استراتژی بازاریابی آفلاین

استراتژی بازاریابی آفلاین چیست؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی آفلاین بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی آفلاین را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی آفلاین خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی آفلاین بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.

 

مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی آفلاین

در حالی که تأثیر اینترنت بر بازاریابی غیرقابل انکار است، ولی ممکن است این مسئله اغراق آمیز نیز باشد. بر اساس آمار جهانی اینترنت، ۷۸ درصد از جمعیت ایالات متحده آنلاین هستند و ۷۳ درصد حداقل یک بار در ماه به فیس بوک دسترسی دارند. این هنوز نزدیک به ۷۰ میلیون آمریکایی را باقی می گذارد که از طریق تلاش های بازاریابی آنلاین نمی توان به آنها دسترسی پیدا کرد. و در حالی که ۹۲ درصد از آمریکایی ها از توییتر آگاه هستند، تنها ۸ درصد در واقع از آن استفاده می کنند. این دنیایی از فرصت‌ها را برای تبلیغ‌کنندگان ایجاد می‌کند تا از طریق کانال‌های رسانه‌ای آفلاین به آنها دسترسی پیدا کنند.

حتی اگر به نظر می رسید که ورود اینترنت پایانی برای رسانه های چاپی و سایر رسانه های “سنتی قدیمی” باشد، کمپین های بازاریابی با استفاده از کانال های آفلاین هنوز یک جنبه اساسی از آمیخته های بازاریابی بسیاری از شرکت ها هستند. در واقع، طبق مطالعه اخیری که گوگل با مشارکت آی پی سس مدی سیتی (Ipsos MediCT) انجام داده است، رسانه‌های آفلاین سنتی مانند تلویزیون، رادیو و چاپ همچنان نقش اصلی را در جستجوهای آنلاین برای محصولات و خدمات دارند.

 

استراتژی بازاریابی آفلاین چیست؟

با توجه به افزایش شدید محبوبیت اینترنت، بازاریابان امروزی از دیگر کانال‌های رسانه‌ای که به شبکه جهانی وب متصل نیستند به عنوان «آفلاین» یاد می‌کنند. استراتژی های بازاریابی آفلاین از کانال های رسانه آفلاین برای ایجاد آگاهی از محصولات و خدمات شرکت استفاده می کنند. این کمپین ها می توانند شامل تبلیغات رادیویی و چاپی – از جمله بیلبوردها، علامت ها و بروشورها – بازاریابی تلفنی و تبلیغات تلویزیونی باشند.
از آنجایی که امروزه تقریباً یک پیش نیاز برای هر کسب و کاری است که وب سایت خود را داشته باشد، استراتژی های بازاریابی آفلاین اکنون اغلب به تلاش های آنلاین شرکت گره خورده است. برای مثال، شرکت‌هایی مانند فورد تبلیغات چاپی ایجاد کرده‌اند که شامل اطلاعات پراکنده در مورد وسایل نقلیه جدید با آدرس‌های اینترنتی غالب و ارجاع به فیس‌بوک یا آیفون است.

 

بازاریابی آفلاین “کاملا بی نقص”

معمولی ترین رسانه در یک کمپین بازاریابی آفلاین، بیلبورد است. حتی با وجود خلاقانه ترین استراتژی بازاریابی، یک بیلبورد تقریباً همیشه فقط یک نسخه بزرگتر از یک آگهی چاپی است. اما در یکی از خلاقانه‌ترین ابتکارات آفلاین،هینکن (Heineken) یکی از آن ها را به یک کنسرت غافلگیرکننده تبدیل کرد که با رسانه‌های اجتماعی مرتبط بود.

کمپین “کاملا بی نقص” شرکت آبجو با یک بیلبورد ساده در منهتن آغاز شد که به فضای اجرا برای گروه تلویزیون در رادیو تبدیل شد ,  گروه از بیلبورد به عنوان سکویی برای اجرای موسیقی خود یا اجرای نمایشی برای مخاطبان استفاده کردند. این بیلبورد در شهرهای دیگر در سراسر ایالات متحده نمایش داده خواهد شد که در آن اجراهای مشابهی را میزبانی خواهد کرد. برای اطلاع از جزئیات مکان قرار گرفتن بیلبورد و عملکرد بعدی آن، کاربران باید هشتگ #occasionallyperfect را در توییتر دنبال کنند.

بیشتر بخوانید:تعریف دقیق استراتژی بازاریابی یک به یک چیست؟

 

چه کسانی از استراتژی بازاریابی آفلاین استفاده می کنند؟

شرکت‌های بزرگ و کوچک از کانال‌های رسانه آفلاین برای ایجاد سر و صدا در مورد محصولات یا خدمات استفاده می‌کنند. این استراتژی‌ها را می‌توان توسط شرکت‌هایی با هر اندازه‌ای، از ویترین فروشگاه‌های مام و پاپ در جوامع کوچک گرفته تا برخی از بزرگترین و مشهورترین برندهای جهان، اعمال کرد. شرکت هایی که استراتژی های بازاریابی آفلاین را توسعه می دهند با تعدادی از پروفایل ها مطابقت دارند، از جمله:

  • کسب‌وکارهای «مام و پاپ» – عملیات‌های کوچک‌تری که می‌خواهند نام یا جای پایی در یک جامعه محلی ایجاد کنند. کسب‌وکارهایی مانند رستوران‌های خانوادگی، سالن‌ها و بوتیک‌های محلی، یا استودیوهای عکاسی مستقل می‌توانند از تبلیغات در روزنامه‌های اجتماعی یا پست‌های مستقیم کوچک و هدفمند استفاده کنند تا خود را در منطقه محدودی که خدمات ارائه می‌دهند مستقر کنند.
  • کسب‌وکارهای منطقه‌ای و متوسط – شرکت‌هایی با پایگاه‌های مشتری بزرگ که نیاز به دستیابی به مشتریان در یک منطقه شهری یا منطقه جغرافیایی دارند. شرکت‌های ساختمانی، فروشندگان خودرو و فروشگاه‌های زنجیره‌ای مواد غذایی از جمله مشاغلی هستند که می‌توانند از طریق تبلیغات سنتی با مشتریان آشنا شوند. بیلبوردها، تبلیغات تلویزیونی منطقه‌ای و اسپات‌های رادیویی می‌توانند در مورد یک شرکت صحبت کنند و اعتبار آن را افزایش دهند.
  • شرکت های بزرگ ملی/بین المللی – شرکت های بزرگ با نام ها و ویژگی های برند قابل تشخیص. تارگت (Target)، اپل بیز(Applebee’s)، کهلز (Kohl’s)، بادوایزر(Budweiser)، دیکز اسپرتینگ گودز(Dick’s Sporting Goods) و گو ددی(GoDaddy) – اینها تنها تعدادی از شرکت‌های بزرگی هستند که در کمپین‌های بازاریابی ملی که شامل کانال‌های رسانه‌ای آفلاین است، حضور منظم دارند. هر یک از کمپین‌های این شرکت دارای مکان‌یابی با فرکانس بالا و تمرکز بر آگاهی از برند است.

بیشتر بخوانید: تعریف دقیق استراتژی بازاریابی علمی چیست؟

 

نحوه اجرای استراتژی بازاریابی آفلاین چگونه است؟

استراتژی‌های بازاریابی آفلاین معمولاً گران‌تر از استراتژی‌های آنلاین هستند و کسب‌وکارها را ملزم می‌کنند تا قبل از اجرای کمپین‌ها، برنامه‌های جامعی را توسعه دهند. به طور معمول، یک شرکت ابتدا باید دقیقاً تصمیم بگیرد که به چه کسی می‌خواهد دسترسی پیدا کند – جمعیت هدف برای سرویس‌های جدید یا موجود – و سپس تعیین کند که از چه کانال‌های رسانه‌ای می‌توان برای دسترسی به آنها استفاده کرد.

داده‌های تحقیقات بازار را می‌توان خریداری کرد تا شرکت‌ها را در مورد عادت‌های مصرف رسانه‌ای مخاطبان هدف خود سریع‌تر کند. اگر مشتریان بالقوه تمایل به خواندن مجلات خاصی دارند، بازاریابان می توانند به صورت استراتژیک تبلیغاتی را در آن نشریات قرار دهند. این تبلیغات معمولاً پیام‌های ثابتی در مورد شرکت و همچنین تصاویر برند ارائه می‌دهند – از همان شعارها و لوگوها برای ایجاد آشنایی با مشتریان بالقوه استفاده می‌شود.

اخیراً استراتژی‌های بازاریابی آفلاین و آنلاین بیشتر در همکاری با یکدیگر استفاده می‌شوند. بسیاری از شرکت ها با وب سایت های خود به عنوان پورتال مرکزی تلاش های بازاریابی خود برخورد می کنند. اکثر مصرف کنندگانی که می خواهند در مورد محصولات یا خدمات یک شرکت بیشتر بدانند، برای اطلاعات و جزئیات تماس به وب سایت مراجعه می کنند. موضوع اصلی بین مشارکت بازاریابی آنلاین و آفلاین، شناخته شدن بیشتر وب سایت شرکت است.

به عنوان مثال، اگر یک فروشگاه ملی الکترونیک میزبان فروش به مناسبت یک سالگرد مهم باشد، هدف شرکت جلب توجه مشتریان برای ورود به فروشگاه و استفاده از فروش جشن است. اگر فروشگاه فقط به نمایش این اطلاعات در وب سایت خود و هیچ روش دیگری برای عمومی کردن رویداد محدود شود، شرکت تعداد فروش های بالقوه را محدود می کند.

در عوض، فروشگاه ممکن است فروش سالگرد را در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های آفلاین که حاوی اطلاعاتی درباره وب‌سایت فروشگاه هستند، تبلیغ کند. این تبلیغات آفلاین می‌توانند نشانی‌های وب، صفحات فرود یا کدهای QR را ردیابی کنند. با استفاده از این گزینه‌ها، فروشگاه می‌تواند تجزیه و تحلیل کند که مخاطبانش از کجا آمده‌اند، چه کسانی هستند و چه تعداد به فراخوان اقدام برای رویداد سالگرد پاسخ داده‌اند.

 

استراتژی بازاریابی آفلاین

 

استراتژی های بازاریابی آفلاین

در پشت کمپین های تبلیغاتی و مواد تبلیغاتی خلاقانه، هدف اصلی هر استراتژی بازاریابی آفلاین افزایش ترافیک آنلاین، فروش کلی و سود است. استراتژی های مختلفی وجود دارد که شرکت ها می توانند برای دستیابی به این نتایج به کار گیرند، از جمله:

  • ایمیل مستقیم – همانطور که معمولاً از آن نام برده می شود، «اسنایل میل» یکی از رایج ترین رسانه های مورد استفاده در کمپین های بازاریابی آفلاین است. بازاریابان می توانند لیست های پستی را بر اساس داده های جمعیت شناختی خریداری کنند که شامل افرادی می شود که احتمالاً محصولات آنها را خریداری می کنند. به عنوان مثال، یک فروشگاه آنلاین غذای حیوانات خانگی ممکن است لیستی از افرادی که لوازم حیوان خانگی یا دارو را به صورت آنلاین خریداری می کنند، سفارش دهد.
  • قیمت گذاری تخفیف – راه دیگری برای هدایت مستقیم مشتریان به وب سایت شرکت، ارائه کوپن آنلاین است. فروشگاه‌های بزرگ، خواربارفروشی‌ها و شرکت‌های بی‌شماری دیگر اغلب فروش محصولات و خدمات خود را در روزنامه‌های محلی و درج‌های تبلیغاتی تبلیغ می‌کنند. به جای درج کوپن در روزنامه، این تبلیغات می تواند به مشتریان دستور دهد تا کوپن های خود را از وب سایت شرکت چاپ کنند. اگر تخفیف بخواهند تنها با دسترسی آنلاین به کوپن ها می توان آن را دریافت کرد.
  • برنامه‌های وفاداری – برای ایجاد مشتریان تکراری، شرکت‌ها در هر اندازه اغلب به برنامه‌های وفاداری آفلاین متکی هستند. این برنامه‌ها مشتریان را تشویق می‌کنند تا بیشتر از کسب‌وکارها حمایت کنند. به عنوان مثال، یک ساندویچ‌فروشی ممکن است در دهمین بازدید مشتریان، یک ساندویچ رایگان به آنها پاداش دهد. یا یک تیم بیسبال حرفه ای ممکن است یک تور رایگان در استادیوم را به طرفدارانی که بلیت ۱۰ بازی خانگی یا بیشتر خریداری می کنند ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: تعریف دقیق استراتژی بازاریابی مخفیانه یا همان مارکتینگ پنهانی چیست؟

 

چه کسانی در استراتژی بازاریابی آفلاین باید استخدام شوند؟

با وجود رشد انفجاری اینترنت، مشاغل مرتبط با بازاریابی آفلاین برای آینده قابل پیش‌بینی در دسترس خواهند بود. شرکت‌های بازاریابی – یا سایر کسب‌وکارها با تیم‌های بازاریابی و ارتباطات داخلی – به کارکنانی در همه سطوح نیاز دارند که نحوه استفاده از جنبه‌های سودمند رسانه‌های بازاریابی آفلاین را درک کنند.

مدیر بازاریابی

مانند مدیران در سایر صنایع، یک مدیر بازاریابی باید در مهارت های مدیریت عمومی به خوبی آشنا باشد. مسئولیت های آنها شامل مدیریت کارکنان، هماهنگی برنامه های کاری و کنترل گردش کار پروژه های پیش روی تیمشان خواهد بود. انتظار می رود این فرد با استراتژی های بازاریابی آفلاین آشنا باشد و ایده های مفیدی را در جلسات طوفان فکری با همکاران پیشنهاد دهد.

مدیر ارتباطات بازاریابی

مدیران ارتباطات بازاریابی رهبری اجرایی را برای همه بازاریابی و ارتباطات در هر استراتژی بازاریابی آفلاین ارائه می دهند. مسئولیت های کلیدی این موقعیت شامل جمع آوری اعضای تیم، تنظیم چشم انداز پروژه و هدایت تیم بازاریابی به سمت تصمیم گیری های نهایی در مورد تاکتیک های بازاریابی است.

مدیر تحقیقات بازاریابی

مدیر تحقیقات بازاریابی که وظیفه مدیریت بخش تحقیقات بازار را بر عهده دارد، بر سیاست ها، اهداف و ابتکارات بازاریابی سازمان نظارت می کند. مدیر تحقیقات بازاریابی تیمی را رهبری می کند که تغییرات بازار و صنعت را بررسی می کند و در صورت لزوم برنامه بازاریابی را تنظیم می کند. آنها برای تعیین و دستیابی به اهداف بازاریابی آفلاین به تجربه و قضاوت قابل توجهی متکی هستند.

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی آفلاین برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

2 پاسخ
    • سولماز رضایی گفته:

      سلام خیلی خوشحالیم که مقاله برای شما مفید واقع شده است؛ برای مطالعه بیشتر پیرامون موضوعات استراتژی بازاریابی پیشنهاد میکنیم سایر مقالات ما در سایت را نیز مطالعه بفرمایید.
      یکی از مقالات پیشنهادی برای شما استراتژی بازاریابی اینترنتی می باشد. https://sharifstrategy.org/internet-marketing/

      پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *