استراتژی بازاریابی سنتی چیست

تعریف دقیق استراتژی بازاریابی سنتی چیست؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی سنتی بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی سنتی را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی سنتی خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی سنتی بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.

مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی سنتی

برنامه پخش مسابقات فوتبال آمریکایی در سال ۲۰۱۲ با نام سوپر بول (Super Bowl)، توانست رکورد پر مخاطب ترین برنامه تلویزیونی را با میانگین ۱۱۱.۳ میلیون بیننده بشکند و بعد از آن به عنوان یکی از بزرگترین و پر مخاطب ترین برنامه ها، در تاریخ تلویزیون آمریکا ثبت شد. اما این تنها آمار تعجب آور درباره بزرگترین رویداد فوتبالی نیست که تاکنون ثبت وضبط شده، بلکه این رخداد از مناظر مختلفی نیز رکورد شکنی کرده است که در ادامه به ان خواهیم پرداخت.

طبق نظرسنجی اخیر شرکت تحقیقاتی نیلسن (Nielsen)، بیشتر بینندگان تلویزیونی به خود بازی توجه نمیکنند و اکثر آنها برای دیدن تبلیغات حاشیه ای، این برنامه فوتبالی را تماشا می کنند. تنها ۴۹ درصد از بینندگان، اولویت اولشان مربوط به تماشای فعالیت های ورزشی است، این در حالی است که ۵۱ درصد می گویند بیش از تماشای مسابقه، از دیدن تبلیغات آن لذت می برند.

تبلیغات در بستر تلویزیون نمونه ای کوچک از بکارگیری استراتژی بازاریابی سنتی است و دسته بندی های مختلفی را میتوان برای استراتژی بازاریابی سنتی متصور گردید که شامل چندین تکنیک آزمایش شده در طول زمان است و هر کدام از آنها تقریبا زوایای پنهان و آشکار خود را نمایان ساخته اند. استراتژی بازاریابی سنتی بارها و بارها توسط شرکت های بزرگ و کوچک به اجرا در آمده اند. برخی از استراتژی های بازاریابی سنتی تقریباً به اندازه خود مفهوم بازاریابی قدیمی هستند و بسیاری از آنها، امروزه نیز موثر هستند و کارایی خود را از دست نداده اند و در برخی از کسب و کار ها نیز اثربخشی بالایی داشته اند.

استراتژی بازاریابی سنتی چیست؟

مفهوم استراتژی بازاریابی سنتی یک مقوله نسبتاً جامع است که صور متعددی از تبلیغات و بازاریابی را در خود جای داده است. استراتژی بازاریابی سنتی قابل تشخیص ترین نوع بازاریابی است، بطوریکه اکثر تبلیغاتی که هر روز می بینیم و یا می شنویم را شامل میشود. بیشتر استراتژی های بازاریابی سنتی تحت یکی از چهار دسته زیر قرار می گیرند: چاپی، پخش (رادیویی)، پست مستقیم و تلفنی. (همچنین میتوانید به بازاریابی متقابل رسانه ای مراجعه کنید)

بازاریابی چاپی، قدیمی ترین نوع بازاریابی سنتی است. این استراتژی که بیشتر به صورت کاغذی رواج دارد، مفهوم و پیام خود را از طریق چاپ (برروی کاغذ، بنر، کیسه های خرید و …) به مخاطبانش ارائه میکند و از زمان های بسیار قدیم نیز مرسوم بوده است. تاریخچه این روش به عهد باستان در مصر بر میگردد، زمانی که مصریان پیام های فروش و پوسترهای دیواری خود را بر روی پاپیروس ایجاد نموده و پیام خود را به دیگران انتقال میدادند. امروزه بازاریابی چاپی معمولاً به فضای تبلیغاتی در روزنامه ها، مجلات، خبرنامه ها، بنر ها، بیلبورد ها و  سایر ملزومات چاپی که در دسترس جمعیت انبوهی از مردم است، اتلاق میگردد.

بازاریابی پخش، عمدتا برنامه ها و تبلیغاتی را شامل میشود که از تلویزیون و رادیو پخش میشوند و مخاطبان این نوع بازاریابی، بینندگان و شنونندگان برنامه های رادیویی و تلویزیونی هستند. پخش برنامه های رادیویی از دهه ۱۹۰۰ میلادی شروع شد و اولین برنامه تجاری و تبلیغاتی در تاریخ ۲ نوامبر ۱۹۲۰ روی آنتن رفت؛ این سرآغازی بود برای شکل گیری این تکنیک بازاریابی که بصورت انبوه توانست مخاطب خود را جذب نماید (جالب است بدانید که این تبلیغ بصورت زنده از رادیو پخش شد و بصورت ضبط شده نبود).

تلویزیون، قدم بعدی در بازاریابی پخش بود که جزو فناوری های جدید در حوزه سرگرمی محسوب میشد. این نوع تبلیغ خیلی سریع جایگاه خود را در تلویزیون پیدا کرد. دقیقا پس از گذشت ۱۰ سال پس از روی آنتن رفتن برنامه های تلویزیونی (در سال ۱۹۴۱)، تبلیغات تلویزیونی نیز ماهیت خود را شکل دادند و به رکنی جدا نشدنی از برنامه تلویزیونی مبدل شد. اگر پخش ماهواره ای و اینترنتی برنامه های تلویزیونی را طور مجزا دسته بندی کنیم، میتوانیم حوزه مربوط به بازاریابی پخش تلویزیونی را بسیار گسترده تر از آنچه به نظر میرسد، متصور شویم.

در فرآیند بازاریابی پست مستقیم از ملزوماتی همچون کارت پستال ها، بروشورها، نامه ها، کاتالوگ ها، هدایای تبلیغاتی چاپی (سررسید) و غیره، استفاده میشود که از طریق آنها انتقال محتوا صورت میگیرد؛ بنحوی که به ابزاری برای جذب مشتری و آگاهی بخشی مبدل میگردد. یکی از اولین و شناخته شده ترین نمونه های بازاریابی پست مستقیم، بواسطه ارسال کاتالوگ از شرکت سیرز انجام شد (Sears) که برای اولین بار در سال ۱۸۸۸ برای مصرف کنندگان محصولاتش، لیست کلی محصولاتش را با بن تخفیف ارسال کرد. (همچنین میتوانید به بازاریابی پست مستقیم مراجعه کنید)

سرانجام، بازاریابی تلفنی یا همان بازاریابی از طریق تلفن بود که توانست برای مدت مدیدی جایگاه خود را در استراتژی های بازاریابی پیدا کند. بازاریابی تلفنی به فعالیت هایی اتلاق میگردد که جذب مخاطب و مشتری از طریق تماس تلفنی انجام میشود، همچنین برای ترغیب مصرف کنندگان به خرید یک محصول یا خدمت، پیام شرکت که برخاسته از واحد بازاریابی و فروش است، از طریق تلفن به مشتریان ارائه میشود. این شکل از بازاریابی در عصر مدرن به نوعی خاص، جنجالی شده است؛ به طوری که بسیاری از بازاریابان تلفنی از روشهای تهاجمی در فروش استفاده می کنند. آنها با یک رویکرد تهاجمی میخواهند مشتری را به خرید ترغیب کنند. ازینرو دولت فدرال ایالات متحده آمریکا قوانین سختگیرانه ای را بر فعالیتهای بازاریابان تلفنی تصویب کرده است تا برخی از تکنیک های غیر اخلاقی را حذف نماید. همانطور که شاید تجربه کرده باشید، تکنیک های اجرایی بازاریابی تلفنی، گذر از لبه تیغ است؛ زیرا اگر به طرز غیر حرفه ای انجام شود میتواند مخاطب را دفع کند و جاذبه های قبلی ایجاد شده را ذائل نماید؛ در طرف دیگر اگر این کار بدرستی انجام شود، میتواند مخاطبان مورد هدف را به مشتری تبدیل کند و ظرفیت های بالقوه در فروش را به ظرفیت های بالفعل تبدیل نماید. (همچنین میتوانید به بازاریابی تلفنی مراجعه کنید)

دسته بندی استراتژی های بازاریابی سنتی

چاپی (Print): شامل تبلیغات در روزنامه ها ، خبرنامه ها ، مجلات ، بروشورها و سایر مواد چاپی جهت توزیع می باشد
پخش رادیویی (Broadcast): شامل تبلیغات رادیویی و تلویزیونی و همچنین فرم های تخصصی مانند تبلیغات سینمای روی صفحه نمایش است
نامه مستقیم (Direct mail): شامل آگهی ها ، کارت پستال ها ، بروشورها ، نامه ها ، کاتالوگ ها و سایر مطالبی که مستقیماً برای مصرف کنندگان چاپ و ارسال می شود
بازاریابی تلفنی (Telemarketing): شامل تماس تلفنی درخواست شده و تماس تلفنی از مصرف کنندگان از طریق تلفن است

چه کسانی از استراتژی بازاریابی سنتی استفاده میکنند؟

از آنجا که  استراتژی بازاریابی سنتی طیف وسیعی از استراتژی های مختلف را در بر می گیرد، تقریباً هر شرکتی که اقدام به فروش محصول یا خدمات خود می کند، از یک یا چند روش بازاریابی سنتی به عنوان بخشی از یک استراتژی کلان در تبلیغات استفاده می کند. در بیشتر موارد، این شکل از تبلیغات بستگی به بودجه بازاریابی شرکتها دارد و اینکه چقدر از سرمایه خود را میخواهند صرف تبلیغات نمایند.

بررسی ها نشان میدهد که شرکت های بزرگ و متوسط ​​ تمایل زیادی به استفاده از تبلیغات تلویزیون یدارند؛ زیرا شرکتهای بزرگ معمولا میخواهند خود را در معرض طیف وسیعی از مخاطبان قرار دهند. بدین سبب، تبلیغات تلویزیونی برای آنها گزینه خوبی است تا در یک مدت کم بتوانند به سرعت دیده شوند و پیام خود را به مخاطب ارائه نمایند؛ دوماً، تبلیغات در تلویزیون معمولاً پرهزینه‌ترین شکل بازاریابی است و قیمت آن بسته به بازه زمانی و سناریوی آن بستگی دارد. به عنوان مثال، یک تبلیغات ۳۰ ثانیه ای در طول مسابقات سوپر بول ۲۰۱۲ حدود ۳.۵ میلیون دلار بود، بیش از ۱۰۰۰۰۰ دلار در هر ثانیه که این رقم شامل هزینه های تولید نمی شود و این رقم صرفا مربوط به هزینه های پخش آن است. همچین بودجه سنگینی برای هر شرکتی فراهم نیست و بر فرض اگر هم امکان مالی آن فراهم باشد، شاید برای بسیاری از شرکتها توجیه پذیر نباشد و نتواند بازگشت سرمایه مورد انتظار را برای آنان برآورده نماید.

شرکت های بزرگ همچنین بیشتر از پست های مستقیم استفاده می کنند، زیرا هزینه های طراحی ، چاپ و ارسال نامه می تواند به مقدار قابل توجهی از بودجه بازاریابی را طلب کند. کسب و کارهای متوسط ​​و بزرگ اغلب از همه روشهای موجود در استراتژی بازاریابی سنتی بهره میگیرند، بطوریکه یا همه روشها را در برای تحقق یک هدف خاص بسیج میکنند یا هر کدام را بصورت جداگاهنه و برای دستیابی یک مقصود یا یک منظور خاص اجرا می نمایند.

کارآفرینان و کسب و کارهای کوچک، ممکن است بودجه بازاریابی محدودی داشته باشند. آنها اغلب از تبلیغات و بازاریابی در روزنامه ها، مجلات یا خبرنامه های محلی برای دسترسی به مشتریانشان بهره میگیرند. بسیاری از آنها نیز از تبلیغات رادیویی محلی استفاده میکنند؛بطور مثال، برای تبلیغ در یک استان خاص، از شبکه های استانی استفاده میکنند که هزینه های کمتری را به خود اختصاص میدهند. برخی از آنها نیز از استراتژی بازاریابی پست مستقیم بصورت موردی استفاده می کنند تا بتوانند یک جامعه کوچک از بازار هدف خود را تحت پوشش فعالیت های بازاریابی خود قرار دهند. آنها همچنین در ادامه ارسالات خود، برای ارتباط بهتر با مشتریان، تماس تلفنی با آنها برقرار میکنند تا بتوانند اثربخش فعالیت های بازاریابی خود را دوچندان نمایند.

در حالی که تبلیغات تلویزیونی در اکثر شبکه ها، معمولاً بیشتر از کل بودجه بازاریابی شرکت های کوچک است، ازینرو شرکت های کوچک هم میتوانند در برنامه های تعاملی و برنامه های تلویزیونی آنلاین یا برنامه های سریالی که در رسانه های اجتماعی مختلف پخش میشود، حضور داشته باشند. این سری از اقدامات در محیط های مختلف (بازارهای گوشه ای) میتواند سکوی پرشی برای ورود به بازارهای بزرگ تر باشد.

نمونه ای از استراتژی بازاریابی سنتی

کمپین هایی که با رویکرد استراتژی بازاریابی سنتی اجرا شده اند، غالباً این مزیت را داشته اند که قدرت یک برند را بصورت آشکار به مخاطبان نشان دهند. آنها می توانند با قدرت جلوی دید میلیون ها انسان ظاهر شوند، به سرعت پیام خود را انتقال دهند و جلوه ای بی بدیل از خود به بازار ارائه نمایند. قدرت یک برند میتواند مستقیما به قدرت شبکه و یا برنامه تلویزیونی بستگی داشته باشد. به احتمال قوی اگر یک تبلیغ در خلال برنامه نود پخش شود، میتواند حاکی از آن باشد که آن برند توان مالی خوبی برخوردار است و به احتمال قوی تر، در یک بازه زمانی چند دقیقه ای، میتوانست پیام خود را به میلیون ها ایرانی ورزش دوست ارائه کند. پنج کمپین خاطره‌انگیز قرن بیستم که با تمسک به قدرت شبکه تلویزیونی ان.بی.سی (NBC) روی آنتن رفتند، عبارتند از:

مک دونالد: “شما امروز شایسته استراحت هستید – You deserve a break today

نایک: “فقط این کار را بکن – Just Do It

مارلبورو: “مرد ماربورو – Marlboro Man

کوکاکولا: “درنگی که طراوت می بخشد – The pause that refreshes “

فولکس واگن: “کوچک فکر کن – Think Small “

نمونه استراتژی بازاریابی سنتی

نمونه استراتژی بازاریابی سنتی کفش نایکی

کمپین استراتژی بازاریابی سنتی چگونه اجرا میشوند؟

تهیه یک برنامه با رویکرد استراتژی بازاریابی سنتی نیاز به امکان سنجی قوی دارد و نوع تبلیغات آن و ابزارهای بکارگرفته شده در اجرای کمپین، بسته به نوع کسب وکار بسیار متفاوت خواهد بود. در برخی از شرکت ها، به ویژه کسب و کار های کوچک، کل کارکنان در روند برنامه ریزی و اجرای اهداف استراتژی بازاریابی سنتی نقش دارند. شرکت های بزرگتر غالباً دارای واحدهای بازاریابی مجزا هستند که به منظور تولید محتوای تبلیغاتی مناسب، در روند برنامه استراتژی بازاریابی سنتی بکار گرفته میشوند.

اولین قدم برای تهیه یک برنامه استراتژیک در بازاریابی سنتی، انتخاب ملزومات بازاریابی و تبلیغاتی آن است که از جمله آن میتوان به نوع چاپ، نحوه پخش، روش ارسال (مستقیم یا پیام از راه دور) اشاره کرد. این انتخاب بستگی به بودجه و نوع پیام بازاریابی که قرار است به مخاطبان منتقل شود، بستگی دارد. به عنوان مثال، فروشگاهی که میخواهد جشنواره فروش خود را اطلاع رسانی کند، باید از استراتژی های بازاریابی کوتاه مدت استفاده کند که در یک بازه زمانی کوتاه، اثرگذاری زیادی دارند؛ مانند پخش تلویزیونی یا چاپ بنر و بیلبورد دط سطح شهر؛ این در حالی است که اگر یک کسب و کار قصد داشته باشد تا یک کمپین آگاهی بخشی را بصورت عمومی راه اندازی کند، ممکن است ترجیح دهد تا با ارسال پست مستقیم این کار را انجام دهد و همانطور که انتظار می رود این استراتژی در بلندمدت تأثیرات خود را نشان خواهد داد.

برای اجرای استراتژی بازاریابی سنتی به روش چاپی و پخش، کسب و کار مورد نظر باید در اولین گام خود، برای خرید فضای تبلیغاتی اقدامات لازم را انجام دهد. زمان این مرحله بستگی به زمان فرآیندی ارائه دهنده تبلیغات مورد  نظر بستگی دارد، مثلا شما هر زمان که بخواهید نمیتوانید در یک برنامه تلویزیونی محبوب تبلیغ کنید و باید در لیست صف انتظار منتظر بمانید تا کنداکتور صداوسیما به شما اجازه دهد که تبلیغتان بر روی آنت برود. اگر بخواهید بیلبورد مورد نظرتان را اجاره کنید باید زمان قرارداد شرکتی قبلی به اتمام رسد تا آن بیلبورد برای شما آماده شود، این روند امکان دارد برای بیلبورد های محبوب به دوماه نیز برسد، ازینرو محاسبه زمان فرآیندی در اجرای استراتژی های بازاریابی سنتی بسیار حائز اهمیت است.

به همین منوال، در برخی از رسانه های چاپی، مانند مجلات کثیرالانتشار، چندین هفته زمان فرآیندی لازم است تا مجله مورد نظر بتواند یک جایگاه خوب برای تبلیغ شما اختصاص دهد. البته این نکته را باید در نظر داشت که زمان فرآیندی بیشتر برای رسانه های پر ترافیک و پر بازدید عمومیت دارد و بسیاری از رسانه ها زمان کوتاه تری برای درج آگهی شما در نظر میگیرند، بطوریکه پس از پرداخت هزینه، تبلیغ شما روز بعد به نمایش در می آید. اگر بخواهیم یک نتیجه از این بخش بگیریم این نکته را میتوانیم بیان کنیم که بیشتر ملزومات موجود در استراتژی بازاریابی سنتی نیاز به یه یک زمان فرآیندی دارد که باید در هنگام تدوین و برنامه ریزی استراتژیک بازاریابی بدان توجه داشت. به خصوص اگر هدف از به اجرا در آوردن استراتژی بازاریابی سنتی، هدف گرفتن تعداد انبوهی از مشتریان باشد.

طراحی و توسعه ملزومات بازاریابی نیز بسته به فرم و قالب متفاوت است. کمپین های پست مستقیم و نامه های چاپی نیاز به طراحی گرافیکی و متنی ویژه دارند تا مخاطب پسند باشند و مخاطب پس از مشاهده اولیه، جذب پیام آن شود. برای بازاریابی تلفنی یا همان تله مارکتینگ، تبلیغ کنندگان یک متن حرفه ای را برای نمایندگان فروش (یا شرکت های برون سپاری شده) ارسال می کنند تا فحوای کلام بازاریابان بتواند یک پیام واحد را به مشتری منتقل نماید. تبلیغات رادیویی نیز ممکن است بصورت زنده یا از پیش ضبط شده باشد که آن هم نیاز به طراحی قالب و فرم دارد تا بتواند یک تصویر سازی موهومی مناسب با اهداف کمپین را به مخاطبان ارئه نماید.

سرانجام، تبلیغات تلویزیونی نیز می تواند برگرفته از خلاقیت تیم بازاریابی تولید شود یا به دست سناریو نویسان قدرتمند در آژانس های تبلیغاتی خلاقانه نوشته شود. تبلیغات تلویزیونی به گونه های مختلف تقسیم میشود که برخی از آنها بصورت حمایتی (اسپانسر شدن در برنامه های تلویزیونی) اجرا میشود که انتخاب شبکه و برنامه مورد نظر باید توسط تیم بازاریابی انتخاب شود؛ زیرا فقط تیم بازاریابی است که از استراتژی های داخلی شرکت با خبر است و میداند مقصود و منظور از اجرای کمپین هایی با رویکرد استراتژی بازاریابی سنتی چیست. در تدوین و اجرای استراتژی بازاریابی سنتی باید این نکته را مدنظر قرار داد که برون سپاری اقدامات اساسی  میتواند منجر به نتیجه عکس شود و بودجه قابل ملاحظه ای از شرکت به هدر رود و حتی الامکان، اقدامات کلیدی و اصلی باید از دل تیم بازاریابی بجوشد

.

علاقه مندی به اجرای استراتژی بازاریابی سنتی

تلویزیون هنوز هم موثرترین روش در امور تبلیغاتی و برندینگ است و بیشترین میزان درآمد تبلیغی در ایالات متحده آمریکا از قبال تبلیغات است؛ بطوریکه در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۷۴ میلیارد دلار از بودجه شرکتها فقط صرف تبلیغات تلویزیونی شده است.

تحقیقاتی درباره اثرگذاری روشهای استراتژی بازاریابی سنتی در انگلستان انجام شد که نشان میدهد، ۵۷٪ از مردم تبلیغات تلویزیونی را تأثیرگذارتر می دانند. رتبه دوم تبلیغات به آگهی های روزنامه اختصاص دارد که تأثیر گذاری آن ۱۵ درصد است.

در آمریکا و در سال ۲۰۱۹، شرکتها تقریبا بیش از ۱۷ میلیارد دلار از درآمد خود را صرف تبلیغات رادیویی کرده اند که نشان میدهد تأثیرگذاری این نوع تبلیغات کم نیستند و بازگشت سرمایه ای مورد انتظار را برآورده میکند. آمار جالی در  تبلیغات رادیویی این است که شنوندگان رادیویی نسبت به تبلیغات تلویزیونی توجه بیشتری نسبت به پیام آگهی دارند و هنگام پخش تبلیغ کمتر کانال مورد نظر خود را تغییر میدهند.

تبلیغات چاپی نیز بطور سالانه نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار را به خود اختصاص میدهند. این  بودجه صرف شده در زمانی است که تبلیغات آنلاین سهم خود را افزایش میدهند و سهم تبلیغات چاپی را در فضای بازاریابی کمتر میکنند که یکی از دلایل آن، به صرفه بودن اقتصادی آن است؛ ولی با این وجود این گونه از استراتژی بازاریابی سنتی برای بسیاری از کسب و کار ها هنوز هم موثر است و با اینکه بیلبورد های تبلیغاتی آنلاین روز به روز زیاد میشوند ولی بیلبوردهای بنری و خیابانی نیز تأثیر گذاری خود را دارند.

منابع: emarketer.com, nielsen.com

در استراتژی بازاریابی سنتی چه کسانی باید بکار گرفته شوند؟

نفزاتی زیادی باید در اجرای استراتژی بازاریابی سنتی بکار گرفته شوند ولی افرادی هستند که جزو بخش های کلیدی و لاینفک استراتژی بازاریابی سنتی هستند، که از جمله آن میتوان به مدیر برند، مدیر رسانه و مدیر فروش تبلیغات اشاره نمود. اگر این سه پست کلیدی بتوانند بدرستی با واحد مارکتینگ (بازاریابی) کار کنند، میتوان انتظار داشت که یک کمپین بازاریابی موفق اجرا شود.

مدیر برند

یک مدیر برند در واقع مسئول برنامه ریزی، توسعه و هدایت فعالیت های بازاریابی برای یک محصول یا نام تجاری خاص است. این تعریف ممکن است برای یک واحد کسب و کار یا یک خط تولید از محصولات قابل تعمیم باشد. باید در نظر داشت که در شرکت های بزرگ، این امکان وجود دارد که چندین کسب و کار در لوای یک سازمان هلدینگ فعالیت داشته باشند و هر کدام از این کسب و کار ها یک مدیر برند داشته باشد.

مدیران برند، فعالیتهای مجموعه ای از بازاریابان را در چندین فرایند عملیاتی مختلف، منسجم میکنند تا در راستای اهداف برندینگ قدم بردارند. از جمله واحد های مرتبط با واحد برندینگ، واحدهایی همچون تحقیق و توسعه، تولید، فروش، تبلیغات، خرید، توزیع، توسعه بسته بندی و تأمین مالی هستند که باید فعالتیهای خود را با واحد برندینگ هماهنگ کنند. متخصصان حوزه برند همچنین باید در تصمیم گیری های کلان شرکت، حضور داشته باشند و در مورد استراتژی های بازاریابی، مفهوم سازی و نحوه نظارت بر کمپین های بازاریابی، نظرات تخصصی خود را ارائه نمایند. آنها همچنین باید کنترل دقیقی بر تصویر عمومی برند داشته باشند و نگذارند تبلیغات نامناسب با محتوای نا همگون، از رسانه های مرتبط با شرکت منتشر شوند.

یک مدیر برند معمولی حداقل باید دارای مدرک کارشناسی در رشته مدیریت بازاریابی یا تبلیغات باشد. علاوه بر این، اکثر شرکت های بزرگ انتظار دارند تا مدیر برند، در پست های پایین بازاریابی مانند نمایندگی فروش یا کارشناسی بازاریابی و فروش، حداقل چهار سال تجربه کاری داشته باشد.

مدیر فروش تبلیغات

وظیفه مدیر فروش تبلیغات، مدیریت بر کل فرآیند های مربوط به استراتژی تبلیغاتی یک شرکت است که باید از همه جهات بر روند تبلیغات نظارت داشته باشد. از جمله آن میتوان به نظارت بر فرآیند های اصلی کسب و کار، فروش و چشم انداز فنی اشاره نمود. این مدیران عالی رتبه معمولاً مسئول تیم نمایندگان فروش هستند. آنها بر روند توسعه و تأمین ملزومات فروش نظارت دارند تا با اجرای کمپین، واحد فروش از تبلیغات جا نماند؛ بعبارتی وقتی حجم تبلیغات افزایش می یابد، تعداد درخواست مشتریان نیز افزایش می یابد و اگر این دو با هم و در کنارهم و متناسب با فعالیت یکدیگر جلو نروند، موفقیت در امر تبلیغات و فروش اتفاق نمی افتد. بطور مثال، اگر یک محصول خوراکی بطور فزاینده تبلیغ شود و آن محصول در بازار و قفسه فروشگاههای زنجیره ای موجود نباشد و متناسب با آن توزیع مویرگی اتفاق نیفتد، به احتمال خیلی قوی، بازگشت سرمایه مورد انتظار، محقق نمیشود. همچنین نظارت بر نحوه اجرای کمپین، بودجه ریزی و پیش بینی بازگشت سرمایه در واحد فروش نیز از وظایف این موقعیت شغلی است.

یک مدیر فروش تبلیغات باید دارای مدرک کارشناسی در رشته بازاریابی، فروش یا تبلیغات باشد و به طور معمول باید حداقل دارای ۱۰ سال تجربه در امر فروش و بازاریابی باشد. اکثر کسب و کارهای بزرگ به مدیر فروش تبلیغات نیاز دارند و اگر فرد مورد نظر سابقه موفقی در بازاریابی داشته باشد میتواند در اجرای استراتژی بازاریابی سنتی بسیار تأثیر گذار عمل نماید.

مدیر رسانه

یک مدیر رسانه به طور معمول باید سابقه کار در آژانس های تبلیغاتی را داشته باشد ویا سابقه تدوین و اجرای استراتژی بازاریابی سنتی را در شرکت های دیگر داشته باشد. وظیفه مدیر رسانه، نظارت بر خرید فضای مورد نظر برای درج ملزومات چاپی و گرفتن زمان پخش در بهترین زمان و مکان ممکن است تا بتوان بیشترین میزان اثربخشی را بر روی مشتریان هدف، ایجاد کرد.

این متخصصان همچنین میدانند که کدام فعالیت ها را باید برون سپاری نمود و مؤثرترین راه برای اجرای استراتژی بازاریابی سنتی چیست و در طول اجرای کمپین، باید با چه شرکتهایی تعامل و تشریک مساعی نمود. آنها معمولاً از طریق تحقیقات بازار و مدل های آماری انتخاب میکنند که کدام رسانه برای شرکت ارجعیت دارد و هر کدام از رسانه ها با چه نوع محتوایی سازگارترند. آنها تشخیص میدهند که کدام استراتژی در چه رسانه ای کارایی بهتری دارد و چه نوع تبلیغی واکنش مطلوبی را از سوی مخاطبان بهمراه خواهد داشت.

یک مدرک کارشناسی در حوزه مدیریت بازاریابی، رسانه یا تبلیغات برای تصدی در این پست لازم است و همانند اکثر متخصصان بازاریابی در سطح مدیریت، یک مدیر رسانه نیز باید حداقل ۵ سال سابقه کار در حوزه تبلیغات و ارتباط با رسانه های مختلف را داشته باشد.

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی سنتی برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

Small Business Marketing Guide

Examples of Traditional Marketing

۱۳ Effective Traditional Marketing Strategies

۹ Traditional Marketing Techniques That Still Matter

۱۲ Traditional Marketing Tactics With Surprisingly High ROIs

2 پاسخ
  1. انصاری گفته:

    بازاریابی سنتی را خوب شرح دادید، ممنون میشم راجع به بازاریابی بیشتر مقاله نشر دهید

    پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *