مقدمه ای بر کتاب خلق مدل کسب و کار اشتراکی
نویسنده در این کتاب با بیان مثال های متنوع از سازمان های مختلف و بیان ایده های گوناگون به فهم اشکال و الزامات این مدل ها کمک میکند که از ویژگی های مثبت کتاب خلق مدل کسب و کار اشتراکی است. البته با گسترش استارت آپ های ایرانی ما به ازای برخی از کسب و کار هایی را که در این کتاب مثال زده شده است می توانیم در فضای ایران مشاهده و بررسی کنیم.
عنوان اصلی این کتاب Automatic customer یا همان مشتری خودکار است اما به دلیل اینکه
ممکن است به درستی مخاطب خود را انتخاب نکند باتوجه به مفهوم کتاب عنوان کسب وکار اشتراکی را برای آن برگزیده ایم. امیدواریم شما خواننده گرامی نیز بتوانید از مدل ها و نکات این کتاب بهره لازم را ببرید.
نکات اصلی در کتاب خلق مدل کسب و کار اشتراکی
الکساندر استروالدر و همکارانش، در کتاب خلق مدل کسب وکار، مشتری را قلب هر کسب و کار و ارزش پیشنهادی را دلیلی بر برتری شرکتی بر شرکت های دیگر از دیدگاه مشتری می دانند؛ اما سؤال این است: در بازار پررقابت و با تغییرات روزافزون، آیا همه مشتریان به یک اندازه ارزش ایجاد می کنند؟
خلق مدل کسب و کاری که در آن مشتریان پیوسته به آن کسب وکار برگردند و جریان درآمدی تکرارشونده ای ایجاد کنند یکی از راه های مؤثر تحقق و تداوم پیشرفت است و شاید مهم تر از آن روش ایجاد کسب وکاری است که بیشتر دارایی به شمار می رود تا کار.
جذب مشتریانی که، با پرداخت حق اشتراک ماهیانه یا پیش پرداخت، برای گرفتن منظم محصول یا خدمتی اقدام می کنند که ازاین به بعد آنها را «مشتریان خودکار» می نامیم – راهی مطمئن برای بهره مندی از درآمدی تکرارشونده و پیش بینی پذیر برای کسب وکار است.
جان واریلو، نویسنده کتاب مدل کسب و کار اشتراکی ، اقتصاد اشتراکی نوظهور را به مثابه فرصتی بزرگ برای کسب وکارهایی می داند که به خوبی واقف اند که «مشترکان» بهتر از «مشتریان» اند و می توانند، با تبدیل مشتریان به مشترکان، جریان درآمدی تکرارشونده ای ایجاد کنند که درنهایت منتج به رشد و ارزشمندی آن کسب وکار شود.
نوشتار حاضر کتابی است درباره و اساس برهانی است برای مزایای – کسب وکار های مبتنی بر اشتراک. جان واریلو به واسطه نگارش اولین کتاب خود، تحت عنوان ساخته شده برای فروش، فرصت داشته است تا عمیقاً با دنیای کسب وکارهای اشتراکی آشنا شود و به اهمیت درآمد تکرارشونده در ساخت شرکتی با ارزش و قابل فروش پی ببرد.
ارائه مثال های کاربردی
آنچه خواننده کتاب مدل کسب وکار اشتراکی را از همان صفحات ابتدایی به خواندن بقیه کتاب ترغیب می کند آوردن مثال هایی از شرکت های صاحب نامی همچون واتس آپ در صنایع مختلف است. این مثال ها به خوبی ذهنیت اشتباه را درباره کاربرد بیشتر اشتراک در نرم افزارهای ابری محور، بازی ها و شرکت های رسانه ای از بین می برد و به درستی نشان میدهد که چگونه هر کسب وکاری، فارغ از اندازه و نوع صنعتش، این ظرفیت را دارد که با اتخاذ مدل اشتراکی مناسب و خلق جریان درآمدی تکرارشونده، مدل کسب وکار فعلی خود را بهبود دهد یا براثر این رویکرد شرکت کاملا جدیدی راه اندازی کند.
مدل کسب وکار اشتراکی متنی گیرا همراه با استراتژی خاص و فنی را توأمان عرضه می کند و این گونه به یکی از کتاب های ضروری و خودآموز برای همه کسانی که به مدل کسب و کار اشتراکی می اندیشند تبدیل شده است. جان واریلو، ضمن شرح دادن داستان و در بسیاری از موارد، پشت پرده شرکت های محبوب ، با توصیه های عملی و راهکارهای اجرای این توصیه ها، کار بزرگی انجام داده است، که می تواند منتج به افزایش موج کسب وکارهای اشتراک محور شود.
خواندن ۴۰ صفحه آغازین مدل کسب وکار اشتراکی باعث می شود که در کسب و کار خود اساسا بازبینی کنید. این کتاب به خوبی توضیح داده است که چرا درآمد اشتراکی باید بخشی از کسب و کار شما باشد، برای دستیابی به جریان درآمدی تکرارشونده از چه مدل هایی می توان بهره گرفت، در مسیر خلق مدل کسب و کار اشتراکی از چه شاخص های کلیدی عملکردی برای پایش و رصد موفقیت آن می توان استفاده کرد و با چه شگردهایی می توان در جنبه های روان شناختی مشتریان در جهت افزایش فروش اشتراک و کاهش رویگردانی از اشتراک تأثیر گذاشت.
عرصه اقتصاد اشتراکی به زیست بوم کارآفرینی کشور
هدف از معرفی این اثر معرفی منبعی بدیع و کارآمد از دانش روزآمد جهانی و تجربه های موفق برای توانمندسازی نوآوران و کارآفرینان پارسی زبان و معرفی عرصه اقتصاد اشتراکی به زیست بوم کارآفرینی کشور و کسب وکارهای نوپا بوده است تا ایشان با نگاهی نو به بازتعریف چرخه
طراحی تا عرضه محصولات و خدمات خود بپردازند. لذا مخاطبان این کتاب کلیه افرادی اند که به نوعی در حوزه کارآفرینی کشور فعال اند یا قصد دارند با راه اندازی کسب و کار و سرمایه گذاری روی فناوری ها و ایده های نو و تجاری سازی آنها سطح اشتغال و توان رقابتی کشور را افزایش دهند.
از سختی های ترجمه این اثر می توان به بازآفرینی روایت داستان گونه نویسنده و نوبودن زبان موضوع در زیست بوم کارآفرینی کشور اشاره کرد؛ از این رو، به دست دادن تعاریف واژگان تخصصی و یافتن معادل هایی رسا و مأنوس از جمله دشواری های کار بود. برای اینکه ترجمه ای دقیق و متنی روان و دل نشین به نگارش درآید، کتاب خلق مدل کسب و کار اشتراکی را، پس از ترجمه، عزیزانی از نظر گذراندند و پیشنهادهایی اصلاحی و ویرایشی دادند.
امیدوارم با خواندن کتاب خلق مدل کسب و کار اشتراکی و فراخوانی درس آموخته های ارزشمند خود شاهد طراحی مدل های کسب وکار پایدارتری در بلندمدت و اثرگذاری چشمگیر در ساختن آینده ای روشن تر و بهتر باشیم.
فهرست کتاب
مقدمه
بخش یک: مشترکان بهتر از مشتریان اند
فصل یک. چه کسی در اقتصاد اشتراکی برنده می شود؟
فصل دو. چرا به مشتریان خودکار نیاز دارید؟
بخش دو. نه مدل کسب و کار اشتراکی
فصل سه. مدل وب سایت عضو پذیر
فصل چهار. مدل بوفه آزاد محتوا
فصل پنج. مدل باشگاه خصوصی
فصل شش. مدل اول صف
فصل هفت. مدل کالای مصرفی
فصل هشت. مدل جعبه شگفت انگیز
فصل نه. مدل ساده کننده
فصل ده. مدل شبکه ای
فصل یازده. مدل ذهن آسوده
بخش سه. کسب و کار اشتراکی خود را بسازید
فصل دوازده. حساب وکتاب به شیوه جدید
فصل سیزده. چاه ویل نقدینگی یا چشمه جوشان نقدینگی؟
فصل چهارده. روان شناسی فروش اشتراک
فصل پانزده. رشد و توسعه کسب وکار
فصل شانزده. بیشتر بیندیشید