استراتژی بازاریابی ابری

استراتژی بازاریابی ابری چیست؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی ابری بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی ابری را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی ابری خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی ابری بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.

مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی ابری

نمی توان این موضوع که چقدر اینترنت دنیا را تغییر داده است را دست کم گرفت. روش‌هایی که ما یاد می‌گیریم، بازی می‌کنیم، تعامل می‌کنیم و خرید می‌کنیم، همگی توسط محیط‌های آنلاین به شدت تغییر کرده‌اند. یکی از دلایلی که اینترنت به همان سرعتی که داشته گسترش یافته است، توسعه باورنکردنی تجارت الکترونیک است. فرصت های جدید گسترده ای برای خرید و فروش تقریباً یک شبه ظاهر شد. مردم اکنون همه چیز از جوراب گرفته تا کامیون را از طریق اینترنت خرید می کنند. به منظور بهره برداری از این بازار در حال انفجار، کسب و کارها تلاش های خود را بیشتر به صورت آنلاین تغییر داده اند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی تجارت الکترونیک چیست؟

 

استراتژی بازاریابی ابری چیست؟

اصطلاح بازاریابی ابری تمام تلاش های بازاریابی آنلاین یک شرکت را در بر می گیرد. پورتال های آنلاین راه های جدیدی را برای ارائه محصولات، تعامل با مشتریان و ارسال پیام های برند به شرکت ها ارائه می دهند. به طور سنتی، تبلیغات به چاپ، تلویزیون و رادیو محدود می شد و به فروشگاه های فیزیکی مرتبط می شد. (به بازاریابی سنتی رجوع کنید) اینترنت راه‌های تجاری عظیمی را باز کرده است که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا با مشتریان خود از فروشگاه‌های آنلاین گرفته تا فیدهای توییتر ارتباط صمیمانه‌تری داشته باشند.

به یک خرده فروش آنلاین بزرگ مانند آمازون دات کام (Amazon.com) فکر کنید که ده ها هزار محصول مختلف را می فروشد اما هیچ فروشگاه فیزیکی ندارد. مشتریان اعلان‌های مربوط به فروش را از طریق ایمیل خود به جای صندوق پستی دریافت می‌کنند. خریداران می توانند اطلاعات بیشتری در مقایسه با ارائه یک گروه کامل از کارکنان فروش در مورد یک محصول به دست آورند . آمازون همه این خدمات را با کسری از هزینه عملیاتی که اکثر خرده فروشان با آن روبرو هستند ارائه می دهد. کل مدل کسب و کار مبتنی بر بازاریابی ابری استفاده از ابزارهای اینترنت برای ارتباط با مشتریان است.

یکی دیگر از مؤلفه‌های بازاریابی ابری، برنامه‌های کاربردی آنلاین هستند که به بخش‌های بازاریابی کمک می‌کنند تا کارآمدتر عمل کنند. اکنون می توان با سرعت بیشتر، کارآمدتر و با هزینه های کمتر اجرا کرد و در عین حال به همه اهداف یکسان دست یافت. به عنوان مثال، تحقیقات بازار به دست آمده از پروفایل های مشتری می تواند برای حمایت از اهداف بازاریابی گسترده تر مورد استفاده قرار گیرد. جمع آوری تحقیقات بازار قبلاً یک فرآیند خسته کننده و کار فشرده ای بود. اکنون می توان آن را تقریباً آنی و با کسری از هزینه انجام داد.

ارتباط بین بازاریابان نیز بهبود یافته است. ابزارهای آنلاین دسترسی، اشتراک گذاری و توزیع اطلاعات را برای همکاران آسان می کند. با استفاده از برنامه های کاربردی جدید، وظایف بازاریابی را می توان برای صرفه جویی در هزینه های بزرگ برون سپاری کرد. به عنوان مثال، به جای استخدام یک طراح گرافیک داخلی، بازاریابان می توانند یک فریلنسر کم هزینه را به صورت آنلاین پیدا کنند. اینترنت هم مکانی برای بازاریابی و هم ابزاری برای انجام بازاریابی است.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی جمعی چیست؟

 

برنامه های کاربردی ابری برای بازاریابی

دو نوع مختلف از برنامه های آنلاین وجود دارد که برای اهداف بازاریابی استفاده می شود: رسانه و ابزار. رسانه به شما امکان می دهد پیامی را به مردم ارائه دهید. ابزارها وظایف رایج بازاریابی را انجام می دهند و آنها را سریعتر و آسان تر می کنند. در اینجا چند نمونه از هر دو وجود دارد:

رسانه ها:

ابزار:

  • تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل
  • تماس مداوم
  • نیروی فروش
  • گزارش های اجتماعی گوگل

 

انواع راه های استراتژی بازاریابی ابری

 

چه کسانی از استراتژی بازاریابی ابری استفاده می کنند؟

برای هر کسب و کاری، صرف نظر از صنعت، ارتباط آنلاین با مشتریان خود ضروری است. اکثر مشاغل حداقل یک وب سایت دارند و داشتن صفحات رسانه های اجتماعی نیز برای آنها استاندارد شده است. هاست آنلاین ارزان و ابزارهای ساده طراحی وب این امکان را برای کوچکترین کسب و کارها فراهم می کند تا حضور آنلاین خود را توسعه دهند. (به طراح وب نیز مراجعه کنید) عملکرد بسیاری از بخش‌های بازاریابی سنتی تغییر کرده است تا تاکید زیادی بر بازاریابی ابری داشته باشد. کمپین های تبلیغاتی در رسانه های قدیمی مانند چاپ و تلویزیون اکنون با کمپین های آنلاین ادغام شده اند. شرکت های معروفی مانند گوگل بخش زیادی از سود خود را از تلاش های بازاریابی ابری به دست می آورند. گوگل فضای تبلیغاتی و ابزارهای تحلیلی را به شرکت هایی می فروشد که می خواهند از محبوب ترین موتور جستجوی جهان استفاده کنند. آنها با حمایت از تلاش‌های بازاریابی ابری دیگران درآمد کسب می‌کنند.

بازاریابی ابری تنها زمانی رایج تر می شود که ما شروع به استفاده از اینترنت در زمینه های بیشتری از زندگی خود می کنیم. چه یک خرده‌فروش بزرگ باشد و چه یک فروشگاه مکانیکی کوچک، همه کسب‌وکارها اگر بخواهند با مشتریان خود مرتبط باشند، باید حضور آنلاین خود را گسترش دهند و برای مخاطبانشان جذاب باشند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی تبدیلی چیست؟

 

مزایای بازاریابی ابری

  • کاهش هزینه مواد بازاریابی – شرکت ها دیگر مجبور نیستند هزینه های چاپ را بپردازند یا زمان تبلیغات گران را بخرند (بازه‌های زمانی که طی آن آگهی یک شرکت از تلویزیون یا رادیو پخش می‌شود. این شکاف های زمانی معمولاً از شرکت های رسانه ای خریداری می شوند و می توانند بسیار گران باشند.).
  • کاهش هزینه های توزیع مواد بازاریابی – بازاریابان آنلاین مجبور نیستند برای ارسال کاتالوگ یا خبرنامه از طریق پست هزینه ای بپردازند. فرمت های دیجیتال راه های سریع و ارزانی را برای برقراری ارتباط با مشتریان ارائه می دهند.
  • مواد بازاریابی کمتر هدر می رود – تبلیغات فقط در صورت نیاز تولید می شود. پست‌ها و تابلوهای بلااستفاده رها نمی شوند تا انباشته و هدر بروند. هنگامی که یک کمپین بازاریابی خاص به پایان می رسد، به سادگی از شبکه پاک می شود.
  • افزایش سفارشی‌سازی – وب انواع رسانه‌های تعاملی جدید را برای تبلیغ‌کنندگان باز کرده است تا بازاریابی را در آن قرار دهند. این انعطاف‌پذیری امکان تبلیغات متمرکز، مرتبط و مؤثرتر را فراهم می‌کند.
  • افزایش کارایی – بازاریابی ابری زمان بین برنامه ریزی و اجرای کمپین تبلیغاتی را تا حد زیادی کاهش می دهد.

 

نحوه اجرای استراتژی بازاریابی ابری چگونه است؟

یکی از سخت‌ترین جنبه‌های بازاریابی ابری، هماهنگ کردن تلاش‌های بازاریابی در چندین پلتفرم است. در گذشته برای ایجاد یک تگ لاین و ساخت یک آگهی تلویزیونی کافی بود. اکنون تبلیغ‌کنندگان باید یک پیام بازاریابی منسجم ارائه دهند که در فیس‌بوک، توییتر و یوتیوب ترجمه شود. داشتن یک برنامه بازاریابی جامع بهترین راه برای حفظ انواع رسانه های بازاریابی برای رسیدن به یک هدف مشترک است.

اولین قدم تعیین اهداف پروژه خواهد بود. یک شرکت ممکن است بخواهد برای یک محصول جدید هویت برند ایجاد کند، با جمعیتی جدید ارتباط برقرار کند یا پس از یک رسوایی عمومی به مشتریان اطمینان دهد. هدف باید به وضوح تعریف شود تا اطمینان حاصل شود که پروژه به طور تصادفی انجام نمی شود. در مرحله بعد، یک تیم خلاق کپی تبلیغاتی توسعه می دهد، گرافیک خلق می کند و عناصر چند رسانه ای انعطاف پذیر تولید می کند. هنگامی که زیبایی شناسی کمپین مشخص شد، توسعه دهندگان وب و سایر کارشناسان فناوری راه هایی برای انتقال محتوا به صورت آنلاین پیدا خواهند کرد. کلید هر کمپین بازاریابی ابری موفق این است که خوب به نظر برسد و خوب کار کند. لینک‌های خراب، وب‌سایت‌های بی‌حاصل و برنامه‌های گیج‌کننده راه‌های ساده‌ای برای ناامید کردن بی‌رویه مشتریان هستند. هنگامی که یک کمپین آنلاین شد، نیاز به نگهداری مداوم دارد. این بدان معنی است که کمپین های بازاریابی ابری هرگز ثابت نیستند. برخلاف تبلیغات تلویزیونی که می‌تواند ماه‌ها بدون تغییر اجرا شود، تلاش‌های بازاریابی ابری نیازمند نگهداری روزانه است. اعضای اختصاصی بخش بازاریابی باید مسئول تعدیل تابلوهای بحث، ارسال توییت، به روز رسانی صفحات فیس بوک و به روز نگه داشتن وب سایت شرکت باشند.

در طول کمپین، ارزیابی اینکه آیا یک پیام بازاریابی کار می کند یا خیر و در صورت لزوم آن را تغییر دهید، مهم خواهد بود. هر طرح بازاریابی باید پایه های موفقیت را ایجاد کند و سیستمی برای ارزیابی موفقیت یا شکست یک پروژه ایجاد کند. یکی از نقاط قوت بازاریابی ابری این است که انعطاف پذیر و سریع است. اگر یک کمپین تبلیغاتی نیاز به تغییر داشته باشد، می توان آن را بدون هزینه و زمان زیادی انجام داد.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی قطره ای چیست؟

 

چه کسانی در استراتژی بازاریابی ابری باید استخدام شوند؟

فرآیند استراتژی بازاریابی ابری باید در چندین مرحله از چرخه زندگی محصول اجرا شود، بنابراین موقعیت های گوناگونی از حوزه بازاریابی را می توان برای اجرای این استراتژی بازاریابی به کار گرفت. همچنین برای موفقیت در یک کمپین بازاریابی باید تمام ارکان فعال در ان حوزه به خوبی در کنار هم کار کنند. در ادامه چند سمت اصلی در اجرای استراتژی بازاریابی ابری آورده شده است.

متخصص سئو

SEO مخفف بهینه سازی موتور جستجو است. این یک استراتژی برای نشان دادن صفحات وب، تصاویر، آهنگ ها و غیره است تا در لیست نتایج جستجو از سایت هایی مانند گوگل یا بینگ بالاتر نشان داده شوند. متخصصان سئو افرادی حرفه ای هستند که برای به دست آوردن نتایج جستجوی بهتر آموزش دیده اند. تقریباً هر شرکتی که یک وب سایت داشته باشد، زمان، پول و انرژی را در سئو سرمایه گذاری می کند.

توسعه دهنده وب

توسعه دهندگان وب جنبه فنی حضور آنلاین یک شرکت را حفظ می کنند. آنها مواد بازاریابی ایجاد نمی کنند. آنها ابزارهایی را برای ارائه آن مطالب بازاریابی ایجاد می کنند. وظایف آنها بسته به نوع شرکتی که در آن کار می کنند متفاوت خواهد بود. آنها ممکن است طرح یک وب سایت را ایجاد کنند، یک بازی آنلاین را برنامه ریزی کنند یا یک پایگاه داده بسازند. به هر ابزار وب که یک شرکت نیاز داشته باشد، توسعه دهنده وب ایجاد خواهد کرد.

کارشناس بازاریابی

فناوران بازاریابی در تقاطع بازاریابی و فناوری کار می کنند. به طور سنتی، بازاریابی یک زمینه نسبتاً کم فناوری بود و بخش های بازاریابی و فناوری اطلاعات کاملاً از هم جدا نگه داشته می شدند. اما از آنجایی که تجارت به صورت آنلاین حرکت کرده است، برای دپارتمان های بازاریابی وجود متخصصان فناوری در کارکنان خود بسیار مهم شده است. وظایف یک تکنسین بازاریابی بسته به پروژه متفاوت است، اما آنها مسئول ایجاد یک پیام بازاریابی و سپس استفاده از تمام ابزارهای تکنولوژیکی در اختیار خود برای ارائه آن پیام خواهند بود.

 

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی ابری برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *