تجزیه و تحلیل SWOT

تجزیه و تحلیل SWOT

در مقاله زیر قصد داریم تجزیه و تحلیل SWOT را بررسی کنیم. ابتدای امر مقدمه ای از تجزیه و تحلیل SWOT خواهیم داشت. سپس نحوه استفاده و بکارگیری تجزیه و تحلیل SWOT در کسب وکارها و اجزا و عناصر آن را شرح میدهیم. در ادامه نحوه انجام تجزیه و تحلیل SWOT همراه با ذکر مثال برای فهم بیشتر مطالب اشاره نموده ایم و در نهایت مزایا و معایب و برخی اشتباهات در زمینه تجزیه و تحلیل SWOT را مورد بررسی قرار داده ایم. پس از مطالعه مقاله شما میتوانید تعریف تجزیه و تحلیل SWOT و کاربرد آن را در کسب وکارهای مختلف شرح دهید. در آخر می توانید دیدگاه ها و نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

مقدمه ای بر تجزیه و تحلیل SWOT

تحلیل SWOT، یک ابزار قدرتمند برای ارزیابی جامع یک سازمان است. این چارچوب به سازمان‌ها کمک می‌کند تا نقاط قوت (Strengths)، نقاط ضعف (Weaknesses)، فرصت‌ها (Opportunities) و تهدیدها (Threats) خود را شناسایی نمایند. با شناخت دقیق این عوامل، سازمان‌ها می‌توانند استراتژی‌های موثرتر و کارآمدتری را برای دستیابی به اهداف خود تدوین کنند. در واقع این چارچوب به سازمان‌ها یاری می رساند تا جایگاه خود را در بازار و صنعت مشخص کنند و نسبت به رقبا ارزیابی شوند و با شناسایی فرصت‌های موجود در بازار، سازمان‌ها می‌توانند از آن‌ها برای رشد و توسعه خود بهره‌برداری کنند. از سوی دیگر با شناخت تهدیدات، سازمان‌ها می‌توانند اقدامات لازم را برای مقابله با آن‌ها انجام دهند و از بروز بحران جلوگیری کنند و به مدیران کمک می‌کند تا تصمیمات آگاهانه‌تری اتخاذ کنند و از ریسک‌های احتمالی جلوگیری نمایند. به طور خلاصه، تحلیل SWOT یک ابزار ضروری برای هر سازمان است که به دنبال بهبود عملکرد، رشد و توسعه پایدار است. با استفاده از این چارچوب، سازمان‌ها می‌توانند آینده خود را با اطمینان بیشتری پیش‌بینی کنند و برای دستیابی به اهداف خود برنامه‌ریزی کنند.

تجزیه و تحلیل SWOT چیست؟

تحلیل SWOT یک چارچوب برای شناسایی و تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهای یک سازمان و یک چارچوب برای ارزیابی موقعیت رقابتی یک شرکت و توسعه برنامه‌ریزی استراتژیک است. این کلمات؛ نقاط قوت (Strengths)، نقاط ضعف (Weaknesses)، فرصت‌ها (Opportunities) و تهدیدها (Threats) تشکیل دهنده عبارت SWOT هستند. تحلیل SWOT در همه جا وجود دارد. این تحلیل در همه جا ظاهر می شود، در گزارش های تحقیقات بازار، گزارش های تحلیلگران بورس، حتی در گزارش های بررسی دقیق مالی، که توسط حسابدارانی تهیه شده است که شاید مایلند تصور کنند که با مفاهیم استراتژیک موافق اند. این تحلیل محبوبیت دارد؛ زیرا درک و به کاربردن آن آسان است. و طوفان فکری مسائل را تشویق می کند. چارچوب SWOT به آلبرت هامفری (Albert S. Humphrey) نسبت داده می‌شود که این رویکرد را در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ در موسسه تحقیقاتی استنفورد (Stanford HAI) آزمایش کرد. تحلیل SWOT در ابتدا برای تجارت توسعه یافت و بر اساس داده‌های شرکت‌های فورچون ۵۰۰ (Fortune 500) بود. این روش توسط سازمان‌های از همه نوع به عنوان یک کمک برای ایده‌پردازی در تصمیم‌گیری‌های کسب و کاری پذیرفته شده است.

تحلیل SWOT عوامل داخلی و خارجی، و همچنین پتانسیل‌های فعلی و آینده را ارزیابی می‌کند. تحلیل SWOT برای تسهیل یک نگاه واقع‌بینانه، مبتنی بر واقعیت و داده‌محور به نقاط قوت و ضعف یک سازمان، ابتکارات یا در صنعت آن طراحی شده است. تحلیل SWOT یک تکنیک برنامه‌ریزی استراتژیک است که ابزارهای ارزیابی را فراهم می‌کند. شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهای اصلی منجر به تحلیل مبتنی بر واقعیت، دیدگاه‌های جدید و ایده‌های نو می‌شود. تحلیل SWOT اطلاعات را از منابع داخلی (نقاط قوت یا ضعف شرکت خاص) و نیروهای خارجی که ممکن است بر تصمیمات تأثیر غیرقابل کنترلی داشته باشند (فرصت‌ها و تهدیدها) استخراج می‌کند. تحلیل SWOT زمانی بهترین عملکرد را دارد که گروه‌های متنوع یا صداهای درون یک سازمان بتوانند نقاط داده واقع‌بینانه را به جای پیام‌های تجویز شده ارائه دهند.

بیشتر بخوانید: ابتکارات استراتژیک

 

هدف تجزیه و تحلیل SWOT

هدف اصلی تحلیل SWOT افزایش آگاهی از عوامل موثر در تصمیم‌گیری کسب و کاری یا تدوین یک استراتژی کسب و کاری است. برای انجام این کار، SWOT محیط داخلی و خارجی و عواملی را که می‌توانند بر امکان‌پذیری یک تصمیم تأثیر بگذارند، تحلیل می‌کند.

کسب و کارها معمولاً از تحلیل SWOT استفاده می‌کنند، اما سازمان‌های غیرانتفاعی و در حد کمتری افراد برای ارزیابی شخصی نیز از آن بهره می برند. SWOT همچنین برای ارزیابی ابتکارات، محصولات یا پروژه‌ها استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال، مدیران ارشد فناوری اطلاعات می‌توانند از SWOT برای کمک به ایجاد یک الگوی برنامه‌ریزی استراتژیک کسب و کاری یا انجام یک تحلیل رقابتی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: مزیت رقابتی چیست؟

تجزیه و تحلیل SWOT


درک تجزیه و تحلیل SWOT


تحلیل SWOT تکنیکی برای ارزیابی عملکرد، رقابت، ریسک و پتانسیل یک کسب‌ و کار، و همچنین بخشی از یک کسب‌ و کار مانند خط تولید یا بخش، یک صنعت یا نهاد دیگر است. با استفاده از داده‌های داخلی و خارجی، این تکنیک می‌تواند کسب‌ و کارها را به سمت استراتژی‌هایی هدایت کند که احتمال موفقیت بیشتری دارند و از آن‌هایی که در آن‌ها کمتر موفق بوده‌اند یا احتمالاً خواهند بود، دور شوند. تحلیلگران مستقل SWOT، سرمایه‌گذاران یا رقبا همچنین می‌توانند آن‌ها را در مورد اینکه آیا یک شرکت، خط تولید یا صنعت ممکن است قوی یا ضعیف باشد و چرا، راهنمایی کنند.

بیشتر بخوانید: رویکرد بالا به پایین چه تفاوتی با رویکرد پایین به بالا دارد؟

 

چه زمانی و چرا باید تحلیل SWOT انجام دهید؟

تحلیل SWOT اغلب در ابتدا یا به‌عنوان بخشی از یک فرآیند برنامه‌ریزی استراتژیک استفاده می‌شود. این چارچوب به عنوان یک پشتیبانی قدرتمند برای تصمیم‌گیری در نظر گرفته می‌شود زیرا به یک سازمان اجازه می‌دهد تا فرصت‌های موفقیت را که قبلاً بیان نشده بودند، کشف کند. همچنین تهدیدها را قبل از اینکه بیش از حد سنگین شوند برجسته می‌کند. تحلیل SWOT می‌تواند یک بازار هدف را شناسایی نماید که در آن یک کسب‌ و کار دارای مزیت رقابتی است. همچنین می‌تواند به افراد کمک کند تا مسیر شغلی خود را به گونه‌ای ترسیم کنند که نقاط قوت خود را به حداکثر برساند و آن‌ها را از تهدیداتی که می‌توانند موفقیت را خنثی کنند آگاه نماید. این نوع تحلیل زمانی موثرترین است که برای شناسایی و در نظر گرفتن عملی مسائل و نگرانی‌های کسب و کاری استفاده شود. در نتیجه، SWOT اغلب شامل یک تیم بین‌رشته‌ای متنوع است که قادر به آزادانه به اشتراک گذاشتن افکار و ایده‌ها است. موثرترین تیم‌ها از تجربیات و داده‌های واقعی مانند درآمد یا هزینه‌ها برای ساخت تحلیل SWOT استفاده می‌کنند. 

همانند تجزیه و تحلیل موقعیت (ابزار ۵)، که گاهی اوقات با آن ترکیب می شود، کمکی به طوفان فکری مسائل است. اگر با آن آشنا هستید (و محدودیت های آن را درک می کنید) از آن استفاده کنید. اما کمک های بهتر و ساختارمندتری مانند تجزیه و تحلیل مسئله (ابزار ۲) وجود دارد.

بیشتر بخوانید: برنامه استراتژیک فناوری اطلاعات (IT)

 

نحوه استفاده از تجزیه و تحلیل SWOT چگونه است؟

تجزیه و تحلیل SWOT یک ماتریس ۲ * ۲ است که عوامل داخلی شرکت (نقاط قوت و ضعف) در یک ردیف و عوامل خارجی (فرصت ها و تهدیدها) در امتداد ردیف دیگر وجود دارد. در فرمول اولیه خود در دهه ۱۹۶۰ توسط کنث آر اندروز (Kenneth R. Andrews) از مدرسه بازرگانی هاروارد (Harvard) طراحی شد تا به استراتژیست ها کمک کند تا بین عواملی که می توانند بر آنها تأثیر بگذارند (آنهایی که در داخل هستند) و عواملی که نمی توانند (عوامل خارجی) تمایز قائل شوند. استراتژی بهینه به عنوان استراتژی در نظر گرفته می شود که در آن تناسب استراتژیک بین منابع یا شایستگی های داخلی شرکت و فرصت های بازار خارجی وجود دارد. نتیجه نهایی در نظر گرفته شده ارزشمند است، اما ابزار کمک زیادی به رسیدن به آن نمی کند.

بیشتر بخوانید:تجزیه و تحلیل وضعیت ۵C چیست؟

 

اجزای تجزیه و تحلیل SWOT کدام اند؟

هر تحلیل SWOT شامل چهار دسته زیر خواهد بود. اگرچه عناصر و اکتشافات در این دسته ها از شرکتی به شرکت دیگر متفاوت است، تجزیه و تحلیل SWOT بدون هر یک از این عناصر کامل نیست:

نقاط قوت

نقاط قوت توصیف می کنند که یک سازمان در چه چیزی برتری دارد و چه چیزی آن را از رقبا جدا می کند: یک برند قوی، پایگاه مشتری وفادار، یک ترازنامه قوی، فناوری منحصر به فرد و…. به عنوان مثال، یک صندوق تامینی ممکن است یک استراتژی معاملاتی اختصاصی ایجاد کرده باشد که نتایج مغلوب بازار را برمی‌گرداند. سپس باید تصمیم بگیرد که چگونه از این نتایج برای جذب سرمایه گذاران جدید استفاده کند.

نقاط ضعف

نقاط ضعف سازمان را از عملکرد در سطح بهینه خود باز می دارد. آن‌ها حوزه‌هایی هستند که کسب‌ و کار برای ماندن در رقابت باید بهبود یابد: برند ضعیف، گردش مالی بالاتر از حد متوسط، سطوح بالای بدهی، زنجیره تامین ناکافی یا کمبود سرمایه.

فرصت ها

فرصت ها به عوامل خارجی مطلوبی اشاره دارند که می توانند به یک سازمان مزیت رقابتی بدهند. به عنوان مثال، اگر کشوری تعرفه ها را کاهش دهد، یک خودروساز می تواند خودروهای خود را به بازار جدیدی صادر کند و فروش و سهم بازار را افزایش دهد.

تهدیدات

تهدید به عواملی اشاره دارد که پتانسیل آسیب رساندن به سازمان را دارند. برای مثال، خشکسالی تهدیدی برای یک شرکت تولیدکننده گندم است، زیرا ممکن است عملکرد محصول را از بین ببرد یا کاهش دهد. سایر تهدیدات رایج عبارتند از مواردی مانند افزایش هزینه مواد، افزایش رقابت، عرضه کم نیروی کار و غیره.

بیشتر بخوانید:تحلیل مسئله چیست؟ (مینتو)

مدل تجزیه و تحلیل swot

بیشتر بخوانید: برنامه ریزی استراتژیک چیست؟

نحوه انجام تجزیه و تحلیل SWOT

تجزیه و تحلیل SWOT را می توان به چند مرحله با موارد قابل اجرا قبل و بعد از تجزیه و تحلیل چهار جزء تقسیم کرد. به طور کلی، تجزیه و تحلیل SWOT شامل مراحل زیر است.

مرحله ۱: هدف خود را تعیین کنید

تجزیه و تحلیل SWOT می تواند گسترده باشد، اگرچه اگر تحلیل مستقیماً به یک هدف اشاره شود، احتمالاً ارزش بیشتری ایجاد می شود. به عنوان مثال، هدف تجزیه و تحلیل SWOT ممکن است تنها بر روی اجرای یا عدم اجرای یک محصول جدید متمرکز باشد. با در نظر گرفتن یک هدف، یک شرکت در مورد آنچه که امیدوار است در پایان فرآیند به آن دست یابد، راهنمایی خواهد داشت. در این مثال، تجزیه و تحلیل SWOT باید به تعیین اینکه آیا محصول باید معرفی شود یا خیر، کمک می کند.

مرحله ۲: جمع آوری منابع

هر تجزیه و تحلیل SWOT متفاوت خواهد بود و یک شرکت ممکن است به مجموعه داده های مختلفی برای پشتیبانی از جمع آوری جداول تجزیه و تحلیل SWOT مختلف نیاز داشته باشد. یک شرکت باید با درک اینکه به چه اطلاعاتی دسترسی دارد، با چه محدودیت های داده ای مواجه است و منابع داده خارجی آن چقدر قابل اعتماد هستند شروع کند. علاوه بر داده ها، یک شرکت باید ترکیب مناسبی از پرسنل درگیر در تجزیه و تحلیل را درک کند. برخی از کارکنان ممکن است بیشتر با نیروهای خارجی مرتبط باشند، در حالی که کارکنان مختلف در بخش های تولید یا فروش ممکن است درک بهتری از آنچه در داخل می گذرد داشته باشند. داشتن مجموعه وسیعی از دیدگاه‌ها نیز به احتمال زیاد کمک‌های متنوع و ارزش‌افزایی را به همراه دارد.

مرحله ۳: جمع آوری ایده ها

برای هر یک از چهار مؤلفه تجزیه و تحلیل SWOT، گروهی از افرادی که برای انجام تجزیه و تحلیل اختصاص داده شده اند باید شروع به فهرست کردن ایده ها در هر دسته کنند. نمونه سوالاتی که باید برای هر گروه بپرسید یا در نظر بگیرید در بخش زیر آمده است:

عوامل داخلی

آنچه در داخل شرکت رخ می دهد به عنوان یک منبع عالی اطلاعات برای دسته بندی نقاط قوت و ضعف تجزیه و تحلیل SWOT عمل می کند. نمونه هایی از عوامل داخلی شامل منابع مالی و انسانی، دارایی های مشهود و نامشهود (برند) و کارایی عملیاتی است.

سؤالات بالقوه برای فهرست کردن عوامل داخلی عبارتند از:

(قدرت) چه کاری را خوب انجام می دهیم؟
(قدرت) قوی ترین دارایی ما چیست؟
(ضعف) ضعف های ما چه هستند؟
(ضعف) خطوط تولید ما با کمترین عملکرد کدامند؟

عوامل خارجی

آنچه در خارج از شرکت اتفاق می افتد به همان اندازه برای موفقیت یک شرکت مهم است که عوامل داخلی. تأثیرات خارجی، مانند سیاست‌های پولی، تغییرات بازار و دسترسی به تأمین‌کنندگان، مقوله‌هایی هستند که باید از آنها برای ایجاد فهرستی از فرصت‌ها و ضعف‌ها استفاده کرد.

سوالات بالقوه برای فهرست کردن عوامل خارجی عبارتند از:

(فرصت) چه روندهایی در بازار مشهود است؟
(فرصت) کدام جمعیت شناسی را هدف قرار نمی دهیم؟
(تهدید) چند رقیب وجود دارد و سهم آنها از بازار چقدر است؟
(تهدید) آیا مقررات جدیدی وجود دارد که به طور بالقوه می تواند به عملیات یا محصولات ما آسیب برساند؟

مرحله ۴: اصلاح یافته‌ها

با لیستی از ایده‌ها در هر دسته، اکنون زمان اصلاح کردن ایده‌ها فرا رسیده است. با اصلاح افکار همه، یک شرکت می‌تواند روی بهترین ایده‌ها یا بزرگ‌ترین ریسک‌های شرکت تمرکز کند. این مرحله ممکن است نیاز به بحث‌های قابل توجهی بین شرکت‌کنندگان در تحلیل داشته باشد، از جمله آوردن مدیریت ارشد برای کمک به رتبه‌بندی اولویت‌ها.


مرحله ۵: توسعه استراتژی

با داشتن لیست رتبه‌بندی شده نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها، زمان تبدیل تحلیل SWOT به یک برنامه استراتژیک فرا رسیده است. اعضای تیم تحلیل، یک برنامه را ایجاد می‌کنند که راهنمایی در مورد هدف اصلی را ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید:شناسایی بخش های کلیدی

مراحل استفاده از تجزیه و تحلیل SWOT

مثال از تحلیل SWOT

نتیجه نهایی یک تحلیل SWOT باید یک نمودار یا لیستی از ویژگی‌های یک موضوع باشد. در زیر مثالی از یک تحلیل SWOT برای یک کارمند خرده فروشی خیالی آورده شده است:

  • نقاط قوت: مهارت‌های ارتباطی خوب، سر وقت بودن برای شیفت‌ها، برخورد خوب با مشتریان، کنار آمدن خوب با همه بخش‌ها، قدرت بدنی، در دسترس بودن خوب.
  • نقاط ضعف: استراحت‌های سیگار طولانی، مهارت فنی پایین، بسیار مستعد گذراندن وقت در چت.
  • فرصت‌ها: کارمند پیشخوان، استقبال از مشتریان و کمک به آن‌ها برای یافتن محصولات، کمک به رضایت مشتریان، کمک به مشتریان پس از خرید و اطمینان از اعتماد خرید، چیدن قفسه‌ها.
  • تهدیدات: گاهی اوقات از دست دادن زمان در اوج کار به دلیل استراحت، گاهی اوقات صرف وقت بیش از حد برای هر مشتری پس از فروش، صرف وقت زیاد در چت بین بخشی.

بیشتر بخوانید: برنامه ریزی استراتژیک خرده فروشی

 

مزایا و معایب تجزیه و تحلیل SWOT

از جمله مزایای استفاده از رویکرد SWOT موارد زیر است:

  • این تحلیل یک نمایش بصری از عواملی ایجاد می‌کند که بیشتر احتمال دارد بر موفقیت یا عدم موفقیت یک کسب‌ و کار، پروژه، ابتکار یا فرد در دستیابی به یک هدف تأثیر بگذارند.
  • با مشارکت اعضای تیم با تجربه و چند رشته‌ای، یک تحلیل SWOT می‌تواند دیدگاه‌ها و رویکردهای مختلفی را تشویق کند.
  • چنین تنوعی می‌تواند به یک تحلیل SWOT اجازه دهد تا هر عنصر را کامل کند و ایده‌های خلاقانه و مشکلات نادیده گرفته شده‌ای را که ممکن است در غیر این صورت مورد توجه قرار نگیرند، آشکار کند.

 این تحلیل محدودیت‌هایی نیز دارد، مانند موارد زیر:

  • این تحلیل ممکن است شامل همه عوامل مرتبط نباشد زیرا برخی از نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدات می‌توانند به راحتی نادیده گرفته شوند یا سوء تفسیر شوند.
  • ورودی برای هر عنصر اغلب می‌تواند تجربی یا ذهنی باشد و دیدگاه اشتباهی ارائه دهد.
  • از آنجایی که فقط عوامل را در یک نقطه خاص در زمان ثبت می‌کند و به نحوه تغییر این عوامل در طول زمان اجازه نمی‌دهد، بینشی که SWOT ارائه می‌دهد می‌تواند عمر محدودی داشته باشد.

تحلیل SWOT شبیه به تحلیل پستل (PESTEL) است که مخفف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فناوری، زیست محیطی و حقوقی است. تحلیل پستل (PESTEL) به سازمان‌ها اجازه می‌دهد عوامل خارجی را که بر عملیات و رقابت‌پذیری آن تأثیر می‌گذارند، تحلیل کنند.

بیشتر بخوانید: تجزیه و تحلیل PESTEL چیست؟

 

اشتباهات رایج در تهیه تحلیل SWOT

هنگام تهیه یک تحلیل SWOT، چندین اشتباه رایج می‌تواند اثربخشی آن را تضعیف کند. بیایید نگاهی به برخی از راه‌هایی که تحلیل SWOT شما ممکن است اشتباه انجام شود، بیندازیم.

  • یک اشتباه آسان که هنگام تهیه یک تحلیل SWOT ممکن است رخ دهد، عدم واقع‌بینی و صداقت در ارزیابی است. شرکت‌ها اغلب تمایل دارند نقاط قوت خود را بیش از حد تأکید کنند در حالی که نقاط ضعف را کم اهمیت جلوه می‌دهند، که منجر به یک تحلیل بیش از حد خوش‌بینانه و غیر واقعی می‌شود. این تعصب می‌تواند منجر به از دست دادن فرصت‌های بهبود و آسیب‌پذیری سازمان در برابر تهدیدات غیرمنتظره شود. هرچند که ممکن است صداقت در تحلیل شما دشوار باشد، اعتبار فرضیه‌های زیربنایی سنگ بنای مفید بودن تحلیل SWOT است.
  • اشتباه مهم دیگر، انجام تحلیل به صورت جداگانه و بدون دریافت ورودی از ذینفعان کلیدی متنوع است. باید سعی کنید ورودی را از کارمندان در سطوح مختلف، مشتریان، تامین‌کنندگان و متخصصان صنعت دریافت کنید. هر کدام ممکن است دیدگاه منحصر به فردی از شرکت شما داشته باشند و هر کدام ممکن است بر اساس نحوه تعامل خاص خود با شرکت، موارد متفاوتی را برای فهرست کردن در هر ربع ارائه دهند.
  • یکی دیگر از دام‌های رایج، نادیده گرفتن اولویت‌بندی یا وزن‌دهی به عوامل شناسایی شده در تحلیل SWOT است. همه نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدات از اهمیت یا تأثیر یکسانی برخوردار نیستند. عدم تمایز بین عوامل اصلی و جزئی می‌تواند منجر به تخصیص نادرست منابع و تصمیمات استراتژیک غلط شود. اگر موارد غیر مهم زیادی شناسایی شود، ممکن است موارد مهم به راحتی پنهان شوند.
  • یکی دیگر از خطاهای رایج، رفتار با تحلیل SWOT به عنوان یک تمرین یک‌باره است. باید آماده باشید که به طور دوره‌ای یک تحلیل SWOT انجام دهید. محیط کسب‌ و کار دائماً در حال تغییر است و یک تحلیل SWOT باید به طور مرتب به‌روز شود تا مرتبط باقی بماند. علاوه بر این، خود تحلیل تنها آغاز کار است؛ ارزش واقعی آن در استفاده از یافته‌ها برای توسعه و اجرای اقدامات استراتژیک نهفته است. سپس می‌توانید تحلیل SWOT آینده را بررسی نمایید تا مطمئن شوید که شرکت به نکات اصلی رسیدگی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اولویت های استراتژیک چیست؟

انواع تجزیه و تحلیل swot

نتیجه گیری

بنابراین می توان گفت؛ تحلیل SWOT یک چارچوب برای شناسایی و تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهای یک سازمان و یک چارچوب برای ارزیابی موقعیت رقابتی یک شرکت و توسعه برنامه‌ریزی استراتژیک است. یک تحلیل SWOT یک راه عالی برای هدایت جلسات استراتژی کسب‌ و کار است. در واقع یک شرکت می‌تواند از یک SWOT برای جلسات استراتژی کلی کسب‌ و کار یا برای یک بخش خاص مانند بازاریابی، تولید یا فروش استفاده کند. به این ترتیب، می‌توانید ببینید چگونه استراتژی کلی توسعه‌یافته از تحلیل SWOT قبل از تعهد به آن به بخش‌های پایین‌تر فیلتر می‌شود. اگرچه SWOT یک ابزار برنامه‌ریزی مفید است، اما محدودیت‌هایی دارد. این یکی از چندین تکنیک برنامه‌ریزی کسب‌ وک ار است که باید در نظر گرفته شود و نباید به تنهایی استفاده شود. همچنین، هر نقطه فهرست شده در دسته‌ها به یک اندازه اولویت‌بندی نمی‌شود. SWOT تفاوت در وزن را در نظر نمی‌گیرد. بنابراین، به یک تحلیل عمیق‌تر با استفاده از تکنیک برنامه‌ریزی دیگری نیاز است.

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوط لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع تجزیه و تحلیل SWOT  برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است. شما میتوانید با ارائه درخواست مشاوره از طریق ارسال فرم، مشاوره رایگان در خصوص کسب و کار خود دریافت نمایید. پس از ارسال درخواست، کارشناسان شریف استراتژی در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *