استراتژی بازاریابی جمعی

استراتژی بازاریابی جمعی چیست؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی جمعی بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی جمعی را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی جمعی خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی جمعی بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.

 

مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی جمعی

مردم تلاش می کنند تا روابط معناداری را در زندگی خود با خانواده و دوستان خود حفظ کنند و مشتریان نیز با شرکت هایی که از آنها خرید می کنند، آرزوی مشابهی دارند. کسب و کارها نباید قدرت گفتگوی معتبر را برای ایجاد این روابط با مشتریان دست کم بگیرند. شرکت‌های باهوش این مفهوم اساسی بازاریابی را با استفاده از استراتژی موسوم به بازاریابی جمعی برای جذب مشتریان خود مورد توجه قرار می‌دهند. ایده ساده است: یک شرکت تبلیغ می‌کند که می‌خواهد داستان‌های مشتریان در مورد تجربیاتشان با محصولات را در یک کمپین بازاریابی آتی بگنجاند. مشتریان اغلب مشتاق هستند تا تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و لحظاتی را در کانون توجه قرار دهند. در ازای آن، مشتریان در مورد کمپین بازاریابی در سراسر شبکه خود صحبت می کنند.

شرکت‌ها از مشتریان خود می‌خواهند که ویدئوها، بیانیه‌ها، آثار هنری یا سایر اشکال ابراز وفاداری خود را به یک محصول یا برند خاص ارسال کنند. سپس شرکت یا عموم، بهترین ورودی‌ها را برای گنجاندن در کمپین بازاریابی آتی انتخاب می‌کنند. وفاداری به شرکت در نتیجه تبلیغات رایگان افزایش می یابد و آنها نیز به نوبه خود در مورد کمپین بازاریابی شرکت به شبکه های خود می گویند. در حالی که بازاریابی جمعی و بازاریابی ویروسی شباهت هایی با هم دارند، بازاریابی جمعی متفاوت است. یک شرکت تلاش های بازاریابی جمعی خود را به سمت زیرمجموعه کوچکی از مشتریان خود هدایت می کند – زیر مجموعه ای که برای موفقیت آن مهم است، نه برای عموم. این گروه ویژه سپس این خبر را به مشتریان جدید بالقوه منتشر می کند. به عنوان مثال، یک کمپین بازاریابی عمومی برای یک شرکت کفش ممکن است از مشتریان گذشته درخواست کند که عکس‌هایی از کفش‌هایشان را بفرستند که فعالیت‌های مورد علاقه‌شان را انجام می‌دهند. مشتریان به آشنایان علاقه مند می گویند و آنها عکس های بیشتری ارسال می کنند. سپس این شرکت عکس ها را در یک آگهی تبلیغاتی قرار می دهد.

کسب‌وکارهایی که از بازاریابی جمعی استفاده می‌کنند، یک قدم جلوتر از رقبای خود هستند که فقط به دنبال مشارکت غیرفعال مشتری هستند. آنها مشارکت واقعی در یک شرکت را ارائه می دهند و به مشتریان این فرصت را می دهند که در عملیات آن ها به شکلی ملموس و قابل مشاهده مشارکت کنند. علاوه بر این، تبلیغات بازاریابی جمعی افراد واقعی و تجربیات آنها را با محصول نشان می دهند. در حالی که شرکت‌ها در تبلیغات خود روی ورودی‌ها می‌چرخند، تبلیغات بازاریابی عمومی باورپذیرتر از تبلیغات صرفاً ایجاد شده توسط شرکت هستند. این میزان شفافیت افزوده تا حد زیادی به ایجاد روابط مثبت با مشتریان کمک می کند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ چیست؟

 

تلاش های بازاریابی با تجربه جمعی

  • خرده‌فروش لباس لولولمنون (Lululemon) کلاس‌های یوگا رایگان را در فروشگاه‌های خود به مشتریان ارائه می‌دهد، که شبیه یک استراحتگاه یوگا هستند. مشتریان در صف می ایستند تا حس مشترک این کلاس ها را تجربه کنند.
  • برنامه تلویزیونی “گلی” (“Glee“) به طرفداران این امکان را می داد تا از طریق تست بازیگری تصمیم بگیرند که چه کسی در بین بازیگران بعدی قرار می گیرد.
  • تاف مادر (Tough Mudder) از مردم می‌خواهد برای تکمیل یک دوره چالش فیزیکی در تیم‌هایی که در گل برگزار می‌شود، هزینه بپردازند. بیش از ۴۰ مکان تاف مادر اکنون کارکنان اداری را وارد عرصه جدیدی می‌کنند که در آن برای موفقیت با یکدیگر همکاری می‌کنند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی اجتماعات چیست؟

 

چه کسانی از استراتژی بازاریابی جمعی استفاده می کنند؟

اکثر شرکت ها ممکن است از اجرای بازاریابی جمعی سود ببرند زیرا این استراتژی مبتنی بر بازخورد و مشارکت مثبت مشتری است. به ویژه، شرکتی که عمدتاً به یک گروه هدف می فروشد از بازاریابی جمعی سود می برد و احتمالاً بدون حمایت آن گروه متحمل ضررهای مالی قابل توجهی خواهد شد. کسب‌وکاری که محصولات تخصصی ارائه می‌دهد که مورد علاقه عموم نیستند، باید عمدتاً برای مشتریان قبلی بازاریابی کنند.
این شرکت‌ها می‌خواهند مشتریان گذشته خود را به خرید بیشتر تشویق کنند تا بازار فعلی خود را گسترش دهند (همچنین به بازاریابی دقیق مراجعه کنید). اجرای یک کمپین بازاریابی جمعی به شرکت کمک می کند تا روابط قوی و طولانی مدت با مشتریان ایجاد کند. آن مشتریان سپس به آشنایان خود اطلاع می دهند که شرکت برای مشتریان خود ارزش قائل است و این امر باعث ایجاد کسب و کار جدید می شود.

به عنوان مثال، کسب‌وکاری را در نظر بگیرید که عمدتاً صابون‌های گران‌قیمت می‌فروشد. مشتریان هدف این کسب‌وکار عموماً زنان با درآمد قابل تصرف هستند. یک استراتژی بازاریابی جمعی در این مثال فقط به آن مشتریان معطوف می شود، نه مخاطبان ملی یا جهانی. سپس مشتریان هدف می توانند با به اشتراک گذاشتن تجربه خود با محصول، به ایجاد کسب و کار جدید کمک کنند.
یکی از شرکت هایی که از بازاریابی جمعی استفاده می کند گربر (Gerber) است. با شروع در سال ۱۹۲۸، این شرکت با مردم تماس گرفت و از مردم خواست که تصاویری از نوزادان ارسال کنند تا کمپین تبلیغاتی غذای کودک خود را زیبا کنند. امروز هم به برگزاری مسابقه سالانه مشابه ادامه می دهد. والدین عکس های کودک خود را ارسال و دوستان و خانواده خود را تشویق می کنند تا عکس آنها را در فیس بوک “لایک” کنند تا بتوانند پول بورسیه تحصیلی دریافت نمایند و چهره کودک خود را در تبلیغات گربر ببینند. از آنجایی که مردم اغلب بیش از یک فرزند دارند، استراتژی بازاریابی جمعی گربر والدین را تشویق می کند که وفادار بمانند و در صورت داشتن فرزندان بیشتر، محصولات گربر بیشتری خریداری کنند.

 

انواع استراتژی بازاریابی جمعی

 

چه کسی به بازاریابی جمعی پاسخ می دهد؟

مشتریان وفادار به یک برند خاص احتمالاً به بازاریابی عمومی پاسخ مثبت می دهند. آنها از به اشتراک گذاشتن تجربیات برند خود با شرکت و مردم لذت می برند. شرکت در یک کمپین بازاریابی جمعی وفاداری آنها را بیشتر می کند و این امر آنها را تشویق به خرید بیشتر می کند. هنگامی که همکاری با مصرف کنندگان کامل شد، کمپین تبلیغاتی در بین جامعه مصرف کنندگان پخش می شود. آنها به نوبه خود درباره برند به دیگران می گویند و پیوندهایی را به ویدیو، وب سایت، وبلاگ یا سایر اشکال تبلیغاتی ارسال می کنند. سپس آشنایان ممکن است محصولات شرکت را خریداری کنند زیرا یکی از دوستان آن را توصیه کرده است.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی تولید شده توسط مصرف کننده چیست؟

 

نحوه اجرای استراتژی بازاریابی جمعی چگونه است؟

اولین قدم در یک برنامه بازاریابی جمعی، تبلیغ برای مشتریان وفادار در مورد تبلیغاتی است که شامل نظرات آنها می شود. یکی از راه‌ها این است که یک به‌روزرسانی در صفحه فیس‌بوک کسب‌وکار خود ارسال کنید که در آن مسابقه‌ای را برای مشتریان اعلام می‌کند تا از چگونگی تأثیر محصول بر زندگی‌شان خبر دهند. مشتریان همچنین می توانند نظرات خود را در یک وبلاگ کسب وکاری ارسال کنند یا ورودی های ایمیل را مستقیماً ارسال کنند. پس از جمع آوری تمام ورودی ها، مشتریان می توانند به صورت آنلاین به موارد دلخواه خود رای دهند. سپس متخصصان بازاریابی یک کمپین تبلیغاتی ایجاد می‌کنند که ورودی‌های مشتریان را به روشی متقاعدکننده و جذاب ترکیب می‌کند.

به عنوان مثال، یک برند پوشاک در فضای باز ممکن است یک خبرنامه ایمیلی «بولتن ویژه» برای مشتریان مکرر بفرستد و از آنها دعوت کند تا یک ویدیوی کوتاه از لباس پوشیدن، کمپینگ، ماهیگیری، شکار، چهارچرخ سواری یا انجام برخی فعالیت هایی که در خارج از خانه انجام می دهند، بسازند. سپس مشتریان مطالب خود را ارسال می کنند و دنبال کنندگان می توانند به ویدیوهای مورد علاقه خود در وب سایت شرکت رای دهند.

هدف این است که مشتریان به دوستان خود به صورت آنلاین بگویند که به ویدیوهای آنها رای دهند. هنگامی که مردم برای رای دادن به صورت آنلاین ثبت نام می کنند، این شرکت می تواند آدرس های ایمیل یا لایک ها را در صفحه فیس بوک خود جمع آوری کند. سپس کلیپ برنده در یک تبلیغ برای اینترنت و دیگری برای تلویزیون درج می شود، در حالی که برنده همچنان به دیگران درباره شرکت و کمپین اطلاع می دهد. (به بازاریابی تولید شده توسط کاربر نیز مراجعه کنید)

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی فیسبوک چیست؟

 

ایده های کمپین بازاریابی جمعی

  • ویدئوهایی از تجربیات کاربران با یک محصول
  • مسابقه انشا که نقل قول هایی از آن در آگهی درج می شود
  • تبلیغات ویژه در ازای هر ورودی
  • کاربران عکس هایی از یک موضوع خاص که مکمل موضوع تبلیغاتی است ارسال می کنند.

 

چه کسانی در استراتژی بازاریابی جمعی باید استخدام شوند؟

فرآیند استراتژی بازاریابی جمعی باید در چندین مرحله از چرخه زندگی محصول اجرا شود، بنابراین موقعیت های گوناگونی از حوزه بازاریابی را می توان برای اجرای این استراتژی بازاریابی به کار گرفت. همچنین برای موفقیت در یک کمپین بازاریابی باید تمام ارکان فعال در ان حوزه به خوبی در کنار هم کار کنند. در ادامه چند سمت اصلی در اجرای استراتژی بازاریابی جمعی آورده شده است.

تحلیلگر تحقیقات بازاریابی

تحلیلگران تحقیقات بازاریابی تحقیقات پیشینه و بررسی داده های لازم را برای طراحی و اجرای یک کمپین بازاریابی جمعی موفق انجام می دهند. به عنوان مثال، تحلیلگران ممکن است هنگام بازدید از وب سایت شرکت، در خبرنامه الکترونیکی شرکت یا شاید از طریق یک پست در توییتر یا فیس بوک، از مشتریان بپرسند که آیا علاقه مند به شرکت در یک کمپین تبلیغاتی هستند.

متخصصان روابط عمومی

متخصصان روابط عمومی نیز در خط مقدم تلاش های بازاریابی جمعی هستند. هدف آنها این است که اطمینان حاصل شود که یک شرکت به مشتریان وفادار دسترسی پیدا می کند به گونه ای که با اهداف روابط عمومی همخوانی دارد. به عنوان مثال، متخصصان روابط عمومی ممکن است با تحلیلگران بازاریابی همکاری کنند تا یک کمپین بازاریابی عمومی ایجاد نمایند که تصویر مثبت یک شرکت را ایجاد کند و مشتریان بالقوه جدید را جذب کند.

مدیران تبلیغات، ترویجات و بازاریابی

مدیران تبلیغات، ترویجات و بازاریابی برای ایجاد علاقه عمومی به محصولات خود با یکدیگر همکاری می کنند. برای مثال، تحلیلگران بازاریابی داده‌های مشتری را جمع‌آوری می‌کنند، این رهبران تعیین می‌کنند که کدام زیرمجموعه از مشتریان را برای شرکت در یک کمپین بازاریابی جمعی بخواهند. مدیرانی که از بازاریابی جمعی استفاده می‌کنند می‌خواهند مشتریانشان مستقیماً در ایجاد رابطه مثبت بین خود و شرکت مشارکت داشته باشند.

 

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی جمعی برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *