تحلیل گروه های استراتژیک

تحلیل گروه های استراتژیک

در این مقاله به موضوع گروه های استراتژیک پرداخته ایم. در بازار کسب و کار، شرکت‌ها اغلب محصولات مشابهی را ارائه می‌دهند و با روش‌های مشابهی با مصرف‌کنندگان ارتباط برقرار می‌کنند. یک تحلیل گروهی می‌تواند به ارزیابی عملکرد سایر شرکت‌ها با ویژگی‌های مشابه کمک کند. تجزیه و تحلیل فعالیت‌های شرکت‌های رقیب می‌تواند به شما امکان دهد با صنعتی که در آن فعالیت می‌کنید آشنا شوید و بینش‌های کسب و کاری مهمی را شناسایی کنید. در این مقاله، گروه های استراتژیک را تعریف می‌کنیم، توضیح می‌دهیم که تحلیل گروه های استراتژیک چیست، مزایای آن را بررسی نموده و چهار مرحله برای انجام گروه های استراتژیک را شرح می‌دهیم. در آخر می توانید دیدگاه ها و نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

 

مقدمه ای بر گروه های استراتژیک

 مفهوم گروه استراتژیک بیش از ۴۰ سال پیش با وعده های زیادی ظهور کرد. تحقیقات در مورد گروه های استراتژیک در طول زمان و در طیف گسترده ای از تنظیمات، به دنبال روشن کردن ویژگی های نظری و تجربی آنها بوده است. این یافته های تحقیقاتی به تدریج به دستورالعمل های مدیریتی عملی تبدیل می شوند، به طوری که مفهوم گروه استراتژیک می تواند توسط مدیران درک، عملیاتی و به طور موثر استفاده شود. یک گروه استراتژیک به مجموعه ای از شرکت ها در یک صنعت اطلاق می شود که استراتژی مشابهی را دنبال می کنند. یک صنعت ممکن است از یک تا چندین گروه استراتژیک تشکیل شده باشد. به عنوان مثال، صنعت هواپیمایی شامل گروه های استراتژیک متعددی مانند شرکت های هواپیمایی سنتی، شرکت های هواپیمایی کم هزینه، اپراتورهای تخصصی و شرکت های هواپیمایی بین المللی است. گروه های استراتژیک ممکن است توسط موانع تحرک از یکدیگر جدا شوند. موانع تحرک شامل موانعی برای تقلید توسط شرکت های گروه دیگر و همچنین موانع خروج شرکت ها از گروه خود است. از جمله مثال های موانع تحرک می توان به تخصص ویژه، وابستگی عاطفی، الزامات سرمایه، مزایای متحرک اول، شبکه های توزیع، حق ثبت اختراع و شناخت برند اشاره کرد. موانع تحرک توضیحی برای آنچه که واقعاً گروه های استراتژیک مختلف را از هم جدا می کند، دلیل اینکه شرکت ها نمی توانند به راحتی بین گروه ها جابجا شوند و پایداری یک پیکربندی خاص از گروه های استراتژیک در طول زمان را ارائه می دهد.
مفهوم گروه استراتژیک را می توان به مشاهده هانت (۱۹۷۲) مبنی بر وجود گروه هایی از شرکت ها که استراتژی های مختلفی را در صنعت کالاهای سفید (وسایل خانگی) ایالات متحده دنبال می کنند و بر عملکرد صنعت تأثیر می گذارند، ردیابی کرد. این مشاهده، دیدگاه دقیق تری از صنعت نسبت به دیدگاه غالب در سازمان صنعتی ارائه کرد که شرکت ها معمولاً یک استراتژی را دنبال می کنند که در مقیاس متفاوت بود و بر عملکرد فردی آنها تأثیر می گذاشت. این مشاهده حضور گروه هایی از شرکت ها، مسیرهای جدیدی از تحقیقات را برای تجزیه صنایع به بازیکنان مختلف مشترک؛ مقایسه پروفایل، عملکرد آنها و استخراج بینش ها را تشویق کرد.
 پس از شناسایی، بینش های مدیریتی می تواند از روشن کردن مشخصات یک گروه استراتژیک استخراج شود. عضویت شرکت در یک گروه به شناسایی انواع رقبای نزدیک و دورتر کمک می کند. تفاوت های سودآوری گروهی، مناطق پاداش دهنده تر و کمتر جذاب در یک صنعت را نشان می دهد و همچنین گروه های با بازده کمتر را شناسایی می کند که احتمال خروج شرکت از آنها وجود دارد. پویایی گروهی رفتار رقابتی و همکاری در داخل و بین گروه ها را منعکس می کند. چندین زمینه امیدوارکننده برای تحقیقات آینده در مورد گروه های استراتژیک برای بهبود درک و عمل استراتژی وجود دارد.

 

گروه های استراتژیک چیست؟

یک گروه استراتژیک شامل کسب‌ و کارهایی در یک صنعت با مدل کسب‌ و کار مشابه است. مقایسه‌ها ممکن است ناشی از محصولات و خدماتی باشد که آن‌ها ارائه می‌دهند، ارتباطاتی که با مصرف‌کنندگان برقرار می‌کنند یا روش‌هایی که برای گسترش کسب‌ و کار خود استفاده می‌کنند. اعضای گروه‌های استراتژیک همچنین ممکن است برای دستیابی به موقعیت‌های بالاتر در بازار با هم رقابت کنند. یک مثال ساده از گروه استراتژیک می‌تواند یک زنجیره از رستوران‌های فست فود در بخش خدمات غذایی باشد. رستوران‌های غذاخوری، کافه‌ها و رستوران‌های خانوادگی برخی از گروه‌های استراتژیک دیگر این صنعت هستند. فروشگاه‌های فست فود خود را از طریق تکنیک‌های مختلفی مانند قیمت‌های نسبتاً پایین، خدمات سریع و انتخاب گسترده از اقلام منو، از این گروه‌های استراتژیک دیگر متمایز می‌کنند. یک مثال دیگر از صنعت فناوری تولیدکنندگان تلفن همراه با سیستم عامل اندروید؛ سامسونگ (Samsung)، شیائومی (Xiaomi) و اوپو (Oppo)، تولیدکنندگان تلفن همراه با سیستم عامل iOS؛ اپل (Apple) و تولیدکنندگان تلفن همراه با تمرکز بر بازارهای نوظهور؛ تکنو (Tecno) و اینفینیکس (Infinix) می باشد.

 

تحلیل گروه استراتژیک چیست؟

تحلیل گروه استراتژیک موقعیت‌های مختلف شرکت‌ها را در یک بازار رقابتی بررسی می‌کند و به نشان دادن متغیرهای اساسی تأثیرگذار بر سودآوری یک شرکت کمک می‌کند. این تحلیل دینامیک رقابتی کل یک صنعت را در نظر می‌گیرد. تجزیه و تحلیل یک گروه استراتژیک می‌تواند به شما در بررسی مشکلات مختلفی که ممکن است نیاز به توجه داشته باشند، کمک کند. مسائل مربوط به شناسایی برند، قیمت‌گذاری، موقعیت، انتخاب کانال و اهرم عملیاتی از عوامل کلیدی در تصمیم‌گیری در مورد یک گروه استراتژیک هستند. هر جنبه اصلی یک صنعت یا رابطه رقابتی می‌تواند منجر به تشکیل یک گروه استراتژیک شود.

بیشتر بخوانید: بخش بندی استراتژیک بازار و تعیین گروه های استراتژیک چگونه انجام میشود؟

نقشه گروه های استراتژیک

مزایای تحلیل گروه استراتژیک

در اینجا مزایای اصلی انجام یک تحلیل گروه استراتژیک آورده شده است:

  • امکان ارزیابی تغییرات استراتژیک یک صنعت:

 عملیات و استراتژی‌های کسب و کاری اغلب با گذشت زمان تکامل می‌یابند و شرکت‌هایی که نوآوری را می پذیرند، بیشتر احتمال دارد موفق شوند. یک تحلیل گروهی به یک سازمان اجازه می‌دهد تا صنعت خود و استراتژی‌های سایر شرکت‌ها در بازارهای خود را ارزیابی کند. ارزیابی و حل مسئله می‌تواند به یک کسب‌ و کار کمک کند تا نگرانی‌های مصرف‌کننده را شناسایی کند، موارد کم‌اهمیت‌تر را کم‌اهمیت نماید و یک بیانیه ارزش مرتبط‌تر را ترویج کند که ممکن است به جذب مشتریان هدف یاری رساند.

  • تعریف نزدیک‌ترین رقبا:

اگر یک کسب‌ و کار محصول عالی داشته باشد، رقبا در بازار اغلب تلاش می‌کنند تا آن پیشنهاد ارزش را مطابقت دهند یا از آن پیشی بگیرند. سازمان‌ها ممکن است از تحلیل استراتژیک برای تعیین نزدیک‌ترین رقبا استفاده کنند که می‌تواند به آن‌ها در توسعه یک مزیت رقابتی در محصولاتشان یاری رساند. آن‌ها می‌توانند استراتژی‌های بازار رقبا را مشاهده کنند و محصولاتی را که در حال توسعه هستند، بیابند. این به آن‌ها اطلاعاتی می‌دهد تا با جمعیت شناختی اصلی خود پیش‌دستی نمایند و پایگاه مشتری خود را حفظ کنند.

  • کمک به ارزیابی تفاوت‌های استراتژیک در یک بازار رقابتی:

اگرچه تکرار استراتژی کسب و کاری یک رقیب امکان‌پذیر است، اما رهبران هوشمند معمولاً روش‌های خاص خود را توسعه می‌دهند که با جمعیت هدف آن‌ها همسو است. با یک تحلیل استراتژیک، آن‌ها می‌توانند متوجه شوند که چه چیزی برای رقبا کار می‌کند و چه چیزی کار نمی‌کند. چنین اطلاعاتی می‌تواند به آن‌ها در بررسی یا آزمایش فرضیه‌های مختلفی که ممکن است با استراتژی رقابتی آن‌ها سازگار باشد، یاری رساند. درک اینکه چگونه مردم به کار رقبا واکنش نشان می‌دهند می‌تواند به یک شرکت کمک کند تا بیانیه‌های ارزش خود را بهبود بخشد و نتیجه استراتژی‌های خود را پیش‌بینی نماید.

  • امکان تعیین حرکات احتمالی رقبای استراتژیک در بازار:

اگر یک کسب‌وکار بتواند استراتژی‌های رقبا را پیش‌بینی کند، می‌تواند برنامه‌هایی با احتمال بالاتر از پیشی گرفتن از رقبا توسعه دهد. تحلیل یک گروه استراتژیک امکان بررسی تاریخچه تصمیم‌گیری یک رقیب را فراهم می‌کند. چنین اطلاعاتی می‌تواند به پیش‌بینی گام‌های بعدی که رقیب ممکن است بردارد، کمک کند و به یک کسب‌وکار اجازه دهد تا در پاسخ خود پیش‌دستی کند.

  • کمک به سازمان در درک آنچه ممکن است بر سودآوری تأثیر بگذارد:

سودآوری بازارهای مختلف معمولاً تا حد بسیار زیادی متفاوت است، بنابراین درک اینکه چگونه می‌توانند بر شرکتی که در آن کار می‌کنید تأثیر بگذارند، مهم است. یک تحلیل استراتژیک معمولاً به اطلاعات و معیارهای مهم مربوط به فروش و درآمد که یک بازار ارائه می‌دهد، نگاه می‌کند. سپس محصولات یا خدماتی را که یک شرکت به مخاطب هدف خود ارائه می‌دهد، بررسی می‌کند. همچنین به یک کسب‌ و کار کمک می‌کند تا مشکلات مشتری را که می‌توانند با محصول یا خدمات خود برطرف نمایند، کشف کند. این فرآیند ممکن است به یک شرکت اجازه دهد تا اندازه بازار را برای پیشنهاد خود تخمین بزند تا پتانسیل سود خود را تعیین کند.

بیشتر بخوانید: برنامه عملیاتی چیست؟

چگونه یک تحلیل گروه استراتژیک انجام دهیم؟

برای انجام یک تحلیل گروهی از استراتژی‌های رقیب، چهار مرحله زیر را در نظر بگیرید:

۱. ایجاد لیستی از رقبا مستقیم

رقبای مستقیم، شرکت‌هایی هستند که شباهت بسیار زیاد به شرکت مورد نظر دارند. به عنوان مثال، اگر یک عضو از مخاطب هدف به یک محصول یا خدمات خاص فکر کند، افکار او ممکن است شامل برند شما و رقبای مستقیم باشد. پیشنهاداتی را که سایر سازمان‌ها تبلیغ می‌کنند و جمعیت هدفی که سعی در دستیابی به آن دارند را به عنوان نشانه‌هایی از رقابت مستقیم بررسی کنید. همچنین می‌توانید ببینید که آیا موقعیت آن‌ها در بازار موانعی هستند که می‌توانید برای رسیدن به اهداف کسب و کاری خود بر آن‌ها غلبه کنید. به عنوان مثال، اگر شرکتی با کالای مشابه، شهرت بهتری در بین مصرف‌کنندگان هدف داشته باشد، ممکن است یک رقیب اصلی باشد.

۲. تمایز بین شرکت‌های موجود در لیست

در حالی که کسب و کارهای موجود در یک گروه استراتژیک معمولاً شباهت‌های زیادی دارند، ممکن است تفاوت‌هایی نیز داشته باشند. مرحله بعدی تمایز بین رقبا مستقیم با توجه به ویژگی‌های آن‌ها است. تمایز می‌تواند به شما در تفسیر آسان نتایج تحلیل کمک کند. شما می‌توانید شرکت‌هایی را که رقبای نزدیک‌تری نسبت به سایرین در لیست هستند را شناسایی نمایید. همچنین ممکن است بهتر باشد که در نظر بگیرید ویژگی‌ها و عملیات آن‌ها چگونه به موفقیتشان کمک می‌کند. در اینجا نمونه‌هایی از ویژگی‌هایی که ممکن است ثبت کنید، آورده شده است:

  • اندازه شرکت
  • تنوع کالا
  • قیمت گذاری محصولات
  • ویژگی های محصولات
  • جمعیت شناسی مخاطبان هدف
  • پلتفرم‌هایی با حضور فعال

۳. سازماندهی کسب و کارها روی یک نقشه

نقشه تحلیل استراتژیک می‌تواند نشان دهد که رقبا چگونه با یکدیگر مقایسه می‌شوند و به شما کمک می‌کند تا موقعیت آنها را بر اساس ویژگی‌های تعیین‌کننده آنها تعیین کنید. به عنوان مثال، شرکتی با موقعیت برجسته در بازار یا اندازه شرکت بزرگ اغلب دارای یک دایره بزرگ روی نقشه است. برندهایی که مکان‌های نزدیک به نقشه دارند ممکن است رقبای مستقیم باشند، در حالی که برندهایی با مکان دورتر ممکن است تأثیر کمتری بر کسب و کاری که در آن کار می‌کنید داشته باشند. همچنین می‌توانید یک محور افقی و عمودی برای بحث در مورد قیمت و تنوع محصولات ایجاد کنید. به عنوان مثال، یک کسب و کار در بالا سمت چپ نقشه ممکن است محصولات گران قیمتی با ویژگی‌های مختلف ارائه دهد. تعیین یک کلید برای خلاصه کردن عناصری که برای توصیف شرکت‌ها روی نقشه استفاده کرده‌اید، مفید است.

۴. ارزیابی داده‌های موجود در تحلیل

نتایج تجزیه و تحلیل داده‌های استراتژیک می‌تواند شما را از موقعیت یک کسب و کار در برابر رقبایش مطلع کند. می‌توانید شرکت‌هایی را پیدا کنید که ممکن است بر بازار تسلط داشته باشند و شما را برای توسعه استراتژی‌هایی به منظور عملکرد بهتر از آن‌ها ترغیب نمایند. نقشه همچنین می‌تواند برندهای کوچک‌تری را به شما نشان دهد که ممکن است به دنبال جایگزینی کسب و کاری که در آن کار می‌کنید در آینده باشند. ویژگی‌های هر برند را ارزیابی کنید تا ببینید آیا موقعیت امیدوارکننده‌ای در بازار دارد یا خیر.

بیشتر بخوانید: تعریف دقیق سود چیست و رابطه ارزش آفرینی باافزایش نرخ سود چیست ؟

 

نحوه قرار گیری گروه های استراتژیک

 

عضویت گروه

تحلیل عضویت شرکت در یک گروه استراتژیک به دو دلیل مهم است. اول، نشان می‌دهد که کدام شرکت‌ها رقبای مستقیم درگیر در رقابت رو در رو هستند. شرکت‌های درون یک گروه بیشتر احتمال دارد که یکدیگر را از نزدیک رصد و تقلید کنند. مدیران ممکن است در نظر بگیرند که چگونه خود را از این رقبا مشابه و نزدیک متمایز کنند یا احتمالاً با یکدیگر ترکیب شوند تا رقابت را کاهش دهند. یک مورد اخیر در این مورد صنعت هواپیمایی است که در آن تعدادی از شرکت‌های هواپیمایی بزرگ ایالات متحده ادغام شدند و قدرت بازار خود را نسبت به مصرف‌کنندگان افزایش دادند و به طور فزاینده‌ای برای چمدان، صندلی، غذا و سایر خدماتی که قبلاً در کرایه گنجانده شده بود، هزینه دریافت می‌کنند.
دوم، اگر موانع تحرک بین گروه‌ها وجود داشته باشد، عضویت ممکن است پایدار باشد زیرا موانعی برای حرکت شرکت‌ها وجود دارد. حرکت ممکن است به ویژه زمانی رخ دهد که عملکرد کاهش یابد و مدیران مجبور به اقدامات شدید مانند خروج از طریق انحلال یا فروش به یک شرکت از گروه یا صنعت دیگر شوند. به عنوان مثال، در صنعت حفاری نفت، تحرک بین گروهی در طول دوره‌های ثبات و رشد اقتصادی کم بود، در حالی که تحرک بیشتر در طول دوره رکود اقتصادی رخ داد. تحرک همچنین بین گروه‌های مشابه بیشتر از بین گروه‌های متفاوت بود.

بیشتر بخوانید: ادغام و تملک

 

پروفایل گروه

میانگین مقادیر عوامل موفقیت شرکت‌های یک گروه به تعریف مشخصات استراتژیک متمایز آن و پایه‌هایی که بر اساس آن‌ها رقابت می‌کنند کمک می‌کند. این میانگین‌های پروفایل در ترکیب می‌توانند به پیشنهاد استراتژی یکپارچه‌ای که توسط شرکت‌های آن گروه دنبال می‌شود، کمک کنند. این استراتژی ممکن است شامل شدت بالا در برخی عوامل و شدت پایین در برخی دیگر و پیوندهای بین ابعاد مختلف باشد. یک مثال می‌تواند یک استراتژی تحقیق محور با گسترش بین‌المللی گسترده برای سرکوب هزینه‌های تحقیق و توسعه در حجم فروش بزرگ‌تر باشد که از طریق فروش به یک منطقه جغرافیایی بزرگ‌تر به دست می‌آید. شرایط تقاضا و هزینه ممکن است بین گروه‌ها متفاوت باشد، مانند پاسخگویی و تبلیغات.
یکی از مزایای بالقوه شناسایی گروه‌های استراتژیک این است که مدل‌های استراتژیک کمی هر گروه می‌تواند تخمین زده شود و اهداف، استراتژی و محیط شرکت را به هم مرتبط کند. پروفایل گروه‌های موجود استراتژی‌های مشترک مختلفی را که در یک صنعت دنبال می‌شود نشان می‌دهد. آنها همچنین این موضوع را که شرکت‌های موجود در حال حاضر در کجا قرار دارند و به طور ضمنی، جایی که هیچ گروهی وجود ندارد یا فضای خالی در صنعت وجود دارد، را نشان می‌دهند. نقشه برداری از این فضاهای خالی بدون رقبا موجود، مناطقی از فرصت برای شرکت ها برای توسعه و ورود به آن است. اگر ورود به فضای خالی که به انواع جدیدی از منابع نیاز دارد رخ دهد، افراد مستقر ممکن است تمایل کمتری داشته باشند و توانایی کمتری برای پاسخگویی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: مفهوم استراتژی به زبان ساده (تعریف کامل و جامع)

 

موانع تحرک گروه‌های استراتژیک و سودآوری

یک بحث طولانی مدت بر سر میزان تأثیر سطوح مختلف تحلیل بر عملکرد – سطح شرکت، گروه استراتژیک و صنعت – متمرکز شده است. سطح گروه استراتژیک تا حد زیادی از این تحقیق حذف شده است، علی‌رغم شواهد پویایی گروه‌های استراتژیک موانع تحرک، مانع حرکت شرکت‌ها هستند. آنها از خروج از یک گروه و همچنین تقلید توسط شرکت‌های گروه دیگر جلوگیری می‌کنند. موانع تحرک را می‌توان با وجود تخصص ویژه، وابستگی عاطفی، الزامات سرمایه، مزایای متحرک اول، شبکه‌های توزیع، حق ثبت اختراع، شناخت برند و … شناسایی کرد. موانع تحرک موانعی هستند که حرکت شرکت را از یک گروه یا بین گروه‌ها دشوار می‌کنند. به طور کلی، موانع تحرک بین گروه‌ها حرکت شرکت‌ها را بین گروه‌ها دلسرد می‌کند. اگر موانع تحرک به یک گروه استراتژیک کم باشد، ورود به گروه دیگر بیشتر احتمال دارد . بنابراین این موانع تحرک می تواند بینش هایی در مورد اینکه چقدر ورود یک شرکت به یک گروه استراتژیک خاص از گروه دیگر محتمل یا ممکن است، ارائه دهد. سودآوری پایین نیز باید مانع ورود باشد، اما مدیران ممکن است همچنان به دنبال ورود به گروه دبگر باشند اگر از عملکرد مالی معمولی یک گروه بی اطلاع باشند و به دنبال اعتبار باشند. شرکت‌ها ممکن است استراتژی خود را تغییر ندهند مگر اینکه با بحران ناشی از کاهش سودآوری مواجه شوند. این استدلال نشان می‌دهد که خروج از یک گروه، معمولاً به شکل انحلال، فروش یا تغییر مسیر، باید از گروه‌هایی با سودآوری پایدار پایین رخ دهد. در حالی که عملکرد ضعیف ممکن است نشان دهنده زمانی باشد که شرکت‌ها احتمالاً استراتژی خود را تغییر می‌دهند و از گروه خارج می‌شوند، مشخص نیست که این امر در کجا در چشم‌انداز صنعتی رخ می‌دهد. یک نقشه گروه استراتژیک و میانگین سودآوری هر گروه می‌تواند گروه‌هایی را در یک صنعت پیشنهاد کند که این حرکت شرکت احتمالاً از آنجا سرچشمه می‌گیرد و به سمت آن حرکت می‌کند.

بیشتر بخوانید: بیانیه چشم انداز

تحلیل گروه های استراتژیک برند پوشاک

رفتار رقابتی و همکاری درون و بین گروه‌ها

فیلیپس (۱۹۶۰) حدس زد که برای درک رفتار و عملکرد الیگوپولی (Oligopoly)، لازم است رفتار و عملکرد شرکت‌های فردی را درک کنیم. این نیاز به درک رفتار و عملکرد شرکت‌های فردی دارد. او استدلال کرد که شرکت‌های فردی ممکن است به طور مستقل عمل کنند یا ممکن است به طور مشترک با سایر شرکت‌ها در یک گروه استراتژیک عمل کنند. او همچنین استدلال کرد که شرکت‌های فردی ممکن است به طور مستقل یا مشترک با شرکت‌های گروه‌های استراتژیک دیگر عمل کنند.

رفتار رقابتی و همکاری بین گروه‌های استراتژیک ممکن است به شدت متفاوت باشد. برخی از گروه‌ها ممکن است با هم رقابت شدید داشته باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است در برخی ابعاد همکاری کنند. به عنوان مثال، گروه‌های استراتژیک در صنعت هواپیمایی ممکن است در برخی مسیرها با هم رقابت کنند، در حالی که در سایر مسیرها ممکن است همکاری کنند. این همکاری ممکن است شامل توافقات کد اشتراک یا سایر توافقات تجاری باشد. درک رفتار رقابتی و همکاری بین گروه‌های استراتژیک برای مدیران بسیار مهم است. این می‌تواند به آنها کمک کند تا استراتژی‌های خود را برای رقابت یا همکاری با گروه‌های دیگر تنظیم کنند. به عنوان مثال، اگر یک گروه استراتژیک با یک گروه دیگر همکاری کند، ممکن است بتواند از مزایای صرفه به مقیاس یا سایر مزایای همکاری بهره‌مند شود. از سوی دیگر، اگر یک گروه استراتژیک با یک گروه دیگر رقابت کند، ممکن است مجبور شود برای حفظ سهم بازار خود سرمایه‌گذاری بیشتری کند. تحقیقات آینده در مورد گروه‌های استراتژیک باید بر درک بهتر رفتار رقابتی و همکاری بین گروه‌ها متمرکز شود. این امر می‌تواند شامل مطالعه عوامل تعیین‌کننده رفتار رقابتی و همکاری، پیامدهای این رفتار برای عملکرد شرکت‌ها و صنعت و راه‌هایی برای مدیران برای مدیریت روابط با سایر گروه‌های استراتژیک باشد.

 

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوط لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع گروه های استراتژیک برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است. شما میتوانید با ارائه درخواست مشاوره از طریق ارسال فرم، مشاوره رایگان در خصوص کسب و کار خود دریافت نمایید. پس از ارسال درخواست، کارشناسان شریف استراتژی در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

6 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *