به حداکثر رساندن ارزش سهامداران چیست؟
در مقاله زیر قصد داریم به حداکثر رساندن ارزش سهامداران را بررسی کنیم. ابتدای امر مقدمه ای از ابزار های مربوطه خواهیم داشت. سپس نحوه استفاده و بکارگیری به حداکثر رساندن ارزش سهامداران در کسب وکارها را شرح میدهیم. پس از مطالعه مقاله شما میتوانید تعریف به حداکثر رساندن ارزش سهامداران و کاربرد آن را در کسب وکارهای مختلف شرح دهید.
ابزار به حداکثر رساندن ارزش سهامداران چیست؟
شرکت ها جهت ایجاد ارزش برای سهامداران خود به وجود آمده اند. مدل کسب و کار به اصطلاح «آنگلوساکسون» اگر ساده و حتی چابک نباشد، هیچی نیست. منافع سایر ذینفعان، اعم از کارکنان، تامین کنندگان، تامین کنندگان مالی، دولت، جامعه یا محیط زیست، دغدغه مستقیم شرکت نیست. میلتون فریدمن و دیگران استدلال کردهاند که مقصود یک شرکت به حداکثر رساندن ارزش سهامداران است و از آنجایی که فقط افراد میتوانند مسئولیتهای اجتماعی داشته باشند، شرکتها فقط در برابر سهامداران خود مسئول هستند و نه در قبال جامعه به عنوان یک کل. اگر رؤسا یا مدیران تصمیم بگیرند که درآمدهای شخصی خود را به شیوه ای خیریه یا مسئولیت اجتماعی پرداخت کنند، این حق ویژه آنهاست. اما پرداخت وجوه سهامداران به روشی مشابه در اختیار آنها نیست. دیدگاه مخالف در ابزار بعدی مورد بحث قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید:تحلیل مسئله چیست؟ (مینتو)
نحوه استفاده از استراتژی به حداکثر رساندن ارزش سهامداران
به ارجاعات بالا در مورد حداکثر سازی ارزش سهامداران توجه کنید. شاید بپرسید چرا سود نمی کنید؟
انتخاب کلمه، برای استراتژی کسب و کار بسیار بنیادی است. ارزش و سود یکی نیستند. ارزش یک شرکت دقیقاً به عنوان ارزش حقوق صاحبان سهام به اضافه ارزش بدهی بلندمدت تعریف می شود. اندازه گیری دومی در هر شرکتی آسان است؛ همانطور که اولی در یک شرکت سهامی عام است – این به سادگی ارزش بازار شرکت در هر لحظه از زمان است. آن ارزش بازار نه یک سود است، نه مجموع سود و نه باید مضربی از سود امروزی از طریق نسبتی مانند P/E دیده شود. ارزش بازار عبارت است از مجموع جریانهای نقد آزاد که احتمالاً در طول عمر شرکت ایجاد می شود و به قیمت فرصت سرمایه به ارزش نقدی امروز تنزیل می شود.
ارزش معیاری برای سنجش سود نیست، بلکه معیار نقدینگی است. و این معیاری برای جریان نقدی آتی است، نه مضربی از جریان نقدی جاری.
یک شرکت میتواند سود کوتاهمدت را از راههای مختلفی افزایش دهد که ممکن است برای ارزش سهامداران زیان بار باشد، مانند:
● افزایش قیمت در کوتاه مدت، افزایش سود از آن دسته از مشتریانی که به دلیل محدودیت های قراردادی یا تجاری قادر به تغییر به ارائه دهنده دیگری نیستند، اما در نهایت باعث بیگانگی و از دست دادن بالقوه بسیاری از مشتریان می شود.
● کاهش قیمت ها در کوتاه مدت، افزایش سهم بازار، اما در نهایت کاهش ارزش بلندمدت برند.
● شاید در بیشتر موارد، کاهش مخارج سرمایه ای به طوری که کمتر از میزان استهلاک باشد، سودآوری را افزایش می دهد اما به رقابت درازمدت آسیب می رساند.
● کاهش هزینه های عملیاتی، تا حدی که کیفیت محصول و/یا خدمات مختل می شود، اما تاثیر مخرب کمی بر فروش در کوتاه مدت خواهد داشت.
هدف حداکثرسازی ارزش سهامداران (نگاه کنید به شکل ۹.۱)، در مقابل حداکثر سازی سود، استراتژیست را مجبور می کند که اولویت را به موارد زیر بدهد:
● میان مدت تا بلند مدت، به جای کوتاه مدت
● ایجاد موقعیت رقابتی پایدار به جای سود موقت
● جریان نقدی، به جای سود.
بیشتر بخوانید:تجزیه و تحلیل وضعیت ۵C چیست؟
شکل ۹.۱ به حداکثر رساندن ارزش سهامداران
چه زمانی از استراتژی به حداکثر رساندن ارزش سهامداران استفاده کنید
همیشه.
بیشتر بخوانید:تعیین اهداف خرد SMART به چه معناست؟
چه زمانی باید مراقب بود
به همین ترتیب، همیشه. بین این هدف کلان و هدف کلان بعدی، تعادل همه جانبه بین منافع ذینفعان وجود دارد. در نهایت، تصمیم با شماست.
بیشتر بخوانید:تعیین اهداف کلان بلند مدت به چه معناست؟
جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع به حداکثر رساندن ارزش سهامداران برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.
در گفتگو ها شرکت کنید.