تعریف دقیق استراتژی بازاریابی رانشی یا فشاری چیست؟
در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی رانشی بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی رانشی را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی رانشی خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی رانشی بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.
مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی رانشی
همه تبلیغاتی که به نمایش در می آیند، می توانند به دو دسته بزرگ و کلی تقسیم شوند و در دو گروه بازاریابی قرار گیرند. بازاریابی کششی و بازاریابی رانشی. هر دوی این استراتژی های بازاریابی می توانند با یکدیگر مرتبط باشند و در عین حال تفاوت های چشمگیری نیز با یکدیگر دارند. تبلیغات رانشی سعی می کند با استفاده از تبلیغات چشمگیر و ادعاهای شگفت انگیز، توجه مشتریان را به سمت محصولات جلب کند و نظر آنها را به یک کالا یا خدمت خاص معطوف سازد و هدف نهایی آن است که محصولات ارائه شده را در ذهن مشتریان قرار دهد و نام تجاری را در اذهان مخاطبان ماندگار سازد. در این رویکرد، تبلیغ محصولات و خدمات کسب و کار؛ به سمت مشتریان هدف هل داده میشود و سعی بر آن است تا مشتری با دیدن تبلیغات به سمت خرید محصول حرکت کند. در روی دیگر این سکه و در طرف دیگری از دنیای تبلیغات، تبلیغات کششی قرار دارند که سعی می کند تا با ارائه تبلیغات خاص برای مشتریان هدف در زمان مناسب، آنها را ترغیب نماید تا به سمت محصولات سوق پیدا کنند . آنها را به سمت خرید محصول جذب می کند.
ده ها سال است که متخصصان بازاریابی در مورد مزایا و معایب این دو استراتژی بحث کرده اند و هر کدام از این استراتژی ها را به چالش کشیده اند. استراتژی بازاریابی کششی اغلب با استراتژی های جدید بازاریابی دیجیتال همراه شده است و شیوه های جدیدی از ادغام آنها خلق شده اند که به نوعی نوآورانه هستند؛ این در حالی است که استراتژی بازاریابی رانشی از رویکردهای سنتی تری استفاده می کند و بیشتر قابلیت ادغام با استراتژی بازاریابی سنتی را دارد.
شرکت ها هنگام تهیه برنامه جامع بازاریابی خود باید انتخاب کنند که کدام استراتژی برای ترویج پیام و محصولات شرکت، موثر و اثربخش خواهد بود. این تصمیمی نیست که بتوان به راحتی آن را اتخاذ نمود و باید تحلیل درستی از محصولات و خدمات ارائه شده داشت و رفتار مصرف کننده را مورد به خوبی شناسایی کرد. تصمیم درست در اتخاذ تصمیمات کلان بازاریابی منوط به تحلیل درست داده های بازاریابی است.
شرکت ها سالانه میلیاردها دلار برای تبلیغات هزینه می کنند و اگر شرکتی استراتژی اشتباهی را برای پیشبرد اهداف بازاریابی خود انتخاب کند، می تواند مبالغ هنگفتی را به سادگی هدر دهند. در اصل تبلیغاتی به نمایش در معرض دید مخاطب قرار می گیرد که توسط مشتریان هدف نادیده گرفته میشود و نمیتواند دستاوردی را برای شرکت رقم بزند.
استراتژی بازاریابی رانشی چیست؟
استراتژی بازاریابی رانشی بر روی ترویج و نمایش ویژگی های محصول به مشتری تأکید دارد و بر قرار دادن محصول در جلوی دید مشتری به هنگام خرید متمرکز است. این نوع استراتژی بازاریابی امید بر آن دارد که بتواند فاصله زمانی را که مشتری قصد دارد یک محصول پیدا کند و آن را خرید نماید، به حداقل زمان ممکن برساند. در واقع استراتژی بازاریابی رانشی قصد دارد تا مشتری را در قیف فروش هل دهد تا به سمت انتهایی قیف حرکت کند و این مسیر را با سرعت هرچه تمام بپیماید. برای تحقق این امر، شرکت ها از تبلیغاتی با رویکرد تهاجمی و بطور گسترده استفاده می کنند تا سریع ترین واکنش را از مخاطبان هدف بگیرند و بیشترین تأثیر را بر روی مشتریان بگذارند.
