مشاوره نوآوری
وقتی درگیر امور روزمره اداره یک کسب وکار هستید، نگاه کردن به فراتر از افق کاری غیرممکن به نظر می رسد. اینجاست که مشاوره نوآوری وارد می شود. در این مقاله حرفه مشاوره نوآوری و وظایفی که یک مشاور نوآوری انجام می دهد را بررسی کرده ایم. در پایان شما در می یابید که یک مشاور نوآوری چه وظایفی برعهده دارد، باید چه مهارت هایی داشته باشد و ایا به مشاوره نواوری برای کسب وکار خود احتیاج دارید یا خیر.
مقدمه ای بر مشاوره نوآوری
تطبیق کسب وکار شما اهمیت فزاینده ای پیدا کرده است. اگرچه ۸۶٪ از مدیران موافق هستند که نوآوری کلیدی برای استراتژی رشد است، اما نظرسنجی جهانی نوآوری مک کینزی نشان داد که تنها ۶٪ از تلاش های نوآورانه شرکت خود راضی هستند. اگر خلاق هستید، کسب وکار قوی داشته باشید. با تیزبینی، مشاوره نوآوری ممکن است یک شغل عالی برای شما باشد.
مشاوره نوآوری چیست؟
مشاوره نوآوری عمل ارائه مشاوره و راهنمایی برای کسب و کارها و سازمان هایی است که به دنبال اجرای استراتژی های رشد و کسب وکار جدید هستند. مشاوران نوآوری می توانند به کسب وکارها در شناسایی محصولات جدید، رویکردهای جدید و تازه صنایع برای کشف کمک کنند. هدف مشاوره نوآوری کمک به سازمانها برای عبور از پیچیدگیهای فرآیند نوآوری و هدایت رشد پایدار و مزیت رقابتی در یک محیط تجاری پویا و رقابتی است.
بیشتر بخوانید:مشاوره چیست؟
یک مشاور نوآوری چه کاری انجام می دهد؟
مشاوران نوآوری معمولاً برای شناسایی فرصتهای نوآوری، غلبه بر چالشها و اجرای استراتژیهایی برای فرهنگ نوآوری در سازمان، از نزدیک با مشتریان همکاری میکنند. نقش یک مشاور نوآوری بسته به صنعتی که از آن پشتیبانی می کند و نیازهای منحصر به فرد مشتری می تواند متفاوت باشد. برخی از حوزه های مشترکی که مشاور نوآوری از آنها پشتیبانی می کند می تواند شامل موارد زیر باشد.
- پیروی از روشهای مشابه نه تنها فضای کمی برای نوآوری باقی میگذارد، بلکه میتواند ناکارآمدیها و عادتهای بدی را که میتوانند از رشد جلوگیری کنند، تداوم بخشد. جایگزینها و راهحلهایی که میتوانند تفاوت بزرگی در نتیجه آنها ایجاد کنند.
- دیدگاهی تازه ارائه دهید. داشتن دیدگاه متفاوت می تواند تفاوت را ایجاد کند. به عنوان یک مشاور نوآوری، می توانید به هر مشتری که با آن کار می کنید دیدگاه تازه ای ارائه دهید. با اجرای توصیه های شما، مشتریان می توانند راه های جدیدی را برای عملکرد باز کنند. به عنوان مشاوری که در استراتژی نوآوری به خوبی مسلط است، میتوانید بینش معنیداری ارائه دهید که ممکن است تیمها آن را نبینند، زیرا آنها بیش از حد مشغول کار در کسب وکار خود هستند تا ببینند چه پیشرفتهایی میتواند انجام شود یک چشم انداز روشن برای اینکه آنها می خواهند شرکت هایشان به کجا بروند اما برای اجرای آن چشم انداز مشکل دارند، اگر چنین است، می توانید با قرار دادن افکار خود روی کاغذ و عمل به آنها کمک کنید.
- روش های جدید انجام کسب و کار را بررسی کنید. میتوانید بهترین شیوهها و درسهای آموختهشده از تجربه کار با مشتریان دیگر را برای حمایت از مشتریانی که در حال حاضر با آنها کار میکنید، به اشتراک بگذارید و راههای جدید کسبوکار را به آنها آموزش دهید.
- شناسایی استراتژیهای رشد جدید. داشتن یک استراتژی رشد واضح و قابل دوام برای شرکتهایی که به دنبال توسعه و فروش محصولات و خدمات جدید هستند، حیاتی است. به عنوان یک مشاور نوآوری، میتوانید در کنار سازمانها برای ارائه مسیر ارزشمند برای تقاضا و توسعه محصولات جدید، پیشنهادات و راههای رشد کسبوکارشان کار کنید.
- داشتن یک تیم قوی برای هر سازمانی که بر نوآوری متمرکز است، مهم است. برخی از وظایف ضروری مربوط به توسعه فرهنگ نوآورانه شامل موارد زیر است. ساختن سیستم هایی برای امکان نوآوری قبل از ایجاد یک فرهنگ نوآورانه، باید تشخیص دهید که کجای سیستم اصلی کوتاه می آید و ایده های خلاقانه و حل مسئله را محدود می کند. اگر تیم سازمانی وقت گرانبهایی را صرف یافتن راه حل های سیستم های شکسته کند، آنها فرصت کمتری دارند. برنامه های آموزشی برای از بین بردن شکاف های مهارتی آنچه که اندازه گیری می شود، انجام می شود و یک مشاور نوآوری می تواند به ایجاد برنامه های ملموس کمک کند تا به اعضای تیم کمک کند شکاف های مهارتی لازم را ببندند و به اهداف محل کار خود برسند. به عنوان مشاور، لزوماً مسئول اجرای آن نیستید. با این حال، شما می توانید چارچوبی را ایجاد کنید که مشتریان خود را قادر می سازد تا شکافی را بین جایی که نیروی کار آنها در حال حاضر انجام می دهند و نحوه عملکرد آنها در آینده برای ایجاد نوآوری پر کنید.
- کشف فرصتها برای ایجاد کسبوکارهای جدید. برای بسیاری از شرکتهایی که به دنبال رشد هستند، کسبوکار جدید ضروری است. مشاوران نوآوری با مشتریان خود برای شناسایی فرصتها و بازارهای جدید، که برای ترسیم رشد آینده ضروری هستند، کار میکنند. علاوه بر این، مشاوران نوآوری میتوانند ارائه دهند. بینش نسبت به فرصتهای مدل کسبوکار جدید برای سازمانهایی که با آنها کار میکنند. شرکتهایی که به دنبال راهاندازی سرمایهگذاریهای کاملاً جدید هستند نیز میتوانند در دریافت حمایت استراتژیک از مشاوران نوآوری ارزش پیدا کنند آنها به دنبال راه اندازی هستند، مشاوران نوآوری همچنین ممکن است برای اطمینان از اینکه محصولشان آماده عرضه به بازار است، پشتیبانی می کنند. برای تبدیل شدن به یک مشاور نوآوری راه های زیادی برای ایجاد شغل در مشاوره نوآوری وجود دارد. یک فرد میتواند این کار را انجام دهد، اما کسبوکارها ممکن است برای پروژههای بزرگتر که به راهحلهای متفاوتی نیاز دارند، یک شرکت مشاوره را انتخاب کنند.
استراتژی رفتن به بازار به عنوان یک مشاور نوآوری، احتمالاً وظیفه حمایت از مشتریان خود را در هنگام راه اندازی یک محصول یا پیشنهاد جدید برعهده خواهید داشت. با توجه به اینکه داشتن تجربه کار در تیم هایی که با موفقیت با یک محصول جدید به بازار رفته اند، کار مشاوره می تواند بینش ارزشمندی را برای شما جهت خواندن و تفسیر دادهها برای ارائه توصیههای صحیح فراهم کند. رکورد نتایج را پیگیری کنید، حتی اگر تجربه مشاوره زیادی ندارید، از تجربیات خود در پروژهها یا در تیمهایی که نتایج مثبت ملموسی داشتند، استفاده کنید و تأثیر قابل اندازه گیری بودن برای نشان دادن آن بسیار کلیدی است. یک حرفه در مشاوره می تواند فرصت های متنوعی را ارائه دهد، زیرا جهان و چشم انداز کسب وکار ما در حال تکامل است. راهنمای کامل راه اندازی یک کسب وکار مشاوره را برای بینش بیشتر در این زمینه بررسی کنید. یک نمونه کار بسازید نمونه کارها به شما کمک می کند تا کسب وکارهای مناسب دیگر را ایمن کنید. اگر بتوانید در یک بخش خاص یا بخشی از مشاوره نوآوری تخصص خود را ثابت کنید، به احتمال زیاد کار جدیدی پیدا خواهید کرد. شبکه این می تواند وسوسه انگیز باشد که با مشتریان و کسب وکارهای بالقوه در هنگام شبکه سازی شبکه سازی کنید، اما از دیگر مشاوران نوآوری غافل نشوید. یک شبکه قوی به شما کمک می کند تا از طریق ارجاع کار پیدا کنید، یا ممکن است مشاور دیگری پیدا کنید که شما را وارد پروژه خود کند تا در مورد جنبه های خاصی از تخصص شما مشورت کند.
مشاوران خوب می دانند که چگونه تجارت کار می کند. شما باید بتوانید یک فرصت خوب را از منظر عملیاتی و مالی تشخیص دهید. متوجه خواهید شد که چگونه نوآوری های شما بر کسب و کارها از نظر مالی، فرهنگی و عملیاتی تاثیر می گذارد. “مهارت های مشاوره نوآوری بیزینس اکیومن (Business Acumen)”
مدیریت پروژه پس از استخدام به عنوان مشاور، مسئولیت کامل ارائه پروژه را بر عهده خواهد داشت. مهارت های مدیریت پروژه به کسب وکار شما کمک می کند. این مهارت ها به شما کمک می کند تا یک برنامه قوی تهیه کنید تا محصول تحویل شما ارزش زیادی برای تیم های مشتریان خود ارائه دهد. برنامه ریزی و سازماندهی، هر دوی این مهارت ها، تحت مدیریت پروژه قرار می گیرند، اما ارزش آن را دارند که به طور جداگانه برجسته شوند؛ زیرا مهارت های مهمی برای موفقیت در مشاوره نوآوری هستند. به طور طبیعی، شما باید زمان خود را برنامه ریزی و سازماندهی کنید. شما ممکن است نیاز به مدیریت و سازماندهی تیم های داخلی داشته باشید تا به اجرای طرح خود کمک کنید مهارتهای ارتباطی خوب و بین فردی به جذب تیمهای داخلی کمک میکند. مشاوران نوآوری باید به دنبال فرصت هایی باشند که ممکن است مبهم باشند.
مشاوره نوآوری پژوهشی نیاز به تحقیق دارد. به عنوان یک مشاور، باید تحقیقاتی را برای یافتن فرصتها در بازار، یافتن خواستههای مشتریان و شناسایی مسائل مربوط به عملکرد انجام دهید تا بتوانید به سادهسازی عملیات یا توسعه برنامههایی برای بهبود روابط کارکنان کمک کنید. اگر فکر میکنید مهارتهای ذکر شده در بالا را دارید یا میتوانید بیاموزید، این احتمال وجود دارد که یک مشاور نوآوری عالی بشوید، راههای مختلفی برای تبدیل شدن به یک مشاور نوآوری وجود دارد – و اگر با انگیزه بمانید، باید بتوانید خود را تغییر دهید.
بیشتر بخوانید:مشاوره بازاریابی
چه کسانی از مشاوره نواوری استفاده میکنند؟
این مسابقه را انجام دهید تا ببینید آیا به مشاوره نوآوری نیاز دارید یا خیر:
درست یا نادرست: کسب وکار من برای همگام شدن با روندهای بازار و انطباق با تغییرات با چالش هایی روبرو بوده است.
درست یا نادرست: اخیرا شاهد کاهش رضایت مشتری یا نرخ حفظ آنها بوده ایم.
درست یا نادرست: به نظر می رسد رقبای ما به طور مداوم از نظر توسعه محصول و نوآوری از ما پیشی می گیرند.
درست یا نادرست: ما برای ایجاد ایده ها یا راه حل های جدید برای رسیدگی به مشکلات یا فرصت های در حال ظهور تلاش می کنیم.
درست یا نادرست: استراتژیها و فرآیندهای فعلی ما راکد شدهاند که منجر به کاهش بازدهی میشود.
درست یا نادرست: فقدان چارچوب یا فرآیند نوآوری ساختاریافته در سازمان ما وجود دارد.
درست یا نادرست: ما در شناسایی و استفاده از فرصت های جدید بازار مشکل داریم.
درست یا نادرست: به نظر می رسد میزان مشارکت و خلاقیت کارکنان در طول زمان در حال کاهش است.
درست یا نادرست: ما در گذشته ابتکارات نوآوری را اجرا کرده ایم، اما موفقیت آمیز نبوده اند.
درست یا نادرست: کسب و کار ما در صنعتی به سرعت در حال تحول است که در آن نوآوری برای بقا و رشد بسیار مهم است.
اگر به ۵ سوال یا بیشتر پاسخ “درست” داده اید، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که برای کمک به احیای استراتژی های کسب و کار خود و پرورش فرهنگ نوآوری، یک مشاور نوآوری استخدام کنید.
درک مشاوره نوآوری: تعریف نقش
مشاوره نوآوری شکلی تخصصی از مشاوره است که بر کمک به سازمانها برای بهبود فرآیندهای نوآوری، تولید ایدههای جدید و توسعه محصولات، خدمات یا مدلهای کسب وکار نوآورانه تمرکز دارد. به گفته هاب اسپات (HubSpot)، مشاوره نوآوری شامل کار با کارشناسان خارجی است که در هدایت سازمان ها در فرآیند نوآوری تخصص دارند. این مشاوران دیدگاههای تازه، بینشهای صنعت و روشهای اثبات شده را برای کمک به کسبوکارها در تولید، توسعه و اجرای ایدههای نوآورانه به ارمغان میآورند. بسته به نیازهای خاص مشتری، وظایف مشاور نوآوری ممکن است متفاوت به نظر برسد، اما برخی از خدمات رایجی که ممکن است ارائه دهند عبارتند از:
۱. تولید ایده: تسهیل جلسات و کارگاه های طوفان فکری برای ایجاد ایده های خلاقانه برای محصولات، خدمات یا فرآیندهای جدید.
۲. تحقیقات بازار: انجام تجزیه و تحلیل بازار و تحقیقات روند برای شناسایی فرصت های نوظهور و نیازهای مشتری.
۳. توسعه استراتژی: کمک به مشتریان برای توسعه استراتژی های نوآوری همسو با اهداف و مقاصد کسب وکاری آنها.
۴. بهبود فرآیند: ارزیابی فرآیندها و سیستم های نوآوری موجود برای شناسایی زمینه های بهبود و بهینه سازی.
۵. نمونه سازی و آزمایش: کمک به توسعه نمونه های اولیه و انجام آزمایش های کاربر برای اعتبار سنجی مفاهیم و ایده های جدید.
۶. فرهنگ سازمانی: مشاوره در مورد چگونگی ایجاد فرهنگی که از نوآوری حمایت می کند، از جمله توسعه رهبری، آموزش کارکنان و ساختار سازمانی.
۷. جستجوی فناوری: شناسایی فناوری ها و روندهای جدیدی که پتانسیل ایجاد اختلال در بازار یا ایجاد مزیت رقابتی را دارند.
۸. مشارکت و همکاری: تسهیل مشارکت با ذینفعان خارجی، مانند استارت آپ ها، مؤسسات تحقیقاتی یا سایر شرکت ها، برای تسریع تلاش های نوآوری.
بیشتر بخوانید:مشاوره مدیریت
چالشهای مشاوره نوآوری
مشاوران نوآوری برای کمک به کسب وکارها برای غلبه بر چالش های اجرای ایده های جدید مجهز شده اند. از پرورش فرهنگ نوآوری در سازمان گرفته تا حرکت در پویایی های پیچیده بازار، این مشاوران استراتژی های مناسبی را برای هدایت نوآوری معنادار و پایدار ارائه می دهند. برخی از عوامل رایجی که ممکن است شما را از پذیرش نوآوری بازدارند عبارتند از:
پیاده سازی تیم
استانداردهای داده اغلب در بخش ها و تیم های مختلف، متفاوت است. به همین دلیل، تحلیل های نادرست، ارتباطات نادرست و سایر مسائل ممکن است راهبردهای نوآوری را مسدود کنند.
سواد داده
سواد داده ای ضعیف یکی از بزرگترین موانع داخلی موفقیت یک سازمان است. درک منابع داده و تکنیک های تحلیلی برای افزایش رضایت مشتری، کسب مزیت رقابتی و توانمندسازی تیم در حال رشد، اساسی است. درباره نحوه بهبود سواد داده در سراسر کسب و کار خود در اینجا بیشتر بیاموزید.
بیشتر بخوانید:مشاوره فروش
چگونه مشاور نوآوری مناسب را انتخاب می کنید؟
مشاور نوآوری شما نقش مهمی در توانایی سازمان شما برای تدوین فرآیندهای پیشرفته ایفا می کند. آنها می توانند از طریق هدایت استراتژیک و ارائه تخصص به این پیشرفت ها کمک کنند.
هدایت استراتژیک:
یک مشاور نوآوری باید راهنمای نهایی از طریق پیچیدگی های فرآیند نوآوری باشد. از ایده پردازی تا اجرا، این متخصصان نقشه راه را ارائه می دهند و به سازمان ها کمک می کنند تا فرصت های رشد و تحول را شناسایی و استفاده کنند.
آوردن تخصص:
یک مشاور نوآوری باید درک عمیقی از روندهای بازار، فناوری های نوظهور و بهترین شیوه های صنعت داشته باشد. این مشاوران به کسب وکارها قدرت می دهند تا تصمیمات آگاهانه بگیرند و از رقبا جلوتر بمانند.
درک فرآیندهای کسب وکار شما:
اطمینان حاصل نمایید که یک مشاور نوآوری را انتخاب می کنید که به خوبی با عملیات کسب وکاری آشنا باشد و در زمینه مشاوره با تجربه باشد. این تضمین می کند که اهداف شما برآورده شده و با برنامه ای که به طور خاص برای شما طراحی شده است همراه می باشد.
داده ها و رویکرد هوش مصنوعی:
دانش قوی از عناصر یک استراتژی و اجرای داده موفق قطعاً چیزی است که می خواهید مشاور نوآوری شما داشته باشد. برعکس، مدلهای هوش مصنوعی برای موفقیت به دادههای قابل اعتماد و باکیفیت نیاز دارند.
مزایای استخدام مشاوره نوآوری برای کسب وکارها
حتما پیش از این، این سوال برایتان پیش امده است که چرا باید مشاوره نوآوری را به کار ببریم. چه مزایایی برای کسب وکارما خواهد داشت؟ روی چه بخش هایی از کسب وکار ما تاثیر دارد؟ در ادامه برخی از مزایای استخدام مشاوره نوآوری را نام برده ایم.
رقابتی ماندن:
مشاوره نوآوری یک استراتژی پیشگیرانه برای رقابتی ماندن در چشم انداز کسب وکار پویا است. با پذیرش نوآوری، کسب و کارها می توانند خود را متمایز نمایند، مشتریان جدید جذب کنند و موفقیت بلندمدت را تقویت کنند.
تغییر فرهنگی:
مشاوران نوآوری نقشی اساسی در ایجاد تغییرات فرهنگی سازمان ها دارند. با القای ذهنیت بهبود مستمر و نوآوری، کسبوکارها میتوانند خود را با شرایط متغیر بازار وفق دهند و خود را برای موفقیت پایدار قرار دهند.
به حداکثر رساندن بازده سرمایه گذاری:
سرمایه گذاری در مشاوره نوآوری سرمایه گذاری در موفقیت آینده کسب و کار شما است. با به حداکثر رساندن بازده سرمایه گذاری های نوآوری و اجتناب از اشتباهات پرهزینه، کسب و کارها می توانند به یک فرآیند نوآوری کارآمدتر و موثرتر دست یابند.
رویکرد ما به سفر مشاوره نوآوری
اجتناب از مشکلات نوآوری مستلزم رویکردی است که مبتنی بر استراتژی، جهتگیری به سمت اقدام و چابک باشد. این ویژگی ها درست است، چه در مورد نوآوری در محصولات مصرفی صحبت کنید، چه در حوزه کسب وکار به کسب و کار(b2b) – یا نوآوری در سطح محصول، خدمات یا مدل کسب و کار. و آنها در قلب رویکرد BCG برای مشاوره نوآوری قرار دارند. سفر نوآوری BCG یک رویکرد جامع است که در آن ما با مشتری برای تقویت سیستم نوآوری آن و ایجاد نوآوری از نزدیک همکاری می کنیم. این رویکرد دارای چهار عنصر اصلی است:
۱. استراتژی نوآوری
ما با نگاه کردن به بیرون و داخل شروع می کنیم تا یک استراتژی نوآوری را تعریف کنیم که بهترین پشتیبانی از استراتژی کلی کسب و کار را در خارج برای درک روندهای کلیدی شکل دهنده اقتصاد و تقاضای مشتری و اولویت بندی جذاب ترین حوزه ها برای سرمایه گذاری در نوآوری و در داخل برای درک نقاط قوت و ضعف سیستم نوآوری مشتری داشته باشد. این استراتژی سیستم نوآوری را قادر میسازد تا با مشخص کردن مهمترین زمینهها برای سرمایهگذاری، جذابیت پیدا کند.
۲. دوی سرعت نوآوری
یک استراتژی نوآوری عالی لازم است اما کافی نیست. ایجاد ارزش در دنیایی که چرخه عمر محصول و مدل کسب و کار را کوتاه می کند، نیازمند اقدام قاطع و سرعت است. ما با مشتریان در یک رویکرد مبتنی بر سرعت برای توسعه و راه اندازی حداقل محصولات بادوام مطابق با استراتژی کار می کنیم. پیشنهادات در این رویکرد “آزمایش و یادگیری” تکامل مییابند – و موارد کمتر موفق برای آزاد کردن منابع برای پروژههای دیگر حذف میشوند.
۳. ایجاد کسب وکار و افزایش مقیاس
حداکثر کردن بازده سرمایه گذاری های نوآوری مستلزم توانایی یافتن تناسب محصول با بازار و مقیاس بندی سریع ترین پروژه ها است. ما از نزدیک با مشتریان همکاری می کنیم تا به آنها کمک کنیم تا از آزمایش به اجرای یک محصول، خدمات یا مدل کسب وکار جدید گذر کنند.
۴. نوآوری را فعال کنید
موفقیت در نوآوری به طور فزاینده ای مستلزم توانایی ایجاد مستمر عضلات نوآوری جدید – یا آوردن مهارت ها و قابلیت های جدید از خارج است. ما به سازمانها کمک میکنیم قابلیتهای حیاتی مورد نیاز را شناسایی کرده و بهترین مسیر را برای دستیابی به آنها، چه از طریق سرمایهگذاری شرکتی، مشارکت، اکتساب یا توسعه داخلی تعریف کنند.
نتیجه گیری
مشاوره نوآوری فقط یک روند نیست. این یک ضرورت استراتژیک برای کسب وکارهایی است که به دنبال پیشرفت در محیط پرشتاب و رقابتی امروزی هستند. مشاوران نوآوری از ارائه راهنمایی های استراتژیک گرفته تا ایجاد تغییرات فرهنگی و به حداکثر رساندن بازگشت سرمایه، مهارت تخصصی را برای کمک به سازمان ها در جهت یابی پیچیدگی های نوآوری به ارمغان می آورند.
جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع مشاور نوآوری و مشاوره نوآوری برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.
در گفتگو ها شرکت کنید.