چند ترفند برای استراتژی های بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ
استراتژی های بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ
امروزه یکی از روشهای نوین و کارامد در حوزه مارکتینگ استراتژی، استفاده از استراتژی های بازاریابی ایمیلی (Email Marketing Strategy) است که دو مزیت بزرگ ایمیل مارکتینگ قیمت و راحتی است. ایمیل مارکتینگ روشی ارزان قیمت برای تبلیغ شرکت و محصولات و یا خدمات آن در مقایسه با بسیاری از انواع دیگر بازاریابی است. همچنین راه اندازی و پیگیری کمپین بازاریابی ایمیلی بسیار ساده است، که موجب می شود نوع بسیار قابل دسترس بازاریابی برای کسب و کارها کوچک باشد. در ایران استراتژی های بازاریابی ایمیلی به درستی انجام نمیشود و نیاز است که هنگام اجرای کمپین های ایمیلی
درهنگام استفاده از استراتژی های بازاریابی ایمیلی ( ایمیل مارکتینگ) باید به این نکات توجه ویژه ای داشت:
- به کاربرانی که خودشان ایمیلشان را در اختیار شما قرار داده اند ایمیل ارسال نمود
- در ایمیل ارسالی، امکانی وجود داشته باشد که در صورت عدم تمایل کاربر بتواند از لیست شما خارج شود
- عنوان و متن ایمیل باید کوتاه و مختصر باشد
- لینکی از وب سایت خود را در متن ایمیل قرار دهید تا در صورت تمایل کاربر امکان مراجعه به سایت وجود داشته باشد
- بصورت دوره ای نسبت به ارسال ایمیل اقدام کنید
- از ارسال ایمیل های زیاد بصورت پشت سر هم خود داری کنید تا باعث آزار کاربر نشوید
- از بهترین تصاویر محصولات خود در متن ایمیل ارسالی استفاده نمائید
- به هیچ عنوان از آدرس ایمیل های خریداری شده استفاده نکنید
- نباید اسپم ایجاد کنید
استراتژی های بازاریابی ایمیلی برای ارسال خبرنامه
خبرنامه ها می توانند به فهرست ایمیلی ارسال گردند که از افرادی تشکیل شده است که به عنوان مثال اطلاعات لازم بر روی وب سایت شما را فراهم نموده اند، و برای این مشتریان بالقوه خبرهای به روز درباره شرکت، رویدادهای پیشرو و یا پیشنهادهای ویژه فراهم می سازد؛ و البته، به آن ها یادآوری می کند کسب و کار شما وجود دارد و اینکه احتمالا زمان بازدیدی دیگر است. میتوان با اطمینان گفت که اینباکس اکثر مشتریان پر از پیامهای تبلیغاتی با موضوعات وسوسه کننده و ایمیلهای مختلف است. روزانه بیش از ۱۱۴ میلیارد ایمیل میان افراد مختلف رد و بدل میشود و به همین دلیل، بازاریابی ایمیلی یکی از کانالهای برتر ارتباطی برای یک کسب و کار به شمار میشود.
اما سؤالی که مطرح میشود این است که یک سیگنال چگونه باید خودش را از نویزها جدا بسازد؟ در ادامه به بررسی ۷ استراتژی مختلف از استراتژی های بازاریابی ایمیلی خواهیم پرداخت که به واسطه آنها میتوانید خودتان را از سر و صداهای دیگران جدا کنید و مطمئن شوید که بر روی ایمیلتان کلیک خواهند کرد، با ما همراه باشید:
بهترین ساعات ارسال ایمیل را پیدا کنید
با وجود اینکه بسیاری از ایمیلها در ساعات اداری نوشته میشوند، بهترین زمان ارسال آنها در بازه ۹ الی ۱۷ نیست. یکی دیگر از استراتژیهای بازاریابی ایمیلی این است که ایمیلتان را شب ارسال کنید.
نمودار بالا نشان میدهد که بیشترین میزان باز شدن ایمیل از ساعت ۲۰ الی نیمه شب رخ میدهد. این بازه نه تنها بیشترین تعداد باز شدن را داراست، بلکه از لحاظ تعداد کلیک و فروش هم نسبت به سایر بازهها برتری دارد. نمودار بالا نشان میدهد که کمترین استفاده از ایمیل هم در این ساعات اتفاق میافتد که این عامل میتواند باعث شود استراتژی های بازاریابی ایمیلی شبانه شما بهتر از سایر رقیبان نتیجه بدهد.
زمان بازاریابی ایمیلی دیگران هم میتواند تأثیرگذار باشد. اگر ایمیل خود را در ساعاتی ارسال کنید که بازاریابهای کمتری از آن ساعات استفاده میکنند، احتمال بیشتری وجود دارد که ایمیل شما مورد توجه واقع شود، اما با این حال زمان اجرای استراتژی های بازاریابی ایمیلی مناسب به نیازهای مشتریانتان بستگی خواهد داشت. با آزمون و تکرار میتوانید بفهمید که چه چیزی باعث میشود مشتریان شما ایمیل را باز کنند و در چه ساعاتی این کار را انجام میدهند.
تا جایی که ممکن است ایمیل ها را شخصی سازی کنید
دیگر نیازی نیست که در ایمیلهایتان از ]نام گیرنده[ عزیز استفاده کنید. سلام و احوال پرسیهای شخصی سازی شده در ایمیل آنطور که به نظر میرسد مؤثر نیستند. در واقع، براساس پژوهشهای صورت گرفته توسط مدرسه کسب و کار Temple’s Fox، این نوع شخصی سازی میتواند مضر باشد و تأثیر منفی هم بگذارد.
یکی از عناصر مهم در استراتژی های بازاریابی ایمیلی رابطه میان شما و افراد است. آیا فرد گیرنده به شما اعتماد دارد؟ آیا او شما را میشناسد؟ زمانی که عمل شخصی سازی زودتر از موعد اتفاق میافتد، باعث میشود که مشتری حس ناخوشایندی به آن ایمیل داشته باشد. در زندگی واقعی با گذر زمان میتوان به صمیمیت و نزدیکی دست یافت و به نظر میرسد که این امر در رابطه با ایمیل هم صادق باشد.
این صمیمیت تقلبی باعث میشود که بسیاری از مشترکهایتان از خواندن آن ایمیل خودداری کنند، اما این به این معنا نیست که تمام حالتهای شخصی سازی تأثیر منفی دارند و نباید از آنها استفاده کرد. به طور دقیق تر، نوع خاصی از شخصی سازی وجود دارد که میتواند بسیار مؤثر واقع شود: ارسال ایمیلهایی که به شخصیت و سلیقه فرد توجه ویژه ای دارند. پژوهشها نشان داده است که اگر عمل شخصی سازی در استراتژی های بازاریابی ایمیلی به گونه ای باشد که مشتریان با توجه به خریدهای قبلی خود به محصولات جدید معرفی شوند، ۹۸درصد آنها واکنشی مثبت خواهند داشت و احتمال زیادی وجود دارد که آن محصول را خریداری کنند.
نکته ای که باید به آن توجه شود این است که اگر میخواهید در استراتژی های بازاریابی ایمیلی از عنصر شخصی سازی استفاده کنید، مطمئن شوید که به شکلی درست و معنادار این کار را انجام میدهید. قرار دادن نام گیرنده در ابتدای ایمیل دانش چندانی نمیخواهد، اما ارسال ایمیلی که با توجه به تاریخچه خرید و نیازهای مشتری باشد نشان دهنده این است که به مشتریان خود اهمیت میدهید.
ایمیل های ریسپانسیو طراحی کنید
اگر استراتژی های بازاریابی ایمیلی شما به طور ماهانه به ۱۰۰ میلیون تومان فروش منجر میشود، حاضرید که ۴۷ میلیون تومان آن را به دلیل اینکه ایمیلتان به درستی روی موبایل نمایش داده نمیشود، از دست بدهید؟
ایمیلهایتان را طوری طراحی کنید که بر روی هر پلتفرمیبه خوبی نمایش داده شود. برای طراحی مناسب موبایل به این چند نکته توجه کنید:
ایمیلهایتان را در قالب یک ستون تنظیم کنید.
سایز فونت متن را افزایش دهید تا به خوبی قابل خواندن باشد.
از قواعد طراحی iOS پیروی کنید.
دکمه و یا لینک هدف را در موقعیتی قرار دهید که دیده شود و بتوان بر روی آن ضربه زد.
اصول ارگونومیک را در نظر بگیرید. بسیاری از کاربران با انگشت شست شان با موبایل کار میکنند. پس بهتر است که دکمهها و لینکها را در مرکز صفحه قرار دهید.
تعداد کلمات را اندازه نگهدارید
زمانی که بحث عنوان ایمیل مطرح میشود، تنها کافی است که از یک چیز دوری کنید: عنوانی با ۶۰ الی ۷۰ کاراکتر. بازاریابها این بازه را نقطه مرگ عنوان مینامند. در پژوهش انجام شده توسط Adestra، بیش از ۹۰۰ میلیون ایمیل بررسی شدند که ایمیلهایی با عنوانی به طول ۶۰ الی ۷۰ کاراکتر هیچگونه افزایش در عدد بازدید یا کلیک مشاهده نکردند.
اما ایمیلهایی که عنوانی با طول بیش از ۷۰ کاراکتر داشتند نشان دادند که میتواند افراد بیشتری را وادار به کلیک کردن و مشاهده محتوای خود کنند و ایمیلهایی که عنوانی با کمتر از ۴۹ کاراکتر داشتند هم توانستند آمار خوبی کسب کنند. در واقع، براساس پژوهش Adestra، ۵۸درصد ایمیلهایی که عنوانشان کمتر از ۱۰ کاراکتر بود توسط گیرندگان باز شدند. به عنوان مثال اوباما توانست با عناوینی مانند Hey و Wow افراد زیادی را به باز کردن ایمیل ارسالی اش ترغیب کند.
پس سؤالی که مطرح میشود این است: آیا میخواهید تعداد کلیکهایی که بر روی ایمیلتان میشود (پاسخ) را افزایش دهید یا تعداد باز شدن (آگاهی) آنها؟ برای افزایش کلیکها به سراغ عناوین بلند و برای افزایش باز شدن به سراغ عناوین کوتاه بروید. در هر صورت، یکی از استراتژی های بازاریابی ایمیلی این است که با کاهش یا افزایش کاراکترهای عنوان ایمیل از محدوده ۶۰ الی ۷۰ کاراکتر خارج شوید.
ایمل هایتان با پست های شبکه های اجتماعی سازگار باشد
با توجه به پژوهشی که توسط SocialTwist در یک بازه ۱۸ ماهه و بر روی ۱۱۹ کمپین تبلیغاتی انجام شد، بازاریابی ایمیلی توانست به شکل قابل توجهی مشتریان بیشتری از فیسبوک و توییتر به دست بیاورد.
در کمپینهایی که مورد بررسی قرار گرفتند، ۳۰۰ هزار مشتری جدید حاصل شد که ۵۱درصد آنها از طریق ایمیل، ۲۷درصد از طریق توییتر و ۲۲درصد هم از طریق فیسبوک به دست آمدند. ایمیل تقریبا دو برابر هر کدام از شبکههای اجتماعی توانست مؤثر واقع شود.
یک روز مشخص برای ارسال ایمیل اختصاص دهید
با وجود اینکه شاید به اندازه بازه ۲۰ تا نیمه شب مؤثر نباشد، اما دو روز آخر هفته هم میتواند به بیشتر دیده شدن ایمیل شما کمک کند.
حجم ایمیلهای ارسالی در آخر هفته کمتر از سایر روزها است که باعث میشود بیشتر به ایمیلها توجه شود. شاید میزان کلیک کردن، باز کردن و نرخ فروش در روزهای آخر تفاوت چندانی با سایر روزها نداشته باشد، اما در بازاریابی ایمیلی هر میزان کوچکی هم تأثیرگذار است.
محتوای خوب و بصرفه بسازید
مصرف کنندگان عاشق یک وعده ناهار رایگان یا یک قالب رایگان هستند. در یک بررسی صورتگرفته بر روی ۶۳۰۰ مشترک ایمیل، انواع مختلف محتوا مورد آزمایش قرار گرفت تا مواردی که بیشتر از بقیه باعث باز شدن و کلیک شدن بر روی ایمیل میشوند مشخص شوند. نتیجه بررسی نشان داد که الگوها و ابزارها بیشتر از سایر محتواها توانستند خوانندهها را جذب کنند.
بسیاری از مشتریان به دنبال این هستند که چیزی به دست بیاورند. نتایج پژوهشها نشان میدهد که قالبها و ابزارها بیشتر از کتابهای الکترونیکی، گفتوگوهای تخصصی، بازیهای فکری و حتی آلبومهای تصویری مخاطب دارند. شما میتوانید این مورد را در لیست مشترکان خودتان نیز امتحان کنید، اما نتیجه این پژوهش میتواند نقطه شروع خوبی باشد.
مطلب خوبی بود