آمیخته بازاریابی (4P) چیست؟

آمیخته بازاریابی (۴P) چیست؟

در این مقاله به موضوع آمیخته بازاریابی (۴P) پرداخته ایم. در ابتدا ضمن ارائه تعریفی از آمیخته بازاریابی (۴P)، اجزا و عناصر آن را به تفصیل شرح داده ایم. در ادامه به نحوه استفاده از آمیخته بازاریابی (۴P) دراستراتژی بازاریابی همراه با برخی مثال ها که به فهم بیشتر مطالب یاری رسان خواهد بود، اشاره نموده ایم. در نهایت به تفاوت بین آمیخته بازاریابی (۴P) و (۴C) بازاریابی و تبدیل شدن آمیخته بازاریابی (۴P) به (۷P) پرداخته ایم. در آخر می توانید دیدگاه ها و نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

مقدمه ای بر آمیخته بازاریابی (۴P)

آمیخته بازاریابی یا Marketing Mix، یکی از مفاهیم اساسی در دنیای بازاریابی است و به مجموعه‌ای از ابزارها و استراتژی‌هایی اشاره دارد که یک سازمان برای رسیدن به اهداف بازاریابی خود از آن‌ها استفاده می‌کند. این ابزارها به طور کلی شامل چهار عنصر اصلی هستند که با حرف P شناخته می‌شوند:

  • محصول (Product ): خود محصول یا خدماتی که سازمان ارائه می‌دهد. این شامل ویژگی‌های محصول، کیفیت، برندینگ و بسته‌بندی می‌شود.
  • قیمت  (Price): قیمتی که برای محصول یا خدمت تعیین می‌شود. این شامل استراتژی‌های تخفیف، تعیین قیمت بر اساس رقبا و ارزش محصول می‌شود.
  • مکان (Place): جایی که محصول یا خدمت به دست مشتری می‌رسد. این شامل کانال‌های توزیع، مکان‌های فروش و دسترسی مشتری به محصول می‌شود.
  • ترویج (Promotion): فعالیت‌هایی که برای اطلاع‌رسانی و تبلیغ محصول یا خدمت انجام می‌شود. این شامل تبلیغات، روابط عمومی، فروش مستقیم و بازاریابی دیجیتال می‌شود.

آمیخته بازاریابی به سازمان‌ها کمک می‌کند تا با تحلیل نیازها و خواسته‌های مشتریان، سازمان می‌تواند محصولات و خدماتی را ارائه دهد که به طور دقیق با نیازهای آن‌ها مطابقت داشته باشد. با ایجاد یک آمیخته بازاریابی منحصر به فرد و جذاب، سازمان می‌تواند از رقبا متمایز شود و سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص داده و مزیت رقابتی ایجاد کند. از سوی دیگر با ارائه محصولات و خدماتی با کیفیت و برقراری ارتباط موثر با مشتریان، سازمان می‌تواند وفاداری مشتریان را افزایش دهد. به طور خلاصه، آمیخته بازاریابی یک ابزار قدرتمند است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا محصولات و خدمات خود را به طور موثر به بازار عرضه کنند و در نهایت به موفقیت برسند.


آمیخته بازاریابی (۴P) چیست؟


چهار اصل بازاریابی از چهار عنصر کلیدی تشکیل شده است: محصول، قیمت، مکان و ترویج. این عوامل کلیدی در معرفی یک محصول یا خدمات به عموم مردم نقش دارند. اغلب به عنوان یک ترکیب بازاریابی شناخته می شوند و چارچوبی را فراهم می کنند که شرکت ها می توانند از آن برای بازاریابی موفق یک محصول یا خدمات به مصرف کنندگان استفاده کنند. از زمان معرفی این چهار اصل در دهه ۱۹۵۰، اصول دیگری نیز به این ترکیب اضافه شده است، از جمله مردم، فرآیند و شواهد فیزیکی. در واقع اصول ماتریس ۴P بر این اساس است که تصمیمات بازاریابی معمولاً در چهار دسته قابل کنترل قرار می‌گیرند: محصول، مکان، قیمت و تبلیغات. موقعیت‌یابی دقیق محصول شما در هر دسته، بیشترین پاسخ را از بازار هدف شما ایجاد خواهد کرد.


درک آمیخته بازاریابی (۴P)

نیل بوردن (Neil H. Borden)، استاد تبلیغات در هاروارد، ایده آمیخته بازاریابی و مفاهیمی را که بعدها به عنوان ۴P شناخته شدند، در دهه ۱۹۵۰ محبوب کرد. مقاله او در سال ۱۹۶۴ با عنوان “مفهوم آمیخته بازاریابی” روش هایی را نشان داد که شرکت ها می توانند از تاکتیک های تبلیغاتی برای جذب مصرف کنندگان خود استفاده کنند. دهه ها بعد، مفاهیمی که بوردن محبوب کرد، هنوز هم توسط شرکت ها برای تبلیغ کالاها و خدمات خود استفاده می شود. ایده های بوردن توسط سایر بازیگران کلیدی صنعت توسعه و اصلاح شد. ای.جروم مک کارتی (E. Jerome McCarthy)، استاد بازاریابی در دانشگاه ایالتی میشیگان، مفاهیم مقاله بوردن را اصلاح کرد و آنها را “۴P” بازاریابی نامید. مک کارتی کتاب “بازاریابی پایه: یک رویکرد مدیریتی” را نوشت و این ایده را بیشتر محبوب کرد. زمانی که این مفهوم معرفی شد، به شرکت ها کمک کرد تا موانع فیزیکی را که می توانست مانع از پذیرش گسترده محصول شود، بشکنند. امروزه، اینترنت به کسب و کارها کمک کرده است تا بر برخی از این موانع غلبه کنند.

بیشتر بخوانید: تعریف نوآوری چیست؟ مدیریت نوآوری چگونه انجام می‌شود؟

آمیخته بازاریابی (4P)

اجزا و عناصر آمیخته بازاریابی (۴P) 

همانطور که گفته شد آمیخته بازاریابی از ۴ اصل اساسی تشکیل شده است. در این بخش، به معرفی هر یک از این اصول می پردازیم.


محصول

تعدادی سوال وجود دارد که هنگام تصمیم‌گیری در مورد بازاریابی محصول باید پرسیده شود. در اینجا چند مورد از مهم‌ترین آنها آمده است:

  • محصول شما چه نیازی را برطرف می‌کند؟ چه مشکلی را حل می‌کند یا به مشتری کمک می‌کند بر چه چالشی غلبه کند؟ به عبارت دیگر، مشتری با استفاده از محصول شما چه چیزی به دست می‌آورد؟ چگونه به نفع او خواهد بود؟
  • محصول شما چه ویژگی‌هایی دارد که به آن کمک می‌کند تا نیازهای مشتری شما را برآورده کند؟
  • مزیت رقابتی محصول شما چیست؟ محصول شما چگونه با محصولات رقبایتان متفاوت است؟ چرا مشتری باید محصول شما را به جای محصول رقبایتان خریداری کند؟
  • اجازه دهید دیگران با محصول شما تعامل داشته باشند و سپس بپرسید آیا ویژگی‌های غیرضروری در آن وجود دارد یا خیر. همچنین بپرسید آیا ویژگی‌هایی وجود دارد که محصول باید ارائه دهد اما نمی‌دهد.
  • در چه شرایطی انتظار دارید مشتری با محصول تعامل داشته باشد؟ چگونه و کجا با آن درگیر خواهند شد؟

ایجاد یک کمپین بازاریابی با درک خود محصول آغاز می شود. شاید این محصول یک چیز کاملاً جدید باشد و در طراحی یا عملکرد خود بسیار جذاب باشد که مصرف کنندگان هنگام دیدن آن مجبور به خرید آن شوند. تعریف یک محصول برای توزیع آن کلیدی است. بازاریابان باید چرخه عمر یک محصول را درک کنند و مدیران اجرایی باید برنامه ای برای برخورد با محصولات در هر مرحله از چرخه عمر داشته باشند. نوع محصول نیز تا حدودی تعیین می کند که چقدر هزینه خواهد داشت، کجا باید قرار گیرد و چگونه باید تبلیغ شود. بسیاری از موفق ترین محصولات اولین محصول در دسته خود بوده اند. به عنوان مثال، اپل (Apple) اولین شرکتی بود که گوشی هوشمند لمسی را ساخت که می توانست موسیقی پخش کند، در اینترنت جستجو نماید و تماس تلفنی برقرار کند. اپل در سال مالی ۲۰۲۲، فروش کلی آیفون را ۲۰۵.۴ میلیارد دلار گزارش کرد.  در مورد کوکاکولا، آنها طیف گسترده‌ای از محصولات دارند و بسیاری از آنها به دلیل نیازهای مخاطبانشان (بدون کافئین، بدون قند و غیره) اختراع شده‌اند. آنها به خوبی با نگرانی‌های عمومی در مورد نوشیدنی‌های قندی اصلی خود سازگار شده‌اند و همچنان یک برند بسیار ارزشمند هستند.


قیمت

قیمت مبلغی است که مصرف کنندگان برای یک محصول پرداخت خواهند کرد. بازاریابان باید نقطه قیمت را به ارزش واقعی و ادراک شده محصول مرتبط کنند، در عین حال هزینه های عرضه، تخفیف های فصلی، قیمت های رقبا و افزایش قیمت خرده فروشی را نیز در نظر بگیرند. در برخی موارد، تصمیم گیرندگان کسب و کار ممکن است قیمت یک محصول را افزایش دهند تا به آن ظاهری لوکس یا منحصر به فرد بدهند یا ممکن است قیمت را کاهش دهند تا مصرف کنندگان بیشتری آن را امتحان کنند. همچنین بازاریابان باید تعیین کنند که آیا تخفیف مناسب است یا خیر (اگر بله چه زمانی؟). تخفیف می تواند مشتریان بیشتری را جذب کند، اما همچنین می تواند این تصور را ایجاد کند که محصول کمتر از آنچه بوده است مطلوب می باشد.
یونیکلو (Uniqlo)، با مقر اصلی در ژاپن، یک تولید کننده جهانی لباس های غیر رسمی است. مانند رقبای خود، گپ و زارا، یونیکلو لباس های ارزان قیمت و مد روز را برای خریداران جوان تر ایجاد می کند.
آنچه یونیکلو را منحصر به فرد می کند این است که محصولات آن نوآورانه و با کیفیت بالا هستند. این کار را با خرید پارچه به حجم زیاد و جستجوی مداوم باکیفیت ترین و کم هزینه ترین مواد در جهان انجام می دهد. این شرکت همچنین مستقیماً با تولیدکنندگان خود مذاکره می کند و مشارکت های استراتژیک با تولیدکنندگان نوآور ژاپنی برقرار کرده است. یونیکلو همچنین تولید خود را به کارخانه های شریک خود برون سپاری می کند. این مورد به آن انعطاف پذیری می دهد تا با تغییر نیازهای خود، شرکای تولید را تغییر دهد. در نهایت، این شرکت تیمی از صنعتگران ماهر نساجی را استخدام می کند که برای کنترل کیفیت به کارخانه های شریک خود در سراسر جهان می فرستد. مدیران تولید هفته ای یکبار از کارخانه ها بازدید می کنند تا مشکلات کیفی را حل کنند. هنگام تعیین قیمت محصول خود، این سوالات را در نظر بگیرید:

  • رقابت شما محصول را با چه قیمتی می‌فروشد؟ آیا می‌توانید یک قیمت بازار رقابتی را تعیین و حفظ کنید؟ قیمت شما چگونه با رقبا مقایسه می‌شود؟
  • آیا تخفیف یا مزایای خرید ارائه خواهید داد؟ آیا برنامه وفاداری یا برنامه پاداش ارائه خواهید داد؟
  • آیا محصول شما با بیش از یک قیمت ارائه خواهد شد؟ اگر اینطور است، چرا؟
  • کمترین قیمتی که می‌توانید برای محصول خود تعیین کنید و همچنان حاشیه سود مورد نیاز خود را حفظ کنید، چقدر است؟
  • کدام قسمت یا فرآیند بیشترین سهم را در قیمت خرده فروشی محصول دارد؟ آیا می‌توانید کاری برای کاهش هزینه آن قسمت یا فرآیند انجام دهید؟

مکان

مکان، در نظر گرفتن این موضوع است که محصول باید در کجا در دسترس باشد؛ در فروشگاه های فیزیکی و آنلاین و چگونه نمایش داده خواهد شد. این یک تصمیم کلیدی است: سازندگان یک محصول آرایشی لوکس می خواهند در سفورا (Sephora) نمایش داده شوند، نه در والمارت (Walmart). هدف مدیران کسب و کار همیشه این است که محصولات خود را در مقابل مصرف کنندگانی قرار دهند که احتمال خرید آنها بیشتر است. این به معنای قرار دادن یک محصول در فروشگاه های خاص و نمایش آن به بهترین نحو می باشد.
اصطلاح مکان همچنین به تبلیغ محصول در رسانه های مناسب برای جلب توجه مخاطبان هدف آن اشاره دارد. به عنوان مثال، فیلم چشم طلایی GoldenEye در سال ۱۹۹۵، هفدهمین قسمت از سری فیلم های جیمز باند بود و اولین فیلمی بود که در آن خودروی آستون مارتین حضور نداشت. در عوض، پیرس برازنان، بازیگر نقش باند، سوار بر BMW Z3 شد. اگرچه Z3 تا ماه ها پس از اکران فیلم عرضه نشد، اما BMW در ماه پس از اکران فیلم، ۹۰۰۰ سفارش برای این خودرو دریافت کرد. سوالات مربوط به مکان از نحوه توزیع آن تا اینکه در چه بازاری یافت می‌شود، متغیر است. در اینجا چند سوال برای شروع فکر کردن در مورد مکان آورده شده است:

  • خریدار بالقوه شما به دنبال محصول شما کجا خواهد گشت؟ آیا در یک فروشگاه فیزیکی، در یک کاتالوگ، فقط در وب یا ترکیبی از یک یا چند مکان یافت می‌شود؟
  • اگر محصول شما در یک فروشگاه فیزیکی فروخته شود، چه ویژگی‌هایی خواهد داشت؟ به عنوان مثال، آیا در یک بوتیک فروخته می‌شود یا از طریق یک فروشگاه تخفیفی؟ آیا در یک فروشگاه لوازم خانگی، فروشگاه مواد غذایی، فروشگاه کودک و غیره یافت می‌شود؟
  • برنامه شما برای ورود محصول به بازار چیست؟
  • آیا مستقیماً به مشتریان خود می‌فروشید یا از یک توزیع‌کننده یا یک تیم فروش استفاده می‌کنید؟
  • چگونه موجودی خود را مدیریت خواهید کرد؟

ترویج

هدف ترویج این است که به مصرف کنندگان اطلاع دهد که به این محصول نیاز دارند و قیمت آن مناسب است. ترویج شامل تبلیغات، روابط عمومی و استراتژی کلی رسانه برای معرفی یک محصول است.
بازاریابان تمایل دارند عناصر ترویج و مکان را برای رسیدن به مخاطبان اصلی خود با هم ترکیب کنند. به عنوان مثال، در عصر دیجیتال، عوامل مکان و ترویج به همان اندازه آنلاین و آفلاین هستند. به طور خاص، این بدان معنی است که یک محصول در کجا (در صفحه وب یا رسانه های اجتماعی یک شرکت) ظاهر می شود، همچنین چه نوع عملکردهای جستجو برای تبلیغات هدفمند محصول را فعال می کند. هنگام بررسی نحوه تبلیغ محصول خود، از خود این سوالات مهم را بپرسید:

  • چگونه پیام بازاریابی خود را به مشتری بالقوه خود خواهید رساند؟ به عنوان مثال، آیا از پست مستقیم، بیلبورد، وب، رسانه‌های اجتماعی و… استفاده خواهید کرد؟
  • چه زمانی شروع به تبلیغ محصول خود خواهید کرد و دلیل تبلیغ آن در آن زمان چیست؟ آیا دو ماه قبل از عرضه محصول را تبلیغ خواهید کرد؟ شش ماه قبل؟
  • آیا محصول فصلی است؟ اگر چنین است، چگونه بر زمان، مکان و نحوه تبلیغ آن تأثیر می‌گذارد؟
  • اگر از یک پلتفرم رسانه اجتماعی برای تبلیغ محصول خود استفاده می‌کنید، چه زمانی (چه روز/هایی از هفته و چه ساعتی) هدف شما با آن رسانه اجتماعی تعامل دارد؟ به عنوان مثال، مادرانی که خارج از منزل کار می‌کنند در ساعات مختلف روز با رسانه‌های اجتماعی تعامل دارند.

بیشتر بخوانید: مفهوم استراتژی به زبان ساده (تعریف کامل و جامع)

آمیخته بازاریابی (4P)


چگونه از آمیخته بازاریابی (۴P) در استراتژی بازاریابی خود استفاده کنیم؟

۴P چارچوبی را برای ساخت استراتژی بازاریابی شما فراهم می کند. اول، محصولی را که بازاریابی خواهید کرد، تجزیه و تحلیل کنید. چه ویژگی هایی آن را جذاب می کند؟ محصولات مشابهی را که در حال حاضر در بازار هستند در نظر بگیرید. محصول شما ممکن است سخت تر، آسان تر در استفاده، جذاب تر یا بادوام تر باشد. مواد تشکیل دهنده آن ممکن است سازگار با محیط زیست یا منبع طبیعی باشد. ویژگی هایی را که آن را برای مصرف کنندگان هدف شما جذاب می کند، شناسایی کنید. در مورد قیمت مناسب برای محصول فکر کنید. این فقط هزینه تولید به علاوه حاشیه سود نیست. ممکن است آن را به عنوان یک محصول ممتاز یا لوکس یا به عنوان یک جایگزین بدون زرق و برق و با قیمت پایین تر موقعیت یابی کنید. مکان شامل شناسایی نوع فروشگاه، آنلاین و آفلاین، است که محصولات مشابه شما را برای مصرف کنندگان مانند شما ذخیره می کند. استراتژی های تبلیغاتی شما فقط می تواند در زمینه مصرف کننده هدف شما در نظر گرفته شود. این محصول ممکن است برای یک جمعیت جوان شیک یا برای حرفه ای های سطح بالا  جذاب باشد. استراتژی رسانه ای شما باید با پیام مناسب به مخاطب مناسب برسد.


مثالی از آمیخته بازاریابی (۴P)

  • مکان به جایی اشاره دارد که مصرف کنندگان محصول شما را خریداری می کنند یا آن را کشف می کنند. مصرف کنندگان امروز ممکن است از طریق آنلاین، از طریق یک برنامه تلفن هوشمند، در مکان های خرده فروشی یا از طریق یک متخصص فروش، در مورد محصولات اطلاعات کسب کنند و آنها را خریداری کنند.
  • قیمت به هزینه محصول یا خدمات اشاره دارد. تعیین صحیح قیمت محصول شامل تجزیه و تحلیل رقابت، تقاضا، هزینه های تولید و آنچه مصرف کنندگان مایل به پرداخت آن هستند، می شود. ممکن است مدل های قیمت گذاری مختلفی در نظر گرفته شود، مانند انتخاب بین مدل های خرید یکباره و اشتراک.
  • محصولی که یک شرکت ارائه می دهد به نوع شرکت و بهترین کاری که انجام می دهد بستگی دارد. به عنوان مثال، مک دونالدز غذای سریع ثابت را در یک محیط غیررسمی ارائه می دهد. این شرکت ممکن است پیشنهادات خود را گسترش دهد، اما از هویت اصلی خود دور نخواهد شد.
  • ترویج به تبلیغات خاص و دقیق اشاره دارد که به بازار هدف محصول می رسد. ممکن است از یک کمپین اینستاگرام، یک کمپین روابط عمومی، قرار دادن تبلیغات، بازاریابی ایمیلی یا ترکیبی از همه اینها برای تبلیغ محصولات خود و رسیدن به مخاطب مناسب در مکان مناسب استفاده کنید.

برای درک بهتر این موضوع، بیایید یک شرکت مراقبت از پوست خیالی را در نظر بگیریم که محصولات مراقبت از پوست ارگانیک تولید می کند. در اینجا نحوه استفاده از چهار اصل ممکن است:

  • محصول: این شرکت طیف وسیعی از محصولات مراقبت از پوست ارگانیک از جمله پاک کننده ها، مرطوب کننده ها و سرم ها را ارائه می دهد. این محصولات با مواد طبیعی فرموله شده اند، عاری از مواد شیمیایی مضر هستند و برای ارتقای پوست سالم و درخشان طراحی شده اند.
  • قیمت: استراتژی قیمت گذاری برای این محصولات مراقبت از پوست به عنوان یک محصول ممتاز موقعیت یابی شده است که نشان دهنده کیفیت بالای مواد اولیه و تعهد شرکت به پایداری و تامین اخلاقی است.
  • مکان: این محصولات از طریق کانال های مختلف از جمله وب سایت شرکت، فروشگاه های خرده فروشی منتخب متخصص در محصولات ارگانیک و سالن های زیبایی سطح بالا فروخته می شوند. این استراتژی توزیع دسترسی به مصرف کنندگان آگاه به محیط زیست را که به دنبال راه حل های مراقبت از پوست طبیعی هستند، تضمین می کند.
  • ترویج: تلاش های تبلیغاتی شرکت بر تاکید بر مزایای مراقبت از پوست ارگانیک مانند تغذیه، آبرسانی و جوانسازی پوست متمرکز است. این شامل کمپین های رسانه های اجتماعی، مشارکت های تأثیرگذار و محتوای آموزشی است که بر اهمیت استفاده از محصولات غیر سمی برای روتین مراقبت از پوست تأکید می کند.

بیشتر بخوانید: برنامه ریزی استراتژیک چیست؟


تفاوت بین آمیخته بازاریابی (۴P) و (۴C) بازاریابی چیست؟


آمیخته بازاریابی محصول، قیمت، مکان و ترویج است. چهار C شامل مصرف کننده، هزینه، راحتی و ارتباط می شود. ۴C توسط باب لاوتربورن (Lauterborn)در مقاله ای در سال ۱۹۹۰ به عنوان جایگزینی برای ۴P پیشنهاد شد. ۴C به گونه ای طراحی شده است که یک مدل متمرکزتر بر مصرف کننده باشد که بر نیازها و تجربه مشتری تأکید بیشتری دارد. برای درک بهتر مصرف کننده (محصول)، بازاریابان شخصیت های خریدار دقیقی از مشتری ایده آل را با هدف بهبود ارتباط و فروش توسعه می دهند. هزینه (قیمت) از دیدگاه مصرف کننده در نظر گرفته می شود (آنچه مشتریان قادر به پرداخت آن هستند و مایل به پرداخت آن هستند، از جمله “اضافات” مانند مالیات و هزینه های حمل و نقل). ارتباط (ترویج) تمرکز را از تبلیغات یک طرفه به تعامل با مشتریان، به ویژه در رسانه های اجتماعی، تغییر می دهد. و راحتی (مکان) همه چیز در مورد بهبود دسترسی به محصولات شما است و خرید آنها را برای مشتریان آسان تر می کند.
اکنون یک آمیخته بازاریابی جدیدتر نیز وجود دارد که به عنوان ۴E شناخته می شود: تجربه، تبادل، تبشیر و همه جا. آنها به اهمیت ایجاد تجربیات به یاد ماندنی و ارتباطات عاطفی بین مصرف کنندگان و برندها اشاره می کنند.


چگونه اپل از آمیخته بازاریابی (۴P) استفاده می کند؟


اپل با تمرکز بر موارد زیر از چهار اصل بازاریابی استفاده می کند:

  • نوآوری محصول: مشهود در توسعه مداوم فناوری پیشرفته مانند آیفون، مک بوک و اپل واچ.
  • استراتژی قیمت گذاری: اپل اغلب محصولات خود را به عنوان پیشنهادات ممتاز موقعیت می دهد و به دنبال پایگاه مصرف کنندگان ثروتمندتر است.
  • مکان: اپل بر توزیع از طریق فروشگاه های خرده فروشی خود، پلتفرم های آنلاین و مشارکت های استراتژیک با فروشندگان مجاز تأکید می کند.
    تلاش های تبلیغاتی: اپل بر طراحی شیک، تجربه کاربری و برندسازی جاه طلبانه تأکید می کند و حس منحصر به فرد بودن و مطلوبیت را در مورد محصولات خود ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: برنامه ریزی استراتژیک خرده فروشی

آمیخته بازاریابی (4P) و نحوه تبدیل آن به (7P)


چه زمانی از آمیخته بازاریابی (۴P) می توان بهره برد؟


مدل ۴P را می توان هنگام برنامه ریزی برای عرضه یک محصول جدید، ارزیابی یک محصول موجود یا تلاش برای بهینه سازی فروش یک محصول موجود استفاده کرد. تجزیه و تحلیل دقیق این چهار عامل؛ محصول، قیمت، مکان و ترویج به یک متخصص بازاریابی کمک می کند تا استراتژی ای تدوین کند که با موفقیت یک محصول را معرفی یا مجدداً معرفی نماید.

چه زمانی آمیخته بازاریابی (۴P) به (۷P) تبدیل شد؟

تمرکز بر چهار اصل؛ محصول، قیمت، مکان و ترویج از دهه ۱۹۵۰ یک اصل اساسی بازاریابی بوده است. سه P جدیدتر، ترکیب بازاریابی را برای قرن ۲۱ گسترش می دهند که شامل مردم، فرآیند و شواهد فیزیکی می باشد.

  • مردم تمرکز را بر شخصیت هایی که محصول را نمایندگی می کنند، قرار می دهند. در عصر حاضر، این نه تنها شامل کارمندان فروش و خدمات مشتری، بلکه شامل تأثیرگذاران رسانه های اجتماعی و کمپین های رسانه ای نیز می شود.
  • فرآیند لجستیک است. مصرف کنندگان به طور فزاینده ای خواستار تحویل سریع و کارآمد چیزهایی هستند که می خواهند، در زمانی که می خواهند.
  • شواهد فیزیکی شاید مدرن ترین بخش ۷P باشد. اگر شما جواهرات الماس را در یک وب سایت می فروشید، باید برای مصرف کننده بلافاصله روشن باشد که شما یک کسب و کار معتبر و شناخته شده هستید که طبق وعده خود محصول را تحویل می دهد. یک وب سایت حرفه ای طراحی شده با عملکرد عالی، یک بخش “درباره ما” که اصول شرکت و آدرس فیزیکی آن را فهرست می کند، بسته بندی حرفه ای و خدمات تحویل کارآمد، همه برای متقاعد کردن مصرف کننده که محصول شما نه تنها خوب است، بلکه واقعی است، ضروری هستند.

 بیشتر بخوانید: مشاوره لجستیک


نتیجه گیری

در نهایت می توان گفت؛ آمیخته بازاریابی ۴P شامل محصول، قیمت، مکان، ترویج می باشد و اغلب به عنوان ترکیب بازاریابی شناخته می شود. اینها عناصر کلیدی در برنامه ریزی و بازاریابی یک محصول یا خدمات هستند و به طور قابل توجهی با یکدیگر تعامل دارند. در نظر گرفتن همه این عناصر یکی از راه های نزدیک شدن به یک استراتژی بازاریابی جامع است.

 

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوط لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع آمیخته بازاریابی (۴P) برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است. شما میتوانید با ارائه درخواست مشاوره از طریق ارسال فرم، مشاوره رایگان در خصوص کسب و کار خود دریافت نمایید. پس از ارسال درخواست، کارشناسان شریف استراتژی در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *