استراتژی بازاریابی در لفافه

تعریف دقیق استراتژی بازاریابی در لفافه چیست؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی در لفافه بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی در لفافه را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی در لفافه خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی در لفافه بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.

مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی در لفافه

یک برند نوشیدنی در آمریکا برای افزایش فروش خود، دست به اقدامی زد که تا قبل از آن کمتر کسی توانایی و جرأت انجام آن را داشت و توانست خود به عنوان یکی از بهترین نمونه های عینی استراتژی بازاریابی در لفافه نشان دهد. آنها با یکی از کافه داران معروف شهر تفاهم نامه ای را امضا نمودند تا با یک سناریوی جذاب، بسیاری از افراد را بصورت غیر مستقیم و در لفافه، به طرزی کاملا زیرکانه به مصرف یک نوشیدنی خاص دعوت کنند.

جک کوربین صاحب ۴۰ کافه مجلل در آمریکا بود که مخاطبانش بسیاری از جوانان خوش چهره شهر بودند و برخی از آنان جزو افراد تأثیرگذار در رسانه های اجتماعی محسوب می شدند. اکثر قریب به اتفاق آنها، دنبال کنندگان بسیاری را در شبکه های اجتماعی خود داشتند و جزو فعالان فضای مجازی بودند. این برند نوشیدنی در آمریکا، توانست بواسطه جک کوربین یک مهمانی مجلل را از افراد مشهور را ترتیب دهد. در آن زمان که مشتریان نوشیدنی های معروف، طرفدار پر پاقرص حضور مهمانی ها بودند، این برند تصمیم گرفت تا آنها را دعوت کند دورهم جمع شوند و یک شب عالی را در کنار هم سپری کنند.

در طول مهمانی هیچ سخنی از برند مدنظر مطرح نشد؛ حتی هیچ پوستر، بنر یا سوژه تبلیغاتی به چشم نمیخورد که بخواهد بطور مستقیم تبلیغاتی را انجام دهند و اصلا قرار هم نبود کسی تبلیغات این برند را بطور آشکار و مستقیم ترویج کند. جک کوربین قبل از اینکه سخنرانی خود را شروع کند یک شیشه از نوشیدنی را باز کرد و شروع به خوردن آن نمود و گفت چه طعم خوبی! فقط همین… تنها کاری که او کرد این بود که بطری را باز کند و با یک حس دلنشین، نوشیدنی مورد نظر سر بکشد و مهمانان را به نوشیدن آن دعوت کند.

بعد از آن مهمانی، جک بعنوان به یکی از بزرگترین و کارآمدترین مجریان استراتژی بازاریابی در لفافه شهرت گرفت و نام خود را در لیست بازاریابان محصول این برند نوشیدنی قرار داد؛ ولی برای اجرای استراتژی بازاریابی در لفافه این پایان ماجرا نبود، مالکان این برند جذاب با چندین آژانس تبلیغاتی و خبری بطور همزمان قرارداد بستند تا یک پوشش خبری ویژه از مهمانی آن شب را ترتیب دهند و هر کدام از آنها بنحوی درباره آن رویداد بنویسند. بطور مثال تیترها به این گونه بود:

  • بهترین کافه داران چه نوع نوشیدنی هایی را می پسندند
  • بزرگترین کافه دار شهر از فلان نوشیدنی مشهور استفاده میکند
  • ذائقه بزرگترین کافه دار شهر، طعم این نوشیدنی خاص را پسندیده است
  • کافه دار بزرگ شهر نوشیدنی خود را از بین صدها برند مشهور، اینگونه انتخاب کرد

تمایل یک کافه دار نسبت به یک نوشیدنی و ذائقه او میتواند برای بسیاری از مردم، ذائقه مرجع محسوب شود و آنها را به استفاده از آن نوشیدنی سوق دهد؛ زیرا عموم مخاطبان و مصرف کنندگان، او را متخصص این حوزه قلمداد میکنند و نظر او را بعنوان یک نظر تخصصی قبول دارند.

آژانس های خبری  و تبلیغاتی هر کدام ملزم بودند تا خبر، متن و پیام خود را در لفافه به مخاطبان برسانند، آنها باید طوری این مهمانی را پوشش خبری میدادند که گویا همه چیز اتفاقی بوده و همه ارکان مهمانی بطور طبیعی و واقعی دست به دست هم داده اند تا بیانگر حس و ذائقه جک کوربین باشند. آژانس های خبری استفاده شده برای اجرای استراتژی بازاریابی در لفافه به قدری حرفه ای بودند که در هفته اول کاری خود توانستند بسیاری از مصرف کنندگان را  از چگونگی این مهمانی باخبر کنند و آن خبر را به تیتر اول رسانه ها تبدیل نمایند.

همچنین نفراتی که در مهمانی حضور داشتند، اعم از جوانان خوش پوش و افراد تأثیرگذار، هر کدام مبلّغ و مروّج طعم این نوشیدنی بودند. بنحوی ایده آل، همه آنها نیز مهره ای بودند برای ترویج و همه گیری استراتژی بازاریابی در لفافه، که باعث میشد تأثیر گذاری بر روی مخاطبان چند برابر شود. خیلی جالب بود که بعضی از جوانان حاضر نیز به پیروی از جک، بطور اغراق آمیزی از این نوشیدنی تعریف میکردند بدون آنکه از ویژگی های ذاتی آن باخبر باشند. این یکی از دستاوردهای برجسته استراتژی بازاریابی در لفافه بود که باعث میشد تا افراد دیگر نیز در جو ایجاد شده، قرار بگیرند و از طعم و مزه این نوشیدنی به خوبی یاد کنند.

استراتژی بازاریابی در لفافه چیست؟

استراتژی بازاریابی در لفافه همانطور که از اسمش پیداست، پیام آن باید در لفافه به مخاطب منتقل شود، در اصل استراتژی بازاریابی در لفافه اینگونه تعریف میشود: معرفی یک محصول به مصرف کنندگان، بطوریکه به نظر نرسد این معارفه هدف خاص را دنبال میکند و مقاصد تجاری و تبلیغاتی در پست آن نمایان نشود. استراتژی بازاریابی در لفافه در تعریف جامع خود همچون استراتژی بازاریابی مخفیانه است که در آن، عوامل بازاریابی به عنوان افراد عادی معرفی می شوند و محصولاتی را به دیگران نشان می دهند که گویی از فعالیت های بازاریابی پشت پرده آن بی اطلاع هستند. این کار تکنیک های مشابهی را با استراتژی بازاریابی مخفیانه دارد ولی جزئیات آن با استراتژی بازاریابی در لفافه متفاوت است (همچنین متوانید به استراتژی بازاریابی مخفیانه مراجعه کنید)

شرکتها زمانیکه از کمپین استراتژی بازاریابی در لفافه استفاده میکنند، طوری افراد مختلف را را بکار می گمارند که در موقعیتهای قدرت یا احترام هستند و افرادی تأثیر گذار و محترمی در جامعه محسوب میشوند. کسانی که میتوانند بیانگر احساس طیف وسیعی از بازار هدف باشند. به عنوان مثال، انتخاب جک بعنوان فردی که همه نوشیدنی ها را تست کرده است و بسیاری آنها را در کافه های لوکس خود میفروشد، میتواند بعنوان مجری کمپین بازاریابی در لفافه بکار گرفته شود. او این توانایی را دارد که بتواند نظر کارشناسی خود را نسبت به هر نوشیدنی موجود در بازار اعلام کند، علاوه بر این محصولی که او استفاده میکند، میتواند بعنوان محصول یا برند مرجع انتخاب شود. در مثال دیگر میتوان ساعتی که بر دست محمد رضا گلزار بسته میشود را بعنوان یک برند برجسته و لوکس در بازار ساعت فروشی قلمداد کرد. زیرا توانسته است بر دست یکی از مشهور ترین و ثرتمندترین بازیگران بسته شود. کسیکه بین هنرمندان و هنر دوستان مورد احترام است و جزو یکی از لاکچری ترین بازیگران صنعت سینمای ایران محسوب میشود.

اینترنت فرصت های زیاد و جدیدی را برای اجرای استراتژی بازاریابی در لفافه ایجاد کرده است. به طور معمول شرکتها برای ایجاد نظرات مثبت درباره محصول، خبرهای تبلیغاتی خود را در وبلاگها، انجمن های تخصصی، وب سایت های اشتراک ویدیو و در بخش نظرات خرده فروشان آنلاین انعکاس میدهند و خود را بعنوان یک مصرف کننده معرفی کرده و از برند مورد نظر به تعریف و تمجید میپردازند.

شرکت ها امید بدان دارند که اجرای استراتژی بازاریابی در لفافه، همهمه و جو خاصی را برای محصولاتشان ایجاد کند و یه یک همه گیری ایده آل دست پیدا کنند، بطوریکه تبلیغات آن نیز، بطور کامل آشکار نشود. این در حالی است که بسیاری از مردم در طول سالیان متمادی به تکنیکهای تبلیغاتی سنتی مقاومت نشان داده اند و تأثیرپذیری کمتری نسبت به آن دارند، اما از سویی دیگر استقبال ویژه ای نسبت به حرف و توصیه های دوستان خود نسبت به محصولات مورد نظرشان، نشان میدهند. آنها به توصیه مخاطبانی که ویژگی های رفتاری نزدیکی با خودشان دارد، بسیار اعتماد میکنند و انها در تصمیم گیری خرید خود شریک میکنند.

حمایت از مصرف کنندگان

بازرسان حمایت از حقوق مصرف کنندگان، در بسیاری از فعالیت های بازاریابی در لفافه ورود پیدا کرده اند و نقش بسزایی در روند اجرا و پیاده سازی آن ایفا نموده اند. در بیشتر موارد آنها خواستار تصویب قوانینی برای تنظیم یا حتی ممنوعیت کامل فعالیت های پشت پرده آن شده اند. بیشتر فعالیت های بازاریابی در لفافه در اتحادیه اروپا از نظر فنی غیرقانونی تلقی میشوند. بیشتر ایالات آمریکا قوانینی دارند که مجریان استراتژی بازاریابی در لفافه را ملزم به پذیرش قوانینی میکنند تا هر موقع که به آنها ابلاغ شد باید ملزم به رعایت آن باشد و در صورت نیاز فعالیتهای خود را سریعا متوقف کنند. عدم رعایت این قوانین می تواند منجر به اتهاماتی همچون اقدامات فریبکارانه در تجارت و حتی کلاهبرداری در کسب و کار شود.

چه کسانی از استراتژی بازاریایی در لفافه استفاده میکنند؟

دو  مزیت برجسته استراتژی بازاریایی در لفافه باعث میشود تا گرایش به این استراتژی افزایش یابد، اولین عامل هزینه کم اجرای آن است و دوم توانایی بالقوه آن، در ایجاد بستر اجرایی برای بازاریابی دهان به دهان است. این امر باعث می شود تا استراتژی بازاریابی در لفافه برای شرکت های کوچک با بودجه تبلیغاتی محدود، ایده آل باشد و به همان خوبی بتواند همهمه در بازار ایجاد کند و بطور فزاینده ای همه گیر شود. از طرفی شرکت های بزرگ برای ترویج محصولاتشان سعی میکنند با تمسک به ابزارهای سنتی، برای خود همهمه ایجاد کنند و جوی خاص در بازار راه بیاندازند.

به عنوان مثال اگر یک فروشگاه محلی دوچرخه بخواهد یک استراتژی بازاریابی ویروسی اجرا کند و آن را با استفاده از تکنیک دهان به دهان، همه گیر کند و  آوازه خود را در شهر و محل خود بر سر زبانها بیاندازد، میتواند یک سری اقدامات جذاب را با بهره گیری از استراتژی بازاریابی در لفافه انجام دهد. این فروشگاه می تواند چند طرفدار دوچرخه را برای بازدید از وب سایت های مربوط به فروش و نظرخواهی محصولات مرتبط با دوچرخه استخدام نماید و به آنها دستور دهد تا درباره رویدادهای دوچرخه سواری حرف بزنند و از برندهای خاصی تعریف کنند (برند هایی که در آن فروشگاه دوچرخه موجود است). از قضا، این فروشگاه، در همان هفته یک تخفیف ویژه (در مدت محدود) نیز برای خرید آن محصولات در نظر گرفته است. فروشگاه به روشی کاملا آگاهانه و ارگانیک علاقه مندان را به خرید دوچرخه هایش ترغیب میکند و از استراتژی بازاریابی در لفافه بجای استفاده ابزارهای سنتی بهره میگیرد. استراتژی بازاریابی در لفافه این فرصت را در اختیار شرکتها قرار میدهد تا بودجه خود را بصورت هدفمند برای مشتریان هدف صرف کند. این درصورتی است که بسیاری از فروشندگان دوچرخه از تبلیغات اغراق آمیز در فروشگاه هایشان بهره میگیرند و سعی دارند مدام خود را در تبلیغات تلویزیونی جای دهند که هزینه های زیادی برایشان به دنبال دارد. آنها به احتمال زیاد برای مخاطبانی تبلیغ میکنند که شاید همه آنها مشتریان واقعی و مرتبط با محصول ارائه شده نباشند و همین عامل باعث میشود تا کارایی فعالیت های انجام شده کاهش یابد.

استراتژی بازاریابی در لفافه لزوما مختص شرکتهای کوچک با بودجه محدود نیست بلکه شرکتهای بزرگی که دارای منابع تبلیغاتی بیشتری هستند هم می توانند یک کمپین بازاریابی در لفافه را بصورت چند لایه و با پیچیدگی های بیشتری را اجرا کنند. یک شرکت بزرگ کفش ممکن است چند بازیکن بسکتبالیست حرفه ای را برای پوشیدن یک جفت کفش ورزشی جدید به استخدام درآورد تا آخرین طراحی این برند را به نمایش عموم گذارند. آنها باید برای چند هفته کفش های خود را در معرض دید همگان قرار دهند و در هفته های بعد شرکت تبلیغات گسترده خود را اجرا کند. این امر باعث می شود که تقاضای بالقوه برای این سری از محصولات جدید کفش بسکتبال افزایش یابد و اثرگذاری تبلیغات شرکت چند برابر افزایش پیدا کند. همچنین ارتباط پنهان با افراد مشهور در حوزه بسکتبال و گرفتن نظر مثبت از آنها باعث میشود تا در لایه عمیق تر، مشتری به خرید محصول گرایش پیدا نماید. (برای مطالعه بیشتر به بازاریابی افراد مشهور مراجعه کنید)

نحوه اجرای کمپین بازاریابی در لفافه چگونه است؟

شرکتهایی که از استراتژی بازاریابی در لفافه آن استفاده می کنند، اگر محصولات و مشتریان خود را به خوبی بشناسند، میتوانند بسیار موفق عمل کنند. اینکه افراد مناسب در لحظه مناسب و در جای مناسب و در ملا عام، در مورد یک محصول خاص صحبت کنند، تضمینی برای دستیابی به اهداف استراتژی بازاریابی در لفافه محسوب نمیشود. یک شرکت باید بداند که چه پیامی را میخواهد در لفافه به مخاطب برساند و چگونه میتواند با نقل این پیام، تأثیرات مثبتی بر ذهن مخاطبانش بگذارد.

بطور مثال فروشگاه دوچرخه که در قسمت قبل ذکر شد را در نظر بگیرید. صاحبان فروشگاه می توانند با تحقیق پیرامون فرهنگ محلی و بومی دوچرخه سواری در شهرشان، فعالیتهای مربوط به استراتژی بازاریابی در لفافه خود را آغاز کنند. این کار می تواند بسیاری از فعالیت های کوچک و بزرگ را شامل شود، از مطالعه اینکه چه نوع افرادی بیشتر دوچرخه سواری می کنند و چه کسانی گرایش بیشتری به دوچرخه سواری دارند تا انجام نظرسنجی های عمومی از مردم، برای اینکه سبک زندگی آنها را مشخص کنند و نحوه استفاده آنها از دوچرخه را تشخیص دهند. همچنین آنها باید رفتار و عادات مربوط به خرید آنها را در محصولات مشابه پیدا کنند تا بتواند در همه کانال های مرتبط، ردپایی از برند خود ایجاد کنند. همه این عوامل میتواند منجر به تدوین صحیح استراتژی بازاریابی در لفافه شود و بهترین مسیر را به آنها نشان دهند.

با بدست آوردن داده های تحقیقات بازار، یک شرکت می تواند برای بخش عمومی و گسترده ای از بازار، پیام خود را ارائه دهد و شانس موفقیت استراتژی بازاریابی در لفافه خود را بالا ببرد. هرچه تحقیقات کامل تر، دقیق تر و جامع تر باشد، پیام در لفافه میتواند تأثیر گذاری و اثربخشی بهتری داشته باشد. با تکمیل تحقیقات، شرکت می تواند بفهمد که چه چیزی برای جمعیت هدفش ارزش ایجاد میکند و اصولا ارزش در نظر مخاطبان چطور تعریف میشود و سهم شرکت در ایجاد این ارزش چیست؛ همچنین درک درست از ارزش ها میتواند به تعیین هرچه بهتر خط مشی استراتژی بازاریابی در لفافه کمک کند تا مدیر کمپین بتواند پیام مورد نظر را در همه رسانه ها بصورت یکپارچه ارائه نماید.

کمپین هایی که با رویکرد استراتژی بازاریابی در لفافه اجرا میشوند، در زمره پروژه های کوتاه مدت قرار میگیرند. در این روش هرچه فعالیت های بازاریابی، در مدت زمان طولانی تری انجام شود، احتمال کشف زوایای پنهان آن نیز بیشتر می شود و امکان از دست رفتن جذابیت آن افزایش می یابد. با پایان یافتن کمپین، شرکت باید به هرگونه تغییر در فروش، حجم تماس های ورودی یا تغییرات احتمالی در ترافیک وب سایت را به خوبی مورد بررسی قرار دهد تا مشخص کند که آیا اقدامات کارآمدی لازم را داشته اند یا خیر.

مثال های واقعی برای استراتژی بازاریابی در لفافه

در اواسط سال ۲۰۰۰، یک شرکت کوچک آمریکایی تولید کننده تنباکو به نام فریدم توباکو (Freedom Tobacco) می خواست برند خود را به نام لگال Legal به بازار عرضه کند. در آن زمان محدودیت های تبلیغاتی زیادی بر سر تبلیغ دخانیات وجود داشت. پاسخ به اینکه در ایالات متحده آمریکا، چگونه و در چه مکانهایی می توان سیگار را تبلیغ کرد، یک چالش اساسی محسوب میشد. درآن زمان تبلیغات تلویزیونی توتون و تنباکو وجود نداشت و تبلیغات کمی نیز در مجلات قرار میگرفت، بعضی دیگر نیز با قرار دادن محصول سیگار در متن فیلم (با رده سنی مجاز)، بطور غیر مستقیم تبلیغ میکردند. فریدم توباکو نیز آنقدر بودجه نداشت که قادر باشد تا به با بودجه های تبلیغاتی شرکت های بزرگ دخانیات رقابت کند.

در آخر فریدم توباکو تصمیم گرفت تا از استراتژی بازاریابی در لفافه استفاده کند. این شرکت بازیگرانی را بکار گرفت تا در کافه ها حضور پیدا کنند و یک پاکت سیگار با برند لگال را جلوی خود قرار دهند و اگر قانون کافه اجازه میدهد چند نخ سیگار بکشند. شرکت قصد داشت تا مردم را تهیج کند تا با بازیگر محبوبشان عکس بگیرند و خبرگزاری های دیگر را بکار گرفت تا مقالاتی را با این موضوع بنویسند که “بازیگران هالیوود چه سیگاری میکشند”. متأسفانه بعد از این کمپین بازاریابی در لفافه، ۳۸ ایالت از آمریکا، نوعی ممنوعیت استعمال دخانیات را در داخل کشور را وضع کردند که کشیدن سیگار در محیط های عمومی سر بسته را ممنوع میکرد. البته این کار نشان دهنده موفقیت شرکت در امر بازاریابی بود، در واقع این کمپین به قدری خوب برگزار شد که میزان درخواست ها و سفارش های جدید را برای این محصول به طرز چشمگیری افزایش داد.

استارباکس و سریال بازی تاج و تخت

استارباکس و سریال بازی تاج و تخت

سریال بازی تاج و تخت (Game of Thrones)  را میتوانی یکی از موفق ترین سریال ها در کل دوران سینما قلمداد کرد که توانسته است طرفداران بسیار زیادی را با خود همراه سازد. در یکی از سکانس های این سریال گاف بسیار بزرگ و عجیبی توسط تولید کنندگان این سریال رخ داد که مربوط به نمایان شدن لیوانی از شرکت استار باکس بود که با تاریخی بودن این سریال در تناقض آشکار قرار گرفت. در نگاه اول همه منتقدان، این سریال را به سخره گرفتند و تصور کردند که یک اشتباه هنری در هنگام فیلمبرداری رخ داده است، ولی این یک اشتباه نبود.

خیلی از افراد شاید تا قبل از این اشتباه ، شاید اسم شرکت استارباکس (Starbucks) را هم نشینده بودند ولی با این کار زیرکانه آنها توانستند نام خود را بر سر زبانها قرار دهند و بدون اینکه حتی یک بیلبورد یا یک تبلیغ آشکار انجام دهند، نشان دادند که بهترین بازیگران در فیلم های بزرگ از محصولات قهوه آماده استارباکس استفاده میکنند. ای برند با این کار بیش از پیش میان اکثر مردم جهان شناخته شد.

در فرآیند اجرای این استراتژی بازاریابی در لفافه از روش های گوناگونی دیگری استفاده شد مانند استراتژی بازریابی ویروسی که موازی با اقدامات بازاریابی در لفافه انجام گرفت. تیم بازاریابی استارباکس موضوع را طوری جلوه دادند که گویا اشتباه بزرگی توسط فیلم برداران این سریال انجام شده است. تبدیل این موقعیت به یک گاف بزرگ هنری باعث شد تا میزان اشتراک گذاری در رسانه ها افزایش یابد و به یک خبر داغ تبدیل شود؛ این خبر پس گذشت یک بازه زمانی کوتاه مانند یک ویروس در همه جا منتشر شد و واکنش های زیادی را باخود بهمراه داشت. همه این عوامل باعث شد تا میزان آگاهی بخشی برند استارباکس افزایش یابد و شهرت آن در اقصا نقاط جهان رشد چشمگیری را تجربه نماید. (برای مطالعه بیشتر به استراتژی بازریابی ویروسی مراجعه کنید)

تأثیر ابزاهای آنلاین بر استراتژی بازاریابی در لفافه

بازاریاب هایی که از استراتژی بازاریابی لفافه در بستر وب و در رسانه های اجتماعی آنلاین استفاده میکنند، به راحتی میتوانند یک جریان سازی فزآینده را انجام دهند. آنها به راحتی میتوانند با به اشتراک گذاری مطالب مرتبط و بازنشر نظرات دیگران، سهم زیادی در رشد و ارتقای نتایج حاصل شده، داشته باشند. آنها توانایی این را دارند تا هشتگ های مرتبط با یک موضوع خاص را ایجاد کنند و مطالب تأثیرگذاری را در وبلاگ های رایگان انتشار دهند.

امروزه بلاگرها نقشی سازنده در تصمیم گیری های خرید ایفا میکنند، آنها میتوانند نظرات به اصطلاح منصفانه خود را در صفحات مختلف نشر دهند و نظرات بی طرفانه خود را به یک برند خاص معطوف سازند! اگر یک وبلاگ نویس بتواند در لفافه پیام خود را به مخاطبانش بدهد و آن را در صفحه توییتر، اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین یا سرویس های اشتراک گذاری ویدیو نشر دهد، میتوان انتظار آن را داشت که موجبات یک جنجال اینترنتی گسترده  فراهم شود و این به معنای یک افزایش فروش باور نکردنی است. با گسترش فعالیت بلاگر ها در رسانه های اجتماعی، آنها ابزار خوبی برای جلب نظر مخاطبان دارند و تأثیرگذاری آنها نیز بسیار بالاست. در ادامه میزان مشتری های جدیدی که شرکتها از طریق رسانه های آنلاین جذب میکنند، مورد بررسی قرار گرفته است:

۴۲ درصد از شرکتها مشتریان جدید خود را از توییتر جذب کرده اند

۵۷ درصد از شرکتها مشتریان جدید خود را از وبلاگ ها جذب کرده اند

۶۷ درصد از شرکتها مشتریان جدید خود را از فیسبوک جذب کرده اند

چه کسانی باید در اجرای استراتژی بازاریابی در لفافه بکار گرفته شوند؟

اجرا و پیاده سازی استراتژی بازاریابی در لفافه جزو روشهای پیچیده و غیر معمول تلقی میشود، زیرا نیاز به بکارگیری عناوین شغلی معمول در روشهای بازاریابی مدرن، همچون، طراحان وبسایت، کپی رایتر، استراتژیست محتوا و کارشناسان فروش متبحر را ندارد، بلکه در این روش از نفراتی در حوزه های مختلف استفاده میشود که پیشینه کاری آنها در فعالیتهای جدا از بازاریابی خلاصه می شود.

کارشناس تحقیقات بازار

در مراحل اولیه اجرا و پیاده سازی استراتژی بازاریابی در لفافه، یک شرکت باید شروع به جمع آوری اطلاعات در مورد رفتار مصرف کننده نماید. این امر برای شروع بسیار حیاتی است، زیرا خط مشی سناریوی اصلی را تعیین میکند. یک کارشناس تحقیقات بازار مسئول تفسیر داده های موجود از بازار است و منابع مختلفی مانند مطالعات موردی و اخبار صنعت را باید بطور مداوم دنبال کند. محققان بازار همچنین اطلاعات جدیدی را از طریق نظرسنجی و مصاحبه با افراد مختلف جمع آوری می کنند و در مورد اهداف جمعیتی یک محصول نظر میدهند. این نقش نیاز به توانایی کار با رایانه و نرم افزارهای تحلیلی دارد، همچنین مهارت های ارتباطی عالی و ارتباط با اقشار مختلف نیز یک امتیاز عالی محسوب میشود. کسی که در این سمت مشغول به کار میشود باید به جزئیات توجه ویژه ای داشته باشد تا بتواند بدرستی رو مسائل اظهار نظر نماید.

یک کارشناس تحقیقات بازار باید دارای مدرک کارشناسی در رشته بازاریابی، کسب و کار، روانشناسی، جامعه شناسی یا ارتباطات داشته باشد تا دانش علمی در این خصوص بهره مند شود. کارشناس تحقیقات بازاری که دارای سابقه کار در حوزه تحلیل داده باشد میتواند عملکرد مطلوبی در این سمت داشته باشد وهمچنین کار با نرم افزار های روز کیفیت کار او را دو چندان میکند.

بازیگر یا هنرور

بسیاری از کمپین هایی که به منظور اجرای استراتژی بازاریابی در لفافه ایجاد می شوند، از بازیگران و هنروران برای تعامل با مردم استفاده میکنند تا بواسطه آنها بتوانند یک اقدام جذاب را در بطن جامعه به نمایش بگذارند. هرچند ممکن است این کار، در حرفه بازاریابی، روشی عجیب برای نزدیک شدن به مخاطب باشد ولی کسانی که از این روش استفاده کرده اند قدرت آن را بخوبی درک کرده اند. بازیگران مهارتهای زیادی در جذب مخاطب دارند، آنها از تکنیک هایی استفاده میکنند که امکان دارد بطور ذاتی در انها ایجاد شده باشد و همین توانایی میتواند در عمل به برند سازی و جذب مخاطب بسیار کمک کند. آنها میتوانند با جذابیت های خود ساخته ای که دارند، تأثیر عمیقی بر روی ببینده بگذارند. بازیگرانِ کمپین های تبلیغاتی که در استراتژی بازاریابی در لفافه نقش بازی میکنند، باید بتوانند به راحتی با افراد غریبه ارتباط برقرار کنند و همچنین بتوانند درباره یک محصول خاص، به روشی طبیعی و قانع کننده اظهار نظر کنند. این مهارت های قدرتمند و چندجانبه در زمینه ارتباطات و توسعه برند نقشی بسیار حیاتی دارند و در اجرای درست بسیاری از تکنیک های بازاریابی تأثیر گذار هستند.

هیچ پیش شرط رسمی برای این حرفه در بازیگری وجود ندارد و بیش تر به قدرت تأثیرگذاری افراد در طول اجرای کمپین بستگی دارد. اینکه ظاهر او با برند مورد نظر سنخیت داشته باشد و رفتار او مناسب با شخصیت برند باشد، یک امر ضروری محسوب شده و همچنین شانس موفقیت شانس موفقیت استراتژی بازاریابی را افزایش خواهد داد.

مدیر بازاریابی

همانطور که گفته شد، کمپین های بازاریابی در لفافه باید در یک بازه کوتاه مدت طرح ریزی میشوند و باید به سرعت اجرا شوند، در عین حال، اجرای استراتژی بازاریابی در لفافه به برنامه ریزی دقیقی احتیاج دارند تا رشته امور از هم گسسته نشود و همه کارها با همگون و هم راستا باشند. یک مدیر بازاریابی مسئول هماهنگی کلیه امور مربوط به بازاریابی است و نظارت بر فعالیت های بازاریابی از جمله وظایف اساسی او بشمار می آید. این فرآیند، کلیه مسائل مربوط به نظارت بر بودجه تا تسهیل ارتباط در تیم بازاریابی را شامل میشود. مدیران باید کارشناسان باتجربه ای باشند که بتوانند همه جنبه های کمپین را درک کنند و نظر کارشناسی خود را در هر لحظه از آن اعمال کنند.او باید بداند که متناسب با داده های تحقیقات بازار چه کارهایی باید انجام شود و چه تصمیمی مبتنی بر تحلیل داده ها باید اتخاذ گردد. همچنین مدیران بازاریابی باید تصمیم بگیرند که ترکیب نفرات درگیر در کمپین استراتژی بازاریابی در لفافه باید به چه شکل باشد و نفرات کلیدی باید چه ویژگی داشته باشند. یک مدیر بازاریابی باید به بسیاری از جزئیات و ریزه کاری ها در طول اجرای کمپین های بازاریابی در لفافه توجه داشته باشد؛ زیرا کمی غفلت در اجرا میتواند اهداف پشت پرده را نمایان سازد و به برند آسیب جدی وارد نماید.

مدیر بازاریابی رهبر تیم است، بنابراین باید چند سال در موقعیت های غیر مدیریتی تجربه داشته باشد تا بتواند بطور کامل بر سطوح مختلف کاری نظارت و کنترل داشته باشد. فرض بر این است که یک مدیر بازاریابی دارای مدرک کارشناسی در رشته بازاریابی، کسب و کار، بازرگانی است و از مقالات معتبر علمی جهت بهبود کیفیت کاری خود، بهره میگیرد. مدیر بازاریابی باید علاوه بر تجربه و مهارت، از دانش تخصصی در کار خود بهره گیرد تا بتواند کارایی خود را افزایش دهد. علاوه بر این باید اظهار داشت که خلاقیت نیز جزئی جدایی ناشدنی در اجرای استراتژی های بازاریابی است که دانش و تجربه بالا نیز نمیتواند جایگزین آن شود.

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی در لفافه برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

Examples of Undercover Marketing

undercover marketing is the strategy

How to be Stealth with Undercover Marketing

Undercover Marketing – The method which lies beneath

UNDERCOVER MARKETING: CONVERSATION OR COMMERCE? 

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *