تعیین اهداف کلان بلندمدت

تعیین اهداف کلان بلند مدت به چه معناست؟

در مقاله زیر قصد داریم تعیین اهداف کلان بلند مدت را بررسی کنیم. ابتدای امر مقدمه ای از ابزار های تعیین اهداف کلان بلند مدت خواهیم داشت. سپس نحوه استفاده و بکارگیری تعیین اهداف کلان بلند مدت در کسب وکارها را شرح میدهیم. پس از مطالعه مقاله شما میتوانید تعریف تعیین اهداف کلان بلند مدت و کاربرد آن را در کسب وکارهای مختلف شرح دهید.

ابزارهای تعیین اهداف کلان بلند مدت چیست؟

D’où Venons Nous؟ Que Sommes Nous؟ Où Allons Nous؟ (از کجا آمده‌ایم؟ چیستیم؟ کجا داریم می‌رویم؟) پل گوگن را بر روی تابلوی تاهیتی اگزیستانسیال ترسناک خود در آن روزهای دور، پسا امپرسیونیستی و ماقبل مفهومی که هنر هنری بود، نوشته بود. شما به دو مورد قبلی (بخش ۱) پرداخته اید، اکنون به سومی: کجا می روید؟
هدف گذاری کلان، سنگ بنای استراتژی کسب و کار است. اهداف کلان باید زیربنای هر یک از ابتکارات استراتژیک اصلی شرکت شما در پنج سال آینده یا بیشتر باشد.

بیشتر بخوانید:شناسایی بخش های کلیدی

 

نحوه استفاده از تعیین اهداف کلان بلند مدت چگونه است؟

در اینجا پنج نکته در هنگام تعیین اهداف کلان وجود دارد:
● اهداف کلان با اهداف خرد متفاوت است.
● اهداف کلان کوتاه مدت در تدوین استراتژی جایگاه کمی دارند.
● بهترین اهداف کلان برای مقاصد انگیزشی ممکن است مربوط به بازار باشد.
● اهداف مالی کلان ممکن است نیاز به حل و فصل مبادله سهامداران/ذینفعان داشته باشد.
● اهداف کلان مرتبط با ارزش از اعتبار کمتری برخوردار نیستند.
هدف کلان چیزی است که کسب و کار شما قصد دارد به آن برسد، همانطور که در کلمات توضیح داده شده است. هدف خرد تارگتی است که به اندازه‌گیری دستیابی به آن هدف کمک می‌کند و معمولاً به صورت اعداد مشخص می‌شود. هدف کلان شما ممکن است تبدیل شدن به یک ارائه دهنده کم هزینه در یک بخش کلیدی باشد.
یک هدف خرد پیوست ممکن است کاهش ۲۰ درصدی هزینه های عملیاتی واحد در آن بخش طی سه سال باشد. دوم، اهداف کلان کوتاه مدت را به عنوان آنچه در بودجه امسال نهفته است و در پشت آن قرار دارد، در نظر بگیرید. اینها ممکن است در کوتاه مدت مهم باشند، چه برای راضی نگه داشتن بازارهای مالی یا مالکان خصوصی شما و چه برای دریافت آن پاداش مرتبط با عملکرد. اما آنچه در آن بودجه نهفته است ممکن است تأثیر کمی بر توسعه استراتژی داشته باشد. استراتژی، روندهای تقاضای بازار و نیروهای رقابتی صنعت را در نظر می گیرد که بسیار فراتر از کوتاه مدت است. خوب نیست که کسب و کار خود را برای رقابت شدید در کوتاه مدت آماده کنید، فقط در میان مدت و بلندمدت در معرض کاهش تقاضا یا تشدید رقابت قرار بگیرید. ثالثاً، تعیین هدف کلان نیز باید انگیزه‌بخش باشد. به گفته لاتام و لاک، اهداف کلان می توانند عملکرد کارکنان را به چهار روش افزایش دهند:
● توجه را به فعالیت های مرتبط با هدف کلان معطوف می کنند.
● اثر انرژی زا دارند.
● سماجت را تشویق می کنند.
● به کارکنان کمک می کنند تا با وظایف خود کنار بیایند.
هدف کلان انواع مختلفی دارد. اهداف کلان بازار یا مشتری مداری اغلب انگیزاننده ترین و به اندازه کافی آسان برای نظارت هستند. داده های سهم بازار به آسانی توسط شرکت هایی فراتر از اندازه معین جمع آوری می شود. یک هدف کلان می تواند رهبر بازار در بخش A در عرض سه سال باشد. چنین هدف کلانی برای نیروی فروش انگیزشی است و ارزیابی پیشرفت اغلب ساده است. اهداف کلان رضایت یا حفظ مشتری (یا اهداف خرد – به ابزار بعدی مراجعه کنید) نیز می توانند تأثیر مشابهی داشته باشند.
اهداف کلان عملیاتی نیز برای تیم عملیات مشوق هستند – و حتی نظارت آنها ساده تر از اهداف کلان مرتبط با بازار است. هدف کلان رهبری هزینه در بخش B در عرض پنج سال می تواند تیم های بهبود عملکرد را پویا کند. پیشرفت در شرکت در کاهش هزینه واحد را می توان در طول زمان پیگیری کرد و در فواصل زمانی سالانه با رقبای خود مقایسه کرد. ملاحظات چهارم مربوط به اهداف کلان مالی است. اگر اهداف کلان (یا اهداف خرد) مربوط به بخش سود یا حاشیه باشد، خواه حاشیه ناخالص یا سهم، می توان با آنها به همان روشی که اهداف کلان مرتبط با بازار رفتار کرد، برخورد نمود. انگیزشی برای نیروی فروش، نظارت آسان. اما هنگامی که آنها به عملکرد مالی کلی شرکت، اعم از بازگشت فروش یا سرمایه مربوط می شوند، ممکن است اهداف کلان نیاز به حل و فصل مبادله سود سهامدار/ ذی نفع داشته باشند – ابزارهای بعدی در مورد به حداکثر رساندن ارزش سهامداران و متعادل کردن منافع ذی نفعان را ببینید. در نهایت، اهداف کلان مرتبط با ارزش شما ممکن است به همان اندازه مهم باشند – گوگل را در شکل ۷.۱ ببینید. یکی از این اهداف کلان می تواند یک سیاست منبع یابی اخلاقی باشد – برای مثال، عدم استفاده از کودک کار توسط تامین کنندگان یا خرید غلات اصلاح شده ژنتیکی.

بیشتر بخوانید:تجزیه و تحلیل SWOT (اندروز)

 

چه زمانی از تعیین اهداف کلان بلند مدت استفاده کنید

همیشه.

شکل ۷.۱ یک مثال: اهداف کلان گوگل

مثال گوگل از تعیین اهداف کلان بلند مدت

بیشتر بخوانید:تجزیه و تحلیل وضعیت ۵C چیست؟

 

چه زمانی باید مراقب بود

اهداف کلان زیادی نداشته باشید. گفته می شود که مردم نمی توانند بیش از سه مورد از هر لیست را به خاطر بسپارند، اما شما می توانید آن را به چهار یا پنج افزایش دهید. روی ۶ هدف کلان تمرکز کنید و اگر نیمی از آنها را به دست آورید، خوش شانس خواهید بود. روی تعداد کمی تمرکز کنید و به احتمال زیاد به خیلی از آنها خواهید رسید.

 

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع تعیین اهداف کلان بلند مدت برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *