استراتژی بازاریابی کشاورزی

استراتژی بازاریابی کشاورزی چیست؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی استراتژی بازاریابی کشاورزی بپردازیم و تعریفی دقیق از استراتژی بازاریابی کشاورزی را بیان کنیم. در ادامه به نحوه اجرا و پیاده سازی یک کمپین با رویکرد استراتژی بازاریابی کشاورزی خواهیم پرداخت و شاخص های ارزیابی موفقیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس از خواندن این مقاله شما میدانید که چه نفراتی باید برای اجرای موفقیت آمیز یک استراتژی بازاریابی کشاورزی بکار گرفته شوند و نقش هر یک از این ارکان چه خواهد بود.

مقدمه ای بر استراتژی بازاریابی کشاورزی

قرن ها پیش، شما آنچه را که در محل کشت می شد می خوردید. اگر پول داشتید، ممکن است چند استثنا وجود داشته باشد: میوه های خشک، شراب، ادویه جات ترشی جات، شاید مقداری روغن زیتون. با این حال، در بیشتر موارد، آنچه را که خود یا همسایگان نزدیکتان رشد می‌دادید، می‌خوردید، به شرطی که باران بیاید، محصول خوب باشد و هیچ بلای طبیعی وجود نداشته باشد که آن را از بین ببرد. اگر خودتان غذای خود را پرورش نمی‌دادید، احتمالاً می‌دانستید که چه کسی این کار را می‌کند و آن را شخصاً از آنها در بازار روستا می‌خرید. سپس انقلاب کشاورزی مدرن رخ داد و ناگهان تنوع بیشتری از غذاها از سراسر جهان در دسترس بود. پیشرفت در فناوری و حمل و نقل مازاد مواد غذایی ایجاد کرد و مردم را قادر ساخت تا از دورترین نقاط جهان غذا تهیه کنند.

 

استراتژی بازاریابی کشاورزی چیست؟

امروزه، به جای خرید بیشتر مواد غذایی خود از کشاورزان، از سوپرمارکت هایی خرید می کنیم که مجموعه ای از مواد غذایی را از هزاران مزرعه از سراسر جهان جمع آوری کرده اند (همچنین به بازاریابی خریدار مراجعه کنید). این یک خبر عالی برای مصرف کننده است، اما یک چالش برای کشاورز است، که اکنون باید به جای بازار محلی در یک بازار جهانی رقابت کند. انتخاب های غذایی ما امروز بی سابقه است، اما به طور فزاینده ای پیچیده است. مصرف‌کنندگان می‌توانند از کشورهای دیگر غذا بخرند، اما آیا بهتر است برای کمک به اقتصاد، غذاهایی را که در محل رشد می‌کنند، بخرند؟ آیا یک کشاورز باید از شیوه های سازگار با محیط زیست استفاده کند؟ در مورد غذاهای اصلاح شده ژنتیکی چطور؟غذاهای “ارگانیک”؟
چنین سؤالاتی فرصت های زیادی را برای کشاورزان فراهم می کند، زیرا آنها تلاش می کنند محصول خود را از محصولات مشابه در بازار متمایز کنند. اما چنین وظیفه ای به ارتباط موفق با مشتریان و توزیع کنندگان بستگی دارد، زیرا آنها سعی می کنند محصولات خود را بهتر از رقبا به بازار عرضه کنند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی اتحاد (ائتلافی) چیست؟

 

چه کسانی از استراتژی بازاریابی کشاورزی استفاده می کنند؟

تکنیک های استراتژی بازاریابی کشاورزی در هر گوشه ای از «کسب و کار کشاورزی»، از جمله مزارع کوچک، مزارع شرکتی و جمعی استفاده می شود. توزیع کنندگان؛ تولید کنندگان تجهیزات کشاورزی، آفت کش ها و بهبودهای ژنتیکی برای محصولات زراعی و دام؛ فروشندگان خوراک و بذر؛ و بیشتر. علاوه بر این، سازمان‌های دولتی نیز وجود دارند که فعالیت‌های کسب وکار کشاورزی را نظارت و هدایت می‌کنند. کشاورزان به دنبال قیمت های بالاتر برای محصولات خود و محافظت در برابر نوسانات قیمت هستند. آنها سعی می کنند میزان ضایعات پس از برداشت را کاهش دهند و برای فروش محصولات خود تضمین کنند. آنها همچنین ممکن است برای باز کردن بازارها یا کانال های جدید کار کنند، مانند فروش مستقیم به مصرف کنندگان به جای فروش از طریق تولیدکنندگان.
شرکت های شیمی کشاورزی راه حل هایی را برای مشکلات مزرعه ترویج می دهند و به کشاورزان بازدهی بالاتر و محافظت در برابر آفات ارائه می دهند. با این حال، اگر روابط عمومی مؤثر نبود، بسیاری از راه‌حل‌ها به شدت مورد مقاومت مصرف‌کنندگان قرار می‌گرفت. سازمان های دولتی در سطح فدرال و ایالتی برای تولید مزرعه کمپین می کنند. خدمات بازاریابی کشاورزی USDA برنامه های مختلفی را برای ترویج فروش (و قیمت) مزرعه اجرا می کند. ایالت غنی از کشاورزی کالیفرنیا سالانه حدود ۳۰ میلیارد دلار محصولات کشاورزی تولید می کند و یکی از بزرگترین صادرکنندگان مواد غذایی در جهان است. برای محافظت از این سرمایه گذاری، ایالت برنامه های دستوری دولت دارد که حدود ۶۶ درصد از تولیدات کشاورزی آن را پوشش می دهد.

 

مشکلات استراتژی بازاریابی کشاورزی

 

چرا از استراتژی بازاریابی کشاورزی استفاده کنیم؟

محصولات کشاورزی فاسد شدنی هستند. بنابراین، عدم فروش به موقع منجر به هدر رفتن محصول می شود. تمام برداشت‌های هدر رفته نشان‌دهنده هزینه‌های زمین، آب، نیروی کار، ذخیره‌سازی – و هیچ درآمدی برای نشان دادن آن نیست. قیمت محصولات کشاورزی می تواند کاملاً متغیر باشد که تحت تأثیر تغییرات آب و هوا و برداشت در نقاط دوردست جهان قرار می گیرد. روش‌های مختلف تولید به این معنی است که همه مواد غذایی یکسان نیستند، اما این اطلاعات تنها در صورتی معنادار است که مصرف‌کننده از آن مطلع باشد.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی محدود چیست؟

 

استراتژی بازاریابی کشاورزی برای چه نوع مشتریانی موثر است؟

هدف نهایی برای شیوه های بازاریابی کشاورزی کسانی هستند که در واقع محصولات مزرعه را می خرند و می خورند (همچنین به بازاریابی B2C مراجعه کنید). از آنجایی که این پایگاه مصرف کننده تقریباً همه را نشان می دهد، کمپین های بازاریابی اغلب بر روی یک بخش از جمعیت در یک زمان متمرکز می شوند. مردم مناطق مختلف و همچنین زمینه های فرهنگی و اجتماعی-اقتصادی مختلف تمایل به خرید غذاهای مختلف دارند.
بنابراین، کمپین‌هایی برای مواد غذایی «ارگانیک» و همچنین آن‌هایی که از شیوه‌های «مسئولانه برای محیط‌زیست» تبلیغ می‌کنند، در میان قشر مرفه مؤثرتر از بین فقرا هستند. (همچنین به بازاریابی محصولات ارگانیک مراجعه کنید) کمپین های ترویج محصولات محلی (و به طور ضمنی، اقتصاد محلی) در میان طبقه متوسط مؤثرتر است. از آنجایی که مصرف غذا در بین گروه‌های قومی بسیار متفاوت است، کمپین‌های دیگر از کاربرد محصولات در آشپزی قومی یا به عنوان جایگزینی برای مواد سنتی استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی B2C چیست؟

 

نحوه اجرای استراتژی بازاریابی کشاورزی چگونه است؟

بازاریابی اساساً در مورد ارتباط اطلاعات برای افزایش تقاضا برای یک محصول یا خدمات است. جمع آوری و استفاده موثر از اطلاعات در بازاریابی کشاورزی چالش های منحصر به فردی را ایجاد می کند. به عنوان مثال، مهمترین سیگنال اطلاعاتی در بازار قیمت است. با این حال، کشاورزی اغلب تحت کنترل قیمت است، و بنابراین پیام اشتباه می تواند به مشتریان منتقل شود. تحلیلگران بازار باید به دنبال منابع اطلاعاتی بیشتری در مورد عرضه و تقاضا باشند و از تلاش‌هایی که شرکت‌ها و کشورها برای افزایش عرضه محصولات کشاورزی انجام می‌دهند آگاه باشند. چالش دوم برای بازاریابی کشاورزی شامل برندسازی محصول است. محصولات مشابه یا رقابتی اغلب با نام های متفاوتی عرضه می شوند. برخی از کمپین ها بر موضوع نامگذاری یک محصول و تثبیت برند آن در ذهن مصرف کنندگان تمرکز می کنند. کمپین های بازاریابی موثر کشاورزی با اهداف متعدد از جمله مصرف کنندگان، رستوران ها، سوپرمارکت ها و صنایع دولتی توسعه می یابد.
در واقع، برخی از ایالت ها برنامه های بازاریابی را اجباری کرده اند. یعنی تولیدکنندگان ملزم به پرداخت هزینه های دولت برای تلاش های بازاریابی از طرف صنعت هستند. ایالت به جای بازاریابی برند، به بازاریابی عمومی می پردازد و هدف آن افزایش تقاضای مصرف کننده برای یک محصول معین (مانند سیب زمینی از آیداهو) به جای یک برند خاص است. دولت همچنین الزامات مربوط به کیفیت، اندازه و بسته بندی محصولات را صادر می کند و بسیاری از محصولات کشاورزی را بین تولیدکنندگان مختلف استاندارد می کند.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی صنعتی چیست؟

 

چند گزینه برای بازاریابی کشاورزی

  • کشاورزی تحت حمایت جامعه
  • فروش و گردشگری در مزرعه
  • فروش رستوران
  • اشتراک محصولات گوشتی
  • تمدید فصول بازاریابی
  • ایجاد محصولات با ارزش افزوده

 

یک شغل بازاریابی کشاورزی پیدا کنید

  • خدمات بازاریابی کشاورزی وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA).
    USDA برنامه های متعددی را برای ترویج (و کنترل) تولید مزرعه حفظ می کند. بسیاری از ایالت ها نیز برنامه هایی دارند.
  • شرکت های کشاورزی
    مزارع و مجموعه های شرکتی شامل مونسانتو، آرچر دنیلز میدلند، اوشن اسپری، لند اولیکز (Monsanto, Archer Daniels Midland, Ocean Spray, Land O’Lakes) و غیره هستند.
  • شرکت های بازاریابی تخصصی
    مزارع کوچک به طور فزاینده ای خدمات بازاریابی خود را به منظور فروش مستقیم به مشتریان به جای اینکه فقط از طریق توزیع کنندگان انجام دهند، منعقد می کنند.
  • هیئت های بازاریابی دولتی یا سازمان های غیردولتی (سازمان های غیر دولتی)
    تقاضای بین المللی برای بازاریابی محصولات کشاورزی بالا است، به ویژه در کشورهایی با مناطق روستایی بزرگ، که در آن کشاورزی به مراتب بیشتر از تولید است.

بیشتر بخوانید:استراتژی بازاریابی برند چیست؟

 

چه کسانی در استراتژی بازاریابی کشاورزی باید استخدام شوند؟

فرآیند استراتژی بازاریابی کشاورزی باید در چندین مرحله از چرخه زندگی محصول اجرا شود، بنابراین موقعیت های گوناگونی از حوزه بازاریابی را می توان برای اجرای این استراتژی بازاریابی به کار گرفت. همچنین برای موفقیت در یک کمپین بازاریابی باید تمام ارکان فعال در ان حوزه به خوبی در کنار هم کار کنند. در ادامه چند سمت اصلی در اجرای استراتژی بازاریابی کشاورزی آورده شده است.

نمایندگان فروش و بازاریابی

نمایندگان فروش و بازاریابی در انواع شرکت های کشاورزی کار می کنند و نهاده های کشاورزی (مانند بذر و کود) و خدمات (مانند نمونه برداری از خاک) را ترویج می کنند. در مورد محصولات کشاورزی ارتباط برقرار می کنند و توصیه های مناسب را به مشتریان احتمالی ارائه می دهند. کمپین هایی برای رشد سهم بازار و باز کردن بازارهای جدید ایجاد می کنند. ارائه فروش با تولیدکنندگان، نظارت بر قیمت‌های محصولات رقبا، و همچنین قیمت‌ها (و قیمت‌های احتمالی) محصولات مشتریانشان؛ به صورت استراتژیک پاسخ می دهند.

متخصصان روابط عمومی، مدیران ارتباطات و لابی‌گران

متخصصان روابط عمومی، مدیران ارتباطات و لابی‌ها برای اطلاع رسانی به مخاطبان هدف خود در مورد فضایل و نیازهای کسب‌وکار خود و همچنین محصولات کسب‌وکار خود کار می‌کنند. مدیریت روابط با رسانه ها، انتشار بیانیه های مطبوعاتی، پاسخ به مطبوعات منفی، و ترتیب پوشش تحولات مثبت و مسائل مهم قانونی، بیانیه‌های رسمی، اسناد پرسش و پاسخ، مطالب پس‌زمینه، پیام‌های موقعیت‌یابی و سایر مواد ارتباطی را توسعه می دهند. هویت عمومی و برندسازی سازمان خود را توسعه دهند (به عنوان مثال، با ترویج تعهد شرکت به روش‌های «ارگانیک» یا شهرت کیفیت)، مواد آموزشی/ترفیعی را برای اطلاع رسانی در مورد صنعت خود تهیه کنند. محافظت از برچسب های منطقه ای (مانند پنیر واقعی کالیفرنیا یا پرتقال فلوریدا). با قانونگذاران ملاقات کنند تا از اقداماتی برای ترویج یا محافظت از شرکت خود حمایت کنند.

متخصصان بازاریابی کشاورزی

متخصصان بازاریابی کشاورزی برای سازمان های دولتی کار می کنند و منافع مزرعه و کالا را در ایالت یا منطقه خود ترویج می کنند. مدیریت کمپین های بازاریابی/مستقیم برای کالاهای خاص، خرید محصولات محلی را ترویج می دهند و برای محصولات محلی در مناطق جدید مشتری جستجو می کنند، مدیریت کمک های مالی دولتی و برنامه های تقسیم هزینه، با کشاورزان، خریداران مواد غذایی، رهبران کسب وکارهای کشاورزی و اعضای رسانه ها دیدار می کنند، نظارت و تنظیم برنامه های بازرسی و کنترل کیفیت، اگر بخشی از وظایف آن آژانس باشد، برنامه های تغذیه و آموزش را ترویج می دهند.

جهت ارتقاء سطح کیفی مقالات و تکمیل مباحث مربوطه، لطفا نظرات و دیدگاههای خود را در پایان این مقاله درج کنید، همچنین چند مقاله مرتبط با موضوع استراتژی بازاریابی کشاورزی برای مخاطبان سایت شریف استراتژی به اشتراک گذاشته شده است.

0 پاسخ
دیدگاه خود را ثبت کنیدتمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *