استراتژی بازاریابی تعاملی چیست؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی تعاملی بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی تعاملی را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی تعاملی خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی تعاملی بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.

مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی تعاملی

به طور سنتی، تبلیغات در یک جهت جریان دارد. یک بازاریاب یک آگهی طراحی می کند، فضای تبلیغاتی را خریداری می کند، آگهی را به همه جا ارسال می کند و منتظر می ماند تا نتایج در صندوق نشان داده شود. این مکالمه یک طرفه گفت وگویی درباره یک محصول ایجاد نمی کند، بلکه صرفاً پیامی را برای مشتریان ارسال می کند که بپذیرند یا رد کنند. برای بسیاری از شرکت ها، این نوع تبلیغات از بالا به پایین دیگر موثر نیست. مشتریان اکنون انتظار دارند در برندهایی که دوست دارند مورد استقبال و احترام قرار گیرند. آنها نمی خواهند متقاعد شوند که چیزی ارزش خریدن دارد. آنها می خواهند در بهتر شدن آن برند مشارکت کنند.

نظرسنجی انجام شده توسط اکسپو تی وی دات کام (ExpoTV.com) نشان داد که ۵۵ درصد از پاسخ دهندگان ترجیح می دهند با شرکت هایی که از آنها خرید می کنند، ارتباط مستمر داشته باشند. همان نظرسنجی نشان داد که ۸۹٪ از پاسخ دهندگان اگر از آنها برای ارائه بازخورد دعوت شود، احساس وفاداری بیشتری به یک شرکت خواهند داشت.

در گذشته، درگیر کردن مصرف‌کنندگان در یک مکالمه برای بازاریاب‌ها دشوار بود و برای جستجو و بررسی مشتریان بالقوه به زمان و انرژی نیاز داشت. همه اینها با ظهور اینترنت تغییر کرد. امروزه ابزارها درخواست بازخورد، ردیابی رفتارهای مشتری، و تطبیق بازاریابی و ارائه محصول بر اساس خواسته‌های مشتری را برای شرکت‌ها آسان‌تر از همیشه می‌کنند. این ارتباط منجر به رضایت بیشتر مشتری و وفاداری طولانی مدت به برند می شود و به مصرف کنندگان اجازه می دهد در گفتگو در مورد محصولات مورد علاقه شرکت کنند.

بیشتر بخوانید:تعریف دقیق استراتژی بازاریابی داخلی چیست؟

استراتژی بازاریابی تعاملی چیست؟

استراتژی بازاریابی تعاملی متکی بر مشتریانی است که ترجیحات خود را بیان می کنند تا بازاریابان بتوانند پیام های بازاریابی مرتبط تری تولید کنند. برخلاف بازاریابی برون‌گرای گذشته، بازاریابی تعاملی یک گفتگوی دوطرفه بین یک کسب‌وکار و مشتریانش ایجاد می‌کند. تبلیغات به فرآیندی پویا تبدیل می شود که مشتریان را به جای رهبری آنها دنبال می کند. هر زمان که مشتری برای ارائه بازخورد، بیان ترجیحات شخصی خود یا ارائه اطلاعات جمعیت شناختی دعوت می شود، اطلاعاتی را ارائه می دهد که بازاریابان می توانند برای هدایت تلاش های تبلیغاتی خود از آنها استفاده کنند. (به بازاریابی تولید شده توسط کاربر مراجعه کنید)

استراتژی بازاریابی تعاملی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، اما بازاریابی موتورهای جستجو یکی از رایج ترین آنهاست. هنگامی که مشتریان درخواستی را در یک موتور جستجو تایپ می کنند، بر اساس عبارات جستجوی آنها تبلیغات نشان داده می شود. جستجو برای شامپو ممکن است تبلیغاتی برای محصولات مراقبت از مو ایجاد کند. (به متخصص بازاریابی موتورهای جستجو مراجعه کنید)

در انتهای دیگر این طیف، وب سایت رسمی یک شرکت قرار دارد. اینها فرصت های عظیمی را برای کسب و کارها فراهم می کنند تا با مشتریان خود درگیر شوند. برخلاف تبلیغات تلویزیونی که ۲۰ ثانیه پخش می‌شود و سپس پایان می‌یابد، وب‌سایت‌ها به مشتریان این امکان را می‌دهند تا با توجه به سرعت و دستور کار خود، با برندهایی که به آنها علاقه دارند ارتباط برقرار کنند. آنها می توانند پیشنهادات محصول را مرور کنند، در مورد تاریخچه شرکت بیاموزند، به معاملات دسترسی داشته باشند و در انجمن ها شرکت کنند.

بازاریابی به روش تعاملی مزایای زیادی نسبت به بازاریابی سنتی دارد. اول از همه هزینه است. هزینه تبلیغات آنلاین به طور قابل توجهی کمتر از تبلیغات تلویزیونی، چاپی یا رادیویی است و اغلب نرخ بازدهی بیشتری دارد. شرکت ها باید همیشه علاقه مند به تولید نتایج مشابه با هزینه کمتر باشند.

فعالیت های آنلاین نیز حجم عظیمی از اطلاعات در مورد مشتریان را پشت سر می گذارد. جزئیات دموگرافیک و ترجیحات شخصی آنها هر دو از طریق رفتار آنلاین آنها آشکار می شود و به شرکت ها امکان می دهد این داده ها را برای استفاده در تلاش های بازاریابی آینده ردیابی و ذخیره کنند. هر چه بازاریابی با خواسته ها و نیازهای فوری مشتری مرتبط تر باشد، احتمال فروش بیشتر خواهد بود. (به بازاریابی در زمان واقعی مراجعه کنید)

برای مشتریان، استراتژی بازاریابی تعاملی فرصت هایی را برای آنها فراهم می کند تا به تکامل و رشد محصولات و برندهای مورد علاقه خود کمک کنند. هرچه این مشتریان بیشتر در انجمن‌های آنلاین، سایت‌های شبکه‌های اجتماعی، ایمیل‌ها و ویدیوها درباره یک شرکت صحبت کنند، امیدها و ایده‌های آنها باعث درک و آگاهی بیشتر شرکت می‌شود. کسب‌وکارها می‌توانند از این اطلاعات برای توسعه محصولاتی که مشتریانشان برای خرید هیجان‌زده هستند، استفاده کنند و حس احترام مشتری و همچنین فروش بالقوه را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید:تعریف دقیق استراتژی بازاریابی چندکاناله چیست؟

اشکال بازاریابی تعاملی

  • بازاریابی موتورهای جستجو – این شامل همه چیز می شود، از بهینه سازی سایت به طوری که در نتایج جستجو بالاتر نشان داده شود تا قرار دادن تبلیغات هدفمند در کناره های صفحات نتایج.
  • بازاریابی ایمیلی – ارائه تبلیغات، معاملات و اعلان‌ها از طریق ایمیل یک راه موثر و اقتصادی برای برقراری ارتباط با مشتریان است.
  • حمایت مالی – مشارکت با شرکت هایی که حضور آنلاین تثبیت شده تری دارند می تواند راهی عالی برای ارتباط با مشتریان جدید باشد.
  • وبلاگ نویسی – پست های وبلاگ سرگرم کننده و کوتاه، مشتریان را در مورد محصولات جدید، معاملات ویژه و فرهنگ پشت یک برند مطلع می کند.
  • ابزارک ها – ابزارهای دانلودی ساده که دارای برند هستند، راهی عالی برای ایجاد ارزش اضافی برای آن برند هستند.
  • شبکه های اجتماعی – سایت هایی مانند فیس بوک و توییتر میلیون ها کاربر دارند و فضاهای حیاتی برای ارتباط با مشتریان هستند
  • هدف گذاری – برخی از تبلیغات را می توان برای مشتریان خاصی هدف قرار داد. وقتی مشتریان در معرض تبلیغات مرتبط با نیازهایشان قرار می گیرند، بیشتر خرید می کنند.
  • فعال‌سازی آفلاین – شرکت‌ها باید به طور فعال URL و دسته توییتر خود را در محیط‌های آفلاین تبلیغ کنند تا مشتریان بتوانند به راحتی آن‌ها را آنلاین پیدا کنند.

مزایای بازاریابی تعاملی

چه کسانی از استراتژی بازاریابی تعاملی استفاده می کنند؟

استراتژی بازاریابی تعاملی به سرعت به یکی از رایج ترین انواع بازاریابی تبدیل شده است. حتی از کوچک‌ترین و محلی‌ترین شرکت‌ها، وب‌سایت‌ها یا وبلاگ‌ها محافظت می‌کنند؛ به لطف ابزارهای ساده طراحی وب، توسعه حضور آنلاین را برای شرکت‌ها ارزان و آسان می‌کند. همانطور که گفته شد، معمولاً شرکت‌های بزرگ‌تر، به‌ویژه آنهایی که سرمایه‌گذاری در تجارت الکترونیک دارند، بیشتر به استراتژی بازاریابی تعاملی علاقه‌مند هستند. شرکت‌های بزرگ‌تر منابع فنی برای ایجاد وب‌سایت‌های گسترده، طراحی تبلیغات پویا، فیلم‌برداری از ویدیوهای یوتیوب و پوشش وب در تبلیغات بنری را دارند (به بازاریابی فنی مراجعه کنید). شرکت های کوچکتر با جاه طلبی زیاد می توانند از همین ابزارها استفاده کنند، اما استفاده از همه آنها زمان، پول و تخصص قابل توجهی را می طلبد.

شرکت ها می توانند از بازاریابی تعاملی به طرق مختلف استفاده کنند، اما خلاق ترین و مبتکرترین بازاریابان بهترین نتایج را می بینند. هنگامی که فلاورز دات کام (۱-۸۰۰-Flowers.com) در حال برنامه ریزی یک کمپین تبلیغاتی روز ولنتاین بود، به دنبال راه هایی برای جذب مردانی بودند که از خرید گل متنفرند. آنها یک بازی آنلاین ساده ایجاد کردند که شامل تیراندازی به کوپیدهایی بود که در اطراف دسته گل‌ها شناور بودند. همانطور که بازی انجام می شد، دسته های گل در پایین صفحه می چرخیدند. استراتژی بازاریابی از چیزی استفاده می‌کرد که مردان دوست داشتند (بازی‌های ویدیویی) تا آنها را با چیزی که دوست نداشتند بفروشند (گل‌های روز ولنتاین). در آن سال این شرکت رکوردهایی را برای سفارش های روز ولنتاین ثبت کرد.

بهترین روش های استراتژی بازاریابی تعاملی:

  • چند رسانه ای – از انواع مختلف رسانه از عکس گرفته تا متن، ویدئو و بازی استفاده کنید
  • شخصی سازی – تجربه تبلیغات را برای هر کاربر منحصر به فرد کنید.
  • انتخاب – به حریم خصوصی مشتری فقط با تماس با آنها در صورت ثبت نام در برنامه احترام بگذارید
  • شامل یک پیشنهاد متقاعد کننده – از توانایی های هدف گذاری تبلیغات آنلاین برای ارائه معاملات یا پیشنهادات ویژه به مشتریان استفاده کنید.
  • داستان بگویید – ابزارهای چندرسانه ای را می توان برای روایت داستان استفاده کرد که به تقویت تصویر برند در ذهن مصرف کنندگان کمک می کند.
  • آن را فراگیر کنید – هر چه مشتری عمیق تر با تبلیغات درگیر شود، احتمال خرید یک محصول بیشتر می شود. از ابزارهای آنلاین استفاده کنید تا پیام های بازاریابی را تا حد امکان جذاب کنید.
  • قابلیت استفاده – تبلیغات آنلاین باید بصری و کاربر پسند باشد.
  • ROI موثر – از هر ابزاری استفاده کنید که نشان داده شده است بازده سرمایه گذاری بالایی دارد.
  • تغییر شکل برند – برنامه ریزی کنید و فرصت هایی را برای کاربران تسهیل کنید تا تصویر یک برند را تغییر دهند
  • اشتراک گذاری ویروسی – اشتراک گذاری و انتقال پیام های بازاریابی را از طریق وب آسان کنید.

بیشتر بخوانید:تعریف دقیق استراتژی بازاریابی بهترین اقدام بعدی چیست؟

نحوه اجرای استراتژی بازاریابی تعاملی چگونه است؟

یکی از تهاجمی‌ترین و مؤثرترین تلاش‌های بازاریابی تعاملی در دهه گذشته، معرفی کفش دویدن آدیداس ۱(Adidas_1) توسط آدیداس بود. آنها با استفاده از یک رویکرد چند جانبه و تعاملی توانستند رکوردهای فروش کفش های دویدن را ثبت کنند. کفش دویدن آدیداس ۱ یک کفش جدید انقلابی بود. این شامل سنسورها و مکانیسم هایی بود که پس از هر قدم زدن، بالشتک را تنظیم می کرد. یک محصول نوآورانه نیازمند یک استراتژی بازاریابی نوآورانه است و آدیداس می‌دانست که صرفاً پوشاندن وب با تصاویر و متن باعث ایجاد سر و صدای لازم نمی‌شود. آنها نیاز داشتند تا قبل از اینکه بتوانند محصول را در دست بگیرند، مشتریان را با آن درگیر کنند. ( به Buzz Marketing مراجعه کنید)

هر طرح استراتژی بازاریابی تعاملی باید بر اساس تجزیه و تحلیل دقیق داده های مشتری باشد. دانستن اینکه مشتریان چه کسانی هستند، چه می‌خواهند و در کجا به صورت آنلاین همگرا می‌شوند، برای قرار دادن تبلیغات موثر بسیار مهم است. برای جمع آوری این داده ها، آدیداس یک سایت ویژه راه اندازی کرد که در آن ۲۵۰ جفت کفش را قبل از اینکه دیگران بخرند برای فروش عرضه کردند. این کفش ها بلافاصله به برخی از پرشورترین وفاداران آدیداس در جهان فروخته شد. آدیداس به مشتریان این امکان را داد که در ازای ارائه اطلاعات در مورد ترجیحات و تجربیات خود با این برند، کفش را زودتر خریداری کنند. این داده ها حقایق کلیدی را در مورد علایق مشتری نشان می دهد که می تواند برای برنامه ریزی تمام تلاش های بازاریابی آینده مورد استفاده قرار گیرد.

داده‌ها نشان می‌دهد که آدیداس باید یک کمپین بازاریابی هماهنگ و چند رسانه‌ای را اجرا کند که به مشتریان عرضه محصول را در هر کجا که آنلاین هستند یادآوری کند. این کفاش در وب سایت های بزرگی مانند ام اس ان (MSN) و یاهو (Yahoo) تبلیغات می کرد. آنها یک پوسته بازاریابی ویژه برای پیام رسان ام اس ان ایجاد کردند که تبلیغات و اطلاعات محصول را در حین چت کاربران با یکدیگر نمایش می داد. ایمیل های بسیار دقیقی برای مشتریان آدیداس ارسال شد که تمام ویژگی های جدید این کفش را تبلیغ می کردند. یک وب سایت تخصصی ماهیت تکنولوژیکی این کفش را برجسته کرده است. همه این تلاش ها برای ارائه پیامی منسجم و به موقع هماهنگ شد. تأثیر این کمپین به طور کلی این بود که مشتریان از کفش جدیدی که در شرف عرضه بود بی خبر باشند. (به بازاریابی بین رسانه ای مراجعه کنید)

با اتخاذ چنین رویکرد آنلاین تهاجمی، آدیداس نسبت به کفش جدید خود کنجکاوی ایجاد کرد و کسب اطلاعات بیشتر را برای مشتریان آسان کرد. استراتژی بازاریابی تعاملی به افراد علاقه مند اجازه می دهد تا در جهت خود محصول را بیاموزند. استراتژی بازاریابی به همان اندازه توسط مشتری و سازنده کفش هدایت می شد. پوسته‌های IM برندی که آنها استفاده می‌کردند، نرخ کلیک قابل توجه ۲۱ درصد را دریافت کردند که تنها در هفته اول نیم میلیون نفر را به وب‌سایت رسمی آدیداس سوق داد. این افراد دقیقاً همان مشتریانی بودند که آدیداس به دنبال آن بود، زیرا آنها علاقه صریح به محصول را ابراز کرده بودند.

چه کسانی در استراتژی بازاریابی تعاملی باید استخدام شوند؟

فرآیند استراتژی بازاریابی تعاملی باید در چندین مرحله از چرخه زندگی محصول اجرا شود، بنابراین موقعیت های گوناگونی از حوزه بازاریابی را می توان برای اجرای این استراتژی بازاریابی به کار گرفت. همچنین برای موفقیت در یک کمپین بازاریابی باید تمام ارکان فعال در ان حوزه به خوبی در کنار هم کار کنند. در ادامه چند سمت اصلی در اجرای استراتژی بازاریابی تعاملی آورده شده است.

مدیر بازاریابی ایمیلی

مدیران بازاریابی ایمیلی کمپین های بازاریابی ایمیلی را برنامه ریزی، اجرا و پیگیری می کنند. آنها مسئول رشد لیست های ایمیل، طراحی تبلیغات ایمیل پویا و نظارت بر فروش در نتیجه آن تبلیغات خواهند بود. مدیران باید مهارت های فنی قوی و همچنین توانایی نوشتن کپی قانع کننده و انتخاب تصاویر چشم نواز داشته باشند.

طراح تعاملی

طراحان تعاملی همه رابط ها و ابزارهای رو به روی کاربر را ایجاد می کنند که در وب قابل دسترسی هستند. این شامل همه چیز می شود، از ابزارهای راهنما در یک وب سایت، تبلیغات بنری متحرک، برنامه ای که در یک مرورگر وب اجرا می شود. جنبه های فنی تعامل با وب تمرکز اصلی آنها است، اما آنها برای اصلاح ظاهر و عملکرد تبلیغات از نزدیک با بازاریابان همکاری می کنند.

استراتژیست رسانه های اجتماعی

استراتژیست های رسانه های اجتماعی تلاش های بازاریابی شبکه های اجتماعی یک شرکت را هماهنگ می کنند. آنها صفحات فیس بوک را به روز می کنند، ویدیوهای یوتیوب را آپلود می کنند، توییت می فرستند، و به بحث و گفتگو با مشتریان به صورت آنلاین ادامه می دهند. در حالی که حضور یک شرکت در رسانه های اجتماعی موجود را حفظ می کنند، ابزارها و شبکه های جدیدی را برای ارتباط با مشتریان جستجو می کنند.

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی تعاملی برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *