ماتریس نقاط قوت/اهمیت منابع و توانایی

ماتریس نقاط قوت/اهمیت منابع و توانایی چیست؟

در مقاله زیر قصد داریم ماتریس نقاط قوت/اهمیت منابع و توانایی (Grant) را بررسی کنیم. ابتدای امر مقدمه ای از ابزار های مربوطه خواهیم داشت. سپس نحوه استفاده و بکارگیری ماتریس نقاط قوت/اهمیت منابع وتوانایی در کسب وکارها را شرح میدهیم. پس از مطالعه مقاله شما میتوانید تعریف ماتریس نقاط قوت/اهمیت منابع و توانایی و کاربرد آن را در کسب وکارهای مختلف شرح دهید.

 

ابزار ماتریس نقاط قوت/اهمیت منابع و توانایی چیست؟

هر کاری که شرکت شما به خوبی انجام می دهد چقدر از نظر استراتژیک مهم است؟
ابزار ضروری راب گرانت منابع و توانایی های شرکت شما را در چشم انداز قرار می دهد. آنها را با دو معیار ارزیابی می کند – اینکه چقدر نسبت به یکدیگر مهم هستند و چقدر در مقایسه با رقابت قدرتمند هستید. شما باید با تمایز بین منابع و توانایی های شرکت خود شروع کنید. منابع عبارتند از دارایی های مولد متعلق به شرکت اعم از مشهود، نامشهود یا انسانی. توانایی ها کاری است که شرکت با منابع خود انجام می دهد، و چگونگی به کارگیری آنها. زمین، ساختمان ها، تاسیسات و تجهیزات منابع هستند. منابع ناملموس مانند برند و مالکیت فکری نیز همینطور است. نحوه همکاری آنها از نظر سازمانی و عملیاتی، چه در تولید، خرید، توسعه محصول، فروش یا بازاریابی، از توانایی های شرکت است. این ابزار برای نگاه کردن به کسب و کار شما به عنوان یک کل، یعنی واحد کسب و کار استراتژیک، در مقایسه با زنجیره ارزش که هر بخش کلیدی محصول/بازار را بررسی می کند، مرتبط تر است. همچنین می توان از آن در استراتژی شرکت برای تجزیه و تحلیل منابع و توانایی های مشترک مرکز و هر یک از واحدهای کسب وکاری آن استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:وزن کردن صرفه جویی در مقیاس چیست؟

 

نحوه استفاده از ماتریس نقاط قوت/اهمیت منابع و توانایی چگونه است؟

گرنت یک رویکرد سه مرحله ای در ارزیابی منابع و توانایی ها و در نتیجه هدایت توسعه استراتژی ارائه می دهد:
۱. منابع و توانایی های کلیدی را شناسایی کنید.
۲. آنها را ارزیابی کنید:
● اهمیت نسبی آنها را ارزیابی کنید
● نقاط قوت نسبی خود را ارزیابی کنید
● ارزیابی را با هم بیاورید.
۳. مفاهیم استراتژی را توسعه دهید.
در مرحله اول، شما باید عوامل موفقیت کلیدی را که در ابزار استخراج عوامل کلیدی موفقیت ایجاد کرده اید به منابع و توانایی های خاص ترجمه کنید. برای این کار، تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش نیز ممکن است کمک کننده باشد. سپس آنها را بر اساس درجه اهمیت رتبه بندی می کنید، همانطور که مشخص می شود منابع یا توانایی ها در ایجاد مزیت رقابتی مهم تر هستند. در مرحله بعد ارزیابی می کنید که شرکت شما در برابر رقابت در هر یک از این منابع و توانایی ها چگونه است – همانطور که در رتبه بندی موقعیت رقابتی انجام دادید. در اینجا، ممکن است یک تمرین معیار برای شما مفید باشد. این ما را به ماتریس نقاط قوت/اهمیت هدایت می کند، نموداری ساده اما آشکار – شکل ۱ را ببینید. در اینجا می توانید نقاط قوت و ضعف شرکت خود را به صورت بصری در زمینه اهمیت استراتژیک آنها ارزیابی کنید.

بیشتر بخوانید:استخراج عوامل کلیدی موفقیت چیست؟

شکل ۱ ماتریس نقاط قوت/اهمیت منبع

ماتریس نقاط قوت/ اهمیت منابع

 

بیشتر بخوانید:رتبه بندی موقعیت رقابتی چیست؟

 

منابع و توانایی هایی که در ربع بالا سمت راست ظاهر می شوند خبر خوبی هستند و مزیت رقابتی را نشان می دهند. کسانی که در ربع پایین سمت راست قرار دارند نگران کننده هستند – شرکت شما به طور بالقوه در آن منابع یا توانایی هایی که اهمیت استراتژیک تلقی می شوند ضعیف است. مواردی که در ربع بالا سمت چپ قرار دارند اضافی هستند (شما در قسمت های بی اهمیت قوی هستید) و در ربع پایین- چپ بی ربط هستند (شما در قسمت های غیر مهم ضعیف هستید). در نهایت، می توانید پیامدهای استراتژیک این فرآیند را توسعه دهید. چگونه می توانید از نقاط قوت کلیدی نمایش داده شده – شاید با سرمایه گذاری هدفمند بیشتر در توسعه توانایی ها – بهره برداری کنید؟ چگونه می توانید ضعف های کلیدی را مدیریت کنید – شاید از طریق برون سپاری؟ تا چه حد می توان از نقاط قوت اضافی برای تأثیر بیشتر بر ارزش سهامداران استفاده کرد – احتمالا از طریق واگذاری؟

چه زمانی از ماتریس نقاط قوت/اهمیت منابع و توانایی استفاده کنید

همیشه. ماتریس می تواند بینش های آشکاری را منتقل کند.

بیشتر بخوانید:تجزیه و تحلیل وضعیت ۵C چیست؟

 

چه زمانی باید مراقب بود

پیامدهای استراتژیک نیاز به مراقبت دارد. شرکت‌های موفق لزوماً آن‌هایی نیستند که منابع بیشتری را در اختیار دارند، بلکه آن‌هایی هستند که از آنها استفاده می‌کنند. و کار بر روی نقاط ضعف ممکن است به اندازه ایجاد نقاط قوت بازده خوبی نداشته باشد.

 

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع ماتریس نقاط قوت/اهمیت منابع و توانایی برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *