کارافرینی کسب و کار کوچک چیست؟

کارافرینی کسب و کار کوچک چیست؟

در این مقاله به بررسی موضوع کارافرینی کسب و کار کوچک پرداخته ایم. در ابتدا ضمن ارائه مقدمه ای بر کارافرینی کسب و کار کوچک، تعریف و توضیحی از ماهیت و شخصیت مربوط به آن را نیز مطرح نموده ایم. در ادامه مهم ترین چالش ها، وظایف و مسئولیت های مربوط به کارافرین کسب و کار کوچک را مورد بررسی قرار داده ایم. سپس انواع کارافرینان کسب و کار کوچک و محل کار آن را تشریح نموده ایم. در نهایت نیز موانع ورود به حوزه کارافرینی کسب و کار کوچک را توضیح داده و برای فهم بهتر مطالب نیز در انتها خلاصه ای از مجموع مباحث در زمینه موضوع کارافرینی کسب و کار کوچک آورده ایم. در واقع می توان گفت با مطالعه این مقاله به فهم مناسبی در زمینه موضوع کارافرینی کسب و کار کوچک دست خواهید یافت. در آخر می توانید دیدگاه ها و نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

 

مقدمه ای بر کارافرینی کسب و کار کوچک

بخش خصوصی شامل تنوع گسترده‌ای در اندازه کسب و کارها است که به گروه‌های کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم می‌شوند. در حالی که در سال‌های اخیر شاهد ادغام‌های بزرگ در کسب و کارها بوده‌ایم، سهم اشتغال در شرکت‌های کوچک طی دهه‌های گذشته نسبتاً ثابت بوده است. این سهم در واکنش به شرایط اقتصادی نوسانات جزئی داشته است؛ به طوری که در زمان رونق اقتصادی کمی کاهش یافته و در زمان رکود اقتصادی افزایش یافته است. این روند با کاهش جزئی سهم کسب و کارهای کوچک در اشتغال در اواخر دهه ۱۹۹۰ و تثبیت آن در دهه ۲۰۰۰ همخوانی دارد. نمونه هایی از کسب و کارهای کوچک شامل رستوران های محلی، فروشگاه های خرده فروشی، سالن ها یا شرکت های مشاوره بوتیک است.

 

کارافرینی کسب و کار کوچک

کسب و کارهای کوچک اغلب به عنوان بذرهایی برای صنایع جدید عمل می‌کنند، همانطور که اپل (Apple)، گوگل (Google)، مایکروسافت (Microsoft) و آمازون (Amazon) در مراحل اولیه خود چنین کردند. کسب و کارهای کوچک با پرداختن به نیازی که برآورده نشده یا نوآوری سریع‌تر از شرکت‌های بزرگ چندملیتی، قادر به ایجاد جایگاه‌های جدید برای خود هستند. پیشرفت‌های اخیر در فناوری می‌تواند میزان سرمایه مورد نیاز برای شروع یک کسب و کار کوچک را کاهش داده و فرصت‌های افزایش سریع و مقرون به صرفه را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: تعریف دقیق کارافرینی چیست؟

 

کارافرین کسب و کار کوچک کیست؟

کارآفرین کسب و کار کوچک فردی است که یک کسب و کار را در مقیاس کوچکتر راه اندازی و مدیریت می کند و معمولاً بر یک جامعه محلی یا بازار خاص تمرکز دارد. این کارآفرینان معمولاً با منابع محدود و تیم های کوچکتر فعالیت می کنند و نقش های متعددی مانند مالک، مدیر و بازاریاب را بر عهده می گیرند. آنها بر ایجاد روابط نزدیک با مشتریان اولویت می دهند و اغلب برای تأمین مالی سرمایه گذاری های خود به پس انداز شخصی یا وام های کوچک متکی هستند.

بیشتر بخوانید: کارافرین کیست و کار افرینی به چه معناست؟

کارافرینی کسب و کار کوچک

مهم ترین چالش کارافرینی کسب و کار کوچک

در این بخش مهم ترین چالش کارافرینی کسب و کار کوچک را مورد بررسی قرار خواهیم داد:

تأمین مالی

مشکلی که همه (یا حداقل بیشتر) کارآفرینان روزانه با آن مواجه هستند، تأمین مالی است، به ویژه در زمان شروع کار. در حالی که صنایع مختلف درجات متفاوتی از موانع ورود را نشان می‌دهند، اکثر کسب و کارهای کوچک برای شروع فعالیت به مقدار مشخصی سرمایه نیاز دارند. این سرمایه می‌تواند از منابع مختلفی تأمین شود، از جمله:

  • تأمین مالی شخصی توسط مالک از طریق پول نقد، سهام و غیره.
  • وام از دوستان یا اقوام
  • کمک‌های بلاعوض از بنیادهای خصوصی
  • انتشار سهام خصوصی
  • تشکیل مشارکت
  • سرمایه‌گذاران فرشته (یعنی سرمایه خطرپذیر)
  • بانک

بیشتر بخوانید: انواع کارافرینی کدامند؟

 

وظایف و مسئولیت های کارافرینان کسب و کار کوچک

کارآفرینان کسب و کارهای کوچک نقش های متعددی را ایفا می کنند و طیف گسترده ای از وظایف را بر عهده دارند، از جمله:

  • برنامه ریزی کسب و کار

توسعه یک ایده تجاری، ایجاد یک طرح تجاری و تعیین مأموریت، اهداف و استراتژی های شرکت

  • تأمین مالی

تأمین بودجه، چه از طریق پس انداز شخصی، وام های کوچک تجاری یا سرمایه گذاران، و مدیریت بودجه و عملیات مالی

  • مدیریت عملیات

نظارت بر فعالیت های روزانه، از جمله مدیریت موجودی، تولید، خدمات مشتری و هماهنگی زنجیره تأمین

  • بازاریابی و فروش

تبلیغ کسب و کار از طریق استراتژی های بازاریابی، ایجاد پایگاه مشتری و افزایش فروش از طریق کانال های مختلف

  • روابط با مشتری

تعامل با مشتریان، ارائه خدمات عالی و پاسخگویی به بازخوردها برای ایجاد روابط قوی و وفاداری

  • مدیریت تیم

استخدام، آموزش و مدیریت کارکنان، همراه با ایجاد یک فرهنگ کاری مثبت و اطمینان از عملکرد کارآمد تیم

  • انطباق و رشد

به طور مداوم به دنبال راه هایی برای بهبود کسب و کار، انطباق با تغییرات بازار و گسترش عملیات در صورت امکان

بیشتر بخوانید: مزایای کارافرینی چیست؟

 

انواع کارافرینان کسب و کارهای کوچک

اکنون که درک کلی از دامنه کار یک کارآفرین کسب و کار کوچک داریم، بیایید به برخی از انواع مختلف این کارآفرینان نگاهی بیندازیم که هر کدام اهداف، انگیزه ها و مدل های کسب و کار متفاوتی دارند:

  • کارآفرینان سبک زندگی کسب و کارهایی را ایجاد می کنند که با علایق یا اشتیاق شخصی آنها همسو باشد و بر تعادل بین کار و زندگی و حفظ یک سبک زندگی خاص به جای رشد تهاجمی تمرکز دارند. نمونه هایی از این افراد شامل طراحان آزاد، عکاسان یا صاحبان فروشگاه های بوتیک است.
  • کارآفرینان مبتنی بر سرگرمی کسب و کارهای کوچکی را بر اساس یک سرگرمی یا علاقه شخصی اداره می کنند، که معمولاً به عنوان یک پروژه جانبی و نه یک شغل تمام وقت است.
  • کارآفرینان سریالی به طور مداوم کسب و کارهای جدید راه اندازی می کنند. آنها از مرحله راه اندازی لذت می برند و ممکن است پس از استقرار کسب و کار خود، آن را بفروشند و به ایده یا پروژه بعدی بروند.
  • صاحبان فرانچایز با خرید یک مدل کسب و کار تثبیت شده، یک شعبه از یک برند بزرگتر را اداره می کنند. آنها از شهرت و پشتیبانی برند بهره مند می شوند اما باید از دستورالعمل ها و عملیات شرکت پیروی نمایند.
  • کارآفرینان اجتماعی بر ایجاد کسب و کارهایی تمرکز دارند که به مسائل اجتماعی، زیست محیطی یا جامعه می پردازند. آنها ضمن حفظ پایداری مالی، اولویت را بر ایجاد تأثیر مثبت می گذارند. نمونه هایی از این شرکت ها شامل شرکت های ترویج تجارت عادلانه، محصولات سازگار با محیط زیست یا طرح های توسعه جامعه است.
  • کارآفرینان با رشد بالا هدفشان گسترش کسب و کار خود و ورود به بازارهای بزرگتر است. هدف آنها اغلب ایجاد یک شرکت بزرگتر یا حتی تبدیل کسب و کار خود به یک فرانشیز یا زنجیره است. نمونه هایی از این افراد شامل استارت آپ های فناوری، زنجیره های منطقه ای و سازندگان محصولات نوآورانه است.
  • کارآفرینان کسب و کارهای کوچک دارای شخصیت های متمایزی هستند. فکر می کنید ممکن است با آنها مطابقت داشته باشید؟ در آزمون شغلی رایگان شرکت کنید تا دریابید که آیا کارآفرینی کسب و کار کوچک یکی از مشاغل برتر شما است یا خیر.

بیشتر بخوانید: مهم ترین چالش های کارافرینی چیست؟

محل کار یک کارافرین کسب و کار کوچک چگونه است؟

کارآفرینان کسب و کارهای کوچک معمولاً خوداشتغال هستند. در زیر برخی از زمینه ها، صنایع و بازارهایی آورده شده است که کارآفرینان کسب و کارهای کوچک ممکن است برای راه اندازی سرمایه گذاری های خود انتخاب کنند. در برخی موارد، آنها ممکن است با سازمان های بزرگتر همکاری نمایند یا تحت قرارداد آنها کار کنند، اما همچنان به طور مستقل به عنوان کارآفرین فعالیت می نمایند.

  • خرده فروشی و تجارت الکترونیک

کارآفرینان در این بخش بر فروش محصولات فیزیکی از طریق فروشگاه های سنتی، پلتفرم های آنلاین یا ترکیبی از هر دو تمرکز دارند. نمونه هایی از این موارد شامل بوتیک های لباس، بازارهای آنلاین و فروشگاه های تخصصی است.

  • کسب و کارهای مبتنی بر خدمات

این تخصص شامل ارائه خدمات تخصصی مانند مشاوره، تعمیرات منزل، نظافت، مراقبت های شخصی مانند سالن ها یا خدمات حرفه ای مانند حسابداری یا مشاوره حقوقی است.

  • مواد غذایی و نوشیدنی

این بخش شامل کارآفرینانی است که رستوران ها، کافه ها، کامیون های مواد غذایی، کسب و کارهای پذیرایی را افتتاح می کنند یا محصولات غذایی تخصصی می فروشند و نیاز به درک قوی از روندهای غذایی، ترجیحات مشتری و مقررات بهداشتی دارند.

  • سلامت و تندرستی

با تمرکز بر ارائه خدمات، محصولات یا تجربیات مرتبط با سلامت، بخش سلامت و تندرستی شامل استودیوهای تناسب اندام، مربیگری سلامت، مراکز تندرستی جامع و محصولات تغذیه ای است.

  • رسانه های خلاق و دیجیتال

کارآفرینان در این بخش در زمینه هایی مانند طراحی گرافیک، تولید محتوا، بازاریابی دیجیتال، عکاسی یا توسعه وب تخصص دارند. فریلنسرها و آژانس های کوچک اغلب مشخصه این بخش هستند.

  • خدمات فناوری و فناوری اطلاعات

این شامل کسب و کارهایی است که راه حل های مرتبط با فناوری مانند توسعه نرم افزار، پشتیبانی فناوری اطلاعات، امنیت سایبری یا توسعه اپلیکیشن ارائه می دهند. کارآفرینان فناوری و فناوری اطلاعات ممکن است محصولات یا پلتفرم های فناوری تخصصی نیز ایجاد کنند.

  • خدمات خانگی و شخصی

کارآفرینان کسب و کارهای کوچک در این بخش با تخصص در خدماتی مانند محوطه سازی، بهسازی منزل، طراحی داخلی، مراقبت از کودک یا کمک شخصی، به نیازهای فردی پاسخ می دهند و اغلب به بازارهای محلی متکی هستند.

  • آموزش و پرورش

کارآفرینان در این زمینه خدمات تدریس خصوصی، مربیگری، دوره های آنلاین یا برنامه های آموزشی تخصصی ارائه می دهند. نمونه هایی از این موارد شامل مدارس زبان، مربیگری شغلی و پلتفرم های آموزش آنلاین است.

  • برنامه ریزی رویداد

این تخصص بر سازماندهی و مدیریت رویدادها مانند عروسی ها، کنفرانس ها یا گردهمایی های شرکتی متمرکز است. این امر نیازمند مهارت های سازمانی قوی و شبکه ای از تامین کنندگان است.

  • هنر، صنایع دستی و کالاهای دست ساز

کارآفرینان در این بخش محصولات دست ساز یا هنری مانند جواهرات، دکوراسیون منزل یا صنایع دستی را تولید و به فروش می رسانند. آنها اغلب از طریق بازارهای محلی، نمایشگاه ها یا پلتفرم های آنلاین فعالیت می کنند.

بیشتر بخوانید: دلایل اهمیت کارافرینی چه می باشد؟

 

محیط کار یک کارآفرین کسب و کار کوچک اغلب انعطاف پذیر و سازگار است و بسته به ماهیت کسب و کار می تواند بسیار متفاوت باشد، اما به طور کلی در یکی از دسته های زیر قرار می گیرد:

  • مستقر در خانه

بسیاری از کارآفرینان کسب و کارهای کوچک، به ویژه در مراحل اولیه، از خانه کار می کنند. این امر برای کسب و کارهایی مانند فریلنسینگ، مشاوره، تجارت الکترونیک، خدمات آنلاین و خدمات خانگی مانند نگهداری از کودک یا تدریس خصوصی رایج است. دفتر خانگی انعطاف پذیری و هزینه های سربار پایین را ارائه می دهد.

  • مکان های فیزیکی

کارآفرینان کسب و کارهای کوچک که فروشگاه های خرده فروشی، کافه ها، رستوران ها یا کسب و کارهای خدماتی مانند سالن ها یا باشگاه های ورزشی را اداره می نمایند، معمولاً از یک مکان فیزیکی فعالیت می کنند. این فضاها به گونه ای طراحی شده اند که هم برای خدمت رسانی به مشتریان و هم برای مدیریت عملیات روزانه کاربردی باشند.

  • فضاهای کار اشتراکی

برای کارآفرینانی که به یک محیط حرفه ای نیاز دارند اما نمی خواهند هزینه یک دفتر کامل را بپردازند، فضاهای کار اشتراکی محبوب هستند. این دفاتر مشترک امکاناتی مانند اتاق های جلسه، اینترنت پرسرعت و فرصت های شبکه سازی با سایر کارآفرینان را فراهم می کنند.

  • کارگاه ها یا استودیوها

کارآفرینانی که در کارهای خلاقانه یا تولیدی مانند صنعتگران، طراحان یا تولیدکنندگان در مقیاس کوچک مشغول هستند، ممکن است کارگاه ها یا استودیوهای تخصصی داشته باشند. این فضاها با تجهیزات و ابزارهای خاص برای صنعت آنها، متناسب با نیازهای تولید طراحی شده اند.

  • سیار یا در حال حرکت

برخی از کارآفرینان کسب و کارهای کوچک از مکان های مختلف کار می کنند، به ویژه اگر کسب و کارهای خدماتی مانند برنامه ریزی رویداد، محوطه سازی یا خدمات غذایی سیار را اداره می کنند. “محل کار” آنها هر جایی است که مشتریان یا پروژه هایشان آنها را می برد.

  • دفاتر

با رشد کسب و کارها، برخی از کارآفرینان ممکن است یک دفتر کوچک برای استقرار عملیات خود ایجاد نمایند، به ویژه اگر تیمی را مدیریت می کنند. دفاتر از فضاهای اجاره ای کوچک تا تنظیمات سنتی تر با میز، اتاق کنفرانس و قسمت پذیرش متغیر است.

بیشتر بخوانید: کارافرینی اجتماعی چیست؟

کارافرینی کسب و کار کوچک

موانع ورود به کارافرینی کسب و کار کوچک

اگر قصد دارید کسب و کاری راه‌اندازی کنید، مهم است که بدانید نیروهای خاصی بر هر صنعت تأثیر می‌گذارند که بر سودآوری آن اثر می‌گذارند. صنایعی که تمرکز بالایی از کسب و کارهای کوچک و متوسط دارند، عموماً به سرمایه‌گذاری اولیه هنگفت نیاز ندارند. نکته اینجاست که موانع ورود عوامل اساسی در تعیین امکان‌سنجی ورود یک صاحب کسب و کار متوسط به یک صنعت معین هستند. به عنوان مثال، بعید است که شما شرکتی برای ساخت هواپیما راه‌اندازی کنید، زیرا این کار به سرمایه‌گذاری کلانی برای ملک، کارخانه، تجهیزات و نیروی کار نیاز دارد. با این حال، بسیاری از رستوران‌ها و بارها به مکان‌های ساده و مواد اولیه محلی که به راحتی یافت می‌شوند، نیاز دارند. این مانع ورود کمتری است، بنابراین تعداد کسب و کارهای کوچک و متوسط در صنعت رستوران‌داری بیشتر از صنعت هوافضا است.
کالا یا خدمات؟
هنگام فکر کردن به کسب و کارها، تقسیم آنها به دو بخش می‌تواند مفید باشد: تولیدکنندگان کالا و ارائه‌دهندگان خدمات. تولیدکنندگان کالا نوعی محصول یا ماده فیزیکی تولید و به فروش می‌رسانند، در حالی که ارائه‌دهندگان خدمات کالاهای ملموس تولید نمی‌کنند. صنعت خدمات معمولاً برای کسب و کارهای کوچک مناسب‌تر است، زیرا (به طور کلی) به دارایی‌های کمتری نیاز دارد. تمرکز بالای کسب و کارهای کوچک و متوسط در بخش ارائه‌دهنده خدمات همچنین نشان‌دهنده چند واقعیت در دنیای کسب و کار است. در یک اقتصاد جهانی، تولید رقابتی کالا مستلزم توانایی انجام آن در حجم بالا برای حفظ مقرون به صرفه بودن است. این امر به سرمایه‌گذاری اولیه بزرگ و دسترسی به نیروی کار ارزان نیاز دارد که هر دو برای کسب و کارهای کوچک و متوسط در داخل کشور دشوار است. حفظ کیفیت در صدها مکان در بخش ارائه‌دهنده خدمات نیز، همانطور که تصور می‌کنید، کار آسانی نیست.

بیشتر بخوانید: کارافرینی نواورانه چیست؟

 

نتیجه گیری:

کسب و کارهای کوچک با توجه به نیازی که برآورده نشده یا نوآوری سریع‌تر و بهتر از شرکت‌های بزرگ چندملیتی،توانایی ایجاد جایگاه‌های جدید برای خود را دارند. در واقع می توان گفت کارآفرینان کسب و کارهای کوچک با تأکید قوی بر انطباق پذیری و خدمات شخصی، به دنبال رشد پیوسته و پایداری هستند و برخی نیز آرزو دارند در نهایت کسب و کار خود را گسترش دهند. وظایف و مسئولیت های کارافرینان کسب و کار کوچک شامل برنامه ریزی کسب و کار، تامین مالی، مدیریت عملیات، بازاریابی و فروش، روابط با مشتری و مدیریت تیم و … می باشد.

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوط لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع کارافرینی کسب و کار کوچک برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است. شما میتوانید با ارائه درخواست مشاوره از طریق ارسال فرم، مشاوره رایگان در خصوص کسب و کار خود دریافت نمایید. پس از ارسال درخواست، کارشناسان شریف استراتژی در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *