استراتژی هزینه صفر یا استراتژی بدون هزینه چیست؟

استراتژی هزینه صفر یا استراتژی بدون هزینه چیست؟

در این مقاله قصد داریم به مفهوم استراتژی بدون هزینه یا استراتژی هزینه صفر بپردازیم که در حوزه تصمیم گیری بسیار حائز اهمیت است. در ادامه زوایای مختلفی از استراتژی هزینه صفر را در حوزه سرمایه گذاری، کسب و کار و سازمانی بررسی می کنیم و مزایا و معایب آن را در هر جنبه بررسی می کنیم. در آخر نیز پرسش های کلیدی را مطرح می کنیم و مباحث کلیدی را شرح می دهیم.

استراتژی هزینه صفر چیست؟

استراتژی هزینه صفر یک تصمیم تجاری است که متضمن هیچ گونه هزینه مالی یا بار استراتژیک نیست و اجرای آن هیچ هزینه‌ای برای تصمیم گیرندگان ندارد. این استراتژی به بهبود عملیات، موثرتر کردن رویه ها یا کمک به کاهش هزینه های آتی کمک می کند. یک استراتژی هزینه صفر هیچ هزینه ای به یک کسب و کار یا فرد اعمال نمی کند، این در حالی است که عملیات سازمانی را بهبود می بخشد، فرآیندها را کارآمدتر می کند، یا در راستای کاهش هزینه های آتی عمل می کند. به عنوان یک اقدام، استراتژی هزینه صفر ممکن است در تعدادی از حوزه ها برای بهبود عملکرد داراییها اعمال گردد.

نکات کلیدی

  • استراتژی هزینه صفر یک تصمیم تجاری یا تصمیمی در حوزه کسب و کار است که هیچ هزینه اضافی برای اجرا ندارد.
  • استراتژی‌های معاملاتی با هزینه صفر را می‌توان با انواع دارایی‌ها و انواع سرمایه‌گذاری از جمله سهام، کالاها و اختیار معامله استفاده کرد.
  • یک پرتفوی با هزینه صفر ممکن است سرمایه‌گذار را اینطور در نظر بگیرد؛ سرمایه گذار استراتژی‌ای را بکار می بندد تا بر مبنای طولانی شدن سهام، ارزش مورد انتظار آن افزایش یابد و سهام های با بازدهی کوتاه، انتظار می‌رود ارزش آن کاهش یابد. در واقع یک استراتژی بلند مدت و یک استراتژی کوتاه مدت در نظر می گیرد.
  • استراتژی‌های هزینه صفر اغلب انعطاف‌پذیرتر هستند تا فرصت‌های آموزشی را به راحتی برای یک کسب‌وکار یک شرکت بازرگانی به دست می‌آورند.
  • استراتژی‌های بدون هزینه ممکن است هزینه‌های بلندمدت پنهان، صعودی محدود یا محدود کردن تنوع داشته باشند.

بیشتر بخوانید: هزینه کالاهای فروخته شده (COGS) چیست؟

استراتژی های هزینه صفر چگونه کار می کنند؟

بکارگیری استراتژی هزینه صفر به این معنی است که هیچ هزینه اضافی برای بهبود یا افزودن فعالیت های یک کسب و کار یا سایر نهادها وجود ندارد. همانطور که در بالا ذکر شد، یک فرد یا کسب‌وکار می‌تواند هزینه‌های آتی خود را کاهش دهد و همچنین فرآیندهای فعلی خود را با استفاده از استراتژی‌های هزینه صفر ساده و ساده‌سازی کند.

استراتژی‌های معاملاتی با هزینه صفر را می‌توان با انواع دارایی‌ها و انواع سرمایه‌گذاری از جمله سهام، کالاها و گزینه‌ها استفاده کرد. استراتژی های هزینه صفر همچنین ممکن است شامل خرید و فروش همزمان یک دارایی با هزینه های مشابه باشد که یکدیگر را خنثی می کنند.

استراتژی های معاملاتی با هزینه صفر نیز شامل خرید و فروش همزمان دارایی با هزینه های مشابه است که یکدیگر را خنثی می کنند.
در سرمایه‌گذاری، یک سبد با هزینه صفر ممکن است ببیند که سرمایه‌گذار استراتژی‌ای را بر اساس طولانی شدن سهامی که انتظار می‌رود ارزش آن افزایش می‌یابد و سهام کوتاهی که انتظار می‌رود ارزش آن کاهش پیدا کند، ایجاد کند. یک استراتژی بلندمدت/ استراتژی کوتاه مدت.

به عنوان مثال، یک سرمایه‌گذار ممکن است یک دلار از سهام گوگل را قرض کند و سهام یک دلاری گوگل را بفروشد، سپس آن پول را دوباره در اپل سرمایه‌گذاری کند. پس از یک سال، با فرض اینکه معامله طبق انتظار پیش رفته باشد، سرمایه گذار اپل را می فروشد تا سهام گوگل را که قرض گرفته بود، بازخرید و برگرداند. بازده این استراتژی هزینه صفر، بازده اپل منهای بازده گوگل است. یک نکته مهم که باید به آن توجه کرد این است که این سناریو الزامات مربوط به حاشیه سود را نادیده می گیرد.

نمونه هایی از استراتژی هزینه صفر

شرکتی که به دنبال افزایش کارایی خود و در عین حال کاهش هزینه ها است، ممکن است تصمیم به خرید یک سرور شبکه جدید برای جایگزینی چندین سرور قدیمی بگیرد. به دلیل پیشرفت تکنولوژی، سرورهای قدیمی دوباره فروخته می‌شوند و مبلغی که از فروش به دست می‌آید هزینه سرور جدید را می‌پردازد که کارآمدتر است، سریع‌تر کار می‌کند و به دلیل هزینه‌های نگهداری و انرژی کمتر، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

یک کاربرد عملی از استراتژی هزینه صفر در کسب و کار اینطور تعریف می شود که یک فرد ممکن است بهبود چشم انداز فروش یک خانه را با شلوغ کردن همه اتاق ها، بسته بندی وسایل اضافی در جعبه ها و انتقال جعبه ها به گاراژ همراه کند. از آنجایی که نیروی کار رایگان است، هیچ هزینه ای متحمل نمی شود.

مزایا و معایب استراتژی‌های هزینه صفر

مانند هر استراتژی دیگر استراتژی هزینه صفر نیز مزایا و معایبی با خود به همراه دارد. سعی شده تعدادی از مزایا و معایبی که این استراتژی بر روی اختیارات معامله و کسب و کار دارد را بیان کنیم که آنها را به شرح ذیل آورده ایم:

استراتژی هزینه صفر در اختیارات معامله

یکی از نمونه های استراتژی معاملاتی با هزینه صفر، سیلندر هزینه صفر است. در این استراتژی، اختیار معاملات سرمایه گذار با دو گزینه بدون پول کار می کند، این کار یا یا خرید اختیار انجام می شود  وی ای با فروش اختیار. در اینجا قیمت اعتصاب که همان قیمتی است که قرارداد را می توان با آن خرید یا فروخت، به گونه ای انتخاب می شود که حق بیمه های حاصل از خرید و فروش عملاً یکدیگر را باطل کنند. استراتژی‌های هزینه صفر با حذف هزینه‌های اولیه به کاهش ریسک کمک می‌کنند.

مثال دیگری از یک استراتژی هزینه صفر در معاملات گزینه شامل راه اندازی چندین معامله اختیاری به طور همزمان است که برای آنها حق بیمه حاصل از معاملات اعتباری خالص، حق بیمه خالص معامله بدهی را جبران می کند. با چنین استراتژی، سود توسط عملکرد دارایی ها تعیین می شود تا هزینه های مبادله.

پیامد های مثبت استراتژی بدون هزینه در اختیارات معامله

  • در اغلب موارد هزینه اولیه کمتری دارد
  • می توان از آن برای مدیریت ریسک استفاده کرد
  • ممکن است همچنان بتواند درآمد یا جریان نقدی ایجاد کند
  • ممکن است به سرمایه گذاران انعطاف پذیری و تنوع پرتفوی بدهد
  • به سرمایه گذاران اجازه می دهد در محیطی کم هزینه خرید کنند و به راحتی از اقدام خود بازخورد بگیرند.

پیامد های منفی استراتژی های بدون هزینه در اختیارات معامله

  • ممکن است پتانسیل صعودی محدودی داشته باشد
  • ممکن است ریسک یک سبد را افزایش دهد
  • ممکن است پیچیدگی غیر ضروری را به یک نمونه کار اضافه کند
  • ممکن است یک سبد را متنوع نکند
  • ممکن است همچنان منجر به ضرر شود

مزایای استراتژی های هزینه صفر در کسب و کار

استراتژی‌های کم‌هزینه مزیت اصلی این است که اغلب نسبت به سایر استراتژی‌های سرمایه‌گذاری ارزان‌تر هستند. در نتیجه، سرمایه گذاران فردی با سرمایه کوچک ممکن است دسترسی به آنها را آسان تر ببینند. علاوه بر این، ریسک در یک سبد را می توان با استفاده از راه حل های هزینه صفر مدیریت کرد. برای مثال، سرمایه‌گذاران ممکن است با استفاده از گزینه‌ها، زیان احتمالی خود را محدود کنند و در عین حال پتانسیل صعودی خود را حفظ کنند.

درآمد را می توان در یک سبد با استفاده از راه حل های هزینه صفر ایجاد کرد. به عنوان مثال، با فروش تماس‌های تحت پوشش در یک سهام، سرمایه‌گذاران می‌توانند در عین حال که مالک سهام هستند، حق بیمه کسب کنند. به علاوه، نیازهای یک سرمایه گذار فردی را می توان با طراحی استراتژی های هزینه صفر برآورده کرد. برای مثال، سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از قیمت‌های اعتصاب یا تاریخ انقضای گزینه‌ها، مشخصات ریسک و بازده خود را تغییر دهند.

در نهایت، استراتژی‌های بدون هزینه می‌توانند راهی مؤثر برای یادگیری سرمایه‌گذاران جدید باشند. زیرا آنها دارند حداقل هزینه های اولیه، به سرمایه گذاران اجازه می دهد تا آنها را به دست آورند تا تجربه و دانشی را که می توانند از آنها استفاده کنند و برای تصمیم گیری های سرمایه گذاری آتی اعمال کنند، به دست آورند.

معایب استراتژی بدون هزینه در کسب و کار

تکنیک های هزینه صفر اغلب شامل محدود کردن سود بالقوه یک سرمایه گذار است. هنگام استفاده از اختیار معامله، حق بیمه به دست آمده برای فروش یک اختیار معامله، سود احتمالی معامله را محدود می کند، حتی اگر قیمت دارایی پایه به نفع سرمایه گذار افزایش یابد.

برخی از راه حل های بدون هزینه یا هزینه صفر، پتانسیل افزایش ریسک کلی سرمایه گذار را به همراه دارند. استفاده از اختیارات معامله ممکن است ریسک قابل توجهی را به همراه داشته باشد، به خصوص اگر گزینه ها بدون پول منقضی شوند. همچنین، برخی از تکنیک‌های هزینه صفر نیاز به نگهداری دارایی‌ها برای دوره‌های زمانی طولانی دارد که ممکن است سرمایه‌گذار را در معرض تغییرات پیش‌بینی نشده در بازار یا دارایی پایه قرار دهد.

استراتژی های هزینه صفر می توانند پیچیده تر از سایر استراتژی های سرمایه گذاری باشند. علاوه بر این، روش‌های هزینه صفر اغلب مستلزم سرمایه‌گذاری متمرکز در یک دارایی یا بخش بازار خاص است. این می تواند تنوع را کاهش دهد و ریسک کلی سبد را افزایش دهد.

در نهایت، علی‌رغم نام این استراتژی، تکنیک‌های بدون هزینه بدون خطر نیستند. اگر قیمت دارایی پایه برخلاف موقعیت سرمایه گذار باشد، آنها در معرض ضرر قرار می گیرند، به خصوص زمانیکه از اهرم مالی یا ابزارهای مالی پیچیده استفاده کنند. بنابراین، یک استراتژی هزینه صفر تنها نام مناسبی در کسب اولیه سرمایه گذاری است و نه پیامدهای بلندمدت سرمایه گذاری.

پیامد های مثبت استراتژی بدون هزینه در کسب وکار

یک استراتژی هزینه صفر وقتی در لوای سازمان نمایان می شود، می تواند به کسب و کارها با حذف یا کاهش هزینه های اولیه کمک کند تا هزینه های خود را کاهش دهند. این می تواند منابع را برای اهداف دیگر، مانند پروژه های توسعه، تحقیق و توسعه، یا بازپرداخت بدهی آزاد کند. استراتژی هزینه صفر همچنین می تواند جریان نقدی را با کاهش هزینه های اولیه افزایش دهد.

مدیریت ریسک در یک شرکت را می توان از طریق به کارگیری استراتژی های هزینه صفر انجام داد. شرکت‌ها ممکن است از گزینه‌ها یا سایر ابزارهای مالی برای محافظت در برابر نوسانات قیمت یا سایر ریسک‌هایی که می‌تواند بر سودآوری آنها تأثیر بگذارد، استفاده کنند. از آنجایی که این استراتژی‌ها ممکن است غالباً هیچ رشته اقدامی را پیش روی نداشته باشند، این استراتژی‌ها می‌توانند انعطاف‌پذیری بیشتری را در پیگیری طرح‌های رشد یا سایر فرصت‌های کسب وکار را در دستور کار خود قرار دهند و موقعیت های سودآوری را برای شرکت‌ تجاری فراهم کنند.

از برخی جهات، شرکت‌هایی که از استراتژی‌های هزینه صفر استفاده می‌کنند ممکن است نسبت به همتایان خود مزیت رقابتی داشته باشند، به‌ویژه اگر همتایان آن‌ها باید برای استراتژی‌های مشابه هزینه‌هایی متحمل شوند. به عنوان مثال، یک شرکت ممکن است در گذشته سرمایه گذاری انجام داده باشد که اکنون نشان دهنده هزینه تمام شده است. با استفاده از این مزیت افزوده، شرکت‌ها ممکن است وارد بازارهای جدید شوند، از فناوری‌های جدید بهره‌برداری کنند یا اگر بتوانند استراتژی‌های هزینه صفر را در جایی که دیگران نمی‌توانند پیاده‌سازی کنند، بهتر از دیگر رقبا آن را اجرا کنند.

پیامد های منفی استراتژی بدون هزینه در کسب وکار

تکنیک‌های بدون هزینه همچنان پتانسیل محدود کردن توانایی شرکت برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های رشد یا فرصت‌های دیگر را دارند. اگر شرکت ها هزینه های اولیه را کاهش دهند ممکن است نتوانند سرمایه گذاری های لازم را در فناوری، زیرساخت ها یا استعدادها انجام دهند. علاوه بر این، یک استراتژی هزینه صفر ممکن است در آینده هزینه هایی را به همراه داشته باشد که ممکن است شرکت نتواند از عهده آن برآید.

بیشتر بخوانید: هزینه یابی مبتنی بر فعالیت (ABC) چیست؟

استراتژی هزینه صفر در سازمان های تجاری

مشابه با معایب تجاری که قبلاً مورد بحث قرار گرفت، برخی از استراتژی‌های هزینه صفر ممکن است نمایه کلی ریسک شرکت را افزایش دهند. استفاده از ابزارهای مالی مانند اختیار معامله یا اوراق مشتقه ممکن است شرکتی را در معرض زیان های بزرگی قرار دهد اگر بازار علیه آنها روی آورد.

برخی از ذینفعان ممکن است روش های بدون هزینه را به عنوان نشانه ای از ناامنی مالی یا فقدان چشم انداز بلندمدت تفسیر کنند. این ممکن است تأثیر منفی بر شهرت و ظرفیت شرکت برای جذب سرمایه گذاران، شرکا یا مصرف کنندگان داشته باشد. این ممکن است مخصوصاً برای محصولات رده بالاتری که اغلب نیاز به سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه قابل توجهی قبل از عرضه محصول به بازار دارند، صادق باشد.

در نهایت، به دلیل اینکه مانع ورود برای یک استراتژی سازمانی با هزینه صفر ممکن است بسیار کم باشد، این استراتژی ها ممکن است بی اثر باشند زیرا بسیاری از فعالان بازار ممکن است بتوانند از این تلاش تقلید کنند. از آنجایی که هیچ محدودیتی برای سرمایه جهت جلوگیری از ورود برخی فعالان بازار به این فضا وجود ندارد، ممکن است با این استراتژی ها رقابت بیشتر و حاشیه سود کمتر به وقوع پیوندد.

پیامد های مثبت استراتژی های بدون هزینه در سازمان های تجاری

  • ممکن است به شرکت ها اجازه دهد تا استراتژی هایی را با هزینه های کاهش یافته اعمال کند
  • ممکن است جریان نقدی شرکت را بهبود بخشد
  • ممکن است به یک شرکت اجازه دهد تا ریسک را مدیریت کند
  • ممکن است به یک شرکت انعطاف پذیری استراتژیک و توانایی خروج از برنامه را بدون هزینه میسر کند
  • ممکن است یک مزیت رقابتی نسبت به سایر شرکت ها باشد

پیامد های منفی استراتژی های بدون هزینه در سازمان های تجاری

  • ممکن است به استراتژی هایی با پتانسیل سود کمتر مرتبط باشد
  • ممکن است منجر به هزینه های بلند مدت شرکت شود
  • ممکن است با ریسک بالاتری همراه باشد
  • ممکن است از انتظارات یا خواسته های سهامداران منحرف شود
  • ممکن است با رقبای زیادی روبرو شود

استراتژی بدون هزینه بازاریابی و تبلیغات

منظور از بازاریابی بدون هزینه چیست؟

یک استراتژی بازاریابی با هزینه صفر بر استفاده از روش های کم هزینه یا بدون هزینه برای تبلیغ یک محصول، خدمات یا نام تجاری تاکید دارد. هدف از بازاریابی هزینه صفر ایجاد بیشترین تاثیر با کمترین مقدار پول است. این استراتژی اغلب به پلتفرم های رایگان برای افزایش آگاهی از یک شرکت یا محصول متکی است.

مواد بدون هزینه چیست؟

در بسیاری از دوره های کالج، مربیان ممکن است مواد آموزشی با هزینه صفر را برای کلاس تعبیه کنند. این نوع دوره به خرید هر نوع ماده درسی از سوی دانشجو برای تکمیل دوره نیازی ندارد. در این کلاس‌ها، برای مطالعه ممکن است به یک کتاب درسی نیاز باشد، اما ممکن است بتواند آن را به صورت آنلاین توسط مربی دریافت کند.

محصول با هزینه نهایی صفر چیست؟

حاشیه سود هزینه صفر به زمانی اشاره دارد که هر محصول اضافی ساخته شده از کالای خاص به صفر نزدیک شود. این زمانی اتفاق می‌افتد که اختلالات فنی یا محاسباتی قابل‌توجهی رخ می‌دهد و شرکت می‌تواند کارایی بهتری در نحوه استفاده از مواد خام یا نیروی کار داشته باشد.

خلاصه

استراتژی هزینه صفر یک در واقع یک استراتژی سرمایه گذاری است که هدف آن کاهش یا حذف هزینه اولیه اجرای یک سرمایه گذاری یا نوآوری در کسب وکار است. هدف از اجرای یک استراتژی هزینه صفر ایجاد بازده یا دستیابی به یک نتیجه خاص بدون زیر بار رفتن هزینه های قابل توجه است. در حوزه معاملات نیز این کار با اجرای قراردادهایی انجام می شود که کارمزدی ندارند. در کسب و کار، این کار با ورود به بازارها یا خطوط تولیدی انجام می شود که نیازی به سرمایه گذاری اولیه ندارند.

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوط لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی هزینه صفر یا استراتژی بدون هزینه برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *