استراتژی بازاریابی B2C

استراتژی بازاریابی B2C چیست؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی B2C بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی B2C را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی B2C خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی B2C بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.

مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی B2C

همه چیز به اندازه، سرعت و نیاز بستگی دارد.
برخلاف کسب‌وکارها – که معمولاً برای برآوردن نیازهای کسب وکاری مشخص شده قبلی، خریدهای بزرگ انجام می‌دهند – مصرف‌کننده نهایی معمولاً خریدهای بسیار کوچک‌تری انجام می‌دهند، گاهی اوقات برای برآورده کردن «نیاز» که تنها پس از دیدن محصول برای فروش به آن فکر می‌کنند. خریدهای مصرف‌کننده زمان بسیار کمتری می‌برند – ثانیه‌ها، برای خرید آنی. اگر یک کالای خاص را با بهترین قیمت خریداری کنید، شاید چند هفته دیگر. این تصمیم تنها توسط یک نفر (یا دو نفر، در مورد خرید مشترک زوج) گرفته می شود. مصرف کنندگان انتظار دارند از خرید خود سودی دریافت کنند، اما معمولاً ریسک های مالی را به اندازه کسب وکارهای سنگین نمی سنجند.

 

استراتژی بازاریابی B2C چیست؟

بازاریابان موثر کسب وکار به مصرف کننده (B2C) این مسائلی که در مقدمه گفته شد را می دانند و کمپین هایی را ایجاد می کنند که با ذهنیت مصرف کننده ارتباط برقرار می کند. بازاریاب B2C از طریق تبلیغات، بازاریابی مستقیم و اینترنتی، ویترین فروشگاه ها و پیشنهادهای تخفیف، تلاش می کند تا خریداران را تا حد امکان به خریداران تبدیل کند.
کسانی که محصولات مبتنی بر مصرف کننده را می فروشند معمولاً در نوعی بازاریابی B2C شرکت می کنند. برخی از نمونه ها عبارتند از:

  • شرکت‌های رایانه‌ای و گجت‌ها اغلب محصولات جدید را به بازار عرضه می‌کنند و ابزارهایی برای سرگرم‌تر کردن و کارآمدتر کردن زندگی شما فراهم می‌کنند و مشکلاتی را که حتی نمی‌دانستید دارید را حل می‌کنند.
  • شرکت‌های نرم‌افزار و بازی، در میان استراتژی‌های دیگر، از کنوانسیون‌ها (مانند نمایشگاه سرگرمی‌های الکترونیکی، با نام E3) استفاده می‌کنند.
  • رستوران ها غذای خود و همچنین شهرت و فضای خود را به بازار عرضه می کنند.
  • شرکت‌های پوشاک، جواهرات و لوازم آرایش، بیشتر بازاریابی خود را از طریق مفهوم «مد» انجام می‌دهند – که هر زمان که محصول جدیدی برای فروش وجود داشته باشد، می‌توان آن را تغییر داد.
  • شرکت‌های دارویی در ایالات متحده تبلیغاتی درباره محصولات جدید اجرا می‌کنند و از شما می‌خواهند «از پزشک خود بپرسید که آیا [Fixitol] برای شما مناسب است یا خیر». (در برخی از کشورها، بازاریابی مستقیم دارو برای مصرف کننده غیرقانونی است؛ در آن مکان ها، شرکت ها برای پزشکان عرضه می کنند.)
  • شرکت‌های خودروسازی همچنان با کمپین‌های B2C خود خلاق هستند، مانند انجام سفرهای جاده‌ای، ساختن برج‌هایی با قوطی‌های بنزین برای نشان دادن میزان مصرف سوخت با خودروهای MPG بالا.
  • شرکت‌های مواد غذایی که در فروشگاه‌های مواد غذایی به فروش می‌رسند، نه تنها از طریق تبلیغات، بلکه از طریق بسته‌بندی محصولات و نمایش در فروشگاه‌ها به بازار می‌پردازند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی درون بازی چیست؟

 

ملاحظات استراتژی بازاریابی B2C

چرخه‌های فروش کوتاه – روزها یا حتی دقیقه‌ها، برای آن خریدهای ناگهانی
برند از طریق تبلیغات و ارجاع ایجاد می شود
خدمات مشتری هسته اصلی فروش است
رسانه‌های اجتماعی دسترسی بیشتری به مشتریان می‌دهند و فرصت‌های بزرگی را برای تبلیغات، خدمات مشتری و ایجاد وفاداری مشتری باز می‌کنند.

 

تفاوت استراتژی بازاریابی B2C و B2B

 

استراتژی بازاریابی B2C برای چه نوع مصرف کننده ای موثر است؟

از آنجایی که «مصرف‌کنندگان» به تمامی خریداران محصولات و خدمات اطلاق می‌شود و احتمالاً هیچ محصولی برای تک تک مصرف‌کنندگان جذاب نیست، بازاریابان B2C مصرف‌کنندگان را به بخش‌های هدف تقسیم می‌کنند – به عنوان مثال، مردان مجرد ۱۸ تا ۲۵ ساله. هدف تطبیق پیام بازاریابی با بخش مصرف کننده هدف است، زیرا بخش های مختلف مصرف کننده به روش های مختلف بازاریابی پاسخ متفاوتی خواهند داد. (همچنین به بازاریابی هدفمند مراجعه کنید)
بازاریابی B2C برای مشتریانی که قبلاً تجربه مثبتی از محصول یا شرکت داشته‌اند مؤثرتر است. مشتریان خوشحال بیشتر خرید می کنند و محصول را به دوستان خود ارجاع می دهند. کسب و کار تکراری کلید یک کسب و کار موفق و رو به رشد است و شیوه های بازاریابی B2C برای ایجاد وفاداری مشتری کار می کند. (همچنین به بازاریابی مجدد مراجعه کنید)

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی B2P چیست؟

 

نحوه اجرای استراتژی بازاریابی B2C چگونه است؟

کمپین های بازاریابی B2C با تحقیقات جامع بازار آغاز می شود. شرکت ها باید بدانند مشتریانشان چه کسانی هستند، چه می خواهند و پیام هایی که به آنها پاسخ می دهند. تحقیقات بازار شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا پیام‌های مؤثری ایجاد کنند و عناصر کمپین را انتخاب کنند که مخاطبان خاصی را درگیر خود کند.
در عصر اتصال به اینترنت امروزی، مخاطبان احتمالاً زمان قابل توجهی را آنلاین می‌گذرانند. به همین دلیل، برخی از قوانین برای توسعه یک کمپین موثر B2C تغییر کرده است. یک کمپین برنده B2C باید اینترنت را با استفاده از ابزارهایی مانند وب سایت های شرکت، برنامه های وابسته، کدهای پاسخ سریع (QR) و رسانه های اجتماعی در نظر بگیرد.
رسانه های اجتماعی یک روش رایج برای دستیابی به مخاطبان بزرگ و ارتباط با آنها در سطح شخصی تر است. به عنوان مثال، اگر یک مشتری راضی صفحه‌ای را در فیس‌بوک «لایک» کند، همه روابط آنلاین او این را خواهند دید. بنابراین، ساختن یک وب سایت طرفداران به طور خودکار تبلیغات شرکت را جمع آوری می کند. علاوه بر این، به آنها اجازه می دهد تا ببینند مشتریان در مورد محصولاتشان چه می گویند و ایده های بیشتری برای کمپین های جدید به آنها می دهد.
در نهایت، شرکت‌ها همچنین برنامه‌های وفاداری مشتری را از طریق ابتکارات خود در رسانه‌های اجتماعی ایجاد می‌کنند و به مشتریانی که قبلاً از شرکت خرید کرده‌اند، آنها را به‌صورت آنلاین دنبال می‌کنند یا در سایت خود نظر داده‌اند، تخفیف‌های ویژه ارائه می‌دهند. این می‌تواند انگیزه‌ای برای کسب‌وکارهای تکراری اضافی باشد – کلید موفقیت بلندمدت کسب وکاری. (همچنین به بازاریابی بلادرنگ رجوع کنید)

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی فیسبوک چیست؟

 

عناصر حیاتی بازاریابی B2C

مخاطب خود را بشناسید
مالک برند خود باشید
از محتوای تولید شده توسط کاربر به صورت آنلاین استفاده کنید
برای پاسخ به بازخورد منفی اقدام کنید
ایجاد وفاداری به برند

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی متنی چیست؟

 

چه کسانی در استراتژی بازاریابی B2C باید استخدام شوند؟

فرآیند استراتژی بازاریابی B2C باید در چندین مرحله از چرخه زندگی محصول اجرا شود، بنابراین موقعیت های گوناگونی از حوزه بازاریابی را می توان برای اجرای این استراتژی بازاریابی به کار گرفت. همچنین برای موفقیت در یک کمپین بازاریابی باید تمام ارکان فعال در ان حوزه به خوبی در کنار هم کار کنند. در ادامه چند سمت اصلی در اجرای استراتژی بازاریابی B2C آورده شده است.

مدیران بازاریابی

مدیران بازاریابی بر کمپین‌های مختلف B2C نظارت و هماهنگی می‌کنند و تیم‌های خود را در تحقیقات، گزارش‌دهی و ارتباطات هدایت می‌کنند. بخش های هدف یک بازار مصرف را برای اهداف بازاریابی B2C شناسایی می کنند؛ روندها، از جمله چگونگی و چرایی تغییر الگوهای خرید مصرف کننده در یک بخش هدف مشخص را شناسایی می نمایند؛ تحقیقات مصرف‌کننده را آغاز و هدایت می‌کنند و بر اساس یافته‌هایشان به مشتریان خود در مورد استراتژی B2C مشاوره می‌دهند؛ شرکت خود را در مورد بخش های مختلف مصرف کننده که مشتریان اصلی، جدید و بالقوه کسب و کار را تشکیل می دهند، آگاه می نمایند؛ تعامل با تیم های توسعه محصول بر روی محصولات جدیدی که ممکن است برای یکی از اهداف B2C شناسایی شده جذاب باشد.

مدیر بازاریابی اینترنتی

مدیر بازاریابی اینترنتی، کمپین های B2C را مستقیماً هدایت می کند که بر ارتباطات اینترنتی متکی هستند. شناسایی الگوهای ترافیک مصرف کننده آنلاین، و پیگیری روندها و تغییرات در تجارت آنلاین؛ ترویج استفاده از رسانه های اجتماعی برای تعامل بهینه با بخش هدف B2C؛ نحوه پاسخ مصرف کنندگان به وب سایت شرکت و ارتباطات اینترنتی را پیگیری می نمایند؛ در مورد کمپین های B2C از طریق رسانه های اجتماعی و سایر منابع آنلاین بازخورد دریافت می کنند و تغییرات را بر اساس پاسخ های مصرف کنندگان توصیه می نمایند؛ ارائه بازخورد منظم به تیم توسعه وب سایت شرکت، در مورد نحوه جذاب تر کردن وب سایت برای بخش های هدف شرکت از وظایف مدیران بازاریابی اینترنتی می باشد.

تحلیلگران تحقیقات بازار

تحلیلگران تحقیقات بازار مسئول تعریف و یادگیری بخش مصرف کننده هدف در یک کمپین B2C هستند. از روش‌های مختلفی (مصاحبه، پرسشنامه، جمع‌آوری داده‌های آنلاین و غیره) استفاده می کنند تا کشف نمایید که مصرف‌کنندگان در بخش هدف درباره کسب‌وکار چه فکر می‌کنند و چه می‌خواهند. جمع آوری داده ها در مورد نحوه واکنش مصرف کنندگان به حضور آنلاین شرکت، صفحات رسانه های اجتماعی و ارتباطات B2C از وظایف تحلیلگران تحقیقات بازار می باشد؛ تجزیه و تحلیل داده های مصرف کننده، با استفاده از روش های آماری و نرم افزار؛ با استفاده از نمودارها، نمودارها و ابزارهای دیگر، یافته‌های مربوط به بخش هدف B2C را تقطیر کرده و به سازمانشان منتقل کنند. پیش‌بینی روندها، نیازها و فرصت‌های آینده در هر بخش مصرف‌کننده، بر اساس داده‌های منظم جمع‌آوری‌شده نیز از دیگر وظایف تحلیلگران تحقیقات بازار می باشد.

 

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی B2C برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *