدمات
- سازمان با مرزهای گسترده
- بنگاه های غیرانتفاعی
- اندازه مهم است
- سازمان های پروژه محور شبکه ها و سیستمها
- تفاوت عوامل زمینهای (در سطح ملی، منطقه ای و محلی)
- بهتر انجام دادن / متفاوت انجام دادن
- روند توسعه مدل های نوآوری
- مشکلات مدل های تک بعدی
- آیا می توان نوآوری را مدیریت کرد؟
- یادگرفتن مدیریت نوآوری
- ایجاد و توسعه روتینهایی پیرامون فرایند پایه
- سنجش موفقیت نوآوری
- از مدیریت موفق نوآوری چه میدانیم؟
- روتین های موفقیت در مدیریت نوآوری
- عوامل زمینه ای مهم
- فراسوی حالت پایدا
فصل سوم: ایجاد سازمانی نوآور
- چشم انداز مشترک، وجود رهبری و عزم نوآوری
- ساختار مناسب سازمانی
- افراد کلیدی
- مشارکت گسترده در نوآوری
- نقشه راه جلب مشارکت کارکنان
- کار تیمی اثربخش
- حمایت سازمانی از نوآوری
- شیرینی انرژی نوآوری
- جو در برابر فرهنگ
- اعتماد و باز عمل کردن
- چالش و مشارکت
- میدان دادن به ایده ها
- تعارض و تضارب آرا
- ریسک پذیری
- آزادی عمل سس
- فراتر از شرایط پایدار