استراتژی بازاریابی سنتی اغلب مترادف با استراتژی بازاریابی رانشی قرار می گیرد. استراتژی های کلاسیک در بازاریابی مانند تبلیغات تلویزیونی یا تبلیغ در برنامه های تلویزیونی، اعطای بن های تخفیف رایگان و ارسال کاتالوگ های چاپی یا الکترونیکی از طریق پست الکترونیکی همه از نمونه های استراتژی بازاریابی رانشی هستند. این استراتژی بازاریابی شبکه گسترده ای از تبلیغات مرتبط را به امید جلب هرچه بیشتر مشتریان بالقوه ایجاد می کند تا آنها را با خود همراه کنند. این سری از تبلیغات گسترده سعی در ایجاد رابطه با مشتریان ندارد، بلکه هدف از ایجاد آنها، صرفا بر روی هل دادن محصولات به سمت مصرف کننده متمرکز است. پیام های تبلیغاتی در استراتژی بازاریابی رانشی طوری طراحی میشود که اشاره به ارزش، کیفیت و نوآوری دارد و هدف اصلی آن گرفتن پاسخ لازم از سوی مشتری است و برای ایجاد تقاضای فوری مشتری تأکید ویژه ای دارد. (برای مطالعه بیشتر به استراتژی بازاریابی برونگرا مراجعه نمایید)
بزرگترین مزیت استراتژی بازاریابی رانشی این است که نتایج سریعی ایجاد می کند و اظهارات روشنی را در مورد محصول برای مشتریان بیان می کند. این استراتژی کمتر به موضوع برندینگ و توسعه نام تجاری توجه دارد و بیشتر بر ایجاد تقاضا برای یک محصول جدید تأکید دارد. در نهایتا تیم بازاریابی باید بتواند با اجرای موفقیت استراتژی بازاریابی رانشی تقاضای جدید ایجاد نماید یا افزایش در فروش را رقم بزند.
مهمترین عیب بازاریابی رانشی این است که می تواند گران باشد و فقط میت واند در یک بازه موقتی انجام شود و اثرات موقتی در یک بازه زمانی مشخص ایجاد می کند. از آنجا که هدف استراتژی بازاریابی رانشی ایجاد روابط طولانی مدت با مشتری نیست، تیم بازاریابی باید بتواند در کوتاه مدت اثر خود را برروی مشتریان هدف بگذارد و دائماً در مورد ارزش محصولات با مشتریان هدف خود صحبت کنند و موضوعات جدید را به طور مستمر برای مخاطبان هدف بیان کنند تا بتواند با توجه به محدودیت های مالی در اجرای استراتژی بازاریابی رانشی، بهترین آورده را در خروجی کار خود مشاهده نمایند. همچنین از این استراتژی برای نزدیک کردن مشتریانی که با کسب و کار فاصله گرفته اند نیز قابل تعمیم است و به این معنی است که می توان ارتباطی دوباره را رقم زد و کاری کرد تا دوباره آنها با کسب و کار درگیر شوند؛ به این دستاورد باز درگیری یا ری-انگیجمنت (Re-Engagement) می گویند.
چه کسانی از استراتژی بازاریابی رانشی استتفاده می کنند؟
استراتژی بازاریابی رانشی یا همان بازاریابی فشاری در واقع استراتژی ای است که بیشتر توسط کسب و کارهای نوپا و شرکت هایی که می خواهند محصولات جدیدی را به بازار معرفی کنند، مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که تمرکز اصلی استراتژی بازاریابی رانشی بر روی رانش و هل دادن محصول به سمت مصرف کننده است، برای آن دسته از محصولاتی مناسب است که مصرف کننده هیچ آگاهی از آنها ندارد و سعی می شود تا در یک بازه زمانی کوتاه ویژگی های آن را درک کند و برای خرید محصول اقدام نماید؛ لذا تازه واردهای بازار و کسب و کارهایی که خط تولید محصولات جدید را راه اندازی کرده اند، از این استراتژی بازاریابی بهره می گیرند.
شرکت های بزرگ و کوچک می توانند استراتژی بازاریابی رانشی را با تاکتیک های متفاوتی اجرا کنند. یک فروشگاه کفش جدید ممکن است برای همه ساکنان حوزه فعالیت خود ایمیلی ارسال کند تا مشتریان را از محصولات جدید و پیشنهادات ویژه با خبر سازد، این در حالی است که یک شرکت دارویی بزرگ ممکن است با با تبلیغات تلویزیونی گسترده، محصولات خود را به توده انبوهی از مخاطبان عرضه نماید.
بیشتر شرکت ها استراتژی بازاریابی رانشی را همراه با طیف همگونی از تکنیک های بازاریابی استفاده می کنند. به عنوان مثال ، شرکت ها اغلب تبلیغات تلویزیونی را به طور گسترده انجام می دهند و همچنین از طرفی سعی می کنند تا برند خود را در وب سایت رسمی شرکت عرضه کنند و نام خود را بر سر زبان ها و در اذهان مخاطبانشان نگهدارند. تبلیغات تلویزیونی مشتریان را به سمت محصولات سوق می دهد، در حالی که وب سایت سعی می کند تا بیشتر مشتریان را به سمت دریافت پیشنهادات شرکتی همچون کد تخفیف یا جوایز باشگاه مشتریان متمایل کند.
استراتژی بازاریابی رانشی کجا نمود می کند؟
استراتژی بازاریابی رانشی با بسیاری از تاکتیک ها قابل اجرا است و می تواند در نقاط مختلفی نمود پیدا کند و بسته به نوع تبلیغات ارائه شده تأثیر متفاوتی بر روی مخاطب داشته باشد. برخی از انواع مختلف تبلیغات با رویکرد استراتژی بازاریابی رانشی عبارت است از:
- تبلیغات ایمیلی
- تبلیغات رادیویی
- تبلیغات تلویزیونی
- تبلیغات بنری و بیلبورد
- حفظ یک زنجیره تأمین کارآمد
- تبلیغات چاپی و پستی مستقیم
- تبلیغات در نمایشگاه های تجاری
- تبلیغات پرداختی به ازای هر کلیک
- نمایش در پایانه فروش (Point of sale)
- فروش مستقیم به مشتریان در نمایشگاه ها
- مذاکره با خرده فروشان برای تهیه یک محصول
نحوه اجرای استراتژی بازاریابی رانشی چگونه است؟
استراتژی بازاریابی رانشی همانطور که بیان شد اشاره به رانش تبلیغات به سمت مخاطب و مشریان هدف دارد تا آنها را تحت فشار قرار دهند که از محصولات و خدمات استفاده نمایند. اولین قدم در تهیه یک برنامه بازاریابی رانشی، تحقیق بر روی رفتار مصرف کننده، ویژگی های مشتریان و خصوصیات مخاطب است. اطلاعاتی که در مورد مکان، سن، نژاد، جنس، وضعیت اقتصادی، اجتماعی و سایر جزئیات جمعیتی در مورد مشتریان را شامل میشود. بیشتر از هر چیزی، داده هایی مفید خواهد بود که در مورد جمعیت هدف، اطلاعاتی را در اختیار تیم بازاریابی قرار دهد؛ زیرا هر استراتژی بازاریابی برای گروه مختلفی از مخاطبان کارایی دارد و برای دسته خاصی از آنها بهتر عمل می کند. به عنوان مثال، استراتژی بازاریابی رانشی اغلب جوانان و سالخوردگان را هدف قرار می دهد و بر روی این گروه از مشتریان کارایی بیشتری خواهد داشت، زیرا این گروه جمعیتی، به احتمال خیلی زیادی تمایلی ندارند تا یک روابط طولانی مدت با شرکت ها ایجاد نمایند و ارزش پیشنهادی در زمان حاضر، بیشترین تأثیر را بر روی آنها را دارد.
شرکت ها پس از اینکه استراتژی بازاریابی رانشی را برای ترویج و توسعه کسب و کار خود قرار دادند، باید تصمیم بگیرند که در ادامه از چه تاکتیک هایی باید استفاده نمایند و بعد از آن باید آمیخته بازاریابی خود را تعیین کنند. این اصطلاح در صنعت و در بازاریابی اینطور بیان میشود: آمیخته بازاریابی بیانگر ترکیبی از کانالهای تبلیغاتی مختلف است که یک شرکت می تواند از آنها استفاده نماید و محصول خود را از طریق آنها ترویج نماید. به ندرت اتفاق می افتد که یک شرکت تصمیم بگیرد تا فقط در یک مکان تبلیغ کند و معمولاً بیشتر آنها سعی دارند تا از تبلیغات چاپی، تلویزیونی، آنلاین و نمایش های تجاری را با هم ترکیب نمایند تا تأثیر بیشتری بر مشتریان بگذارد. همچنین در اکثر اوقات تیم های بازاریابی حرفه ای تخم مرغ های خود را در یک سبد نمی چینند و سعی بر آن دارند تا طیف مختلفی از کانال های بازاریابی را در سبد تبلیغاتی خود قرار دهند. این تیم های بازاریابی در صورت ناکارآمدی هر یک کانال های بازاریابی، غافلگیر نمی شوند و می توانند تاکتیک های دیگری را جایگزین آن کنند.
پس از تصمیم گیری برای نحوه ایجاد بستر رسانه ای کمپین، باید برای طراحی تبلیغات اقدامات لازم را انجام داد تا تبلیغاتی متناسب با رسانه های مورد نظر طراحی شوند. یکی از نکات موفقیت آمیز برای طراحی تبلیغات موثر آن است که تبلیغ مورد نظر با کانال ارتباطی و رسانه همخوانی داشته باشد. مثلا برای تبلیغات در اینستاگرام باید به طرزی متفاوت با تبلیغات تلویزیونی عمل نمود، زیرا مخاطبان آنها شاید با هم متفاوت باشند ویا انتظار مخاطب از هر رسانه متفاوت باشد. تیم هایی از طراحان گرافیک، کپی رایتر ها، متخصصان فناوری و مدیران عملیاتی باید به طور مشترک برای تبیین پیام بازاریابی و یافتن کارآمدترین روش برای ارائه آن پیام کار کنند تا بیشترین قرابت معنایی را با ویژگی های مخاطب داشته باشد. در تبلیغاتی که با رویکرد استراتژی بازاریابی رانشی آراسته می شوند، بگونه باید باشند که از مشتریان بخواهند تا برای خرید محصولات سریع اقدام نمایند.
به عنوان مثال ، یک شرکت تولید کننده تلفن همراه هوشمند را تصور کنید که می خواهد خود را به بازار معرفی نماید. از آنجا که آنها برندی جدید و ناشناخته در بازار هستند، تصمیم می گیرند از استراتژی بازاریابی رانشی استفاده کنند تا مشتریان را با آنچه آنها را با دیگران متفاوت می کند و به آنها ارزش می دهد، اشنا نمایند. آنها پس از انتخاب استراتژی سعی می کنند تا آمیخته بازاریابی خود را که شامل تبلیغات تلویزیونی، رادیویی و بیلبورد است، را تبیین کنند و با طیف مختلفی از تبلیغات مناسب، خود را به مخاطبان هدفشان عرضه نمایند. دلیل انتخاب این بستر های تبلیغاتی آن است که این شکل از تبلیغات بیشترین تعداد مشتری را به خود جلب می کند و در آنها باید از اظهارات صریح و مستقیم استفاده نمود تا در یک بازه زمانی کوتاه، مشتری را مجاب به خرید کرد. آنها هدف خود را افزایش ۱۵ درصدی فروش قرار داده و رشد خود را در هر ماه از اجرای کمپین، ردیابی و پایش می کنند. با تمام شدن کمپین، مشتریان برند را می شناسند و با محصولات خود آشنا می شوند، با اینکه هدف اصلی فروش بوده است و اینکه مشتریان تحت فشار قرار گیرند و محصولات شرکت را خریداری نمایند.
نمونه ای موفق از استراتژی بازاریابی رانشی
شرکت کولین توانست یک محصول جدید را با نام فنر (Fanner) به بازار عرضه نمود که در اصل یک خنک هوا بود. پس از گذشت چندین ماه از گرم شدن هوا در شهر هنگ کنگ، شرکت کولین تصمیم گرفت تا یک محصول فن نوآورانه را توسعه دهد که فن درون آن هیچ صدایی از خود تولید نمی کند و قیمتش بسیار رقابتی است و از لحاظ انرژی کارآمد میباشد، همچنین این محصول قادر است تا دمای اتاق را در یک دمای تعیین شده خنک کند.
عموما شرکتهایی محصول محور و فناوری محور هستند، در وهله اول به دنبال آن نیستند که محصولات خود را متناسب با نیاز بازار و مشتری تولید نمایند و سعی دارند تا فناوری جدید خود را در محصولشان توسعه دهند و به هر روشی که می توانند برای آن بازار ایجاد کنند. شرکت کولین نیز با همین رویکرد تصمیم گرفت تا از استراتژی بازاریابی رانشی برای بازارسازی محصول فناورانه خود استفاده نماید.
برای بازاریابی این محصول کولین خرده فروشهای اصلی را متقاعد کرد تا این محصول را در فروشگاه های خود عرضه کنند و سعی کرد تا محصول خود را در نقطه فروش یا همان پایانه فروش، به فروش رساند. در معرض دید بودن مشتری، اولویت بالایی دارد و می تواند تأثیر گذاری شگرفی داشته باشد؛ بنابراین کولین تصمیم گرفت تا خرده فروشهای اصلی را راضی کند تا محصول فنر را در نزدیکی صندوقهای پرداخت فروشگاه به نمایش گذارند.
این فن ها به صورت روشن برای مشتریان در صف صندوق پرداخت فروشگاه کار می کردند و در همین هوای گرم مشتری را به خرید این محصول مجاب می گردند و با ارائه پیشنهاد ویژه برای مشتریان این فروشگاه خرده فروشی، تمام تلاش خود را برای رانش و هل دادن محصول در سبد خرید مشتری، انجام می دادند و توانستند به طور ویژه ای فروش این محصول جدید را افزایش دهند و جای این محصول را در بازار خرده فروش باز کردند. بعبارت بازاری، محصول را در بازار جا انداختند و اتفاقا یکی از اهداف اصلی استراتژی بازاریابی رانشی نیز این است که محصول را در بازار جای دهد.
علاوه بر این، شرکن کولین به طور مداوم اطمینان حاصل می کرد که محصولش به طور گسترده به بازار عرضه شده و با افزایش نیاز مصرفکننده، می تواند با یک زنجیره تأمین مناسب، محصول را به وفور برای مشتری تامین نماید. استراتژی بازاریابی رانشی به دلیل اینکه به طور گسترده و برای طیف وسیعی از مخاطبان عرضه می شود، می تواند تقاضا را برای خرید محصول افزایش دهد و اگر زنجیره تأمین آن به خوبی عمل نکند، بازدهی اقدامات بازاریابی و کارایی کمپین های تبلیغاتی را کاهش می دهد.
نقش ابزارهای دیجیتال در استراتژی بازاریابی رانشی
ابزارهای دیجیتالی جدید فرصت های جدید زیادی را برای توزیع و ترویج تبلیغات رانشی فراهم کرده است. تلفن همراه اکنون ابزار مهمی است که می توانند سهم بزرگی در اثرگذاری استراتژی بازاریابی رانشی داشته باشند. تلفن های همراه در واقع کامپیوترهای کوچکی هستند که می توانند در جیب قرار گیرند و به راحتی قابل حمل هستند. خرده فروشان با استفاده از اعلان های تلفن همراه (notification) کوپن های خاصی را برای مشتریان خود ارسال می کنند و ویژگی های محصولات مختلف را به آنها گوشزد می کنند تا آنها به خرید فروشگاهی مجاب نمایند (همچنین می توانید به استراتژی بازاریابی موبایل مراجعه کنید). استفاده از تلفن همراه در استراتژی بازاریابی رانشی می تواند تسهیل گر دستیابی به اهداف مورد نظر باشد و ارائه کوپن های تخفیف بسیار می تواند کارا و اثرگذار باشد و فروش فوق العاده ای را برای کسب و کار ها رقم بزند.
امزوره فروشگاه های خرده فروشی آنلاین بسیار مورد استقبال واقع شده است و پیش بینی می شود که این روند رو به رشد ادامه پیدا کند و ارائه کوپن های پیشنهادات ویژه، همچون کوپن های تخفیفی بیش از قبل مورد اقبال صاحبان کسب و کار قرار گیرد. در ادامه نمودار رشد استفاده از کوپن های موبایلی آورده شده است.
مزایای استراتژی بازایابی رانشی چیست؟
استراتژی بازاریابی رانشی بسته به نوع تاکتیک اجرایی می تواند بسیار متفاوت باشد و دستاورد های منحصر به فردی را برای کسب و کار ها رقم بزند. در ادامه به برخی از مزایای اصلی استراتژی بازاریابی رانشی اشاره شده است که می تواند به عنوان دستاورد های عام تلقی گردد.
- افزایش فروش محصول
- کمک به کانالهای توزیع
- ارتقای محصول در زمان کوتاه
- صرفه جویی در مقیاس برای شرکت
رویکرد سنتی در استراتژی بازاریابی رانشی
درواقع، افرادی که اندیشه های سنتی دارند، فعالیت های بازاریابی را همیشه در قلمرو استراتژی بازاریابی رانشی تلقی نموده اند که در آن بازاریابان تبلیغات و پیامهای بازاریابی را برای مصرفکنندگان در نظر می گیرند. این موضوع بر اساس پارامترهای گسترده، وسیع و همچنین عمیق مانند جمعیتشناسی، جنسیت، سطح درآمد، جغرافیا و برخی از مشخصات شخصی مصرفکننده صورت گرفته است.
با این حال، در سالهای اخیر، استقبال به استراتژی بازاریابی کششی نیز افزایش پیدا کرده است درحالیکه بازاریابان از «هل دادن و رانش» محصولات خود به مشتری دست بر نمیدارند و به جای آن، مصرفکنندگان را به خرید محصولات و مصرف برند بر اساس قابلیتهای پیشگیرانه و فعال جذب میکنند.
نحوه عمل به این گونه است که بازاریابان شروع به تهیه پایگاه دادههای مصرفکننده کرده و سپس طبقهبندیها و دستهبندیهای مختلف را که قبلا شرح داده شد، تعیین میکنند و سپس شروع به استفاده از دادههای انبوه جهت پیشبینی خرید بعدی مصرفکنندگان میکنند. به عبارت دیگر، در مقایسه با استراتژی بازاریابی سنتی و رانشی که در آن محصولات و برندها در ابتدا تعیین شده و سپس مصرفکنندگان مورد هدف قرار میگیرند، رویکرد استراتژی بازاریابی کششی کاملا متفاوت است، به این معنا که مصرفکنندگان و رفتار مصرفکنندگی آنها در آینده پیش بینی میشود.
این نکته نیز حائز اهمیت است و فعالان حوزه بازاریابی باید بدانند که فرآیند بازاریابی، در جایی که بازاریابان قدرت پیشبینی تغییرات ترجیحات و رفتار مصرف کننده را دارند و درک درستی از اهداف مصرف کنندگان در آینده دارند، می توانند مزیت های رقابتی بسیاری خلق کنند. این موضوع باعث می شود تا تفاوت هایی بین استراتژی بازاریابی رانشی و سنتی ایجاد شود. استراتژی بازاریابی سنتی سعی دارد تا مصرفکنندگانی که در مرکز بازاریابان قرار دارند، به صورت دایره ای، به دایره بیرونی جذب شده، در حالی که در استراتژی بازاریابی رانشی سعی دارد تا محصولات را به دایره درونی از مصرفکنندگان هل دهد؛ ازینرو در استراتژی بازاریابی رانشی دانستن ویژگی مخاطبان هدف بسیار ضروری است ولی در استراتژی بازاریابی سنتی این امر ضروری نیست. در استراتژی بازاریابی رانشی دایره درونی به سمت خرید هل داده می شوند و دایره بیرونی بصورت اجتناب نا پذیر با برند آشنا خواهند شد و با ویژگی محصولات آشنا می شوند ولی بعنوان شاخص برای اهداف استراتژی بازاریابی رانشی قرار نمی گیرد.
چه کسانی باید در استراتژی بازاریابی رانشی استخدام شوند؟
استراتژی بازاریابی رانشی می تواند در قالب های مختلفی اجرا شود ولی هر روشی که بخواهد بعنوان روش مرجع انتخاب شود، باید از یک سری ازکان مشترک همچون یک واحد فروش قوی بهره گیرد. زیرا از مهمترین دستاورد های استراتژی بازاریابی افزایش فروش خواهد بود و داشتن یک تیم فروش برای اجرای هر یک از تاکتیک ها الزامی خواهد بود. در ادامه نیز مشاغل اصلی درگیر با استراتژی بازاریابی رانشی آورده شده است.
مدیر فروش
مدیران فروش وظیفه رویارویی و تعامل با مشتریان را دارند و همچنین وظیفه مدیریت حساب ها و رانش تلاش های مربوط به فروش برند ها و محصولات به سمت مشتری را بر عهده خواهند داشت. آنها به تنهایی مسئول بازاریابی درمورد یک محصول نیستند، اما اگر شرکتی تصمیم بگیرد از استراتژی بازاریابی رانشی استفاده کند، خروجی اقدامات تیم بازاریابی به عنوان ورودی تیم فروش قرار خواهد گرفت. این وظیفه مدیر فروش است که شکاف بین شرکت و مشتری را برطرف کند و باید یک تعامل سازنده را با مخاطب ایجاد نماید.
مدرک بازاریابی برای مدیران فروش الزام نیست اما می تواند برای ارتقای سطح کیفی کار آنها بسیار مفید باشند. آنها باید راه های ابتکاری برای ارائه محصولات و متمایز کردن آنها از دیگر محصولات رقبا پیدا کنند تا بتوانند نرخ تبدیل خود ر ا افزایش دهند. بسیاری از مدیران فروش دارای مدرک مدیریت بازرگانی یا ارتباطات بین الملل هستند که برای توسعه فعالیت های فروش در حوزه فرا بین المللی و فرامنطقه ای بسیار موثر باشد.
مدیران بازاریابی موبایلی
مدیران بازاریابی موبایلی تمام اقدامات بازاریابی را که در آنها از فناوری تلفن همراه استفاده می شود، هدایت خواهند کرد. آنها مشتریان را برای هدف گیری شناسایی می کنند، برای آنها تبلیغاتی را برای نمایش در تلفن همراه طراحی می کنند که مورد علاقه آنها باشد. آنها وظیفه دارند تا روش های موثرتری را برای ارائه تبلیغات پیدا کنند تا بیشترین بازدهی را بدست آورند. بازاریابی موبایلی یکی از سریع ترین و کارآمدترین انواع جدید بازاریابی است که به سرعت در حال رشد است و روش های جدیدی در آن پدید می آید. دستگاه تلفن همراه نزدیک ترین راه برای رسیدن به مشتری است و می تواند تا حد زیادی اطمینان حاصل نمود که تبلیغات ارائه شده دیده خواهد شد. دستگاه تلفن همراه می تواند یک ابزار تبلیغاتی موثر باشد که در اکثر اوقات همراه مشتری است و اگر ارتباط سازنده ای بین مشتری و شرکت از طریق تلفن همراه حاصل شود، می توان اطمینان داشت که یک پایگاه عمیق بین شرکت و کاربر ایجاد شده است. بسیاری از استراتژی بازاریابی رانشی استفاده می کنند سعی دارند تا از طریق بازاریابی موبایلی، محصولات را به سمت مشتریان هل دهند.
مدرک بازاریابی برای هر مدیر بازاریابی تلفن همراه لازم است زیرا باید اطلاعاتی در اختیار مشتری قرار گیرد که متناسب با نیاز کاربر باشد و ارزش های پیشنهادی را به خوبی ارائه نماید. تأکید بر استراتژی بازاریابی رسانه های اجتماعی و بازاریابی دیجیتال و ادغام آن با استراتژی بازاریابی رانشی می تواند بسیار مفید باشد. برخی از مدیران بازاریابی موبایلی دارای تحصیلات تکمیلی در رشته روابط عمومی یا مدیریت پایگاه داده دارند.
طراح گرافیکی
طراحان گرافیک تصاویر، آرم ها و هر رسانه تصویری دیگری را که در تبلیغات گنجانده شده است را ایجاد می کنند. آنها از ابزاری مانند فتوشاپ (Adobe Photoshop) و ایلاستریتور (Illustrator) استفاده می کنند تا بتوانند تصاویری جذاب و خلاقانه، متناسب با مشخصات دقیق برنامه بازاریابی ایجاد نمایند. طرح های روی بسته بندی و تبلیغات چاپی قسمت بزرگی از استراتژی بازاریابی رانشی است که وظیفه طراحان گرافیکی است. طراحان گرافیکی باید با نگاه به محصولات و رسانه های تبلیغاتی بهترین روش طراحی را برای تأثیرگذاری بر مشتریان تعیین کند و اثربخشی اقدامات بازاریابی را با اجرای تکنیک های منحصر به فرد افزایش دهد.
مدرک بازاریابی برای طراح گرافیک لازم نیست اما می تواند در شناخت نیازهای جامعه مفید باشد؛ زیرا بیشتر کارهایی که طراحان انجام می دهند به نوعی قصد اقناعی دارند و می خواهند مخاطب را قانع نمایند تا اقدام خاصی را انجام دهد. فراگیری آموزش های لازم در رشته های هنری که تأکید بر تصویربرداری و پردازش فیلم های دیجیتال دارند، بسیار مفید است. طراحان گرافیکی که کارهای بهروز را انجام می دهند، باید نمونه هایی از طرح های گذشته خود را ارائه دهند که بتواند مهر تأییدی بر مهارت های آنان باشد.
جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی رانشی برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.
What is a Push Marketing Strategy
Pulling Away from Push Marketing
در گفتگو ها شرکت کنید.