هماهنگی جریان ارزش
هماهنگی جریان ارزش نحوه مدیریت وابستگیها بین جریانهای ارزش و بهرهبرداری از فرصتهای موجود در ارتباطات را شرح میدهد.
Value Stream ها عمر طولانی دارند و به طور کلی مستقل از یکدیگر هستند. به عنوان مثال، یک شرکت سیستمی یا نرم افزاری ممکن است محصولات و خدمات زیادی را بفروشد که عمدتاً در فناوری از یکدیگر جدا شده اند. با این حال، احتمال بیشتری وجود دارد که جریان های ارزش وابستگی هایی بین خود داشته باشند. اگرچه ما معمولاً به وابستگی ها منفی فکر می کنیم، اصل تفکر سیستمی به ما اطلاع می دهد که ارزش از طریق این وابستگی ها جریان می یابد. بله، چالش هایی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، اما فرصت های ارزشمندی نیز برای بهره برداری وجود دارد.
مهمتر از همه، این ارزش اضافی اغلب منحصر به فرد و متمایز است، و به یک شرکت اجازه می دهد تا راه حل هایی را از طریق وابستگی هایی ارائه دهد که رقبا نمی توانند مطابقت داشته باشند. یا شاید رقیب در آشکار کردن قابلیتهای نوظهوری که هماهنگی جریان ارزش را در بر داشته باشد ، تسلط نداشته باشد.
همانطور که در شکل ۱ نشان داده شده است و در بخش های زیر توضیح داده شده است، بهره برداری از فرصت ها از اتصالات بین جریان های ارزش به توانایی هماهنگ کردن جریان های ارزش در یک پورتفولیو نیاز دارد.
شکل ۱. هماهنگی جریان متقاطع
۱. نقش های هماهنگی جریان ارزش
نقش های هماهنگ کننده توسط افراد در سه نقش اصلی (یا سهگانه) تشکیل می شود. که نشاندهنده یک الگوی تکرارشونده است.
- آنچه ساخته می شود: مالک محصول > مدیریت محصول > مدیریت راه حل
- چگونه آن را بسازیم: Agile Team > System Architect > Solution Architect
- رهبری خدمتگزار: هماهنگی جریان ارزشscrum master /Team Coach > Release Train Engineer (RTE) > Solution Train Engineer (STE)
بنابراین، تعجب آور نیست که ببینیم نقش ها و مسئولیت های مشابه در پورتفولیوهای بزرگ ظاهر می شوند، همانطور که در شکل ۲ نشان داده شده است و در زیر توضیح داده شده است:
- معمار سازمانی راهنمایی فنی برای تکامل بلندمدت فناوریها و پلتفرمها و الزامات غیرعملکردی مهمتر (مانند امنیت، انطباق، عملکرد) برای راهحلهای مجموعه ارائه میکند.
- مدیریت پورتفولیو راهکاری است که مسئول هدایت مجموعه ای از راه حل های یکپارچه برای یک پورتفولیو است. یک یا چند مدیر ارشد مسئول برای مجموعه راه حل این وظیفه را انجام می دهند.
- مدیریت رسمی ارزش (VMO) و RTEها و STEها معمولاً مسئول پشتیبانی از اجرای غیرمتمرکز و کارآمد ART هستند.
شکل ۲. نقش های هماهنگی جریان متقابل
۲. اعمال الگوی زمانی و همزمانی را اعمال کنید
کسب و کار یا آرمان های توانمندساز در سراسر جریان های ارزش توسعه را نشان می دهد. توالی و همگام سازی چندین جریان ارزش را قادر می سازد تا برای ارائه ابتکارات در سطح پورتفولیوها (از طریق آرمان ها) با یکدیگر همکاری کنند. این همکاری عموماً مستلزم پیروی از یک برنامه زمانی مشترک برای برنامه ریزی PI، دموهای یکپارچه، و رویدادهای Inspect & Adapt است. هر دمو یا نسخه آزمایشی امکان ارزیابی عینی راه حل در دست توسعه را فراهم می کند و از یکپارچگی مداوم در مقیاس بزرگ با تامین کنندگان داخلی و خارجی پشتیبانی می کند. در حالت ایدهآل، تمام جریانهای ارزش در یک سبد با یک الگوی زمانی یا همزمانی همسو میشوند و باعث میشوند کارهای روتین به طور قابل پیشبینی اتفاق بیفتند. از آنجایی که این سرعت هزینه های مبادله مرتبط با تغییر را کاهش می دهد، تامین کنندگان داخلی و خارجی نیز باید بخشی از این ریتم یا نظم مشترک باشند.
شکل ۳. سرعت و همگام سازی را در جریان های ارزش وابسته اعمال کنید
۳. معرفی کار در سطح پورتفولیوهای جدید
شکل ۴ مفهوم حیاتی دیگری را نشان می دهد. توالی ارائه پورتفولیو نرخ و زمان برای افزودن کارهای جدید در سطح پورتفولیو را تعیین می کند. این نظم توالی قابل اعتمادی را برای معرفی کار جدید پورتفولیو در مرزهای PI فراهم میکند، زیرا تیمها اغلب نمیتوانند تعهدات موجود را برآورده کنند و در کارهای برنامهریزی نشده قابل توجهی ترکیب شوند. این به قطارهای انتشار چابک (ARTs) کمک می کند تا نیازهای قابل پیش بینی سازمانی را محقق کنند.
این توالی همچنین راه هایی را برای صاحبان آرمان، معماران سازمانی و دیگران برای مدیریت آرمان هااز طریق سیستم Portfolio Kanban ایجاد می کند. هر آرمانی که برای برنامه ریزی PI آماده نیست باید منتظر PI بعدی باشد، حتی اگر ظرفیت موجود باشد. جعبه زمان بندی توالی همچنین Work in Process (WIP) را برای کارهای جدید و قابل توجهی که معرفی خواهد شد، محدود می کند.
ARTs و Solution Trains بر روی اهداف PI در طول هر PI تمرکز می کنند. هر کار جدیدی که در این مدت به سیستم اضافه میشود باعث وقفههای اساسی، تعویض وظایف، همسویی مجدد و حرکت افراد به سمت اهداف جدید میشود.
شکل ۴. معرفی کار جدید در سطح پورتفولیو
۴. نقطه ادغام تضمین شده
ادغام راه حل ها در سراسر جریان های ارزش چالش برانگیز است. ممکن است انجام یکپارچه سازی کامل در هر تکرار امکان پذیر نباشد (شکل ۵.) بنابراین، زمانی که ادغام کامل هنوز امکان پذیر نیست، انجام ادغام جزئی در سراسر PI ضروری است. این نقاط ادغام مبتنی بر آهنگ تنها معیار عینی سرعت نمونه کارها هستند – هر چه ادغام بیشتر باشد، یادگیری سریعتر است. هنگام تعیین سرعت ادغام و استقرار، توجه به مبادلات اقتصادی زیر ضروری است:
- مزایای یادگیری سریعتر، که اغلب به محصولات با کیفیت بالاتر و بهتر ترجمه می شود
- هزینه یادگیری معوق و دوباره کاری احتمالی
- هزینه و مزایای اتوماسیون DevOps
- عمق ادغام مورد نیاز است
- وفاداری بازخورد مورد نیاز سطح رضایت مشتری مورد نیاز
استقرار اغلب در معرض غافلگیری غیرقابل پیش بینی است. تمایل طبیعی ما به عنوان انسان به تعویق انداختن کارهایی است که تصور می شود خطرناک هستند. متأسفانه، تأخیر در استقرار و ایجاد دستههای بزرگ، خطر را به تأخیر نمیاندازد. این خطر را افزایش می دهد. اگر هر یک از ویژگیها ۱% احتمال دارد که دارای نقصی باشد که نیاز به اصلاح تولید دارد، پس انتظار برای انتشار دستهای از ۱۰ تغییر به این معنی است که تقریباً ۱۰% احتمال نیاز به اصلاح یا برگشت را دارید.
علاوه بر این، اجازه دادن به تغییرات کوچک بدون استفاده، به هزینه «نگهداری» دسته میافزاید. موجودی اضافی نوعی ضایعات است. در عوض، راهی برای ادغام این تغییرات جزئی با دیگران پیدا کنید. انتخاب بهتر این است که هزینه تراکنش استقرار را با بهبود شیوههای DevOps کاهش دهید و به عنوان مثال، اتوماسیون تست و استقرار، خودکارسازی امنیت و انطباق، و استفاده از مدلهایی برای پشتیبانی از یکپارچهسازی انتها به انتها برای نشان دادن عملکرد کامل یا جزئی در سطح سیستم.
شکل ۵. نقاط ادغام تضمین شده
۵. نقشه راه پورتفولیوها
شکل ۶ نشان می دهد که نقشه راه پورتفولیوها از نقشه راه راه حل مشتق شده و به آن کمک می کند. این نمای سطح بالاتر اجازه می دهد تا جنبه های مرتبط نقشه راه راه حل و نقاط عطف مرتبط با آنها را در یک نمای جامع تر ادغام کنند. این نمای تجمیع شده تصویر بزرگتر را به سهامداران شرکت و پورتفولیو منتقل می کند.
شکل ۶. نقشه راه پورتفولیوها
۶. انتشار در صورت تقاضا
به دلیل ماهیت جریانهای ارزش و وابستگیها، استقرار و انتشار ارزش یکپارچه به قابلیتهای DevOps و خط لوله تحویل مداوم بستگی دارد. در برخی موارد، ART ها تمام قابلیت های DevOps مورد نیاز را فراهم می کنند. در برخی دیگر، ملاحظات اضافی وجود دارد (شکل ۷).
اینها حتی ممکن است به سرویسها و تیمهای سیستمی اختصاصی یا اشتراکی برای ای آر تی جداگانه و در سراسر جریانهای ارزشی نیاز داشته باشند که به ادغام راهحل در نسخهای در سطح پرتفولیو کمک میکنند.
شکل ۷. استقرار و انتشار کار در سراسر جریان های ارزش
جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع چشم انداز پورتفولیو برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.
در گفتگو ها شرکت کنید.