استراتژی بازاریابی همهمه ای

استراتژی بازاریابی همهمه ای چیست؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی همهمه ای بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی همهمه ای را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی همهمه ای خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی همهمه ای بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.

 

مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی همهمه ای

همه ما در مقطعی نقش بازاریابی را ایفا کرده ایم. وقتی جنجالی در مورد یک رستوران جدید برای دوستی تعریف می کنیم، (شاید ناخواسته) رستوران را تبلیغ می کنیم و مشتریان بیشتری را به آن جذب می کنیم. اگر با هیجان در مورد فیلمی که به تازگی دیده ایم صحبت کنیم، دیگران را نیز تشویق می کنیم که آن را ببینند. موسسات غذاخوری، فیلمسازان و همه انواع کسب و کارها وقتی افراد عادی و مثبت در مورد یک محصول یا خدمات صحبت می کنند سود می برند. تبلیغات شفاهی بین دو نفر تأثیر معتبرتری نسبت به تبلیغات چاپی یا تبلیغات تلویزیونی دارد. اگر شخصی که به او اعتماد داریم به ما پیشنهاد کند که چیز جدیدی را بررسی کنیم، احتمالاً آن را امتحان می کنیم. (به بازاریابی دهان به دهان نیز مراجعه کنید)

این بازاریابی «همهمه ای» برای انتشار اخبار در مورد یک محصول یا خدمات جدید بسیار مؤثر است. دیوانگی تبلیغات سالانه سوپر بول (Super Bowl) را در نظر بگیرید، جایی که تقریباً همه در مورد تبلیغات احمقانه یا مبتکرانه ای که بین نمایشنامه ها دیده اند صحبت می کنند. در حالت ایده‌آل، در ذهن بازاریابان، ناظران سوپر بول درباره شرکت‌هایی که پشت آن تبلیغات هستند نیز صحبت خواهند کرد.

استراتژی بازاریابی همهمه ای چیست؟

متخصصان بازاریابی که بر بازاریابی همهمه ای تمرکز می کنند هر کاری که می توانند برای تشویق چنین صحبت هایی انجام می دهند. کار آنها باعث ایجاد مکالمات بین گروه های کوچک دوستان و همچنین بحث های در مقیاس بزرگتر از طریق پلتفرم های رسانه های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر می شود. آنها با پاسخ دادن به مصرف کنندگان از طریق این ابزار، مکالمات را ادامه می دهند و با سازماندهی رویدادهایی برای جلب توجه، مکالمه را آغاز می کنند. برای مثال، هنگام معرفی یک بار گرانولا جدید با عسل، یک تیم بازاریابی ممکن است کیسه‌هایی از نمونه‌ها را به محوطه کالج بیاورد و به دانشجویانی که لباس‌های خرسی پوشیده‌اند، آنها را تحویل دهند. این شیرین کاری باعث ایجاد همهمه می شود و – اگر میان وعده واقعاً خوشمزه باشد – به دانش آموزان انگیزه می دهد که به دیگران پیشنهاد کنند آن را امتحان کنند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی مرکز تماس چیست؟

بازاریابی همهمه ای چیست

چه کسانی از استراتژی بازاریابی همهمه ای استفاده می کنند؟

هم شرکت‌های بزرگ و هم شرکت‌های کوچک به متخصصان بازاریابی نیاز دارند که مزایای بازاریابی همهمه ای را درک کنند و بدانند چگونه از آن استفاده کنند. آنها ممکن است از تیم بازاریابی داخلی خود انتظار داشته باشند که این مهارت را داشته باشند یا یک آژانس خارجی را برای ارائه چنین خدماتی استخدام کنند. در سال‌های اخیر، آژانس‌های کوچکی ایجاد شده‌اند که در بازاریابی همهمه ای تخصص دارند.

کسب وکارهایی که خدمات این آژانس ها و بازاریابان همهمه ای آنها را استخدام می کنند شامل شرکت هایی هستند که:

  • ماشین ها
  • فناوری
  • محصولات مصرفی
  • فیلم ها
  • نوشیدنی ها
  • مد و فشن
  • لوازم آرایشی
  • وسایل کودک می فروشند.

 

استراتژی بازاریابی همهمه ای برای چه نوع مشتریانی موثر است؟

مؤثرترین کمپین‌های بازاریابی همهمه ای در ابتدا افرادی را هدف قرار می دهند که تأثیرگذار (اینفلوئنسر) یا پذیرندگان اولیه محصولات در نظر گرفته می‌شوند. همه ما این نوع افراد را می شناسیم. آنها تمایل دارند بر گروه همسالان خود غالب شوند و مشتاق به اشتراک گذاری دانش خود هستند. آنها ممکن است وبلاگ خود را داشته باشند که به طور گسترده خوانده می شود و یک حساب توییتر با هزاران دنبال کننده داشته باشد. اینها افرادی هستند که نظراتشان به دلیل شخصیت و نفوذشان مورد توجه قرار می گیرد. اگر بازاریابان کار خود را به درستی انجام داده باشند و این پذیرندگان اولیه تجربه خود را از یک محصول جدید به اشتراک بگذارند، در حالت ایده آل، با شنیدن افراد بیشتری در مورد آن، همهمه در مورد آن افزایش می یابد.

بیشتر بخوانید:استراتژی اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

 

نحوه اجرای استراتژی بازاریابی همهمه ای چگونه است؟

مفهوم بازاریابی همهمه ای سالهاست که وجود داشته است. به عنوان مثال، سیرک‌ها زمانی از رژه‌های خیابانی صبحگاهی استفاده می‌کردند تا مخاطبان بالقوه را در مورد اینکه فیل‌ها و دلقک‌هایشان در طول اجراهای شبانه‌شان چه می‌کنند، اذیت کنند. رفت و آمد حیوانات منجر به گفتگو در میان ساکنان شهر شد و به زودی سیرک فروخته شد. قبل از تلویزیون و اینترنت، مجریان سیرک در توانایی خود برای بازاریابی نمایش های خود به چند پوستر محدود بودند. مؤثرترین راه برای آن‌ها برای ترغیب مردم به خرید بلیط، پخش این خبر از طریق یک شیرین کاری، مانند رژه بود.
در دهه گذشته، بازاریابی همهمه ای به یک سرویس تخصصی برای متخصصان بازاریابی تبدیل شده است. کسانی که در این مفهوم مهارت دارند دائماً می پرسند: چگونه می توانیم مشتریان خود را وادار کنیم که در مورد محصولات ما صحبت کنند؟

یک راه رو به افزایش از طریق رسانه های اجتماعی است. این پلتفرم‌ها در سال‌های اخیر زیاد شده‌اند و راه‌های زیادی را برای بازاریابان ایجاد کرده‌اند تا این هجوم را ایجاد کنند و این بازاریابی همهمه ای را ادامه دهند. شرکت‌ها از رسانه‌های اجتماعی تأسیس‌شده، مانند صفحات کسب وکاری فیس‌بوک، استفاده می‌کنند تا مستقیماً با مصرف‌کنندگان صحبت کنند و در مورد یک محصول با یکدیگر بحث کنند.

برخی از شرکت ها نیز شبکه های اجتماعی خود را ایجاد می کنند. برای مثال، کلروکس، کلروکس لانج (The Clorox Lounge) را توسعه داد، یک وب سایت تعاملی با مسابقات و انجمن هایی برای مشتریان تا در مورد تجربیات حمام خود صحبت کنند. این سایت مشتریان را تشویق می کند که از طریق نظرسنجی ها و ایمیل ها به این سایت مراجعه کنند. این روشی را برای کلروکس ایجاد می‌کند تا با پایگاه مصرف‌کننده‌اش ارتباط برقرار کند، به گونه‌ای که در غیر این صورت نبود، و به دلیل موضوع غیرمعمولش همهمه ای ایجاد می‌کند.

بخش های بازاریابی نیز ممکن است از وبلاگ نویسان خارجی برای کمک به تلاش های خود استفاده کنند. با علم به اینکه یک واقعیت جالب می تواند به سرعت در شبکه های رسانه های اجتماعی منتشر شود، بازاریابان نمونه هایی از محصولات را قبل از توزیع گسترده برای وبلاگ نویسان ارسال می کنند. آنها انتظار دارند در ازای آن نام محصول ذکر شود. به عنوان مثال، یک وبلاگ نویس با نفوذ، محصول جدید را در یک پست وبلاگی که توسط دنبال کنندگانش خوانده می شود، بحث می کند. آن فالوورها به نوبه خود ممکن است پست را برای دوستان خود فوروارد کرده و محصول را در سایت های رسانه اجتماعی مورد استفاده خود برجسته کنند.

خارج از حوزه وبلاگ، شرکت های خودروسازی از مفهوم مشابهی استفاده کرده اند. آنها یک مدل ماشین جدید را برای مدت معینی به گروه سنی خاصی که به دنبال جذب آن هستند، قرض داده اند. در مقابل، آنها از این رانندگان آزمایشی می‌خواهند که در مورد ویژگی‌های خودرو با هر کسی که می‌پرسد صحبت کنند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی فیسبوک چیست؟

چرا از بازاریابی همهمه ای استفاده میکنیم

ایجاد بازاریابی همهمه ای ای در محوطه دانشگاه

بازاریابانی که از طرف سازنده کامپیوتر دل (Dell) کار می‌کردند، می‌دانستند که چگونه در پردیس‌های دانشگاهی در سراسر کشور حضور پیدا کنند، چگونه به دنبال یک جمعیت کلیدی باشند. دانشجویان کالج که به لپ‌تاپ نیاز داشتند، اما شاید مطمئن نبودند کدام برند را انتخاب کنند، از طریق کمپینی که اخیراً توسط آژانس بازاریابی تجربی موزائیک (Mosaic) راه‌اندازی شده بود، به طرق مختلف در معرض پیشنهادات دل قرار گرفتند.

این آژانس از به اصطلاح سفیران برند استفاده کرد تا نه تنها درباره محصولات دل بلکه رویدادهای محلی و محبوب در صفحات فیس بوک و حساب های توییتر بحث کند. این شرکت همچنین مسابقه‌ای به نام سوپرپروم (SuperProm) برگزار کرد که از دانش‌آموزان دعوت می‌کرد تا یک ویدیوی ۶۰ ثانیه‌ای بسازند تا توضیح دهند که چرا مدرسه‌شان باید در جشنی که دل برگزار می‌کند برنده شود. این مسابقه باعث شد که دانش‌آموزان در سایت‌های رسانه‌های اجتماعی دل صحبت کنند و به ویدیوهای مورد علاقه خود رای دادند و باعث افزایش طرفداران و دنبال‌کنندگان دل شد. شاید مهم‌تر از همه، جلوه و مرکز برند دل را در ذهن دانش‌آموزان حفظ کرد.

 

چگونه مردم را وادار به صحبت کنیم

طبق گفته انجمن بازاریابی دهان به دهان، استراتژی‌های بازاریابی که ویژگی‌های زیر را دارند، مشتریان را راضی نگه می‌دارند و بحث درباره محصول یا خدمات را با دوستان و همتایان خود آسان می‌کنند. چنین روش های بازاریابی:

  • ارتباطات را از طریق انجمن های وب سایت و شبکه های اجتماعی تشویق کنید.
  • با اطلاعاتی که به راحتی قابل اشتراک‌گذاری یا ارسال می‌شود و رویدادهای تبلیغاتی که افراد را ترغیب می‌کند تا آنچه را که دیده‌اند یا تجربه کرده‌اند به دیگران بگویند، به مردم چیزی بدهید تا درباره آن صحبت کنند.
  • انجمنی ایجاد کنید و افرادی مانند گروه های کاربری، کلوپ های طرفداران و تابلوهای پیام را به هم متصل کنید.
  • با شناسایی افراد با نفوذ و اطلاع دادن به آنها در مورد برنامه های شرکت و تشویق آنها به اشتراک گذاری چنین داده هایی با جوامع تأثیرگذار کار کنید.
  • تحقیق کنید و به بازخورد مشتریان گوش دهید که می تواند با ردیابی نظرات آنلاین در شبکه های اجتماعی و جمع آوری داده های نظرسنجی انجام شود.
  • با ایجاد وبلاگ ها و حضور در رسانه های اجتماعی و کمک به آنها به طور منظم در گفتگو شرکت کنید.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی کاتالوگ چیست؟

 

چه کسانی در استراتژی بازاریابی همهمه ای باید استخدام شوند؟

فرآیند استراتژی بازاریابی همهمه ای باید در چندین مرحله از چرخه زندگی محصول اجرا شود، بنابراین موقعیت های گوناگونی از حوزه بازاریابی را می توان برای اجرای این استراتژی بازاریابی به کار گرفت. همچنین برای موفقیت در یک کمپین بازاریابی باید تمام ارکان فعال در ان حوزه به خوبی در کنار هم کار کنند. در ادامه چند سمت اصلی در اجرای استراتژی بازاریابی همهمه ای آورده شده است.

مدیران بازاریابی

مدیران بازاریابی برنامه هایی را اجرا می کنند که به محصولات و خدمات شرکت آنها علاقه ایجاد می کند. این روزها، بازاریابی همهمه ای بخشی از آن طرح خواهد بود که ممکن است شامل کمپین های تبلیغاتی، روابط عمومی، تحقیقات بازار و مطالعات قیمت نیز باشد. این مدیران استراتژی های خود را با مدیران اجرایی، مدیران هنری، تیم های فروش، بخش مالی و احتمالاً یک آژانس خارجی هماهنگ می کنند. آنها ممکن است از متخصصان رسانه های اجتماعی برای حفظ حضور آنلاین شرکت خود استفاده کنند. با توجه به اداره آمار کار، انتظار می رود نقش مدیر بازاریابی بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰، ۱۴ درصد رشد کند.

تحلیلگران تحقیقات بازار

تحلیلگران تحقیقات بازار به مدیران بازاریابی یک دید کلی از شرایط بازار در صنعت خود ارائه می دهند. آنها به تیم های بازاریابی کمک می کنند تا بفهمند مردم چه نوع محصولاتی را می خواهند و چقدر مایل به خرج هستند. مهمتر از همه، آنها می توانند به بازاریابان کمک کنند تا رفتار مصرف کننده را درک کنند، نکته ای کلیدی برای هدف قرار دادن یک کمپین بازاریابی همهمه ای. آنها این کار را با انجام نظرسنجی و جمع آوری داده ها در مورد انواع خاصی از مصرف کنندگان (مثلاً بر اساس جغرافیا یا گروه سنی) انجام می دهند. طبق دفتر آمار کار، این موقعیت با تقاضای زیادی روبرو است زیرا انتظار می‌رود بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ رشد ۴۱ درصدی داشته باشد.

نمایش دهندگان و ترویج کنندگان محصول

موقعیت به عنوان یک ترویج کننده محصول راهی عالی برای دیدن اینکه آیا بازاریابی مسیر شغلی مناسبی برای شما است یا خیر. مروجین، مانند افرادی که نمونه های غذا را در سوپرمارکت ها به اشتراک می گذارند، مشتریان را تشویق می کنند تا یک محصول را امتحان کنند و به هر سوالی که ممکن است داشته باشند پاسخ دهند. آنها در مورد این محصولات تحقیق می کنند و درک درستی از نوع مشتریانی دارند که شرکت سعی دارد به آنها بفروشد.
این متخصصان ممکن است نظرسنجی انجام دهند، در نمایشگاه های تجاری شرکت کنند و مسابقات برگزار کنند. برخی نیز ممکن است بر اساس قرارداد استخدام شوند تا در مورد محصولات در وبلاگ های شخصی یا حساب های رسانه های اجتماعی خود بنویسند.

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی همهمه ای برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *