استراتژی بازاریابی برند

استراتژی بازاریابی برند چیست؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی برند بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی برند را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی برند خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی برند بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.

مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی برند یا برند مارکتینگ

خرید مقایسه ای فراتر از بررسی قیمت ها است. بیشتر خریداران همچنین نگران کیفیت محصول و قابل اعتماد بودن یک شرکت هستند. آیا این شرکت محصول استثنایی ارائه می دهد؟ آیا آنها پای کالاهای خود می ایستند؟ آیا محصولات آنها نظرات مثبتی دریافت می کنند؟ بسته به اینکه خرید چقدر اهمیت دارد، مشتری ممکن است همه این سؤالات را بپرسد و lمکن است سوالات بیشتری فراتر از موارد ذکر شده بپرسد تا قبل از تصمیم گیری در مورد خرید محصول، تمام اطلاعات لازم را جمع آوری کند. البته، بررسی کامل در مورد هر کسب و کاری زمان‌بر است و حتی زیرک‌ترین مشتری هم زمان زیادی دارد. اگر پاسخی سریع و آموزنده برای سؤالات خود ببینند، از تحقیق صرف نظر خواهند کرد.
این پاسخ سریع، برندسازی است. یک برند فوراً مشتریان را در مورد شهرت یک شرکت آگاه می کند و آنها را قادر می سازد به کیفیت هر محصول یا خدماتی که کسب و کار ارائه می دهد اعتماد کنند. ذکر نام برند (یا مشاهده لوگوی برند) تمام تجربیات و تصورات مشتری از یک کسب وکار را تداعی می کند – خوب و بد.

چه کسانی از استراتژی بازاریابی برند استفاده می کنند؟

برندسازی مفهومی است که فراتر از بازاریابی شلوار جین طراح «نام برند» و سایر محصولات است. برند یک شرکت نمایانگر هویت بازار آنها است – چه کسانی هستند، چه کاری انجام می دهند، چه نوع کیفیتی ارائه می دهند، شهرت آنها برای قابل اعتماد بودن و موارد دیگر. در نتیجه، بازاریابی برند تقریباً برای هر کسب و کاری مهم است، از فروش غلات صبحانه گرفته تا کسانی که فناوری‌های جدید را توسعه می‌دهند، تا کسانی که پشتیبانی لجستیکی را برای سایر کسب وکارها ارائه می‌کنند.
حتی زمانی که یک کسب‌وکار محصولی را به‌عنوان یک جایگزین عمومی و بی‌برند می‌فروشد (مانند غلات گل ختمی مشابه لاکی چارمز(Lucky Charms)، یا یک شوینده لباس‌شویی شبیه تاید(Tide))، آن محصول «عمومی» نام آن شرکت را یدک می‌کشد و بر شهرت آن تأثیر می‌گذارد. . اگر غلات نات لاکی چارمز (Not-Lucky-Charms) یا مواد شوینده نات تاید (Not-Tide) خود را دوست ندارید، قبل از خرید محصول “عمومی” دیگری از همان شرکت، دو بار فکر می کنید.

در همین حال، خرده‌فروش‌های بزرگ مانند والمارت و تارگت، تنوع عظیمی از محصولات خود را در کنار محصولات «برند» در قفسه‌های خود به فروش می‌رسانند (همچنین به بازاریابی خریدار مراجعه کنید). سمز چویس (Sam’s Choice) تنها یکی از برندهای متعدد والمارت است، زیرا مارکت پنتری (Market Pantry) یکی از برندهای تارگت است. در هر دو مورد، مشتریانی که محصولات سمز چویس یا مارکت پنتری را امتحان می‌کنند، انتظار محصولات دیگری را دارند که با همان برند فروخته می‌شوند، درست مانند خریداران نبسیکو، پپسی، نستله، هینز (Nabisco، Pepsi، Nestle، Heinz) یا هر یک از میلیون‌ها برند دیگر.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی B2B چیست؟

 

اهداف بازاریابی برند

  • تداعی فوری پیام خود
  • افزایش اعتبار
  • تحریک یک تأیید عاطفی
  • ایجاد انگیزه در خریدار
  • افزایش وفاداری مشتری

 

روش های اجرای استراتژی بازاریابی برند

استراتژی بازاریابی برند برای چه نوع مشتریانی موثر است؟

استراتژی بازاریابی برند بر تصمیم گیری های مشتریان مختلف از جمله مصرف کنندگان نهایی و کسب و کارها تأثیر می گذارد. برای توسعه کسب و کار تکراری بسیار مؤثر است، زیرا تصور هر مشتری از یک برند تا حد زیادی با تجربه (های) قبلی آنها با آن برند مشخص می شود (به بازاریابی دقیق مراجعه کنید). برای مشتریان، برند شرکت نشان دهنده دانش فوری آن شرکت است. مثلا:
مسافری که یک مسافرخانه کامفورت را می بیند بلافاصله می داند که چه نوع اتاقی ممکن است به آنجا برسد (با حداقل تضمین خدمات و تمیزی) و در چه محدوده قیمتی.
والدینی که به سینما می روند، تصور می کنند که یک فیلم دیزنی قرار است خانواده پسند باشد.
یک کسب و کار در حال رشد با خرید یک پردازنده مرکزی و سیستم جدید از IBM می تواند مطمئن باشد که سخت افزار و نرم افزار جدید در بسیاری از کسب وکارهای دیگر به اثبات رسیده است. علاوه بر این، پشتیبانی مستمر IBM نشان‌دهنده یک پایگاه تجربه شامل سال‌ها پیاده‌سازی، در صدها هزار کسب‌وکار مختلف در مقیاس‌های مختلف خواهد بود. (به رایانه های بازاریابی مراجعه کنید)
یک مشتری قهوه می‌داند که یک پیشنهاد جدید از استارباکس چندین سطح آزمایش و کنترل کیفیت را پشت سر گذاشته است و از مزارع قهوه است که کشاورزی پایدار را انجام می‌دهند. در هر مورد، آگاهی مشتری از برند یک شرکت باعث صرفه جویی در وقت و انرژی آنها در بررسی شرکت می شود و تصمیم گیری در مورد خرید محصول و/یا خدمات آن شرکت را برای آنها آسان تر می کند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی B2C چیست؟

 

۱۰ برند برتر سال ۲۰۱۱

  • کوکاکولا
  • IBM
  • مایکروسافت
  • گوگل
  • شرکت جنرال الکتریک
  • مک دونالد
  • اینتل
  • اپل
  • دیزنی
  • هیولت پاکارد

 

نحوه اجرای استراتژی بازاریابی برند چگونه است؟

هنگام توسعه یک کمپین برند، شرکت ها برای افزایش آگاهی مشتریان از شهرت خود تلاش می کنند. این شامل برقراری ارتباط با شرکت و چگونگی انجام آن و ارائه راهی برای یادآوری آن اطلاعات در یک لحظه است (به بازاریابی اطلاعاتی نیز مراجعه کنید). این جنبه فوری ممکن است از طریق یک لوگو که بر روی تمام مواد شرکت ظاهر می شود – بسته بندی محصول، وب سایت شرکت، کارت ویزیت و لوازم التحریر، آدرس ایمیل، و (برای شعارها) سیستم پاسخگویی تلفن، ارتباط برقرار کند. نام/لوگوی برند باید در همه جا وجود داشته باشد، به طوری که مشتریان شرکت و شهرت آن را با هر محصول و خدماتی که شرکت ارائه می دهد مرتبط کنند.
بازاریابی برند به همان اندازه که به کیفیت محصول مربوط می شود ارتباط دارد، کیفیت پایین محصول بر درک مشتری از یک برند بسیار بیشتر از کیفیت خوب تأثیر می گذارد. این توجه به کیفیت باید به تمام جنبه های تعامل شرکت با مشتریان از جمله وب سایت شرکت و فعالیت های رسانه های اجتماعی گسترش یابد. بازاریابی اینترنتی یک برند را نمی توان به عنوان یک فکر بعدی و با سرمایه گذاری کمی انجام داد. هرگونه نقصی بر شهرت شرکت و تمام محصولات و خدمات آن منعکس خواهد شد.
تعیین اهداف برای بازاریابی برند شامل شناسایی چیزی است که شرکت می‌خواهد برای آن شناخته شود، و سپس ایجاد یک پیام ثابت در کانال‌های تبلیغاتی متعدد. آیا این شرکت نوآور است؟ پر انرژی؟ ناهموار؟ خلاق؟ پیچیده؟ شخصیت یا شخصیت برند شرکت باید با ارزش های اصلی مشتری هدف همخوانی داشته باشد.

کمپین های برند باید تعدادی هدف تعریف شده و قابل اندازه گیری داشته باشند.
به عنوان مثال، یک شرکت ممکن است بخواهد که برند آن نماینده رهبری/نوآوری در صنعت باشد (همانطور که با ارجاعات رسانه ای به این موضوع اندازه گیری می شود). در جستجوی دستیابی به این هدف، بازاریابان ممکن است بیانیه های مطبوعاتی ایجاد کنند، مقالاتی را منتشر کنند و از رسانه های اجتماعی برای برجسته کردن تلاش های تحقیق و توسعه شرکت استفاده کنند.
از طرف دیگر، یک شرکت تجهیزات دوومیدانی ممکن است آرزو کند که برند آنها نشان دهنده “پیروزی” باشد. آنها ممکن است از رسانه های اجتماعی مانند توییتر یا فیس بوک برای اعلام جوایزی که برنده شده اند یا برای دنبال کردن دستاوردهای ورزشکارانی که محصولات آنها را به کار میگیرند، استفاده کنند. طرفدارانی که این ورزشکاران را دنبال می کنند، موفقیت های ورزشکاران را با نام برندی که آنها نمایندگی می کنند شناسایی می کنند. (به بازاریابی ورزشی نیز مراجعه کنید)

بیشتر بخوانید:تعریف دقیق استراتژی بازاریابی اینترنتی چیست؟

 

موانع بالقوه توسعه برند

اگر یک کمپین برند موفق به دستیابی به نتایج نشد، عوامل زیر را در نظر بگیرید که می‌توانند به توجه خاصی نیاز داشته باشند:

  • کیفیت محصول/خدمت
  • رقابت
  • زمان بندی بد
  • موقعیت مکانی ضعیف
  • عدم تقاضا
  • رزونانس ضعیف با ارزش های بازار هدف

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی B2P چیست؟

 

چه کسانی در استراتژی بازاریابی برند باید استخدام شوند؟

فرآیند استراتژی بازاریابی برند باید در چندین مرحله از چرخه زندگی محصول اجرا شود، بنابراین موقعیت های گوناگونی از حوزه بازاریابی را می توان برای اجرای این استراتژی بازاریابی به کار گرفت. همچنین برای موفقیت در یک کمپین بازاریابی باید تمام ارکان فعال در ان حوزه به خوبی در کنار هم کار کنند. در ادامه چند سمت اصلی در اجرای استراتژی بازاریابی برند آورده شده است.

مدیر بازاریابی

مدیران بازاریابی ممکن است کمپین های برند را هدایت کنند، و همچنین بر تمام ابتکارات بازاریابی دیگر در یک برند خاص نظارت کنند. این افراد باید اطمینان حاصل کنند که همه کمپین های بازاریابی از کمپین برند پشتیبانی می کنند و با آن سازگار هستند. نظارت بر عملیات روزانه کارکنان بازاریابی و تیم های مختلف آن، مانند طراحی لوگو؛ تعامل با بخش‌های فروش، روابط عمومی و توسعه محصول، اغلب بر توسعه یک محصول، خدمات یا کمپین روابط عمومی جدید برای رفع نیازهای یک برند خاص نظارت می‌کند. آگاه کردن شرکت در مورد اینکه مشتریانش چه کسانی هستند و چگونه به برند پاسخ می دهند از وظایف مدیران بازاریابی می باشد.

تحلیلگر تحقیقات بازار

تحلیلگران تحقیقات بازار داده‌هایی را در مورد یک بخش بازار جمع‌آوری می‌کنند تا راهنمایی کنند که یک شرکت چگونه محصولات و/یا خدمات خود را به مشتریان ارائه می‌کند. از روش‌های مختلفی (از جمله مصاحبه، پرسشنامه و گروه‌های متمرکز) برای جمع‌آوری داده‌ها در مورد ترجیحات و ارزش‌های مشتریان استفاده می کنند – به‌ویژه ارزش‌هایی که توسط برند تبلیغ می‌شوند. در مورد نشانه‌شناسی (استفاده از نمادها) بازار هدف تحقیق می کنند- تصاویر برای آنها چه معنایی دارند و احتمالاً چگونه به ارائه برندهای مختلف پاسخ می‌دهند – و پاسخ‌های پیش‌بینی‌شده بازار را به مشتریان منتقل می کنند. پاسخ مشتریان به کمپین های بازاریابی فعال و برند شرکت را ارزیابی می کنند.

مدیر حسابداری روابط عمومی

مدیران حساب روابط عمومی، تصاویر عمومی مطلوبی را برای مشتریان خود در مکان‌های مختلف تبلیغ می‌کنند و باعث شهرت (و برندسازی) شرکت می‌شوند. بیانیه های مطبوعاتی می نویسند، به سؤالات رسانه ها رسیدگی می کنند و پوشش رسانه ها را زیر نظر می گیرند. از برند در برابر تداعی های منفی در رسانه ها محافظت می کنند. کانال های اطلاعاتی مشتریان را شناسایی و بر روی حضور بیشتر برند شرکت در آن مناطق تمرکز می کنند. تبلیغات را ارزیابی می کنند تا تأیید کنند که با تصویر/برند عمومی مورد نظر مطابقت دارد. توسعه برندسازی شرکت از طریق رسانه های اجتماعی را انجام می دهند.

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی برند برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *