استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری

استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری چیست؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.

مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری

نمایشگاه های تجاری گذشته گاهی اوقات با شهرت ضعیفی همراه بود. مردم آنها را به عنوان غرفه‌های بی‌پایانی مملو از میزهای تاشو، چمدان‌های ارزان قیمت، فروشندگان مستاصل و تبلیغات جذاب تصور می‌کردند. در حالی که این ممکن است زمانی درست بوده باشد، اما نمایشگاه‌های تجاری امروزی رویدادهای درخشانی هستند، جایی که شرکت‌ها منابع قابل توجهی را برای شگفت‌انگیز کردن شرکت‌کنندگان سرمایه‌گذاری می‌کنند. برخی از نمایشگاه‌های تجاری بزرگی که امروز برگزار می‌شوند شامل اجرای موسیقی‌دانان مشهور، غرفه‌های چندرسانه‌ای چشمگیر، مهمانی‌های خصوصی منحصر به فرد، و انرژی و هیجان یک هنرپیشه هالیوودی است. یک نمایشگاه تجاری فرصتی را برای کل صنعت فراهم می کند تا نشان دهد که چقدر مرتبط و حیاتی هستند. با وجود همه هیجان‌ها، نمایشگاه‌های تجاری اساساً در مورد انجام کسب وکار هستند. شرکت‌ها در نمایشگاه‌های تجاری شرکت می‌کنند تا بتوانند سرنخ‌های فروش جدید ایجاد کنند، معاملات بزرگ را ببندند و مستقیماً با دیگران در صنعت خود معامله کنند. این گردهمایی های گسترده صنعت فرصتی منحصر به فرد برای ایجاد یک پیش فروش متقاعد کننده و حضوری است که برای ماه ها در ذهن مشتریان احتمالی باقی خواهد ماند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی B2B چیست؟

 

استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری چیست؟

به طور معمول، نمایشگاه‌های تجاری در یک مرکز همایش یا سالن رقص بزرگ برگزار می‌شوند و شرکت‌کنندگانی از هر منطقه از صنعت درگیر در آن حضور دارند. به عنوان مثال، در یک نمایشگاه تجاری برای صنعت پوشاک شرکت‌هایی که پارچه می‌فروشند، دیگران ماشین‌آلات، و بیشتر افرادی که لباس‌ها را مستقیماً به مصرف‌کننده می‌فروشند، نمایش داده می‌شود. با تعداد زیادی از مشتریان بالقوه که در یک اتاق جمع شده اند، نمایشگاه های تجاری فرصت های بازاریابی باورنکردنی را ارائه می دهند. آنها به شرکت ها این فرصت را می دهند که با مشتریانی که بیشتر به آنچه شرکت ارائه می دهد علاقه مند هستند ارتباط برقرار کنند. بیشتر شرکت‌ها غرفه‌هایی با نمایشگرهای ویدئویی، علائم چاپی، مواد تبلیغاتی و نمایندگان فروش آگاه راه‌اندازی می‌کنند تا آنچه در مورد شرکت نمونه خوب و جذاب است را برجسته کنند. نمایندگان سخنرانی‌ها، تظاهرات، برگزاری مسابقات و سایر تبلیغات را برای تلاش و جلب توجه شرکت‌کنندگان در نمایشگاه‌های تجاری ارائه خواهند کرد. بسیاری از شرکت‌ها سوئیت‌های هتل را اجاره می‌کنند و آن‌ها را با غذا و نوشیدنی تهیه می‌کنند تا شرکت‌کنندگان از شیدایی نمایشگاه‌های تجاری فاصله بگیرند، و به شرکت‌ها فرصتی می‌دهند که یک به یک برای آنها بازاریابی کنند.
یک نقطه ضعف عمده در بازاریابی نمایشگاهی وجود دارد: هزینه و زمان مورد نیاز. شرکت‌ها برای ماه‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند و مبالغ هنگفتی را صرف آماده‌سازی برای یک نمایشگاه تجاری می‌کنند که ممکن است تنها سه یا چهار روز طول بکشد. اگر آنها اشتباه محاسباتی انجام دهند، پس از شروع نمایشگاه هیچ راهی برای رفع آن وجود ندارد. نمایشگاه‌های تجاری به شرکت‌ها پیشنهاد می‌دهند تا کارها را درست انجام دهند.
غرفه گردی – ارائه تورهای راهنما در یک غرفه نمایشگاه تجاری به شرکت ها این فرصت را می دهد که جذاب ترین ویژگی ها را برجسته کنند و تأثیری سریع و مستقیم بر شرکت کنندگان بگذارند. ارائه یک تور تضمین می کند که همه مهمانان جذاب ترین پیام های بازاریابی یک شرکت را ببینند و درک کنند.
تورهای خود راهنما – برخی از غرفه‌ها رویکردی دور از ذهن دارند و تعامل با محصولات و تبلیغات را برای شرکت‌کنندگان آسان می‌کنند. نمایشگاه های تجاری می توانند محیط های فروش با فشار بالا باشند. شرکتی که رویکرد معمولی‌تری دارد و به محصولات اجازه می‌دهد خودشان صحبت کنند، می‌تواند پادزهری با طراوت برای بقیه نمایشگاه‌ها باشد.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی یک به یک چیست؟

 

چه کسی بازاریابی نمایشگاهی را اجرا می کند؟

همه از سازندگان بازی های ویدیویی گرفته تا صنعت خدمات غذایی یک نمایشگاه تجاری منظم برگزار می کنند. برخی از این نمایش‌ها برای مصرف‌کننده منفرد است، در حالی که برخی دیگر مشتریان تجاری بالقوه را هدف قرار می‌دهند. اندازه نمایشگاه تا حد زیادی به جذابیت محصولات ارائه شده بستگی دارد. به عنوان مثال، کنفرانس صنعت بازی های ویدیویی، E3، با بیش از ۴۵۰۰۰ حرفه ای صنعت در سال ۲۰۱۲ بر اساس جویستیک دات کام (Joystiq.com) شرکت کردند، اما نمایش های دیگر ممکن است جمعیت کمتری را تجربه کنند. از آنجایی که نمایشگاه‌ها به اندازه صنعتی است که آنها نمایندگی می‌کنند، فرصت‌های زیادی را برای شرکت‌های بزرگ و کوچک فراهم می‌کنند تا خودشان را به بازار عرضه کنند. یک نمایشگاه تجاری برای سازندگان نوشیدنی ممکن است غرفه ای از یک شرکت کوچکتر نوشابه را در کنار غرفه ای از کوکاکولا نشان دهد. نمایش های تجاری با دادن فرصتی برای مشارکت به بازاریاب هایی که ابزار حضور دارند، زمین بازی را هموار می کنند. آن استارتاپ نوشابه ساز نمی تواند از طریق تبلیغات تلویزیونی با کوکاکولا رقابت کند، اما در نمایشگاه تجاری، آنها فرصت برابری برای ارتباط با شرکت کنندگان دارند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی کارافرینانه چیست؟

 

چه کسانی از استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری استفاده می کنند؟

نمایشگاه های تجاری فرصتی عالی برای یک شرکت برای به نمایش گذاشتن محصولات جدید و هیجان انگیز است. دادن فرصتی به مشتریان برای دیدن و استفاده از یک محصول جدید تأثیر قدرتمندی ایجاد می کند. نمودار زیر، بر اساس داده های مارکتینگ شرپا (MarketingSherpa)، نشان می دهد که چگونه بخش های بازاریابی در صنایع خاص از بودجه تبلیغاتی خود استفاده می کنند. شرکت‌هایی که محصولات خاصی مانند نرم‌افزار و ماشین‌آلات ارائه می‌دهند، سرمایه‌گذاری زیادی در نمایشگاه‌های تجاری دارند. شرکت هایی که محصولات گسترده تری مانند خدمات تجاری ارائه می دهند، کمتر در نمایشگاه های تجاری سرمایه گذاری می کنند. هر شرکتی که امیدوار است با موفقیت وارد بازار شود، باید بداند که محصولش در کجا بیشترین تأثیر را خواهد گذاشت.

نمودار استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری

 

نحوه اجرای استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری چگونه است؟

استراتژی بازاریابی نمایشگاه های تجاری بر انجام صحیح آن در اولین بار متکی است. تمام عناصر استراتژی بازاریابی باید قبل از شروع نمایشگاه تجاری به دقت بررسی و طراحی شوند. اولین گام در هر برنامه بازاریابی نمایشگاه تجاری، شناسایی نمایشگاهی است که در آن شرکت خواهید کرد. تمام تلاش های بازاریابی باید از این انتخاب اولیه دنبال شود. سازنده یک پخش کننده mp3 جدید را در نظر بگیرید. آنها می توانند به یک نمایشگاه تجاری لوازم الکترونیکی مصرفی یا نمایشگاه دیگری که بر صنعت ضبط متمرکز است بروند. هر کدام چالش‌ها و فرصت‌های منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند، بنابراین شرکت باید بفهمد که چه تعداد نفر در آن شرکت خواهند کرد، چه نوع مخاطبانی هستند و با کدام رقبای روبرو خواهند شد. پس از انتخاب یک نمایشگاه، شرکت باید اهداف خاصی را برای آن نمایشگاه طراحی کند. این اهداف می توانند از فروش تعداد معینی از محصولات تا ایجاد سر و صدا در مورد ارائه محصول جدید متغیر باشند. این اهداف باید به وضوح بیان شوند، زیرا آنها بر هر بخش دیگر از استراتژی بازاریابی تأثیر خواهند گذاشت. شرکتی که سعی در ایجاد سر و صدا دارد ممکن است بر روی چیدمان یک غرفه نمایش تجاری پر زرق و برق تمرکز کند، در حالی که تمرکز فروش ممکن است شرکت را به تشکیل جلسات شخصی با مشتریان در نمایشگاه سوق دهد.
با در نظر گرفتن اهداف روشن، شرکت سپس شروع به طراحی مواد بازاریابی خاص خود می کند. بازاریابی موفقیت آمیز نمایشگاه تجاری به ایجاد علاقه قبل از نمایشگاه، ایجاد تأثیر قوی در نمایشگاه، و پیگیری آنها برای ایجاد فروش بعد از نمایشگاه متکی است. هر یک از این مراحل نیاز به استراتژی بازاریابی متفاوتی دارد که باید به وضوح در برنامه کلی مشخص شود. برنامه بازاریابی همچنین باید تدارکات حضور در نمایشگاه را پوشش دهد، زیرا نمایشگاه های تجاری اغلب شامل استفاده از کارکنان بزرگ و مواد تبلیغاتی حجیم است. شرکت‌ها باید شناسایی کنند که چه کسی در نمایشگاه شرکت می‌کند، چگونه تمام تجهیزات خود را حمل می‌کند، چه کسی آن را راه‌اندازی می‌کند، و پس از پایان نمایشگاه چگونه از آن استفاده می‌شود. مرحله نهایی ارزیابی موفقیت استراتژی بازاریابی است. شرکت باید به اهدافی که در ابتدای برنامه تعیین کرده است اشاره کند تا معیارهای روشنی برای موفقیت یا شکست ایجاد کند. معیارها می توانند از تعداد افرادی که از غرفه بازدید کرده اند، تا تعداد افرادی که اطلاعات تماس را ارائه کرده اند، تا تعداد اقلام تبلیغاتی ارائه شده متغیر باشد.

 

 

چه کسانی در استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری باید استخدام شوند؟

فرآیند استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری باید در چندین مرحله از چرخه زندگی محصول اجرا شود، بنابراین موقعیت های گوناگونی از حوزه بازاریابی را می توان برای اجرای این استراتژی بازاریابی به کار گرفت. همچنین برای موفقیت در یک کمپین بازاریابی باید تمام ارکان فعال در ان حوزه به خوبی در کنار هم کار کنند. در ادامه چند سمت اصلی در اجرای استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری آورده شده است.

نماینده فروش

نمایندگان فروش به عنوان چهره عمومی یک شرکت در یک نمایشگاه تجاری خدمت می کنند. آنها برای پاسخ به سوالات، نمایش محصولات، اجرای تبلیغات و تسهیل سفارشات در محل هستند. آنها بهترین ویژگی های محصولات یک شرکت را برجسته می کنند و در عین حال تلاش دقیقی برای متمایز کردن خود از رقبا انجام می دهند.

طراح تولید

طراحان تولید غرفه‌ها، علائم سه بعدی، کیوسک‌های تعاملی، بازی‌ها و سایر ویژگی‌های استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری شرکت را برنامه‌ریزی و خواهند ساخت. اینها سازندگان خبره ای هستند که می دانند چگونه یک طرح روی کاغذ را به یک شیء کاری در زندگی واقعی تبدیل کنند. بازاریابی نمایشگاهی اغلب از مواد بازاریابی منحصر به فرد و سفارشی استفاده می کند که نیاز به ساخت و ساز خاصی دارد.

طراح گرافیک

طراحان گرافیک تمام مواد بصری را که توسط بازاریابان استفاده می شود ایجاد می کنند. آنها از ابزارهایی مانند فتوشاپ و ایلوستریتور برای ساختن لوگو، ایجاد تصاویر، سازماندهی طرح‌بندی‌ها و اصلاح تأثیر بصری تمام مطالب بازاریابی استفاده می‌کنند. نمایشگاه های تجاری به شدت بر تابلوها، بروشورها و مواد مارک دار متکی هستند که ظاهر آنها توسط یک طراح گرافیک ایجاد شده است.

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی نمایشگاه تجاری برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *