09373203605
دفتر استراتژی شریف ارائه خدمات مشاوره و اجرا در حوزه مدیریت استراتژیک و پیاده سازی استراتژی
  • صفحه نخست
  • خدمات
  • مشتریان ما
  • دیدگاه
  • درسنامه
  • کتب آموزشی
  • وبلاگ آموزشی
  • تماس با ما
  • جستجو
  • منو منو

هدف از دوره آموزشی مدیریت استراتژیک ارتقاء دانش دانش پژوهان برای اتخاذ تصمیمات استراتژیک می باشد، در واقع اساتید و مدیران استراتژیک باید بدنبال ارتقاء توانایی آن ها برای مواجهه با پیچیدگی تأثیرات گوناگون است. همچنین دوره آموزشی مدیریت استراتژیک ممکن است برای موفقیت شرکت های معاصر که با افزایش رقابت جهانی، تغییرات سریع تکنولوژی و تغییرات دموگرافیک نیروی کار رقابت می کنند، ضروری باشد. در حقیقت، چندین سازمان برجسته، شامل موتورولا، جنرال الکتریک و هیولت پاکارد، موفقیت های اخیر را به آموزش نسبت می دهند. درواقع دوره آموزشی مدیریت استراتژیک می تواند یک زنجیره جدیدی از مزیت رقابتی به شمار رود.

دوره آموزشی مدیریت استراتژیک شریف

بخش رسمی‌تر استراتژی چیزی است که معمولاً در قالب مدیریت استراتژیک به آن پرداخته می‌شود. اصطلاحاتی مانند برنامه ریزی استراتژیک و تدوین استراتژی، استراتژی در سطح بنگاه، انواع استراتژی کسب و کار و نیز استراتژی عملیاتی، زیرمجموعه‌ی مدیریت استراتژیک محسوب می‌شوند.

کم نیستند کتاب‌ها و مدرسان و دانشگاه‌هایی که آموزش استراتژی را از این مرحله آغاز می‌کنند و معمولاً هم خروجی این شیوه از آموزش این می‌شود که دانشجویان در نهایت می‌گویند: «استراتژی موضوع سنگین و تئوریک و غیرقابل استفاده‌ای است که فقط برای تدریس در سمینارها و فخرفروشی در جلسات مدیریتی کاربرد دارد.»

باور ما بر این است که اگر سه بخش پیشین (ارزش آفرینی، کنترل استراتژیک، تفکر استراتژیک) را به خوبی فرا بگیرید و در کنار سایر موضوعات مدیریت استراتژیک قرار دهید، محال است به چنین قضاوتی برسید و اتفاقاً می‌توانید این مفاهیم ظاهراً پیچیده و سنگین را نه‌تنها در کسب و کار، بلکه حتی در زندگی شخصی خود زیر به‌کار بگیرید.

مخاطبان تخصصی دوره آموزشی مدیریت استراتژیک

این دوره به افراد و گروه‌های زیر اکیداً پیشنهاد میشود:

  • مدیران استراتژی و فرآیندهای کسب و کار
  • مدیران و کارشناسان معمار فرآیند، پایشگر فرآیند و تحول
  • تحلیلگران و متخصصان استقرار و بهبود فرآیندهای سازمانی
  • مدیران بخش‌های تحقیق و توسعه، تضمین کیفیت، بخش IT در شرکت‌های تولیدی و خدماتی
  • اساتید، دانشجویان و تمامی علاقه‌ مندانی که می‌خواهند دانش و مهارت خود را درحوزه مدیریت و سازمان توسعه دهند.

مرور سرفصل های درس مدیریت استراتژیک در دانشگاه‌ها

در ترتیب مطالعه‌ی درس‌های مدیریت استراتژیک – که پایین همین مطلب‌ آمده است – پیشنهاد کرده‌ایم که برخی از رایج‌ترین عناوین سرفصل‌های آموزش مدیریت استراتژیک در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را مرور کنید. مطالعه‌ی این سرفصل‌ها صرفاً در حد یک پیشنهاد است و الزامی در این زمینه وجود ندارد. به عبارت دیگر، می‌توانید بدون مطالعه و بررسی آن، به سراغ درس‌های بعدی بروید.

اما اگر قصد دارید به شکل عمیق و حرفه‌ای با استراتژی آشنا شوید و برای تبدیل‌شدن به یک متخصص و یک استراتژیست در بلندمدت برنامه‌ریزی کرده‌اید، بهتر است این سرفصل‌ها را مرور کنید تا فضای کلی دانش استراتژی برایتان شفاف‌تر شود و قلمرو استراتژی در ذهن‌تان بهتر شکل بگیرد.

واضح است که شریف استراتژی هم، مانند سایر مجموعه‌های آموزشی، به صلاح‌دید خود بخش‌هایی از این سرفصل‌ها را انتخاب‌ کرده و به شکلی جدی‌تر به‌ آن‌ها می‌پردازد

مفاهیم اساسی و تعاریف پایه

  1. مقدمه
  2. سوالات اصلی در مدیریت استراتژیک
  3. استراتژی چیست؟
  4. ویژگی های تصمیم استراتژیک
  5. تفکر استراتژیک چیست
  6. انواع استراتژی کدام است
  7. نقش استراتژی در زمان
  8. نقش تعیین کننده مزیت رقابتی در استراتژی
  9. تاریخچه استراتژی
  10. مفاهیم اولیه مدیریت استراتژیک

ارکان پایه در مدیریت استراتژیک

  1. مقدمه ای بر چشم انداز و ماموریت
  2. چشم انداز چیست
  3. مثال برای چشم انداز
  4. شرح تفضیلی چشم انداز
  5. ماموریت چیست؟
  6. ارائه مثال برای ماموریت
  7. مفهوم ارزش (value) چیست؟
  8. توضیحات تکمیلی پیرامون مبحث چشم انداز و ماموریت

تجزیه و تحلیل استراتژی (تحلیل محیط داخل)

  1. مقدمه ای از نحوه تحلیل داخلی
  2. منابع و قابلیت ها وشایستگی ها
  3. شایستگی محوری
  4. اهمیت استراتژیک
  5. تدوین استراتژی بر اساس رویکرد منبع محور

تجزیه و تحلیل استراتژی (تحلیل محیط خارج)

  1. تحلیل محیط خارج،شناسایی، فرصت ها و تهدید ها
  2. راه های شناسایی فرصت ها
  3. محیط خارج از سازمان
  4. چارچوب پنج نیروی رقابتی پورتر
  5. تهدید تازه واردان به صنعت
  6. رقابت در صنعت
  7. فشار رقابت
  8. فشار خریداران – تامین کنندگان
  9. کالای جایگزین
  10. نحوه استفاده از چارچوب پنج نیروی رقابتی پورتر
  11. فاکتور کلیدی موفقیت

تشریح استراتژی های عمومی کسب و کار

  1. مقدمه ای از استراتژی های سازمانی
  2. منابع مزیت رقابتی
  3. عوامل موثر بر هزینه
  4. استراتژی رهبری هزینه
  5. ساختار سازمانی در استراتژی هایی که رهبری هزینه است، به چه صورت است؟
  6. استراتژی تمایز
  7. استراتژی تمرکز
  8. استراتژی یکپارچه
  9. استراتژی های عمومی سطح کسب و کار

استراتژی در شرکتهای مادر و هلدینگ ها

اقدام رو به جلو یا عقب
استراتژی رشد بیرونی-رشد درونی و همکارانه
استراتژی تغییر ساختار
خصوصیات بنگاه مادر
استراتژی تنوع گرایی
دلایل استراتژی تنوع گرایی
اقدام عمودی
استراتژی بنگاه مادر

مدیریت استراتژیک در سازمان های هلدینگ

معرفی مدل های تدوین استراتژی

  1. روش آرتور تامپسون
  2. ماتریسSWOT
  3. روش ماتریس گروه بوستون BCG
  4. روش جنرال الکتریک GE
  5. روش های تدوین استراتژی
  6. مدل برنامه ریزی استراتژیک 
  7. بررسی مطالعه موردی شرکت مگنت

نحوه پیاده سازی و اجرای استراتژی

  1. مفاهیم اولیه در پیاده سازی استراتژی
  2. کارت امتیازی متوازن
  3. نقشه استراتژی چیست
  4. نحوه پیاده سازی و اجرای استراتژی
  5. نحوه کنترل و ارزیابی
  6. جمع بندی مباحث مدیریت استراتژیک
  7. پیاده سازی استراتژی و جمع بندی

طرح درس دوره آموزشی مدیریت استراتژیک

در دوره آموزشی مدیریت استراتژیک مفهوم استراتژی و فرآیند مدیریت استراتژیک بررسی میشود و در ادامه تحلیل چشم انداز، ماموریت و ارزش ها و نیت استراتژیک، تحلیل محیط کلان و روش های تشخیص فرصت /تهدید، تحلیل زنجیره ارزش، تحلیل ذینفعان، تحلیل صنعت و بررسی روش مایکل پورتر در تدوین استراتژی بیان میشود؛

در ادامه به تحلیل صنعت بر پایه ساختار صنعت و موقعیت یابی استراتژیک، تحلیل محیط رقابت و بررسی عوامل کلیدی موفقیت خواهیم پرداخت و مباحث مربوط به منابع، قابلیت ها و شایستگی محوری و روش رابرت گرنت در ارزیابی منابع و تدوین استراتژی برپایه منابع (رویکرد منبع محور) را بررسی میکنیم.

در دوره آموزشی مدیریت استراتژیک ابزارهای مدلسازی بیان میشود که شامل، روش‌های آرتور تامپسون، ماتریسSWOT ، پنج نیروی رقابتی و ماتریس مشاورین گروه بوستون، استراتژی های عمومی کسب و کار (استراتژی برتری هزینه، استراتژی تمایز)، استراتژی هلدینگ، استراتژی یکپارچه و تمرکز، پیاده سازی استراتژی های رقابتی پورتر، تنوع سازی، ادغام روبه جلو و یا روبه عقب استراتژی رشد بیرونی، استراتژی رشد درونی، استراتژی همکارانه، اتحاد استراتژیک و استراتژی تغییر ساختار میشود؛ بعد از آن به مفاهیم اولیه پیاده سازی و اجرای مدیریت استراتژیک خواهیم پرداخت، در نگاه کاپلان و نورتن به پیاده سازی و اجرای استراتژی، آشنایی با نقشه استراتژی و کارت امتیازی متوازن خواهیم پرداخت.

اهداف دوره آموزشی مدیریت استراتژیک

دوره آموزشی مدیریت استراتژیک بالا بردن مهارت های تصمیم گیری استراتژیک رهبران آینده و حال سازمان و در نهایت بالا بردن توانایی آن ها در راهنمایی توسعه ی طولانی مدت سازمانشان است. الزام اساسی برای دست یابی به این هدف، پرورش بینش و درک از موقعیت
های پیچیده ی تجاری است.

در ابتدائی ترین سطح، این آموزش نیازمند داشتن توانایی انتزاعی کردن پیچیدگی موقعیت از طریق شناخت عناصر مرکزی موقعیت (تحلیل) و درک چگونگی ارتباط این عناصر (استنتاج) است. موضوع آموزش تئوری محور مدیریت استراتژیک جایگزینی انتزاع به جای واقعیت تجارت نیست، بلکه دادن فرصت به دانشجویان برای رویارویی آگاهانه، قاطعانه و اقتصادی با واقعیت تجارت است. اهداف دیگر دوره آموزشی مدیریت استراتژیک عبارت است از:

اجرای هرچه بهتر پروژه

با دیدی وسیع به تعیین انتخاب و اولویت بندی استراتژی های سازمانی پرداخته و از پروژه ها به عنوان ابزاری در راستای تحقق آن ها بهره خواهیم برد. بدون توجه به ابعاد استراتژیک پروژه ها برای سازمان ها، تاثیرگذاری پروژه بر تحقق اهداف و استراتژی های سازمان، در هاله ای از ابهام قرار دارد. عدم رفع ابهام از این موضوع مهم، باعث می شود که تصمیم گیری های حیاتی و کلیدی، برخلاف اهداف و استراتژی های تعیین شده صورت پذیرد که نه تنها منجر به موفقیت سازمان نشده، بلکه در جهت شکست و نابودی آن عمل خواهد کرد.

ارتباط مناسب بین محیط یک سازمان

تحقیقات نشان داده است که عملکرد سازمان هایی که به مدیریت استراتژیک می پردازند بیشتر و بالاتر از دیگر سازمان هاست. دست یابی به یک حلقه ارتباط مناسب بین محیط یک سازمان و استراتژی، ساختار و فرآیندهای آن سازمان، آثار مثبتی بر عملکرد آن دارد. در واقع یک برنامه ریزی استراتژیک مشخص می سازد که با توجه به محیط و صنعتی که مشغول به فعالیت هستید و با توجه به رقبایی که در محیط حضور دارند و همچنین انواع مشتریان بازار، چگونه می توانید با یک برنامه ریزی دقیق بیشترین سودآوری را داشته باشید.

همچنین وقتی استراتژی های کلان شرکت با استراتژی های عملیاتی سازمان همچون استراتژی بازاریابی، استراتژی منابع انسانی، استراتژی عملیات، استراتژی مالی و استراتژی حسابداری همسو می شود، قابلیت های جدیدی را در اختیار سازمان قرار می دهد که به وسیله آن می تواند در محیط خود، مزیت رقابتی ایجاد نماید.

  • شناخت چارچوب‌های استراتژیک و تمایز آن با تفکر و ابزار استراتژی

  • ارائه نمونه‌های کاربردی از استراتژی در سازمان‌ها

  • بهبود سطح کیفی اهداف بلند مدت وشاخص گذاری

  • تعمیق مفاهیم استراتژی و مدیریت فرآیندهای کسب و کار

  • درک، شناسایی و طبقه‌بندی عملیات‌های سازمانی

  • درک ارتباطات سطوح استراتژی و عملیات

آیا گواهی‌نامه به صورت رسمی صادر می‌شود؟

بله؛ گواهی نامه ها توسط آکادمی شریف استراتژی و با امضای مسئول آموزش ارائه میشود که حق امضای گواهی نامه ها را دارد صادر می شود و گواهی نامه معتبر موسسه شریف استراتژی است که به اسم هر فرد صادر می شود. برای ارائه گواهینامه معتبر حضور در دوره آموزشی مدیریت استراتژیک، حتما مدرس باید جزو اساتید مطرح و هیات علمی دانشگاه باشد و سرفصل های دوره آموزشی مدیریت استراتژیک باید مورد تأیید مسئول آموزش این شرکت باشد.

حداقل و حداکثر زمانی که می توانم یک دوره را بگذرانم چقدر است؟

برای گذراندن دوره آموزشی مدیریت استراتژیک حداقل باید ۶۰ الی ۸۴ ساعت آموزش انجام وجود ندارد و شما می توانید در هر زمانی که مایل هستید فعالیت های مربوطه را انجام دهید. برای هر دوره یک حداکثر زمان تعیین شده است که در صفحه معرفی دوره می توانید مشاهده کنید که زمان ثبت نام در دوره آموزشی مدیریت استراتژیک چه زمانی است. شما همچنین میتوانید در طی برگزاری دوره ، مشاوره حین آموزش توسط مشاوران و پشتیبان آموزشی بهره گیرید.

خلاصه دوره آموزشی مدیریت استراتژیک

توجه به تحقیقات انجام شده در حوزه دوره آموزشی مدیریت استراتژیک و مطالبی که در مقاله حاضر به آن پرداخته شد، می توان چنین بیان نمود که دوره آموزشی مدیریت استراتژیک به همان نسبتی که متکی به مطالب تئوری می باشد به همان اندازه نیز نیازمند ابزارهایی جهت عینیت بخشیدن و محک زدن این آموخته ها در محیط واقعی کسب و کار می باشد. لذا علی رقم محدودیت هایی که در کشور جهت استفاده از ابزارهای شبیه سازی در کنار دروس پایه و تئوری مدیریت استراتژیک وجود دارد، استفاده از این گونه ابزارها و تکنیک های نوین، در تربیت مدیرانی لایق و توانمند در حوزه استراتژی و تصمیم گیری استراتژیک مربوط به آن الزم و ضروری می باشد. با این حال امیدواریم مقاله حاضر نقطه ی عطفی جهت بکارگیری این ابزارها ) ابزارهای عمل محور، بازی ها و شبیه سازی ها( در آموزش و تدریس دوره آموزشی مدیریت استراتژیک ایجاد کند.

اطلاع از برگزاری دوره آموزشی مدیریت استراتژیک

چنانچه اگر تمایل به حضور در دوره آموزشی مدیریت استراتژیک را دارید میتوانید مشخصات خود را برای ما ارسال نمایید تا برنامه های آموزشی برای شما ارسال گردد؛ همچنین برای برقراری ارتباط با کارشناسان موسسه و مشاوران آموزشی شریف استراتژی میتوانید فرم مقابل را پر کنید.

برای آگاهی بیشتر از راههای ارتباطی با شریف استراتژی به قسمت تماس با ما مراجعه نمایید و یا با شماره ۰۲۱۶۶۶۷۸۳۶۱ تماس بگیرید.

>> مقالات مرتبط را بخوانید

  • مدیریت خرید چیست؟
    مدیریت خرید چیست؟
  • مشاوره زنجیره تامین
    مشاوره زنجیره تامین
  • مفهوم استراتژی به زبان ساده با تعریفی کامل و جامع از مدیریت استراتژیک
    مفهوم استراتژی به زبان ساده (تعریف کامل و جامع)
  • مدیریت چیست؟ آشنایی با مفهوم، انواع و وظایف مدیر در سازمان ها
    مدیریت چیست؟ آشنایی با مفهوم، انواع و وظایف مدیر در سازمان…
  • مشاوره مدیریت کارخانه
    مشاوره مدیریت کارخانه

درباره ما

شریف استراتژی مفتخر است با گرد هم آوردن اساتید مطرح دانشگاهی و فارغ التحصیلان رشته مدیریت کسب و کار، خدمات مشاوره، برنامه ریزی، اجرا، کنترل و ارزیابی استراتژی را به عموم سازمان ها ارائه نماید. در شریف استراتژی همواره سعی می‌شود تا علم و دانش، در کنار تخصص و تجربه قرار گیرد و بدین سبب، از اساتید دانشگاهی مجرب و متخصص در حوزه مدیریت استراتژیک کسب و کار بهره گرفته ایم تا خدمات منحصر به فردی را ارائه نماییم.

خدمات

مشاوره مدیریتی

تدوین استراتژی

اجرا و پیاده سازی استراتژی

کنترل و ارزیابی استراتژی

استراتژی بنگاه مادر (هلدینگ)

آموزش مدیریت استراتژیک

تماس با ما

دفتر مرکزی: تهران، خیابان آزادی، خیابان شهید قاسمی، جنب جهاد دانشگاهی شریف

دفتر مطالعات و برنامه ریزی: تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف، مجتمع خدمات فناوری

تلفن تماس : 02166424247

تلفن تماس: 02166938439

کارشناس هماهنگی: 09917493098

کارشناس پشتیبانی: 09024191839

کلیه حقوق مادی و معنوی تحت تملک دفتر استراتژی شریف می‌باشد.
دانلود رایگان کتاب استراتژی رسیدن به استراتژی نوشته مارتین ریوز...دانلود رایگان کتاب کتاب استراتژی رسیدن به استراتژیگر بخواهیم راجع به بخش بندی استراتژیک بازار بحث کنیم باید از صنایع بگوییم و در ابتدا ممکن است تعریف گسترده صنایع آسان باشد اما برای تحلیلی دقیق تر باید بر بازارهایی تمرکز کنیم که به لحاظ محصولات و جغرافیا به صورت محدودتر ترسیم شده اند. این فرایند تفکیک صنایع به بازارهای خاص را بخش بندی استراتژیک بازار می نامیم.بخش بندی استراتژیک بازار و تعیین گروه های استراتژیک چگونه انجام میشود؟...
رفتن به بالا